PostHeaderIconBegin, Pauze, Einde

Zaterdag hebben we de boodschappen gedaan die er vrijdag niet van kwamen. Ik heb nog regelmatig teruggedacht aan mijn afwijzing, toch heus balen.
's Middags zijn we met Yvonne, Wilfred en Levi naar het strand gegaan. Dat was erg leuk en ik heb zelfs gezwommen in zee. Het water was nog knap fris maar als je eenmaal door was erg lekker. Tristan wil niet te dicht bij de zee maar Julian kent nog geen gevaar. Als een pas uit het ei gekropen schildpadje kroop hij recht de zee in, en als ik hem niet onderschept had was hij nu op weg naar Antarctica. En daar was hij niet op gekleed.
Zoals het een echte Australische dag met prachtig weer betaamt hebben we 's avonds ge-BBQ-t. Dat viel in de smaak bij allen.

Op zaterdag heb ik het blog wat aangepast (alle foto's zijn nu beschikbaar via de kolom rechts). Het valt tegen hoe hard je moet nadenken als je je dagelijkse programmeergereedschap een paar maanden niet gebruikt!
In de middag ben ik gaan fietsen. Ik vond dat 60 kilometer nu wel moest kunnen maar dat was buiten de warmte gerekend. Het was tegen de 35 graden en dat viel tegen. Nog een paar stukjes onverharde weg met tegenwind en ik was blij dat ik nog thuiskwam, ik was kapot.
Tristan was 's middags weer onuitstaanbaar omdat hij moe was. We gaan toch proberen het middagslaapje weer in te voeren.

Op maandag liet Tristan zich prima afleveren bij de creche. Voorbereiding werkt erg goed, we vertellen hem nu een dag van tevoren een keer of vijf wat er gaat gebeuren. Dat wordt dan zo vanzelfsprekend voor hem dat hij zelf naar de deur wijst waar je door moet.
Om ook iets anders te doen dan solliciteren hebben we lekker geluncht in een Ierse pub vlakbij, lekker en lekker luxe. Daarna hebben we een randjestrimmer gekocht voor het gras en de grasmaaier aangezwengeld (olie erin, benzine erin, starten maar).
Karla heeft van een vriendin leuk nieuws te horen gekregen want die vriendin is zwanger! Voor het geval ze het nog niet aan iedereen verteld heeft laten we haar naam nog even achterwege. Een nieuw begin dus!
Helaas bereikte mij diezelfde dag ook het bericht van een einde: Alie van SAB (de opdrachtgever in Deventer waar ik mijn laatste opdracht in Nederland heb gedaan) is zaterdag plotseling overleden. Ik denk met veel plezier terug aan de woensdagochtenden in Deventer, als Jan Mark en ik koffie voor haar meenamen en we lekker kletsten over vooral onbelangrijke zaken. Ze was altijd een en al hartelijkheid en het is bizar te bedenken dat ze er niet meer is.

Op dinsdag hebben we Tristan na uitvoerige voorbereiding na de lunch in bed gestopt. Het ging wonderwel, hij heeft lekker geslapen. Dat geeft ons behalve een veel leukere Tristan in de middag ook weer een pauze na de lunch.
We hebben een opblaasbadje gekocht en op zoek naar een slang om die te vullen kwam ik de eerste huntsman spider tegen. Een flinke spin van zo'n tien centimeter die gauw in een hoekje vluchtte. Toen ik hem wat porde om fotogenieker te gaan zitten rende hij over het metaal van het schuurtje en dat is voor het eerst dat ik spinnepoten heb horen tikken.
De kinderen hebben lekker in het badje gespeeld (het was vandaag 36 graden) en ik heb het gras gemaaid in de namiddag.

Op woensdagochtend heb ik de fietstocht van laatst herhaald maar nu bij 25 graden. Dat scheelde enorm. Niet zo lang na thuiskomst ging het flink regenen, goed getimed dus.
De recruiter, Reece, belde in de middag dat hij weer een job interview voor me heeft geregeld, nu voor iets wat dichter bij mijn cv ligt: programmeren. Dat is volgende week pas, maar ik ben erg blij met de nieuwe kans.
Na de herwonnen pauze zijn we met de auto naar McLaren Vale gegaan, daar waren we al eens geweest toen de wijnranken nog kale stokken waren. Ik heb Karla ook laten zien waar ik fiets maar door de regen leek het niet zo erg op Spanje als eerder en de kleuren (rode rotsen in azuurblauwe zee, groene wijnranken naast bruine tarwe) waren niet zo overweldigend.

Donderdag heb ik de kinderen alleen naar de creche gebracht, Karla gaat heel vroeg hardlopen vanwege de warmte en ging douchen. Tristan ging perfect, hij stuurde me nog net niet weg.
We hebben weer hard gewerkt aan werk, ik om mijn programmeergesprek goed voor te bereiden en Karla aan brieven schrijven en bellen. Helaas is ze niet aangenomen bij het bedrijf waar ze een gesprek had vorige week, al heb ik er twijfels bij of ze daar op haar plek had gezeten. We hebben nagedacht of we Karla's methode misschien moeten aanpassen. Ze kan echt wel wat maar zestig (!) brieven hebben nog niet veel opgeleverd. Misschien moeten we haar diploma laten beoordelen, daar zijn instanties voor. Dan kun je op je cv zetten dat je opleiding gelijk staat aan een bepaalde Australische opleiding. Misschien ga je dan niet zo snel op de stapel 'onbekende dus waardeloze opleiding'.
's Avonds paste Jill van de golfclub op, zodat wij Florence en Ben mee uit eten konden nemen om te bedanken voor het ophalen van het vliegveld op de eerste dag. We hebben ze meegenomen naar de Ierspe pub van laatst en het was enorm gezellig. Florence heeft bij juweliers gewerkt en herkende Karla's Jaeger-LeCoultre. Zij heeft er ook een! Toen de dikkertjes wat al te vals begonnen te bleren bij de karaoke hebben we het voor gezien gehouden.

Toen we op vrijdag boodschappen gingen doen begon Tristan in de auto te zingen. 'Twinkle twinkle, little star', erg grappig om hem een Engels liedje te horen zingen.
Hij wilde vandaag niet slapen, dus zijn we een stuk gaan rijden over prachtige wegen naar Willunga. De achterbank heeft er niets van gezien, alle oogjes waren dicht.
Eten bij de golfclub was weer gezellig, al was het erg rustig. En we hebben weer een vleesschaal gewonnen (we waren de laatste tijd vooral sponsor van de loterij). De volgende BBQ kan dus gepland worden...

Bekijk foto's

Comments

Hans's Gravatar
Hee Guys and Doll, leuk om jullie verhalen even te lezen. Bizar dat het bij jullie lekker weer is, terwijl we hier net de eerste sneeuw deze maand hebben gehad. Gisteren weer eens 2.5 uur gedaan om met de auto vh werk naar huis te komen. Ach ... kleine beslommeringen. Vannacht vriest het hier 8 graden. Jullie zijn precies op tijd weg ;-)
Blijf schrijven (en kappertfoto's maken) !!!

Posted By Hans | 30-11-2010 at 22:53

veldmuis's Gravatar
Hallo Familie,

We volgen nog steeds jullie verhalen en kijken steeds uit naar een nieuw verhaal. Leuk om de foto's van Tristan en Julian te zien en hoe ze groeien, ze zijn ons vast helemaal vergeten:-(
Julian wordt natuurlijk bijna 1 jaar en dat in dec met 35 graden hahahaha. Hier hebben we sneeuw en extreme koude. Hopelijk vinden jullie snel een job en we blijven jullie volgen.
Knuffel voor de kids en al het goeds................

Groetjes Sylvia en de rest van de veldmuis

Posted By veldmuis | 02-12-2010 at 09:50
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.