PostHeaderIconOp reis zonder sleutels

Geen huis meer en geen auto meer, de voorbereiding was klaar. En maandag was het dan zover, de dag waarvan we dachten dat die nooit zou aanbreken was er toch. Na een overnachting in Badhoevedorp werden we door Jeanne en Fons naar het vliegveld gebracht. Daar ontmoetten we Mirjam, Harald en Lucca, Pa en Annemieke, José en Josée en Wineke. Na het inchecken hebben we nog koffie gedronken samen, heel gezellig maar ook onwezenlijk allemaal. Ik heb wel van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog her en der wat te knuffelen, want dat kan een tijdje niet!
Uiteindelijk komt het onvermijdelijke moment toch en moet er echt afscheid genomen worden. Tranen, zwaaien, knuffelen, tranen, zwaaien... en uiteindelijk waren we dan toch echt uit het zicht. Een dertien uur lange vlucht begon. Met kleine kinderen krijg je een vip-behandeling en mag je de hele rij passeren, lekker. Julian kreeg na het opstijgen een mooi bedje waar hij net languit in kon liggen. Vanwege dat bedje zaten we voorin met lekker veel beenruimte. Hij kon dus lekker slapen. Dat gold niet voor Tristan, die alles zo spannend vond dat hij bijna niet kon slapen. Wel kleine slaapjes, maar niet echt lekker lang achter elkaar. Hij wil ook op zijn buik slapen, dus ik heb hem nog een tijd op schoot gehouden terwijl ik onderuitgezakt zat. Dat leverde dan tijdelijk een slapende Tristan en dito derrière op.
Behoorlijk gesloopt bereikten we dus Singapore, waar we van plan waren de 18 uur door te brengen met een toer door de stad en dan te slapen en douchen voor de volgende vlucht. Maar we waren zo moe dat we de kamer hebben omgeboekt zodat we gelijk naar bed konden. Helaas werd Tristan na een uur krijsend wakker en dat was weer dat voor de slaap. Wel vliegtuigen gekeken en lekker gedoucht allemaal. Daarna de rest van de tijd op het vliegveld rondgehangen, waar Tristan nog grote Koikarpers gevoerd heeft. Hij werd vreselijk moe, liep te struikelen en botsen maar slapen deed hij niet, ons Duracell konijntje. Op het laatst ontmoetten we nog twee Australiërs met een klein meisje van 1. Daar hebben we nog even leuk mee gepraat (zijn vader was een Nederlandse immigrant en ze waren op weg naar oma in Drunen).
De tweede vlucht van 6 uur ging beter, we hebben alle vier even tegelijk kunnen slapen. En dan voor het eerst Australisch land in zicht! Adelaide heeft een overzichtelijk vliegveld en de douane vond onze visa er echt genoeg uitzien. Cool, dat werkt dus echt! Florence kwam ons ophalen en dat was dus de eerste keer dat we haar ontmoetten. Ze is een lieve Brabantse en ze heeft ons de hele dag mee op sleeptouw genomen. Het weer was heel somber, regenachtig en fris. Maar wat wil je in de winter. Verder heb ik niet veel om me heen gekeken die eerste dag want we waren kapot. We zijn naar het huurhuis gebracht waar we een nogal uitgebreide uitleg en welkom kregen van de huisbaas, die zelf tien jaar geleden uit de UK is geïmmigreerd. Het huis is prima met een mooi uitzicht. Wel is het koud in huis, want voor die paar maanden per jaar doen ze hier niet aan cv of dubbel glas. Er stonden daarna eigenlijk maar twee dingen op het programma: boodschappen doen en de huurauto ophalen. Zoals bekend zit het stuur hier op de plaats van de bijrijder, maar gelukkig heeft die bij ons ook een rijbewijs.
Florence heeft ons de hele tijd geholpen. Julian ging best goed, maar Tristan zat er compleet doorheen, hij was echt zichzelf niet. Huilen om werkelijk alles en hij leek wel dronken als hij liep. We keken er echt naar uit om de jongens na de weken van stress en van hot naar her slepen weer een thuis te kunnen geven en wat regelmaat.
De volgende dag, waarop de kinderen ons gelukkig lieten uitslapen, zijn we in de huurauto gesprongen en hebben we een wat groter winkelcentrum bezocht. Daar zat namelijk het kantoor waar we ons hebben ingeschreven voor Medicare, vergelijkbaar met het oude ziekenfonds. We hebben wel gemerkt dat het niet meevalt om naar allerlei informatie te luisteren in het Engels en tegelijkertijd twee zich vervelende jongetjes koest te houden. Uiteindelijk komt het neer op taken verdelen: één luistert en de ander entertaint. 's Avonds hebben we online nog een Tax File Number aangevraagd (sofi zeg maar, of tegenwoordig BSN) want dat heb je bij een heleboel vervolgstappen nodig. De dag erna (vrijdag) hebben we een bankrekening geopend. Ook dat was een drama met de kleintjes. Vertel een tweejarig jongetje dat net twee weken zijn hele wereldje op zijn kop heeft zien zetten maar eens stil te wachten. Als ik zie hoeveel wij gedaan krijgen op een dag en hoeveel dat zou kunnen zijn, krijg ik het idee dat emigreren zonder kinderen echt een makkie is. Maar zo komen we er ook wel.
We hebben nog kennisgemaakt met de buurvrouw die ons wist te vertellen dat de golf club (daar kijken we op uit, prachtig!) elke vrijdagavond eten serveert voor weinig. Dus daar zijn we heengegaan, dat was grappig echt tussen de Aussies. Lekker gegeten en onderwijl gepraat met de oom en tante van de buurvrouw van in de tachtig.
Nog een dag later (had iemand het over vakantie?) zijn we op autojacht gegaan. We hebben de huurauto tenslotte maar voor een week. Om een lang verhaal kort te maken: we hebben ons twaalf uur lang op de automarkt gestort (ik had op internet al veel voorbereid) en hadden op de valreep resultaat: een heel mooie en lekker rijdende Nissan X-Trail T30 Ti uit 2003, met 2.5L benzinemotor en 'gewoon' handgeschakeld. Met die auto kun je op asfalt (en dat is meestal) rijden met tweewielaandrijving (zuinig), maar je kunt ook de verharde weg af met vierwielaandrijving. Dan moet je er niet Ayer's rock mee op, maar bosweggetjes en het strand zijn geen punt. En dat lijkt ons erg leuk, dat je kunt kijken waar een weggetje heen gaat en dat je dan niet hoeft om te draaien als het asfalt ophoudt. En hij is lekker ruim, we zijn er erg blij mee. Woensdag halen we hem op en dan maar lol maken.
Vandaag, zondag, hadden we de jongens en onszelf een rustige dag beloofd. Het weer is prachtig (ik zit nu buiten in t-shirt en het voelt aan als een Nederlandse zomerdag) en we zijn lekker naar een nabij park geweest. Prachtige gumtrees en veel te beleven. Sportende kinderen, een minitreintje dat nog niet open was maar wel al proefrondjes reed (Tristan mag er nog een keertje in), mooie speeltuinen en een modelauto wedstrijd. Dat vond Tristan natuurlijk prachtig om te zien, die autootjes gaan superhard. We hebben pas mondjesmaat om ons heen gekeken, omdat er zoveel te regelen valt. Maar zoals onze huisbaaas zegt: dat is wel stress maar het zijn allemaal eenmalige dingen. Als je die geregeld hebt, is het ook klaar. Wat we gezien hebben is voor het grootste deel de moeite waard. Alles is nu mooi groen door de regen (moeten we maar niet aan wennen, de normale kleur is bruin), de gum trees zijn erg mooi en de vogels zijn lekker anders. Veel mensen zijn erg vriendelijk en het is grappig om te zeggen dat je hier pas een paar dagen bent. Steevast krijg je dan te horen: good on ya mate, you'll love it here.

Comments

Willem Jan's Gravatar
He Luitjes, klinkt goed! Kan me voorstellen dat het regelen nu even alle tijd opslokt, zeker met de kids. Ga zo door en met dit tempo komt het
genieten er ook zo!

Cheers!

Posted By Willem Jan | 22-08-2010 at 11:47

Sandra de Jonge's Gravatar
Hoi family,

Is inderdaad allemaal éénmalig veel geregel, maar als alles achter de rug is en de kids aan de Australische tijd gewend zijn komen jullie vast weer in een vast ritme en gaat het genieten echt beginnen!

Gr RST

Posted By Sandra de Jonge | 22-08-2010 at 13:24

katja's Gravatar
hey, nog even op de tanden bijten, ze vinden wel snel hun draai terug en dan kan het genieten beginnen! groetjes, Katja en co
Posted By katja | 22-08-2010 at 15:46

Hans's Gravatar
En hou die koperen ploert in de gaten, die gaat niet van links naar rechts, maar de andere kant op! De winter is hier ook ingetreden voor de komende 11 maanden, de blaadjes aan de bomen zijn nog groen, en verder is het ook troosteloos, gewoon nederlands weer, Yippie!
Veel plezier, en let op de Peter R. de Vries niet in je achtertuin rondsnuffelt!

Posted By Hans | 23-08-2010 at 20:00

Sabine's Gravatar
Ja, sympathieke huisbaas Russell kan er wat van :-) Hij bleef hier maar liefst 2 uren praten en dacht toen ook effe...gelukkig hebben wij geen last van jetlag !
Posted By Sabine | 27-08-2010 at 15:48

wouter's Gravatar
Hey nicht en jullie allemaal daar :-)
Wat leuk om al jullie ervaringen daar ver weg te lezen. Maak er iets moois van :-)
groeten, Wouter

Posted By wouter | 02-09-2010 at 23:03
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.