PostHeaderIconZwart voor de ogen

Gister heb ik een nieuwe zwarte zonnebril gekocht. Hij is wat groter dan de zonnebril die ik had omdat ik mijn ogen goed wil beschermen als de zon fel wordt. En iedereen blijft volhouden dat dat gaat gebeuren. Dat biedt gelijk als voordeel dat mijn wallen een beetje verborgen worden, die komen namelijk nu onder mijn oude zonnebril uit denk ik. Ook zwart onder de ogen, en dat komt weer omdat het ons op kindergebied zolangzamerhand zwart voor de ogen wordt. Die twee zijn zo veeleisend dat het niet leuk meer is, en dan bedoel ik niet de uitdrukking.
Julian is goed verkouden geweest, hij slaapt nu al weken niet tot later dan half zes en dan kan dus een van ons er ook uit. En voor die tijd wordt hij meestal een keer of drie wakker, de eerste keer steevast als we zelf net slapen. Dan moet je naar hem toe om zijn speentje terug te stoppen. Echt slopend. Het restje energie dat je dan nog over hebt wordt overdag volledig opgesoupeerd door de heren. Veel huilen omdat je grote broer op je gaat zitten, of omdat je niet op de jonge broer mag zitten. Omdat je je eten niet lekker vindt, of omdat je het wel lekker vindt maar het op is. Omdat je een televisieprogramma niet nog eens kunt kijken als het afgelopen is of omdat je ook bij poging 23 niet aan de gordijnen mag trekken. Of aan de kabels. Of aan de stoelen. Of aan het wasrek. En ga zo maar door. En de tijd tussen huilbuien wordt gevuld met luiers, overgeven, slecht luisteren, al of niet per ongeluk kopstoten geven en zeuren (in brochuretaal 'zijn eigen persoonlijkheid ontdekken').
Het is dat ze je af en toe ook hartverwarmende momenten gunnen (Tristan kan nu heel lief praten bijvoorbeeld, en Julian doet zijn handje omhoog als je naar hem zwaait). Maar het mag van ons iets minder, ik heb acht kwaaltjes en pijntjes die gewoon niet overgaan. Een paar nachten rust zouden dat verhelpen, dus dat wordt 2016.

Zo, genoeg gezeurd, wat hebben we zoal meegemaakt de laatste tijd? Ondanks de vermoeidheid doen en zien we toch wel erg leuke dingen.
Op zaterdag zijn we door de Hills naar Warrawong gegaan, een Wildlife Sanctuary. Daar kun je mooi koffie drinken of wat eten voor grote ramen met daarachter voederbakjes zodat er volop mooie vogels te zien zijn. Een jongetje vierde er zijn vijfde verjaardag waardoor de animal show wat rommelig verliep, maar dat komt dan wel een andere keer. Wel weer een kangoeroe gevoerd, dat blijft leuk. En ook de eerste koala gezien, hoog in een boom.
Door de (nog steeds prachtige) Hills zijn we naar Lobethal gereden, naar het Bierhaus. Lekker ambachtelijk bier hebben ze daar, ik heb een proefrijtje gedronken en ook wat mee naar huis genomen.
Thuis hebben we nog even geskypet met de 'jarige' Lucca.

Op zondag zijn we naar Hahndorf geweest (het blijft mooi, die Adelaide Hills zo om de hoek!). Op zondag met mooi weer is dat toeristisch maar gezellig. Op de terugweg zijn we langs een koophuis gegaan waar open inspection (open huis) was, in de Hills. Ik vond het een erg mooi huis en er zat een flink stuk grond bij met een prachtige oude gumtree. In de hills krijg je ook wel meer waar voor je geld, zo is duidelijk geworden. Het klimaat is er echter iets minder (door de hoogte is het er altijd iets kouder en natter dan in Adelaide zelf) en met kinderen vinden we de heuvelachtige omgeving ook minder geschikt. Er zijn namelijk geen buurten met pleintjes, geen twee huizen naast elkaar staan op dezelfde hoogte. Maar toch leuk om te zien.
's Middags hadden we afgesproken met Yvonne, Wilfred en Levi in Belair National Park, een groot park waar op zondag veel Australiërs komen verpozen. Er staan geen prullebakken maar er ligt ook geen vuil, heerlijk. We hebben lekker gekeuveld en op gegeven moment zagen we een koala een boom in klimmen. Op een meter of drie hoog bleef hij zitten en zo was hij heel goed te zien, je kon heel dichtbij komen (zie foto's). Een mooi beestje en Australisch icoon natuurlijk, dus ook om die reden leuk om te zien.
Julian was waarschijnlijk geïnspireerd geraakt en dacht dat hij ook wel Eucalyptusbladeren kon eten (denken we). 's Avonds om 21:00 zat hij verbaasd rechtop in bed te kijken naar zijn eigen maaginhoud. Bed verschoond en weer laten slapen. Om vier uur werd hij weer wakker door de honger, dus gaven we hem een flesje. Maar dat kwam er de volgende ochtend ook weer uit, in mooie golven over papa heen.
Na het ontbijt moest hij weer lachen (en het bleef binnen), dus we hebben de kinderen toch naar de creche durven brengen. Hoewel Tristan bij het afscheid weer huilde merken we wel verbetering. We mogen zijn rugzakje afdoen en hij gaf zelf aan dat hij naar de volgende kamer wilde, waar zijn groep zit.
Wij hebben de ochtend besteed aan verzamelen wat je nodig hebt om een aanvraag voor een huurhuis te doen, en daarna hebben we geluncht met Connie en Chris in de stad. Lekkere Aziatische soep en het was heel gezellig.
Toen we de kinderen ophaalden bleek dat het gelukkig steeds beter gaat met ze op de creche.

Dinsdag zijn we eigenlijk alleen maar naar de plaatselijke winkel en speeltuintjes geweest. Dat vinden ze allebei leuk, maar verder waren ze erg huilerig en zeurderig vandaag. Niet echt een leuke dag.

Woensdag zijn we naar Victor Harbor geweest, in het zuiden van de Fleurieu Peninsula. Dat was een mooie rit en ook Victor Harbor was leuk. Er loopt een houten pier naar Granite Island waar een paardentram overheen gaat. Karla is daar met Tristan in geweest op de terugweg. Op Granite Island hebben we een houten trap beklommen die mooi uitzicht bood op de ruige zee en het vaste land. Het is ook het seizoen om walvissen te spotten maar die hebben we niet gezien. Als je daar wat tijd en aandacht aan besteedt schijnt dat wel te kunnen, dus dat gaan we zeker nog eens doen.
Vanuit Victor Harbor zijn we via Yankalilla naar Aldinga Beach gereden. De omgeving was schitterend, groene heuvels met gum trees, een soort teletubbieland en af en toe uitzicht op zee.
's Avonds de finale van Farmer wants a wife (die landerijen zien er hier toch wel beter uit dan de nederlandse) en cricket gekeken.

Donderdag was leuk, we hebben een Amstel Lease reünie gehouden. Jacqueline Ploeg, die vijf jaar geleden geëmigreerd is en in Brisbane woont, kwam langs met haar man Theo. Dat was erg gezellig, we hebben ze meegenomen naar Warrawong en Hahndorf (de kinderen waren weer op de creche). Het was grappig om gids te zijn in een gebied waar je zelf nog nieuw bent, maar het lukte aardig. In Warrawong kwam deze keer een albino kangoeroe op ons voer af, en onder boomschors zagen we nog een fraaie white tip spider. In Hahndorf hebben we een pint gedronken in een café dat Duitser was dan je in Duitsland aantreft. Wel grappig, al wordt de muziek waarschijnlijk pas leuk met meer bier.

Gister, vrijdag, zijn we naar Colonnades geweest, een grote mall in de buurt. Daar heb ik de zonnebril gekocht en we kwamen nog de Vlamingen tegen van wie wij het blog lezen en waar we mee in het vliegtuig hadden gezeten (één van de twee families). Het was leuk ze weer te zien/te ontmoeten.
We hebben de dag (en daarmee de week) afgesloten zoals gebruikelijk: met eten op de golf course.

Vandaag zagen we bij thuiskomst boven de voordeur een ander Australisch icoon zitten: onze eerste echte Redback! Waarschijnlijk is dit een vrij jong exemplaar van het dodelijkste beestje van South Australia. Na de fotosessie toch ook maar naar de andere wereld geholpen.

Bekijk foto's, ook van de vorige twee stukjes.

Comments

katja's Gravatar
hey Karla en Laurens, wij vonden het ook leuk jullie nog eens te ontmoeten en als we in ons huurhuis voor langere tijd zitten , mogen jullie een uitnodiging voor een 'barbie' verwachten! Succes nog met de slapeloze nachten en don't worrie, vroeg of laat komt daar een eind aan! doei
Posted By katja | 18-09-2010 at 06:17

Mattijs 't Hoen's Gravatar
Lieve Karla en Laurens en die kinderen, daar hebben we het maar even niet over. Of toch wel, die horen er ook bij. Laat ik het zo zeggen, emigreren kan niet zonder ontberen. En de kinderen hebben natuurlijk ook nogal wat veranderingen mee gemaakt. Misschien vinden ze het wel vervelend om een beetje ondersteboven aan die aardbol te hangen, in Nederland stonden ze wat meer rechtop. Maar ze groeien er wel overheen, en die gebroken nachten, join the club, hoort er gewoon bij maar is extra zwaar misschien nu. Blijf positief naar elkaar en de kinderen, het is soms loodzwaar en je denkt misschien, waar zijn we aan begonnen... Jullie hebben in ieder geval een ijzeren discipline waar het gaat om het bijhouden van de blog. En dat is nou zo leuk om te lezen, echt waar!. Hou dat vooral vol, want er denken veel mensen aan jullie.

Heel veel liefs en groeten
Mattijs & Marjorie XXX

Posted By Mattijs 't Hoen | 18-09-2010 at 08:45

Laurens's Gravatar
Bedankt lieve mensen. Van mensen met ervaring zoals jullie zullen we het maar aannemen dan ;-)
En Katja: bedankt voor de uitnodiging, we zullen graag de barbie komen testen. Overigens lijkt het erop dat wij over een maand ook een huurhuis voor een jaar zullen hebben. Zodra daar een BBQ in de tuin staat geldt het omgekeerde ook.

Posted By Laurens | 26-09-2010 at 11:03

Nicole's Gravatar
Beste Laurens,

Al zoekende naar Jacqueline Ploeg, voor een reunie van de middelbare school, stuitte ik op jouw blog. Daarin las ik dat zij bij jou is langsgeweest.
Heb je misschien bereikbaarheidsgegevens waarmee ik haar kan benaderen?

Vriendelijke groet,
Nicole de Buijn

Posted By Nicole | 23-09-2011 at 14:46

Laurens's Gravatar
Hi Nicole,

Als je even direct mailt naar laurens<AT>highwaytothesun<DOT>com, dan kunnen we je daar wel aan helpen.

groeten,

Laurens

Posted By Laurens | 23-09-2011 at 14:54
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.