PostHeaderIconGezelligheid, ontspanning en stress

Gelukkig is de gemiddelde levensverwachting in Australië iets langer dan die in Nederland want deze week heeft me een jaar van mijn leven gekost. Maar ik begin met gezelligheid:

Tristan kan steeds beter zelf spelen en dat is erg gezellig. Hij kan een uur bij zijn tafeltje staan om op alle mogelijke manieren de knijpers aan elkaar vast te maken, op een rijtje te leggen, te kijken waar je knijpers allemaal aan kunt doen enzovoort. Heel erg leuk om te zien. Ondertussen kletst hij lekker in zichzelf en dat is enorm schattig.
De zaterdag stond eigenlijk voornamelijk in het teken van gezelligheid. We hebben een hele hoop boodschappen gedaan omdat we 's avonds twee Australische Nederlanders, een Grieks-Nederlandse Australische en een Canadees-Nederlandse Australiër op bezoek kregen voor een echt Hollandse pannekoek party (mede mogelijk gemaakt door Schenkstroop uit Arnhem-Zuid)! Karla had een enorme stapel gebakken en ze gingen er goed in. En het was enorm gezellig, met veel grapjes over het Engels van Nederlanders ('Not to believe!'), de nodige biertjes en gewoon lol.
De middag was even minder, Tristan wil nu echt geen slaapje meer doen. Niet zo erg als je dat weet en het gaat nu elke dag zo zonder problemen. Maar de overgang was even lastig: Tristan krijsend in bed dat hij eruit wil terwijl je weet dat hij doodmoe is.
Wat we ook nog gedaan hebben vandaag: een huis bekeken (open inspection) dat te koop stond in Flagstaff Hill. Zoals gezegd, we kunnen nog lang niet kopen en weten ook nog niet of we het willen. Maar kijken is zo leuk. Dit huis was op zich best mooi, maar de plek was weer geweldig. Grenzend aan een natuurpark vol bomen en met uitzicht op Mount Lofty in de verte. Mooi hoor.

Zondag was Marlies jarig, we hadden haar een cadeautje doen toekomen via bol.com wat haar aangenaam verrastte. Die dag hadden we het vroegere bijna-buurmeisje van Karla op bezoek, die Karla al kent sinds ze zes was maar die nu als 25-jarige afgestudeerde backpacker een dagje met ons optrok. En het wordt misschien voorspelbaar maar dat was echt enorm... gezellig! Cathalijn is een enorm leuke meid en ze was ook erg leuk met de kinderen, wat die ook wel wisten te waarderen. We hebben haar Mount Lofty laten zien (vanwaar je een mooi uitzicht over de stad hebt), hebben daar een stukje door het bos gewandeld, zijn daarna in de Hills heerlijke pizza gaan eten om via nog een huis dat we graag wilden zien naar het strand te gaan om daar nog wat te wandelen en een drankje te doen. Wat een leuke dag was dat en een heel fijn vervolg van je reis gewenst, Cathalijn!
's Avonds werd ik wat weemoedig van een tv-reclame waar heel oude New Order werd gebruikt als muziek. Dat bracht me in gedachten terug naar de tijd dat ik met Gert-Jan naar school fietste en maakte dat ik de afstand moeilijk vond. Maar ik bedacht ook dat Meerssen en de G-stakker ook niet terugkomen als we in Nederland waren gebleven.

Vandaag is onze container binnengekomen, maar dat betekent nog niet dat we hem hebben. Eerst moeten de douane en quarantainedienst er nog mee stoeien. Tristan veroorzaakte een brok in mijn keel door heel lief te gaan lezen op de creche. Ze hebben daar een boekje van het televisieprogramma dat we elke avond samen kijken. Nog toen we wegliepen en door het raam in de deur zwaaiden, riep hij namen van karaktertjes naar me. Ik was bijna teruggerend, de schat.
Verder veel geregeld voor het nieuwe huis (internet, gas, electra) en weer solliciteren. Karla baalt dat haar Engels aan de telefoon steeds zo roestig gaat door het omschakelen. We moeten lekker tussen zo'n speelgroepje gaan zitten.

Dinsdag werd ik gebeld door de recruiter, dat ik op tweede ronde mag bij het bedrijf waar ik op gesprek was geweest! Hartstikke mooi, maar het is meteen waarom deze week me een jaar van mijn leven gekost heeft, want ik moest nu die vervolgrondes in die ze hadden aangekondigd. Die bestaan uit een telefonisch rollenspel waarin ik lastige klanten support moest geven; een schrijftest waarin ik opmerkingen van ontwikkelaars begrijpelijk moest doorgeven aan de klant en vice versa en tot slot een tweede interview met als onderdeel een door mij te geven training. En dat allemaal deze week! De tijd van deze week is dus voor een groot gedeelte opgegaan aan voorbereiden of doen van die dingen.
Grappig genoeg kreeg ik ook bericht dat de fietsenwinkel waar ik gesolliciteerd had geïnteresseerd was om met me spreken, maar pas als de nieuwe winkel concreter was, ze hadden nog geen datum. Ik dacht dat het verkeken was maar vond dat wel prima omdat ik met iets anders bezig ben.
We hebben ook gekeken naar een BBQ en tuinmeubelen (anders dan bij jullie komt het buitenseizoen eraan).
En dan nog dit: Tristan racet nu met zijn loopfietsje van een schuin stuk in de tuin af zoals hij dat ook altijd bij de Veldmuis deed. Maar nu op twee wielen!

Woensdagochtend zijn we gaan kijken wat voor winkels we in onze nieuwe buurt krijgen. Daarna liet Karla me alleen thuis omdat ik gebeld ging worden voor het phone interview. Ik met zweet in de handen en hartkloppingen wachten... belt de recruiter dat de persoon die het zou doen ziek is!
We zijn toen samen naar Warrawong gegaan om een kangoeroetje te aaien (blijft leuk) en lekker te zitten terwijl de kinderen spelen met al het houten speelgoed. Het was een prachtige zonnige dag met 25 graden.
Karla schrijft bijna elke avond een paar sollicitatiebrieven, werk zoeken is echt werk.

Op donderdag ging het weer goed met de kinderen naar de creche brengen. Tristan doet het steeds beter, als we hem ophalen rent hij bijvoorbeeld wel naar ons toe maar gaat dan ook weer door met spelen, terwijl hij eerst niet meer losliet. Het grappige is dat Julian nu in de leeftijd komt dat hij het niet leuk vindt om ons te zien vertrekken. Dat heeft Tristan ook gehad toen alles nog normaal was in Nederland.
Karla stuurt weer een aantal brieven en ik bereid de training voor die ik vrijdag moet geven. En dan word ik ook nog gebeld dat het telefooninterview vandaag ingehaald zal worden.
Dat ging niet vlekkeloos, ik was behoorlijk zenuwachtig waardoor mijn Engels stroever wordt. Ook was ik steeds bezig te achterhalen wat er van me verwacht werd in plaats van dat ik gewoon antwoorden kon geven. Wat ik voorbereid had kon gelijk het raam uit doordat de opzet anders was dan ik dacht. Ik had dus geen geweldig gevoel toen dat klaar was. En moe dat ik was na het huiswerk en het opladen!
We hadden daarna nog net tijd voor een drankje op onze golfclub, dat was gezellig! Net of we hier horen, er kwamen allerlei bekenden langs op het terras met uitzicht over een prachtig golfterrein. De telefoon ging ook een paar keer, het blijkt dat zo ongeveer het enige bedrijf dat ColdFusion doet in Adelaide iemand zoekt. Mij?

Vrijdag begon weer met boodschappen, gevolgd door een trip naar de stad (het Central Business District, of CBD). Het tweede echte interview en de training stonden op het programma. Weer nerveus voor de zoveelste keer deze week, helemaal omdat ik niet zo'n goed gevoel had over gisteren. Dat gesprek ging gelukkig heel veel beter (ik ben geloof ik beter in het echt dan aan de telefoon). Na een leuk gesprek wilden ze afronden (het was een interview met vier personen - en mezelf). Ik moest ze er zelf aan helpen herinneren dat ik nog training zou geven. Dat heb ik toen gedaan en ook dat ging volgens mij aardig.
Daarna gingen we lunchen, ik was opgelucht dat ik klaar was en dat de laatste ronde wel goed ging. Ik was echt een beetje hyper (dank Karla voor alle steun!). In de middag werd ik doodmoe, een week vol zenuwen, voorbereiding en tests gaat je niet in de koude kleren zitten zeg. Maar we hadden nog iets te doen: de sleutel ophalen van ons nieuwe huurhuis. Dat hebben we gedaan en toen we het weer zagen hadden we er alle vertrouwen in dat we daar een prima jaar tegemoet gaan. En alsof alles nog niet mooi genoeg bij elkaar aan het komen is, werden we vandaag ook nog eens gebeld dat onze spullen komende maandag al kunnen worden afgeleverd! Daar staat 10 - 15 werkdagen voor, maar bij ons was vijf dus genoeg! Dat wordt pakjesavond!

Volgende week: heeft Laurens de baan? Komen de spullen inderdaad zo snel? Zullen we fietsen? Eten we rode of groene paprika? Kortom: weer spannende en minder spannende zaken die jullie, als jullie het van voor tot achter lezen, de nodige tijd van het werk zullen houden.

Comments

Papa's Gravatar
Dat wordt een sinterklaas week.

Hier is het de week van kabouterland met kabouter koekjes en pepernoten voor David en Lucca, want het is herfst vakantie.

Ik ben sinds vrijdag 17 September werkzaam elke vrijdag werkzaam op "De Witte Molen".
Mooie ontwikkelingen gelezen tot zo direct.

Papa

Dus ik bak nu met de twee oudste kleinkinderenkoekjes en Cake's van bloem van de molen
L

Posted By Papa | 22-10-2010 at 22:41

PAPA's Gravatar
Dag Karla en Laurens,

We zijn nu bij Hetty en Willy, want Willy is 62 jaar geworden wij slapen bij hen en morgenochtend krijgen wij een uitgebreid ontbijt waar je je vingers bij aflikt.
Jeanne is nu aan het afwassen want dat moet je altijd doen na een verjaardagspartijtje.

De groeten van ons vieren zijnde Hetty, Willy, Jeanne en Alphons

PS we wilde skype met onze APPLE, maar jullie waren niet online.
Liefs Alphons

Posted By PAPA | 24-10-2010 at 01:25

Con's Gravatar
Wat kan je toch leuk schrijven Laurens. En ja, het was inderdaad erg gezellig :)
En ook vandaag. Tijd gaat veel te snel (stupid study), had jullie graag nog wat langer bij ons gehad.

Posted By Con | 24-10-2010 at 07:48
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.