PostHeaderIconStapje voor stapje

De week begon met het inleveren van de sleutel van ons eerste Australische huis. Gelukkig hebben we ook de borg helemaal terug gekregen, ondanks wat zwarte strepen die er voor Tristan en zijn loopfietsje niet zaten. Daarna zijn we doorgereden naar een huis dat te koop stond. Een oud huis met onhandige indeling maar op een droomplek. Wel te duur, en de charme van huizen kijken is sowieso wel verminderd sinds de twijfel heeft toegeslagen of er ooit wel een inkomen komt. Bij het huis hebben we Connie en Chris weer ontmoet en dat was leuk als altijd.
De pauze, die er nu uit bestaat dat Julian slaapt en Tristan Bob de Bouwer kijkt (eigenlijk Bob the Builder, maar Tristan noemt hem nog niet zo), heb ik lekker in ons overdekte stuk tuin gezeten met een muziekje, heerlijk. De jochies zijn vreselijk schattig maar af en toe ook nog wel zwaar. Tristan dreint vrij veel en Julian trekt gewoon alles van tafels af waar hij maar bij kan.

Op zondag hebben we foto's laten maken door een beroepsfotograaf, dat was een actie om geld in te zamelen voor de creche. Vreemd genoeg was er deze keer geen glimlach uit Julian te krijgen terwijl Tristan supercharmant de camera in keek. Na afloop zijn we naar een speeltuin gegaan waar we leuk gespeeld hebben totdat zowel Karla en ik ons kapot ergerden aan het gedrein van Tristan (ik wil op de schohohohommel! Niet op de schohohohommel! Enz.)
Na de lunch ben ik voor het eerst weggeweest op de racefiets! Een eerste ritje, de conditie laat nog iets te wensen over, maar ik heb toch al een punt bereikt dat hoger is dan het hoogste punt van Nederland. Heerlijk was het. Ironisch genoeg wordt er weer veel regen voorspeld.

Op maandag was het weer huilen geblazen bij het achterlaten van Tristan op de creche. De twee dagen die we hebben om te solliciteren zijn we ook echt de hele tijd die we hebben zonder kinderen bezig. Als het tijd is om ze weer op te halen zijn we dan ook behoorlijk gaar. Ondertussen kwam de reparateur van de vaatwasser nog, die heeft een nieuw onderdeel nodig maar het typenummer staat niet op het apparaat. Lastig.
Bij het ophalen van Tristan bleek dat hij weer een heel goede dag had gehad. Merkwaardig, maar fijn.

Op dinsdag hebben we geregeld dat we rijbewijzen van South Australia krijgen. Dat lukte, wat niet gezegd kan worden van het herstellen van onze tegemoetkoming in kinderkosten. We kregen een brief dat alle vergoedingen die we van de staat krijgen gestopt worden omdat het Tax File Number van Karla niet bekend is. Dat hadden we al vrij snel geregeld en het liep gewoon, maar opeens zijn ze ons (zeg maar) sofinummer kwijt.
We hebben als lunch heerlijk curry gegeten, Julian at er gretig van mee (hij eet sowieso nu gewoon mee met ons, de staafmixer gebruiken we gelukkig niet meer).
In de mailtjes die ik dagelijks krijg met vacatures zaten twee interessante banen. Eén daarvan had als contactpersoon de recruiter (sorry Jeanne: werkbemiddelaar) waar ik steeds contact mee heb en die zou ik woensdag spreken.
's Middags zijn we een tochtje gaan maken op de gewone fiets met fietskar erachter. Tristan viel vrijwel meteen in slaap en hing toen zwaar over Julian heen, die dat geen succes vond.
Nadat de kinderen in bed lagen hebben we weer een aflevering gekeken van Shameless, een geweldige serie waarvan we in Nederland een DVD box hadden aangeschaft met zeven seizoenen. We kunnen dus nog even vooruit.

Op woensdag zijn we naar het centrum gegaan omdat ik een afspraak had met de recruiter. Daar heb ik een goed gevoel aan overgehouden, want er zijn nog wel wat mogelijkheden. Hij gaat nog een aantal bedrijven bellen om met me te leuren. En dan te bedenken dat hij me bijna al had overgedragen aan zijn collega's. Ik begon zelf over die baan uit de mail en hij was gaandeweg het gesprek steeds verbaasder dat hij niet aan mij had gedacht.
Na de stad zijn we naar Florence gegaan, die had fruitsalade over. Het was erg leuk bij haar en we zijn enorm verwend met lekkere fruitslade en eiersalade. De kinderen waren gelukkig ook een stuk leuker dan de vorige keer dat we haar zagen.
In de auto werd ik gebeld door de recruiter dat het bedrijf waar ik dus zelf mee kwam een interview met me wil houden, de volgende ochtend al! Kan ik me tenminste rustig voorbereiden...
Op de creche konden we de foto's bekijken, we hebben alleen de foto genomen die bij de prijs inbegrepen was. De rest was niet leuk genoeg voor wat men rekende.
Thuis heb ik 's avonds het interview een beetje voorbereid. En Julian is voorzichtig begonnen achter zijn stoeltje te lopen! Zo heeft Trsitan het ook geleerd.

Donderdagochtend heeft Karla de kinderen alleen naar de creche gebracht terwijl ik mijn interview nog wat voorbereidde. Hoewel deze baan niet naadloos aansluit op mijn cv en de kans dat ik hem krijg niet heel groot is (wat daardoor ook geldt voor de druk), heb ik toch weer niet erg goed geslapen. We waren maar net op tijd, het gesprek duurde anderhalf uur en was leuk. Of ik de tweede ronde in ga is afwachten, ze moeten het maar net in me zien. Maar het voelt goed dat er weer kansen zijn. Na afloop hebben we lekker samen geluncht in een Beer Garden midden in de stad, heel gezellig. Eenmaal thuis was ik wel weer erg moe, het doet toch meer met je dan je verwacht.
Tijdens het gesprek was ik nog gebeld door een andere recruiter, die ik maandag mijn cv had gemaild. Maar die bel ik maandag terug, ik had de puf niet meer.

De vrijdag bood weinig verrassingen, wat ook wel lekker is. De boodschappen en de golfclub waren zoals altijd. Ik heb nog geen nieuws over het interview maar ik kreeg wel te horen dat ik volgende week donderdag nog een gesprek heb over een vergelijkbare baan bij een ander bedrijf! In de pauze heb ik instanties gebeld, respectievelijk om het Tax File Number hersteld te krijgen, te repareren dat de post van Karla niet correct doorgestuurd wordt en te melden dat twee pakken luiers die we hadden gekocht niet goed waren (ze plakten niet dicht). Kortom van die regeldingen waarvoor geldt: je bent er druk mee, maar dan heb je aan het eind ook weer wat je eigenlijk al had. Daarna zijn we nog eens naar het winkelcentrum gegaan om bewijs te overleggen van ons Tax File Number (naar men zegt is het nu geregeld) en om een motormaaier te kopen die in de aanbieding was. We moeten hier het gras bijhouden en dat is vrij veel. Een electrische maaier is goedkoper maar niet erg handig met een enorm verlengsnoer. Onze grasmaaier loopt nu dus op loodvrij.
Jill van de golfclub heeft gezegd dat ze wel een keer wil oppassen. Nu kunnen we eindelijk Florence uit eten nemen, dat heeft ze nog tegoed omdat ze ons zo lief op sleeptouw had genomen de allereerste dag.

Al met al voelen we ons dus weer een stuk beter, al is er nog geen werk binnen. Het is prettig dat er weer kansen zijn en het vertrouwen dat ik wel een keer aan de bak kom is weer gegroeid. Het blijft balen dat Karla afwijzingen krijgt op al haar brieven als ze al iets hoort, dat maakt dat ze haar heerlijke baan (en collega's!) uit Arnhem extra mist. Maar als er maar één van ons werk heeft, dan is er wat minder druk en hopelijk kijken we over een tijdje op deze fase terug als aanloopproblemen en hebben we lekker allebei werk met leuke collega's.
De kinderen zijn weer steeds meer een bron van genot en vermaak. De ontwikkelingen zijn heerlijk om te volgen en Tristan reageert goed op mijn vinding dat als hij dreint, ik kalm aan hem uitleg dat papa en mama dat niet leuk vinden en niet luisteren tot hij iets gewoon zegt of vraagt. Als je dan zegt: 'snap je dat?', dan zegt hij heel schattig 'ja' en vraagt het dan nog eens maar dan gewoon! Dat het zo simpel kan zijn... Het werkt alleen niet als hij heel erg moe is. Dan huilt hij om alles, maar slapen wil hij niet.

Bekijk foto's

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.