PostHeaderIconEen hoop kennismakingen

Donderdag zijn de kinderen voor het eerst voor proef naar de creche gegaan, voor twee uur. Ze zitten hier in principe in gescheiden leeftijdsgroepen, al is bezoek over en weer wel mogelijk. Voor de eerste keer heeft Tristan daar flink gebruik van gemaakt, hij heeft eigenlijk de hele tijd gespeeld in de babyroom bij Julian. Sinds het afscheid van zoveel mensen heeft hij het een beetje moeilijk om niemand die hij kent om zich heen te hebben, de arme jongen.
Wij hebben de twee uur benut om eens ongestoord... boodschappen te doen. Dat is nog zwaarder dan je denkt want ze hebben hier nog meer keus dan in Nederland en je weet niet wat je moet hebben. De prijzen lopen flink uiteen en je weet pas of iets lekker is als je het gekocht hebt. Zo sta je dus bij de simpelste produkten een hele tijd na te denken en te twijfelen.
(Even tussen haakjes: ik tik dit met op de achtergrond een Australische documentaire over... Geert Wilders!)
Tijdens het middagslaapje van de kinderen hebben we online Child Care Benefit en Family Tax Benefit aangevraagd. Zijn we weer blij met ons permanente visum, want met een tijdelijk visum kom je daar niet voor in aanmerking.

De volgende ochtend was direct de tweede proef voor de kinderen. Tristan heeft nu al meer gespeeld tussen de kindjes van zijn eigen leeftijd (Julian gaat gewoon zitten glimlachen en pakt iets om op te kauwen). Pas tegen het einde wilde Tristan naar Julian, dus dat is al een verbetering. Deze keer zijn we naar een Bowling Club gegaan in Reynella en hebben daarna lekker koffie gedronken die nu eens niet omgetrokken werd door Meneertje Grijpgraag II.
's Middags zijn we met de kinderen naar het strand gegaan in Christie's Beach en hebben we een grote omweg naar huis gemaakt via McLaren Vale, een mooi stadje in wijnbouwgebieden. Een mooie streek, daar komen we nog weleens terug als er bladeren aan de wijnranken zitten, dat is nog mooier. Wel gek om te bedenken dat het landschap meestal lang zo groen niet is als nu.
's Avonds weer gegeten op de golfclub, leuk weer een beetje socializen met mensen uit de buurt. Weer meegedaan aan de raffle om een vleesschaal of een fles wijn te winnen, maar jammer genoeg weer met lege handen naar huis gegaan.
Zaterdag was het weer dan eindelijk echt lekker opgeknapt en zijn we voor het eerst het centrum gaan bekijken van onze nieuwe stad. We hadden niet heel veel tijd, dus zijn we alleen naar de voornaamste winkelstraat gegaan. Dat zag er wel gezellig uit met ook wat oudere gebouwen, waaronder Adelaide Arcade, een langgerekte mall. In de winkelstraat (Rundle Mall) hebben ze leuke beelden van varkens die gewoon op straat lijken te zitten, en eentje scharrelt in een vuilnisbak. Foto's volgen. Verder veel grote malls met food courts, waar we dan ook wat gegeten hebben.
We zijn teruggereden met een flinke omweg, via de Norton Summit Road en de Mount Lofty Summit Road. 'Scenic route' zei de kaart en dat klopte! Een prachtige weg door de heuvels, met wijnranken en eucalyptusbomen en af en toe een mooi uitzicht op de stad. Via deze route zijn we naar Witton Street in de wijk Flagstaff Hill gereden (met zo'n omweg combineren we toerisme met een slapende achterbank) waar we hadden afgesproken met Connie en Chris, die we 'kennen' van mail en skype. Dat bleken enorm hartelijke mensen en ze wonen prachtig tussen het groen, met af en aan vliegende groene vogeltjes en in de zomer ook regelmatig koala's in de bomen. We hebben een welkomstpakket van ze gekregen met wijn, Vegemite en andere echt Australische dingen. Heel erg leuk natuurlijk en we gaan ze zeker nog eens zien, het was erg leuk.
En dan was Tristan ook die dag nog voor de tweede keer succesvol op het potje, dus hij heeft weer een sticker verdiend. Julian kruipt ondertussen (het opvoeden begint: "Julian, nee!", want hij kan nu dus van alles pakken) en luistert goed naar zijn naam.

Vanmorgen, zondag, hadden we afgesproken met Yvonne, Wilfred en Levi. Met Yvonne heb ik veel gemaild vanuit Nederland en ze had ons toen eens getipt over Cleland Wildlife Park. Daar hadden we nu afgesproken. Toen we er bijna waren zagen we al een grote kangoeroe pontificaal midden op de weg zitten. Het park was heel erg mooi, het ligt vrij hoog in de heuvels (we waren er toevallig langsgekomen op onze toeristische rit van gister) en het zit er vol met kangoeroe's en andere dieren. Het leuke is dat je gewoon tussen de kangoeroe's kunt lopen en je kunt ze ook voeren. Zacht dat ze zijn! Heel leuk om te zien ook hoe er af en toe eentje langs komt racen met een koppie uit de buidel. De omgeving is er ook erg mooi en de kennismaking was ook erg plezierig. Levi is een jongen van zeven en Tristan liep er meteen achteraan en deed hem zoveel mogelijk na. Levi een stok? Dan Tristan ook een stok. Ze hadden grote lol samen. Yvonne en Wilfred zijn gewoon weer superaardige mensen (het zit hier in het water ofzo denk ik). We hebben de ochtend in het park doorgebracht met veel Australische beesten. Tussen de kangoeroe's liepen ook Emu's, zeg maar de Australische struisvogel. Daar kon je ook dichtbij komen. Tristan stond ernaast (ze zijn anderhalf keer zo hoog als hij) en zei: 'kip'. Hij heeft er zelfs eentje aangeraakt, maar die herkende dat niet als aaien en liep weg.
Daarna zijn we nog met Yvonne, Wilfred en Levi mee naar huis geweest, zij wonen ook al zo prachtig, toepasselijk genoeg in de wijk 'Paradise'. Lekker geborreld (op mooie dagen kun je lekker buiten zitten - in de winter dus!) en gekletst en ook hun zien we zeker terug. Daarna naar huis (de auto doet het overigens geweldig, wat rijdt dat ding lekker zeg, of het nou rechtdoor is of kronkelen omhoog of omlaag: het gaat allemaal even soepel). Eten, kinderen in bad en bed. En wij nog even achter de buis en internet.
Een heerlijk weekend achter de rug dus, mede mogelijk gemaakt door lekker weer en aardige mensen.

Comments

Papa's Gravatar
Even kort een reactie leuk alle verhalen, ook over tristan zijn ontwikkeling.

ik zal binnenkort de laatste fot's op PICASA zetten of mailen.

het boekwerkkomt langzaam vol en zal worden toegezonde, wel eerst bekeken door de andere deelnemers enhun geliefden.

Niet om de ogen uit te steken, maar wij gaan morgen met David en Lucca naar Ouwehands dierenpark in Rhenen met de bus dat is pas een avontuur.

liefs voor Karla,Laurens, Tristan en Julian veel kussen en we denken veel aan jullie. Alphons

PS. ik ga per race fiets naar NIc, AB, Gestel (zwagersdag) de Airborn wandeling lopen van 1 t/m 4 september.
Van 8 t/m 10 september baar Elli, Frans en Miek weer op de fiets en ik heb een KOGA Citelite gekocht ter vervanging van mijn andere fiets.(KOGA.com).

Posted By Papa | 29-08-2010 at 22:53

Hans's Gravatar
Leuk om te lezen guys & doll! Veel plezier. Ik zit ondertussen op internet mn skispul voor komende winter te bekijken ...... En misschien nog een weekje weg naar de zon binnen 2 maanden, met of zonder vrouw!
Posted By Hans | 01-09-2010 at 23:12

Amanda's Gravatar
Helemaal leuk alle foto's, verhalen en vooral al die dieren, ik ben jaloers! Geniet van alles en hou ons op de hoogte. Dikke knuffel aan jullie allemaal en uiteraard de skippies :))!
Liefs,
Amanda

Posted By Amanda | 02-09-2010 at 18:17

Lizzie's Gravatar
Leuk om de vorderingen van de boys zo te volgen...ik weet opeens meer details dan in NL. Het uitproberen van alles klinkt erg aantrekkelijk, lekker borrelen...shoppen. Knus....Maak maar lekker veel vriendjes ook om leuke dingen mee te doen....
Dikke kus Liz

Posted By Lizzie | 06-09-2010 at 21:07
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.