PostHeaderIcon32 lentes en lente

2 oktober: Karla is jarig, 32 lentes jong is ze! Dit is al haar tweede verjaardag in Australië, toen ze jaren geleden op stage was, was de eerste keer. Maar toch was dit de eerste in haar nieuwe thuisland. Ze had maanden geleden al 'alvast voor haar verjaardag' een hardloophorloge met GPS gekregen en we zijn constant samen geweest sinds we in Australië zijn. Toch is het me gelukt haar nog een klein beetje te verrassen. Toen we voor het eerst in Warrawong waren zagen we in het winkeltje een mooie groene boomkikker in knuffelversie. Die vond Karla leuk. Toen we er later nog eens waren heb ik die stiekem gekocht en nog stiekemer verstopt in de auto. Die kon ik dus bij het ontbijt presenteren met een lief kaartje. Uiteraard hebben de kinderen en ik ook gezongen,wat wil zeggen dat ik bij 'hoera' enige steun kreeg van Tristan.
Het was natuurlijk een beetje een gekke verjaardag, zo ver van iedereen af, maar we hebben er een leuke dag van gemaakt. We zijn naar het centrum gegaan en hebben lekker rondgescharreld op een drukke, gezellige en heerlijk geurende Central Market. Daarna zijn we naar Rundle Mall gegaan en hebben daar lekker rondgekeken. Het was prachtig weer, het lijkt erop dat de lente begint aan te breken. Dan is het ook meteen goed genoeg voor een nederlandse zomerdag, dus dat was genieten. We hebben echt van een luxe lentedag genoten, en dat op Karla haar verjaardag die altijd aan het begin van de herfst viel!
's Avonds heeft Karla nog geskypet met het thuisfront, heel leuk.
Voor wie niet van losse eindjes houdt: de Grand Final was al heel vroeg beslist in het voordeel van Collingwood zagen we ergens, dus hebben we verder niet gekeken.

De volgende dag was het weer mooi weer en zijn we naar het strand gegaan met de kinderen. Julian kruipt door het zand alsof hij er elke dag heengaat en Tristan durfde niet zo goed het spelletje te doen dat je wegrent als het water dichterbij komt, de held op blote voeten. Het zeewater was wel nog koud. 's Middags zijn we naar een speeltuin gelopen in de buurt, Tristan legde voor het eerst flinke stukken af op zijn loopfietsje.
Helaas was ik vergeten dat het WK wielrennen ook was, in Australië nog wel. Nou is het toch niet meer hetzelfde zonder Michel Wuyts maar toch. Wel 's avonds een samenvatting gezien, mooi gedaan van de Nederlanders toch.
Toen we klaar zaten voor Tristans kinderprogramma gebeurde er iets geks: het kwam niet! We snapten er niks van, totdat er maar één mogelijkheid overbleef. En ja hoor: het was de hele dag al zomertijd! (voor mensen met een klok: een uur naar voren zetten dus!) Het verschil met Nederland is nu dus geen 7,5 uur meer maar 8,5. En als eind deze maand de klok daar nog eens een uur achteruit gaat zelfs 9,5.
Maandag was nóg een leerdagje voor domme nieuwe immigranten. Het was een feestdag en de creche bleek dicht. Dat betekende dat activiteiten rond zoeken van werk ook meteen doorschoven naar donderdag, al heeft Karla toch nog wat brieven de deur uit gekregen.
's Middags hadden we afgesproken in Glenelg met Connie en Chris en Florence en Ben. Heerlijk in het warme zonnetje gezeten op het gras en gekletst. Wel insmeren!

We zijn deze week niet zo van hot naar her aan het rijden omdat we daar even geen zin in hebben. We brengen de dagen wat dichter bij huis door wat ook wel leuk is. Dinsdag zijn we naar Colonnades geweest (de grote Mall) voor allerlei boodschapjes. Het weer is alweer geweldig, ik heb 's middags even anderhalf uur in de tuin mogen zitten met een boekje en muziekje terwijl Karla ging knutselen met Tristan. Ik had al een tijdje geen muziek meer geluisterd en nu dus (uiteraard) weer even de Aliens (1,2,3) opgezet. Ik zag mezelf weer de grijze Volvo parkeren op het Muggeplein. Het viel me zwaar om te beseffen hoe ver dat is, welke dimensie je ook kiest.
De avond heb ik doorgebracht met de laptop op schoot om ColdFusion te installeren op Windows 7 met IIS 7. Dat is niet gelukt. Wel heb ik ergens gevonden hoe ik het moet doen. Later verder.

De woensdag begon minder leuk: Tristan en Julian waren aan de beurt voor hun inhaal-inentingen. Tristan was eerst aan de beurt, hij moest een injectie in elke arm. Die stoere knul huilde niet eens! Hij kreeg een verbandje aan de ene kant (die bloedde een beetje) en een Winnie de Pooh pleister aan de andere kant (die had niks). Hij vond dat zo cool dat hij zijn trui niet meer aan wilde. Hij kreeg ook nog stempels op zijn handjes en een kangoeroe sticker, dus hij wil elke week wel zo'n prik.
Julian kreeg een prik in zijn been en huilde wel, maar was dat ook zo weer vergeten. Nu maar hopen dat de jongens niet ziek worden de komende dagen.
Op het postkantoor lag verjaardagspost voor Karla (kaartjes en zelfs een cadeautje, bedankt allemaal!) en een mooie en lieve handgeschreven brief van Marlies voor mij.
In de pauze knalde er een golfbal tegen de schutting. We schrokken ons rot, maar geen schade. Na de pauze zijn we nog even naar de bowlsbaan geweest. Leuk een potje gekeken maar zelf spelen komt pas weer als de kinderen groot zijn denk ik. Geen wonder dat je alleen maar oudjes bowls ziet spelen.
De avond doorgebracht met het daadwerkelijk installeren van ColdFusion. Het kost dan wel heel veel extra tijd met Windows 7 maar dan heb je ook wel wat je altijd al had onder XP. Leve vooruitgang zeg maar.

Donderdag trok Tristan weer een pruillipje toen we hem achterlieten op de creche maar hij huilde voor de tweede keer niet. Hij begint zijn draai een beetje te vinden daar, dat zie je ook aan hoe hij door de kamer loopt. De leidsters vragen soms of hij 'melk' wil, dat woord hebben ze geleerd. Andere kinderen zeggen nu ook al dat ze 'melk' willen. Ons professor Lupardi-plan begint te werken: dit is pas het begin. Over een aantal jaar spreekt heel Adelaide Nederlands en dat is wel zo makkelijk voor ons.
Werk zoeken ging wel weer goed, ik heb een brief de deur uitgedaan en mijn cv gestuurd naar weer een recruiter, die mij getipt was door Ben. Die recruiter belde meteen en wilde mijn cv wel doorsturen naar twee contacten van hem. Maandag heb ik afgesproken met hem voor een kennismaking, voor zover dat niet aan de telefoon al gebeurd was. Hij had misschien ook contacten voor Karla, dus dat is allemaal mooi.
Daarna zijn we er even op uitgegaan. Lekker ergens een broodje gegeten en BBQs gekeken. De zomer komt eraan en we hebben een veranda straks. Dan is een BBQ absolute noodzaak, dat weet iedereen. Daarna lekker in het zonnetje op een terrasje gezeten en daarna nog bij een cricket speciaalzaak gekeken waar we vaak langs rijden maar nog niet binnen waren geweest. Ik kan niet wachten tot de jongens groot genoeg zijn voor een potje in de tuin of op het strand.
De kinderen weer opgehaald, het gaat echt wel beter. Daarna gezellig gegeten, Tristan zat vol grapjes en wat we nog niet hadden gemeld: hij kan een hardgekookt ei pellen. Je hoeft hem niet te helpen, hij tikt een barstje en pelt het hele ei. De slimmerd.

Over vrijdag valt niet veel te melden: boodschappen en thuis beetje lezen, solliciteren en met de kinderen spelen. Tristan wilde 's middags niet slapen en heeft twee uur lang onafgebroken gekletst, eerst in bed en later rondscharrelend.
De week kan weer traditioneel afgesloten worden op de golfclub...

Al met al een prima week en de kinderen worden steeds leuker en ook weer wat makkelijker. Ze lachen wat af samen en slapen weer wat beter. Tristan begint een gevoel voor humor te krijgen. Als je bijvoorbeeld weet dat hij op de creche melk gedronken heeft en je vraagt of hij melk gedronken heeft, dan zegt hij 'nee' met een enorme grijns op zijn gezicht. OK, hij is twee maar het is grappig om te zien dat hij ermee bezig is.
Julian begint zowaar een beetje te luisteren, je hoeft hem soms niet eens fysiek weg te trekken bij de snoeren als je 'nee' zegt. En hij kan zo lief lachen en kijken.
En hun moeder is natuurlijk ook nog steeds een grote schat.

Bekijk foto's

De verhalen waren lang de afgelopen tijd omdat er natuurlijk veel te melden viel. Sommigen vinden dat hopelijk prettig, anderen willen misschien gewoon even weten hoe het met ons gaat zonder gelijk zo'n lap tekst voor de kiezen te krijgen. Ik heb gedacht aan een management summary voor de echte tekst op te nemen maar zie daar toch van af. De teksten zullen vanzelf korter worden omdat er minder nieuwe dingen zijn. Tot die tijd wauwel ik lekker door.

Comments

Dominique's Gravatar
Ik vind de lappen tekst nog steeds leuk hoor Laurens, dus vooral erm
ermee doorgaan. De bijgevoegde foto's zijn ook zo leuk van
jullie twee lieve, mooie kereltjes!

Liefs Dominique

Posted By Dominique | 09-10-2010 at 12:04

Laurens's Gravatar
Dank je Dominique, leuk om te lezen. Mooie foto had je gestuurd van jullie Isabelle, blijf dat ook vooral doen!
Posted By Laurens | 10-10-2010 at 00:18
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.