PostHeaderIconStrand en park

De afgelopen twee weken waren de Commonwealth Games. Daar hadden we wel eens van gehoord maar dat is hier dus zo ongeveer net zo belangrijk als de Olympische Spelen. Van tevoren was er veel ophef want India, waar de spelen gehouden werden, had de zaken niet op orde. Er waren twijfels over de veiligheid vanwege terrorisme en een ingestorte brug. Sommige atleten bleven thuis maar de bowlsploeg liet weten te gaan. Altijd weer de bikkels, die bowls spelers. We hebben niet zo veel gezien van de spelen maar wel de finale van Netball, de laatste medaille. Die ging tussen Australië en Nieuw-Zeeland en was bloedspannend! Na een aantal verlengingen won Nieuw-Zeeland. Netball is overigens een populaire sport voor vrouwen die nog het meest lijkt op korfbal. Maar dan met een net in plaats van een korf (vandaar de naam, denken we).
Verder in het nieuws: de nieuwe waterplanning is klaar en bedrijven mogen minder water gebruiken voor irrigatie dan voorheen. Dat is hard nodig om het fragiele rivierensysteem hier niet ten onder te laten gaan. Uiteraard leidt dat tot grote protesten bij de mensen die leven van waterintensieve landbouw. Het doet me denken aan vissers in Nederland. Die worden boos als ze minder mogen vangen want dat bedreigt hun inkomen. Dat dat inkomen verdwijnt met de vis als ze lekker doorvangen krijg je er niet in bij ze. Dat milieu moet zich maar aanpassen aan hun hypotheek.
Wat ook redelijk in het nieuws is de laatste tijd is dat er binnenkort in Rome voor het eerst een Australische heilig verklaard word, hoe ze heet weet ik niet.
Goed, dat wat de media betreft. Wat hebben wij zoal medegemaakt deze week?
Op zaterdag zijn we naar het park in de buurt geweest waar de kinders lekker hebben gespeeld. Wij hebben leuk gekletst met twee Australische dames (van één daarvan was de vader oorspronkelijk Duits, iets dergelijks hoor je vreselijk vaak). In de pauze heb ik twee brieven naar Talent International gestuurd, nog maar eens een recruitment bureau. Zij hadden twee vacatures waar ik wel wat in zag. Volgende week achteraan bellen. Dat werkzoeken houdt ons wel van de straat, het lijkt wel werk.
In de middag is Karla haar lenzen gaan regelen (gewoon bij Specsavers, over global village gesproken) en heb ik ondertussen Dan Murphy verkend, de beste drankenwinkel(keten) die ze hier hebben. Een enorm aanbod van wijnen, ook Europees, Chileens etc. waar je normaal gesproken alleen Australisch ziet. En goede prijzen ook nog, al is een Duits of Belgisch biertje nog steeds gewoon minstens twee keer zo duur als in Nederland.

De zondag werd weer begonnen aan het strand. Het was weer heerlijk weer. We hebben een frisbee gekocht, daar konden we ook leuk mee rommelen. Het zeewater is wel nog koud. In de pauze (zo noemen we al tijden - heel ondankbaar - het moment dat beide kinderen tussen de middag in bed liggen) lekker in de tuin gezeten. Toen Tristan wakker was heb ik met hem naar de golfers gekeken en uitgelegd wat ze deden. Leuk is dat om te doen, en dat is wel een erg leuk aspect van het feit dat Tristan wat groter wordt, dat je hem dingen kunt vertellen en dat hij je dan begrijpt.
's Middags zijn we weer naar ons park gegaan waar het treintje weer reed waar Tristan al eerder in geweest was. Heerlijk relaxen met treintje, frisbee en prachtig weer. Wel een beetje eenzaam gevoel om tussen grote families en vriendengroepen te zitten die allemaal uitrukken met koelboxen en maaltijden en dan alleen elkaar te hebben. Misschien dat Karla ook daarom die avond haar moeder extra miste.
Nog een ander belangrijk feit van vandaag: Tristan scheurt nu echt balancerend op zijn fietsje door de kamer, met voetjes los van de grond nadat hij vaart gemaakt heeft.

Maandag zou onze container aankomen maar we wisten al dat dat later wordt. We hebben zolangzamerhand wel zin in onze eigen spulletjes. Bijvoorbeeld de commodes. We verschonen Julian nu op de bank en hij heeft een hekel aan omkleden. Dus kun je kiezen tussen gebogen staan wat niet fijn is voor je rug, of naast hem zitten en dan trapt hij je in je buik, de lieverd. Verder hebben we wel weer eens zin in een stukje fietsen. En ons eigen bed is ook zeer welkom. Het bed hier is nogal smal waardoor je soms wakker wordt door een elleboog in je rug. Ook is het wat zacht, wat niet fijn is voor - alweer - je rug en wat ervoor zorgt dat als de één zich omdraait de ander droomt over springkussens. Het ziet er nu naar uit dat we rond 5 november echt over de spullen zullen kunnen beschikken.
Ik had vandaag weer een gesprek met een recruiter, in het Nederlands deze keer omdat dit ook een Nederlandse emigrant was (immigrant van hieruit gezien). Het gesprek ging goed en daarna zijn we naar Glenelg gegaan. Mooi weer en lekker verkennen bij de kust, heerlijk.
's Middags werd ik nog gebeld door de eerste recruiter waar ik op gesprek geweest was dat het bedrijf dat hij in gedachten had wel met we wilde praten, spannend!

Dinsdag zijn we naar Mount Barker gegaan, het leuke stadje in de Hills. Het was nog leuker dan we ons herinnerden en we zagen ons daar best wonen. Leuke winkels en café's en gewoon een leuke sfeer. Tijdens het slaapje van de kinderen (op de achterbank) zijn we door de omgeving gereden over lekker kleine en soms onverharde wegen, heel mooi. Op de terugweg werd ik gebeld door de recruiter dat ik vrijdag een gesprek heb met het bedrijf. Slik, ik bedoel: geweldig.
Wat de kinderen betreft: Tristan heeft leren vangen vandaag (we hebben een mini Ozzie-rules football gekocht) en Tristan en Julian lachen echt veel samen, heerlijk om te zien en horen.

Woensdag was weer een beetje een klusjesdag met post ophalen en de auto wassen ('kijk Tristan, de auto gaat onder de douche').
In de middag zijn we weer naar Mount Barker gereden omdat een huis daar bezichtigd kon worden. Eerst hebben we pizza gegeten en toen het huis bezichtigd. Dat zag er prachtig uit. De tuin was niet ideaal maar het huis was perfect, daar kon je zo in en het was heerlijk ruim. Het is dat we werkeloos zijn en al voor een jaar gehuurd hebben... maar leuk om te zien wat er zoal te koop is, we willen toch een beetje een gevoel krijgen voor de huizenmarkt.

Op donderdag gebeurde er iets geks: we brachten de kinderen naar de creche en Tristan liep enthousiast naar de leidster, gaf de meegebrachte mango aan haar en kroop bij haar op schoot omdat ze net een verhaaltje ging lezen. Ondertussen zat hij te wijzen naar zijn foto die tussen de foto's van de andere kinderen hangt en zwaaide hij vrolijk tot ziens naar ons. We wisten niet wat we zagen en zijn heel benieuwd of dit eenmalig was...
Vandaag was het een echte werkdag, zonder ruimte voor vertier deze keer. Karla heeft brieven geschreven en ik heb mijn gesprek van vrijdag voorbereid. Dat was meer werk dan ik dacht want de twee websites van het bedrijf bevatten verschrikkelijk veel informatie en ik wilde graag een goed figuur slaan en goed op de hoogte zijn. Het lijkt me een erg leuk bedrijf, dat mooie dingen doet en de uitstraling bevalt me zeer. Ik ga mijn best doen.
De kinderen hadden allebei een goede dag op de creche. Het ziet ernaar uit dat ze beginnen te wennen, dus we zijn echt blij dat we besloten hebben hier in de buurt te blijven wonen.

Vrijdag begon traditioneel met boodschappen. Maar daarna ging het gebeuren: ik had het gesprek en ik was er wel een beetje nerveus voor. Het lijkt me namelijk echt een leuk bedrijf om te werken en een leuke baan en dan wordt het moeilijk om een beetje onverschillig te blijven, wat vaak juist zorgt dat je het beter en een beetje meer ontspannen doet. Maar ik had er ook wel zin in.
Het klikte goed volgens mij. Ik was weliswaar zwaar overdressed maar dat kon weer gebruikt worden als ijsbreker. Het Engels ging ook wel goed (we spreken nog veel te veel Nederlands en te weinig Engels waardoor je steeds moet omschakelen in plaats van dat het Engels een beetje soepel komt) en het was eigenlijk wel gezellig. Ik denk dat ik wel uitgenodigd zal worden voor de volgende ronde maar die is niet mals in dit geval. Het komt erop neer dat je drie tests krijgt die de praktijk zo dicht mogelijk benaderen. Daar zit ook bellen met lastige klanten bij bijvoorbeeld. Maar dat zien we dan wel weer.
We hebben vanwege het Engels besloten te kijken naar playgroups. Daar schijnen er veel van te zijn, ouders die een namiddag per week met hun kinderen samenkomen in een park en praten terwijl de kinderen spelen. Zo kom je een beetje in een netwerkje terecht, je krijgt nuttige informatie en als je geen Nederlandse playgroup kiest kom je ook eens toe aan Engels praten. O ja, en het zou zomaar ook leuk kunnen zijn.
Moe maar voldaan hebben we na het gesprek een biertje gedronken in een Ierse pub (Willem Jan: een Killkenny!). De kinderen lagen daarbij lekker te slapen in de wandelwagen.
Het was vandaag nat en fris maar voor de komende week wordt zon en 28 graden voorspeld. De lente komt hortend en stotend toch echt wel op gang.
Moet ik nog zeggen waar we 's avonds hebben gegeten?

Bekijk foto's

Comments

Willem Jan's Gravatar
Yes, Killkenny rules! Klinkt goed, werelds die Ierse Pubs. Heel veel succes met de 'job hunts' ik zal voor je duimen!

Cheeta, Willem Jan

Posted By Willem Jan | 16-10-2010 at 20:37

Laurens's Gravatar
Ha Willem Jan, thanks! Dat we Ierse pubs ontdekken betekent wel dat je over enige tijd een gepeperde rekening kunt verwachten (voor gepeperde steak). Dan gaan we je bon gebruiken.
Posted By Laurens | 17-10-2010 at 00:17
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.