PostHeaderIconSpanning maar geen sensatie

De week begon nogal nerveus, waarom hoor ik niks over die baan? Zaterdag toch maar geprobeerd er een leuke dag van te maken, wat ten dele lukte. We zijn naar Central Market en de stad gegaan. Op weg naar huis zijn we via Coopers Ale House gegaan, een proeflokaal van de brouwerij Coopers. Lekker bier daar! De kinderen stuiteren zo dat het niet normaal meer is, ze pikken de stress aardig op helaas.
Tristan heeft wel nog een miniplasje op het potje gedaan, dat was lang geleden.

Op zondag hadden we nog geen activiteiten gepland. Dus we dachten: wat hebben we al een tijdje niet gedaan? Juist: verhuizen natuurlijk! Dus dat hebben we gedaan, omdat de kinderen het niet meer uithielden. Ze voelen (vooral Tristan) dat er een verhuizing aankomt en ze waren niet meer te harden, dus zijn we maar gegaan. De laatste klusjes waren wat lastig (probeer eens een stekkertje aan te sluiten met veertien onderbrekingen omdat de broertjes elkaar omduwen, snoeren lostrekken etc). Wel moet gezegd dat Tristan ook lang kan spelen in zijn eentje. Net als toen we hier net waren merk je echter dat hij heel veel bevestiging wil van de vaste waarden in zijn leventje: wij dus. Als je de kamer uitloopt terwijl hij lief staat te spelen komt hij meteen dreinend achter je aan. Wel zwaar, helemaal als je zelf behoorlijk nerveus bent.
Slapen in zijn nieuwe grote bed werkte niet echt, ik heb voor het eerst bij hem moeten blijven tot hij sliep, dat was de enige manier om hem kalm te houden. Dat hij bang is voor de 'draaimolen' aan zijn plafond helpt natuurlijk ook niet echt.

De volgende dag op de creche was het ook weer als in het begin, huilen geblazen. Maar hij had toch een goede dag gehad gelukkig.
Wij hadden ondertussen bezoek van de loodgieter want er waren problemen met kranen en warm water. Verder weer veel gedaan, de tuinset en de BBQ in elkaar gezet en nog oneindig veel andere klusjes die je zo na een verhuizing hebt.
Bij het ophalen van de kinderen kwam dus het fijne telefoontje dat de baan aan mijn toch riante neus voorbij gaat. Wat oneindig jammer toch, dat zou wel een droomstart geweest zijn!
Tristan ging best goed slapen 's avonds, ik heb hem gezegd dat ik de deur openliet en dat hij me altijd kon roepen. Dat testte hij natuurlijk een paar keer en dan was ik er ook steeds voor wat bemoedigende woorden. Dat hielp. Zo ging het de rest van de week eigenlijk ook, maar ik leer hem nu alleen te roepen als er echt wat is (daar valt als het aan hem ligt ook het aanwijzen van speelgoed onder).

Dinsdagochtend had ik wel een katerig gevoel, maar we moeten verder. Een dag met klusjes eigenlijk. We hebben helmpjes gekocht voor de kleintjes, dan kunnen we met ze fietsen. In de avond ben ik nog even naar het oude huis gegaan om de mail te controleren (daar hadden we internet) en het mindere nieuws op het blog te zetten.

Na een slechte nacht waarin Tristan vaak wakker werd zijn we weer met allebei inentingen gaan halen. Ongelofelijk, ze maken drama's van niks en bij een prik hoor je ze niet. Tristan vond zelfs dat er in zijn andere arm ook eentje moest, en toen Julian een injectie in zijn been kreeg (ook zonder een spier te verrekken) stroopte Tristan zijn broek op: dat mocht hij toch ook wel?
Hopelijk zitten ze over tien jaar niet onder de tatoeages met zo'n houding...
We hebben een set-top-box gekocht omdat onze Nederlandse tv bijna geen kanalen ontvangt hier. En we moeten natuurlijk wel The Night Garden kunnen kijken!
's Middags kwam Florence langs, de kinderen waren heel vervelend waardoor we niet zoveel tijd hadden om ontspannen te kunnen beppen. Tot overmaat van ramp belde de recruiter nog dat het glimmertje hoop ook dof geworden is: ze laten mij toch niet de plek opvullen. Het was een kleine kans en het had veel studie gekost maar een kans is een kans. En nu niet meer. Komende week heb ik een afspraak met hem om eens opnieuw te kijken naar wat ik zou kunnen doen. Het probleem is dat ik een nogal smalle specialisatie heb (ColdFusion) waar weinig vraag naar is. Ik zag er even geen gat meer in.
Die avond keerde de strijdlust echter alweer een beetje terug. Ik heb nog mogelijkheden, ik moet alleen wel weer langs 'af' (en ontvang geen 200 gulden).

Donderdag werd ons internet aangesloten. Niet zonder slag of stoot natuurlijk, zo gaan die dingen. Een dagje ben je er zomaar zoet mee. De helpdesk heeft me al een aantal keren aan de lijn gehad maar nu werkt het dan toch. En de snelheid is weer normaal, dat is toch wel erg fijn na een verbinding die overeenkomsten vertoont met dikke stroop tegen een helling in de winter.
Karla was ondertussen in het oude huis aan het internet-solliciteren en ze heeft pannekoeken gebakken op de creche (dat ging een stuk sneller, met schenkstroop) zodat de kinderen kennis maken met de Nederlandse gewoonten van hun groepsgenootje. Daarbij werd dan ook nog onze CD met leuke (als je tot de doelgroep behoort) Nederlandse liedjes gedraaid.

Vrijdag was als altijd. Wel was het erg mooi weer, dat was wel heerlijk. 's Middags zijn we naar een speeltuin gegaan en toen zijn de jongetjes voor het eerst met hun helmpjes de straat op gegaan. Tristan op zijn loopfietsje waar hij echt handig mee wordt (al valt hij ook weleens) en Julian op Tristans oude driewieler (geduwd door ons). Tristan jengelde even dat hij geen helmpje meer op wilde, maar lopen zonder gedragen te worden leek hem ook niks en hij koos eieren voor zijn geld. Gelukkig kwam er net een meisje op een step langs met een helmpje op, dat deed wonderen voor de acceptatie.
Eten bij de golfclub was weer echt leuk, we zijn inmiddels bijna harde kern.

Al met al een mindere week, verhuizen en lastige kinderen en natuurlijk toch geen werk. Op sombere momenten leidt dat tot een houding van 'wat doen we hier' en 'we hadden het toch goed' (verhuizingen zijn toch altijd goed voor sentimentele overwegingen). Het weer was ook nog eens kil en grijs terwijl dat echt nooit voorkomt, blijft men ons verzekeren.
Maar op andere momenten beseffen we dat het hoort bij het proces van emigratie, er zijn ups en downs. We zijn een beetje verwend geraakt door alle ups...

Bekijk foto's

PS: gefeliciteerd Marjolein en Dirk!

Comments

Tijs's Gravatar
Hoi Laurens,

Jammer dat het met die baan niets geworden is.
Wellicht moet je verder kijken dan ColdFusion alleen. Al die talen lijken toch in zekere zin op elkaar. En anders heb je het snel genoeg onder de knie.
Niet met de pakken neer zitten, het gaat vast lukken.

Veel succes,
Tijs.

Posted By Tijs | 06-11-2010 at 12:09

Fons's Gravatar
Hoi lieden daar onder en nu met elkaar in contact via de Skype. Toch raar dat we zo kunnen uitwisselen. We houden intime beelden voor ons zelf.
Dus wees maar niet bang, een fijne warme douche Karla.
Hoe krijgen jullie warmwater, met de zon of moeten jullie dat doen met gas d.m.v. CV installatie.
Tristan je hebt een mooie helm om te gebruiken bij het fietsen en julian wordt al groter.

Succes met het zoeken van de volgende baan, maar kun je ondertussen niet iets voor een Nederlandse Opdrachtgever doen, via je oude partners.

De volgende keer zal ik proberen te skypen met de Apple computer.

groet Alphons
.

Posted By Fons | 06-11-2010 at 22:39
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.