PostHeaderIconNice work (if you can get it)

Dit was dus de eerste week waarin we op zoek moesten naar werk. Dat hebben we ook goed gedaan, al hebben we alleen de twee crechedagen tot onze beschikking om echt goed aan werk te werken. Op andere dagen kan één van ons wel eens een briefje sturen maar daar blijft het ook bij.
Maar de 'werk'-week begint pas op maandag. Eerst was er de zaterdag, die we hoofdzakelijk thuis hebben doorgebracht. We begonnen de dag met boodschappen en post ophalen. De kinderen waren daarbij erg gezellig en leuk. Het middagslaapje konden ze dan weer niet volhouden, dus daarna ging onze energie weer naar stuiterende kinderen. Omdat we het thuis niet uithielden zijn we een uurtje naar de IKEA gegaan, die ze hier ook hebben. We werden van sommige dingen wel hebberig, maar we beginnen niet aan ongeplande grote uitgaven zonder dat daar een inkomen tegenover staat. We worden nog verstandig op onze oude dag.
Het was raar door de IKEA te lopen, die er vrijwel hetzelfde uitziet als de ons bekende, en dan buiten te komen in Adelaide in plaats van Duiven. Ik werd er een beetje droevig van.
Vandaag is de Grand Final (Aussie Rules Football) waar in de media al weken over gepraat wordt, het is zo ongeveer net zo belangrijk als het EK voetbal. Ik wilde dat graag zien om te weten waar iedereen het over heeft. Maar toen we thuiskwamen bleek dat 's middags te zijn geweest, ik dacht 's avonds. Maar wonderlijk toeval: het was gelijkspel (68-68) en ze doen niet aan verlenging. Dus komende zaterdag is er gewoon weer Grand Final.

The Pontipines are friends of mine,
Although they're only small,
And even when there's ten of them,
They're hardly there at all

Op zondag was 'Bay to Birdwood', een happening waarbij enorm veel oude auto's van de kust naar het automuseum in Birdwood (in de Hills) rijden, door de stad. We zijn naar een plek langs de route gereden en daar kwamen inderdaad erg veel oude auto's en motoren langs. Het zijn om en om auto's van voor 1955 (dat was dit jaar), en auto's van 1956 tot 1970.
Toen de aandacht begon te verslappen (de sliert auto's blijft maar doorgaan) zijn we doorgereden naar Gawler. We vonden het stadje wat tegenvallen maar we hebben er leuk gezeten. We zullen er nog wel een keer heen moeten, want het Gungellan Hotel uit de tv-serie McLeod's Daughters staat er. Die serie keken we altijd op Net 5 om alvast wat Australië te zien. Veel opnames zijn gemaakt in het gebied boven Adelaide.
We zijn weer naar huis gegaan, maar via een kopje koffie. We hadden daar al gezeten toen we een auto gingen kopen, het lijkt een eeuwigheid geleden maar het is maar een paar weken. Dat krijg je als je veel meemaakt in korte tijd.

Yes - my name is Igglepiggle,
Igglepiggle, wiggle, niggle, diggle!
Yes - my name is Igglepiggle,
Igglepiggle, niggle, wiggle, woo!

Maandag ging het dan beginnen. We hebben een lijst van recruiters gemaakt en die zijn we gaan bellen voor een afspraak. Meestal was de reactie dat je eerst je cv maar eens moest sturen. Die hadden we al in het Engels en naar Australisch model, dus dat was geen probleem.
Verder had ik eerder al een mailtje gestuurd naar de fietsenwinkel waar we de Nederlandse hadden ontmoet. Zij vertelde dat er een nieuwe vestiging komt, dus ik heb gemaild of ze daar nog iemand voor zoeken. Ik vind fietsen leuk en werk is werk, als je de rekeningen maar kunt betalen. Vandaag kreeg ik een reactie of ik mijn cv wilde mailen.
Die staat niet direct bol van de fietsenwinkelervaring, dus ik heb hem gestuurd met een wervende begeleidende tekst dat ze het toch maar moeten proberen. Ik ben benieuwd, ik kreeg er al helemaal zin in. Misschien kan ik na een jaartje winkel wel store manager worden of hoofd inkoop ofzo. Weer eens iets anders dan IT.
De makelaar kwam nog langs om het huurcontract voor Sedunary te tekenen en toen was het alweer tijd om de kinderen op te halen. Die waren heel erg lief, Tristan ging voor het eerst echt lopen op zijn loopfietsje in plaats van ernaast en zei 's avonds 'slaap lekker papa', zo lief. Julian zat te lachen, te zwaaien en hij kan je soms echt beetpakken en drukt dan met open mond een lekkere natte pakkerd op je gezicht.
Toen de kinderen lagen hebben we nog op internet een aanvullende verzekering afgesloten voor gezondheidszorg.

Upsy Daisy here I come,
I'm the only Upsy one!
I'm the only Daisy too,
Ipsy, Upsy, Daisy Doo

Dinsdag zijn we naar Goolwa gegaan, aan de zuidkust van het Fleurieu Peninsula, niet ver van Victor Harbor waar we eerder waren. Het weer was grijs, nat en fris (we voelen ons zo thuis hier!). We hadden proviand mee omdat we nu de vakantie 'over' is ook wat zuiniger willen doen. Maar toen we in de miezerregen en wind aan het picknicken waren hebben we besloten dat bij slecht weer een kopje koffie nog wel mag.
Na het stadje bekeken te hebben zijn we over een aparte brug (hoog en met een slinger erin) naar Hindmarsh Island gereden, van waar je de rivier Murray in zee kunt zien stromen. Via Clayton Bay en Milang zijn we naar het bekende Strathalbyn gereden, waar we koffie hebben gedronken in het quiltzaakje waar we de eerste keer ook waren. De rit was weer mooi, met stille wegen, kleine plaatsjes en regelmatig zicht op Lake Alexandrina, het grootste zoetwatermeer van Australië.
In de auto werden we gebeld door twee recruiters. Eén daarvan wil naar aanleiding van mijn cv een gesprek hebben, dat volgt donderdag.
De avond werd helaas bedorven door Tele2 die het abonnement niet hadden opgeheven ondanks dat we (Karla) aan alle voorwaarden hadden voldaan. Karla probeerde te bellen maar stuitte op onwil en een te laag prepaid saldo. Heel frustrerend.

Ombliboo Tombliboo
Knock on the door,
Ombliboo Tombliboo
Sit on the floor,
Ombliboo Tombliboo
Here is my nose,
Ombliboo Tombliboo
That's how it goes!

De dag erop zijn we naar Barossa Valley gegaan (we rijden wat af en zien veel moois). Alweer een prachtige rit, door heuvels die toch steeds een ander karakter hebben. We hebben enkele uren doorgebracht in Tenunda, dat midden in de Barossa Valley ligt. Daarna zijn we nog naar het visitor centre van Jacob's Creek gegaan, het bekende wijnmerk (ook verkrijgbaar bij AH). Dat was op een prachtig landgoed. We genoten van het uitzicht onder het genot van een Reserve Shiraz en een Pinot Noir terwijl de kinderen zich vermaakten in de speelhoek. Zwaar leven hebben we toch.
De weg terug naar huis hebben we over kleinere wegen gereden, dat was prachtig.
's Avonds heb ik voor het eerst sinds we hier zijn dan eindelijk het zuiderkruis gezien.

Makka Pakka,
Akka Wakka,
Mikka Makka moo!

Makka Pakka,
Appa yakka,
Ikka akka, ooo

Donderdag was dus weer een werkdag. Ik heb op het internet gekeken naar geschikte bedrijven. Om 13:00 had ik de afspraak met de recruiter in de stad. Ik was wel nerveus, ik heb vaak dat soort gesprekken gehad maar zelden in het Engelands en nooit in een ander land met onbekende bedrijfscultuur. Ik verscheen strak in pak en op tijd (Karla wachtte in een nabij café) en het gesprek ging erg goed. Ik word al voorgesteld aan een bedrijf en het salaris waarop gemikt wordt is vergelijkbaar met wat ik in Nederland verdiende, dus dat zou perfect zijn. De baan klonk erg goed, dus ik hoop er maar het beste van. Wordt vervolgd hopelijk, maar het begin is goed (en dat is naar men zegt het halve werk).
Karla moet de afdeling voor haar branche nog nabellen, dat is nog even onbekend hoe dat gaat. Maandag is een feestdag hier, dus dat wordt volgende week donderdag pas.
We zouden daarna lunchen, maar de creche belde dat Tristan verhoging had dus zijn we de kinderen gaan halen. De verhoging viel erg mee gelukkig.

Hum dum,
Agga pang,
Ing, ang, ooo

Makka Pakka,
Akka wakka,
Mikka Makka moo!

Vrijdag hield Julian het helaas weer om 5 uur voor gezien wat slaap betreft. We hebben er weer een rustig dagje van gemaakt met boodschappen en post ophalen. We zien wel veel moois maar willen even wat minder rijden.
Tristan sliep maar kort, dus die hebben we even voor Pieter Post gezet zodat ik verder kon met het aanpassen van mijn cv zodat die beter geschikt is voor het werk dat de recruiter voor me in gedachten heeft. Overigens gebruiken we de tv erg weinig als oppas, waar ik wel tevreden over ben.
Karla is 's middags met Tristan koekjes gaan bakken. Als je maar voor ogen houdt dat het doel niet is om efficiënt koekjes te bakken maar iets leuks te doen samen met als eventueel resultaat eetbare koekjes is dat erg leuk. Het zag er heel schattig uit. Julian was helaas erg huilerig de hele middag. Ik heb nog wel een stukje kunnen zien van het WK wielrennen voor beloften (voor het eerst gehouden in Australië).
Waarschuwing: voor trouwe lezers volgt er nu een schok, aangezien de week niet afgesloten kon worden met eten op de golfclub wegens een benefiettoernooi. In plaats daarvan heeft Karla heerlijke Nederlandse pannekoeken gebakken, die we konden beleggen met heerlijke schenkstroop dankzij Jeanne en Fons, die dat hadden opgestuurd als verjaardagscadeautje.
Ja, morgen is Karla jarig! Hoe ze die verjaardag in den vreemde zal beleven kunnen jullie volgende keer lezen.

De avond werd traditiegetrouw afgesloten met Tristans kinderprogramma, 'In the Night Garden', waar hij zoals gezegd alle figuurtjes van kent. Zo eindigt elke dag, en de liedjes spoken de hele tijd door mijn hoofd...

Bekijk foto's, ook van vorige keer.

Comments

Theda's Gravatar
Hoi Karla, Laurens, Tristan en Julian!
Hier een berichtje van 1 van de Veldmuis- "juffen". Erg leuk jullie belevenissen op deze manier te kunnen volgen!
Het was toch best vreemd hoor, het Veldmuisgroepje zonder Tristan en Julian.... Deze week zat ik met Tristan's grote vriendin (L.)op de bank Een auto kwam aangereden, en we zagen die parkeren. Ik vroeg: "wie zou het zijn?" En zij zei: "Tristan!" Helaas voor haar, het was Tristan niet. Erg lief he? Ik wilde het jullie toch even laten weten.
Veel succes en plezier daar.
Groetjes van alle "Veldmuizen"!
Theda

Posted By Theda | 02-10-2010 at 13:18

fons's Gravatar
Nogmaals een fijne verjaardag KARLA, mooi verhaal over een mogelijke baan succes Laurens.

liefs

Posted By fons | 02-10-2010 at 16:13

katja's Gravatar
Allereerst een heel gelukkige verjaardag aan Karla gewenst! Wij duimen mee voor de job, want dat is (naar eigen ervaring) toch een grote stress die wegvalt!
Ondertussen nog genieten van de kids en het eindelijk mooie weer!!!

Posted By katja | 04-10-2010 at 06:55
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.