PostHeaderIconHuis nummer 14 heeft huisnummer 5

Laat ik beginnen met wat echt belangrijk is: zaterdagmorgen zat er een piepklein hagedisje buiten voor de deur. Hagedisjes zijn niet alleen schattig, hun aanwezigheid laat je ook weten dat je (vanuit Nederland gezien) in verre, zonnige oorden vertoeft.
Voor trouwe volgers moet ik een teleurstelling die ik zelf kreeg doorgeven: ik weet nog niet of ik de baan heb. Daarover later meer.
De week begon met bezoek: eerst dat van ons aan Jan en Marion, Nederlanders die we hadden ontmoet bij Florence. Dat was gezellig, leuke lui waar we gezellig mee gekletst hebben in de tuin van hun lekker nieuwe huis. Als we gesetteld zijn in ons nieuwe huis nodigen we ze een keer uit.
Op weg naar huis zijn we naar Harvey Norman gegaan, een winkel waar we een koelkast en een kleed hebben besteld. De les: vragen naar de 'best price' loont, dat scheelde in dit geval 130 dollar.
's Middags kregen we Yvonne, Wilfred en Levi op bezoek. Dat was ook gezellig. Ze zijn in Nederland geweest onlangs maar waren blij weer thuis te zijn. En ze hebben nu hun Permanent Residency, dus ze mogen blijven!

We laten nog maar eens wat geld rollen: op zondag zijn we naar de K-mart geweest voor een coole BBQ en een niet erg coole maar wel goedkope tuinset. Daarna zijn we een huis gaan bekijken aan Chandlers Hill Road, heel mooi met een prachtige tuin, maar wel aan een grote weg. Het was 35 jaar geleden gebouwd door de bewoners en je zag meteen dat dat Nederlanders waren. Er lag zelfs een boek 'Liedjes van Vroeger'! Daarna zijn we nogmaals naar het huis gaan kijken dat we vorige week al hadden gezien in Flagstaff Hill. Het was nog steeds mooi. We hebben Connie en Chris daar ontmoet, met wie we daarna ook nog naar huis zijn gegaan voor een drankje (mooi huis hebben ze overigens!).
's Avonds na het eten (diner respectievelijk ontbijt) nog geskypet met Gert-Jan. Dat was weer tof, ondanks de kopstoot die Gert-Jan per ongeluk gaf aan Sofia om te laten zien dat het beeld nog bewoog.

Maandag was een heuglijke dag: de container met spullen werd gebracht op ons nieuwe adres! Diezelfde dag werden de van het weekend gekochte spullen afgeleverd. We hadden de kinderen weer goed afgeleverd op de creche, dus we konden de hele dag bezig met inruimen en zeulen. Voor zover we konden zien was er vrijwel geen schade. Helaas is het aansluiten van de stroom vrijdag mislukt maar je kan niet alles hebben: vrijdag de sleutel krijgen van je nieuwe huis en dan de maandag erop de spullen is niet slecht getimed!
Verder helaas nog niet gebeld over de baan en Karla heeft de avond weer brieven schrijvend doorgebracht.

Op dinsdag zijn we met het hele gezin naar de kapper geweest, dat was hard nodig. Het resultaat is leuk en hopelijk ziet men Julian nu niet meer aan voor een meisje...
We hebben gister gebeld over de stroom en men zou ons alsnog aansluiten maar helaas is dat weer niet gelukt. Weer gebeld en vandaag proberen ze het weer.
We zijn ook naar Bunnings (Praxis/Gamma zeg maar) geweest voor wat spullen. Tristan was daarbij enorm dreinerig, waarschijnlijk voelt hij de verhuizing aankomen.

Op woensdag hadden we stroom! Eindelijk iemand die de moeite nam om de hoek te kijken. De meter hangt gewoon aan de buitenkant van het huis aan de straat, iedereen kan erbij (eigenlijk leven jullie dus allemaal in onze meterkast). Maar tot nu toe gingen de werklui gewoon weer weg met als bericht dat ze geen toegang hadden tot de meter. Vandaag dus wel. Dat is Australische effiency denk ik: liever vier keer snel weg zijn dan één keer wat tijd nemen voor goed werk.
We zijn doorgereden naar Port Adelaide, een historisch stukje van de stad. Tristan op zijn fietsje en Julian in de enkele buggy die we nu weer hebben. Tristan ging echt goed op zijn loopfietsje! Hij ging zelfs een hoge brug op en weer af en hield erg goed zijn evenwicht. Aan de overkant hebben we heerlijk geluncht op het terras van een tavern. De recruiter belde nog dat hij geen nieuws had, daar kwam het op neer.
Daarna zijn we naar IKEA gegaan. We hebben er eetstoelen, een bed voor Tristan en nog wat dingen gekocht. Het was even lekker puzzelen om dat en de kinderen in de auto te krijgen maar het lukte, zo ongeveer elke centimeter was benut.
's Avonds heb ik nog naar the Bees geluisterd, heerlijk.

Donderdag was weer een crechedag en wij zijn de hele dag bezig geweest in het nieuwe huis, we willen dat het ver ingericht is voor we de kinderen erin laten leven. We hebben heel hard gewerkt en zijn ver gekomen. Even de titel verklaren trouwens: dit huis wordt het veertiende waarin ik ga wonen sinds mijn geboorte en het huisnummer is... ehm, vijf dus.
We hadden de lunch gemist en toen we ophielden zijn we nog even op de fiets (jawel!) wat te eten gaan halen in de buurt. Daarna zijn we nog even wat gaan drinken op de golfclub (nu nog) vlakbij. Grappig weer om een praatje te maken met mensen. Toen was het tijd om de kinderen op te halen en die doen het goed op de creche. Vandaag weer niet gebeld over de baan, elke dag twijfel: is dat goed of slecht nieuws? Je weet het niet...

Gister was een enorm warme dag maar vandaag is de eerste van een reeks druilerige dagen. We zijn de traditionele boodschappen gaan doen en hebben eigenlijk gewoon thuis rondgehangen. Om 16:00 heb ik de recruiter nog maar eens gebeld, hij had al een aantal keren geprobeerd het bedrijf te bellen maar de directeur die hij moet hebben is de hele week keidruk na een zakenreis naar Berlijn. Hij wist wel nog te melden dat één van de directeuren het helemaal ziet zitten met mij maar ook dat iemand anders (wie weet ik niet) wel bedenkingen had. Nu gaan we dus lekker gestresst het weekend in. De recruiter denkt wel dat ik geschikt ben en ikzelf ook, nu maar hopen dat ik het met mijn nervositeit tijdens het telefooninterview niet verprutst heb. Maandag hopelijk nieuws en goed of slecht, zodra ik iets weet schrijf ik het hier.
Eten bij de golfclub was een welkome afleiding, er waren niet veel mensen maar wel alle mensen die we een beetje kennen dus we hebben lekker gekletst en de kinderen waren geweldig, ook een uur na hun bedtijd kwam er nog geen wanklank uit. Erg gezellig.

Bekijk foto's (ook van vorige keer)

Comments

marion brugman's Gravatar
Hoi Karla en Laurens, wat een spannende en leuke tijd. De jongens zien er pico-bello uit, zijn jullie zelf ook naar de kapper geweest? Erg leuk om jullie zo nu en dan vanuit Holthuizen te volgen. Karla is en blijft ons buurmeisje, ook al zit je nu bepaald niet meer in de buurt. Succes met de baan!

liefs, mede namens Eddy, marion

Posted By marion brugman | 29-10-2010 at 17:59

Andrea's Gravatar
Stoer zeg die Tristan op zijn loopfietsje! Fijn dat jullie je spullen nu eindelijk weer hebben. De jongens zullen hun speelgoed vast graag uitpakken.
Posted By Andrea | 31-10-2010 at 07:56

rick's Gravatar
Ik heb jullie hele blog zojuist in 1 keer gelezen!

Spannende tijd met de baan. Sucfes en schrijf zo door :)

Groeten,

Rick (fol op xpdite.net ;))

Posted By rick | 31-10-2010 at 10:26

Diana & Etienne's Gravatar
Is er al nieuws? We zijn hier druk duimen aan het draaien en
vingers aan het kruizen. Valt niet mee tegelijkertijd!

Good luck & keep us posted!!

PS Volgende keer als jullie in Port Adelaide zijn, wel ff aanbellen he! :)

Posted By Diana & Etienne | 02-11-2010 at 01:32

Laurens's Gravatar
Diana & Etienne, bedankt voor het duimen draaien en vingers kruizen! Het heeft niet mogen baten zoals je aan mij nieuwe post kunt zien. Maar het wordt zeer gewaardeerd.
We hadden graag aangebeld maar wisten het adres niet! Halen we voor volgende keer ergens vandaan.

Rick, je had zeker een zondagje vrij ;-) Bedankt en jij ook succes met waarschijnlijk emigratieplannen?

Posted By Laurens | 02-11-2010 at 11:19
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.