PostHeaderIconVerkennen en wennen

Op zaterdag zijn we teruggegaan naar het winkelcentrum waar we de SIM-kaarten gekocht hadden omdat ze echt niet aan de praat te krijgen waren. Na een half uurtje wachten zonder informatie (het zijn allemaal jonge hippe mensen in de Vodafone winkel en vertellen waar je op wacht is zóóóóó 20e eeuw) kregen we nieuwe SIMs. De andere bleken defect. Helaas betekende dat ook nieuwe nummers terwijl ik wel tevreden was met het nummer dat ik gekregen had. Het nieuwe nummer van Karla is wel mooi (dat heeft ze al doorgegeven aan deze en gene) maar dat van mij is helemaal niks. Ik kon er niks mee, dus heb ik voor AUD 2,= een nieuwe kaart gekocht in het winkeltje bij ons in de buurt. Daar stond het nummer op de buitenkant en ik kon er dus eentje uitkiezen die ik wel goed vond. Omdat mijn abonnement nog tot 6 oktober doorloopt wacht ik nog even met doorgeven van mijn nieuwe nummer.
Het was nat, koud en donker weer en de kinderen waren echt moeilijk. Iets met energie die ze binnen niet kwijt konden en naar buiten gaan was er dus niet bij. Florence, de dame die ons van het vliegveld haalde, hield de officiële opening van haar interieurstudio 'The Polka Dot Teapot'. We vroegen ons af of het wel zo'n goed idee was om te gaan, met chagrijnige kinderen en gesloopte ouders. Maar gelukkig zijn we gegaan en het was keileuk! Dat is meteen de juiste woordkeus om het overwegend Brabantse gezelschap aan te duiden. We hebben Etienne en Diana eindelijk ontmoet (ik volgde hun blog al sinds ze nog in Nederland woonden) en Jan en Manon en nog meer Nederlanders. Stuk voor stuk echt leuke mensen. En de kinderen hielden zich heel aardig, dus het was gewoon top. Alleen jammer dat we niks van Florences harde werk rond het interieur hebben kunnen zien, door het noodweer was de stroom uitgevallen en het was flink donker.

De nacht ging ook al goed, voor het eerst in tijden niet voortijdig eruit voor speentjes en uitgeslapen tot 7:30! We zijn naar Waterfall Gully geweest, dat was heel mooi, mede door de regen die er gevallen was. Bij de koffie op het terras (onder de terraskachel, het was helder en zonnig maar fris) raakten we aan de praat met Australiërs. Vreselijk aardige mensen weer, een ouder echtpaar en hun dochter van onze leeftijd. De man gaf me een hand om me welkom te heten en succes te wensen in dit mooie land. Gaaf toch? De dochter bleek te werken in een winkel in Hahndorf, die we gezien hadden toen we koffie dronken daar (en daarna wegvluchtten). We moesten vooral nog eens binnenstappen zodat ze lekker nieuwsgierig kon doen hoe het met ons ging.
Aansluitend zijn we via weer een aantal mooie buurten naar Glenelg gegaan, zo ongeveer het Zandvoort van Adelaide. Maar dan leuk zeg maar. Na een mooie rit naar huis nog geskypet met Mirjam en Lucca (Karla) en een uur met Gert-Jan (ik). Het was te gek om hem zo uitgebreid te spreken en te zien ook nog!

Maandag de kinderen weer naar de creche gebracht, Julian is geen enkel probleem maar Tristan moet erg huilen als we weggaan. We kregen als tip wat Engels te oefenen met hem en dat gaat heel aardig. Gewoon basisdingetjes als 'eat', 'sleep', 'play' en 'milk'. Na de creche naar de stad gegaan, de Central Market nog eens bekeken en langs de immigration geweest, wat ons per mail verzocht was. Het was mooi weer dus we hebben heerlijk gewandeld. Bij Immigration hadden we niet echt hoeven komen, we konden onze gegevens achterlaten 'als we wilden'. Pardon: jullie laten ons toch langskomen? Het blijkt een plicht als je een gesponsord visum hebt maar dat was dus even een misverstand want wij hebben een permanent visum zonder verdere voorwaarden. Dat blijft toch wel heel cool.
We zijn teruggereden via Windy Point, van waar je een mooi uitzicht hebt over de stad. Terug naar huis via het Blackwood Hotel (als je een pub zoekt in Adelaide moet je op zoek naar een hotel, en daar kun je dan meestal niet slapen). Daarna buurten doorkruist: Glenalta, Hawthorndene (de moeite waard) en Eden Hills (prachtig).
Met de kinderen was het best goed gegaan op de creche (anders dan het afscheid deed vermoeden) en thuis hebben we lekker een tosti gegeten, dat vindt Tristan heerlijk.

Na alweer een goede nacht hebben we met de kids een leuke dag doorgebracht in North Adelaide. Dat is een erg leuk gebied, dat vooral draait rond O'Connellstreet met winkels, eettentjes en café's. Ook staat er een flinke kathedraal en in het park rond Torrens Lake zijn er weer pelikanen en zwarte zwanen te zien. Heerlijk in het zonnetje genoten van een pint. Topdagje!

De woensdag was wat weer betreft minder, pas na de lunch was het droog. Na Judith electronisch te feliciteren zijn we koffie gaan drinken in een heel suffe tent. Sommige malls zijn gezellig, andere triest en dit was er een van de laatste categorie. 's Middags hebben we gekeken naar een huis in Blackwood maar die buurt vonden we wel erg heuvelachtig, geen meter was vlak en niet vlak was meteen maar 10% of meer. We zijn nog wat door Glenalta gereden en hebben buurten gezien waar we best zouden willen wonen.

Na een behoorlijke rotnacht (Julian huilen en om 5 uur helemaal wakker, wat hij dan ook laat weten) de kinderen naar de creche gebracht. Tristan weer krijsen toen we weggingen. Op zulke momenten moet je echt even zoeken naar de zegeningen van kinderen. Weer thuis een sollicitatiebrief geschreven. Daarna zijn we naar Mount Lofty Summit gegaan, dat was erg leuk. Het is de hoogste top uit de wijde omgeving met 710 meter en bovenop heb je een prachtig uitzicht over de stad en de zee. Uiteraard kun je er ook lekker zitten met een luxe broodje en een bak koffie of een pint.
Vanaf hier kun je via een wandelpad naar Waterfall Gully en terug, dat willen we binnenkort doen, eerst alleen om te kijken of het ook met kinderen kan en dan later misschien als compleet gezin.
Later op de dag nog een huisje bekeken in Pasadena (daar zijn ook fraaie buurten) en nog wat rondgekeken in Reynella. Ook daar zijn leuke buurten maar het is wat verder van het centrum, waar waarschijnlijk toch het werk zal zitten.
Tot onze opluchting bleek Tristan een prima dag gehad te hebben op de creche. Hij begint wat met andere kinderen te spelen en hij heeft rustig geslapen daar. Volgens de leidsters begint hij zijn draai te vinden en dat is een hele geruststelling voor ons. 's Avonds hebben we echte pannekoeken (ik doe niet aan de tussen-n-onzin) gegeten die Karla gebakken had. Helaas niet met echte stroop, maar suiker of Nutella is ook lekker.

Vandaag hebben we weer rustig aan gedaan. We hebben gekeken in Old Reynella in een leuk buurtje. Daar hebben we de speeltuin bezocht zodat Tristan zijn glijbaanshot kon krijgen. In de post zat een brief dat we Child Care Benefit krijgen. 88% van de rekening van de creche krijgen we terug, over goed nieuws gesproken!
De sollicitatiebrief is de deur uit, alleen als je uitgenodigd wordt voor een gesprek hoor je nog iets. We zullen het maar als oefening beschouwen, via-via schijnt toch de beste manier te zijn om aan werk te komen, zeker zonder Australische werkervaring.

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.