PostHeaderIconIn de verlenging

Deze week zouden we serieus gaan zoeken naar werk. We waren echter zo kapot dat we besloten hebben dat een weekje uit te stellen. We hebben wel enkele keren gereageerd op vacatures in de mail maar nog zonder succes. Daar gaan we gewoon mee door en je merkt ook wel dat werk steeds vaker door ons hoofd spookt en we erover praten. Maar we hebben onszelf dus nog een weekje vakantie gegund (klinkt beter dan werkeloosheid toch?).
De zaterdag begon meteen rustig. We zijn 's morgens naar Woodcroft Town Centre gegaan, ons eigen winkelcentrumpje. In de middag zijn we naar de lokale bowlsclub gegaan om eens lekker te kijken onder het genot van een drankje. Dat was wel leuk maar helaas was het wel een beetje te koud.

De nacht was helaas weer een drama, Julian huilde het huis wakker om 23:15, 3:00, 4:00... en de ochtend was ook niet ideaal met een heel lastige Tristan. Op zulke ochtenden rennen we ons rot en zeggen weinig anders dan 'los, stop, laat liggen, nee, staan, ophouden, luisteren, niet doen...'. We zijn op de hoogte van de betere positieve benadering maar soms red je dat gewoon niet omdat je moet redderen. Maar voor wie denkt dat dit weer een kind-klaag-bericht wordt, lees door.
We zijn er weer op uit gegaan, naar Strathalbyn dit keer. Dat is een leuk stadje met Schotse roots die ook goed zichtbaar zijn in een oude kerk en andere gebouwen. Een erg leuk stadje waar we eerst maar eens lekker koffie hebben gedronken. Tristan en Julian krijgen op zo'n manier wat afleiding (hier binnen kun je gewoon niet zoveel) en gedragen zich dan veel leuker. Je kunt dan leuk met ze bezig zijn in plaats van dat je ze (vooral Tristan natuurlijk) alleen maar moet remmen. Strathalbyn heeft een mooi park en mooie gebouwen, dus dat was ook leuk wandelen. We hebben voor Tristan een windmolentje gekocht, dat vond hij helemaal prachtig.
Via Murray Bridge (waar de voornaamste bezienswaardigheid - u raadt het - de brug over de Murray is, de grootste rivier van Australië maar voor Europeanen niet direct indrukwekkend) zijn we naar het inmiddels bekende Hahndorf gegaan. Ik heb er een echte Duitse pint gedronken, maar je hebt er meer nodig om te bekomen van de schrik als je de prijs hoort. Daylight robbery heet dat hier. Door die überdeutsche tent kreeg ik wel een beetje heimwee naar het echte Duitsland dat altijd om de hoek lag...

Maandag begon, na het afleveren van de kinderen op de creche (nog steeds huilen bij het afscheid maar ook nog steeds verbetering), met wat klusjes. Eerst hebben we de auto naar Instant Windscreen gebracht, zeg maar Carglass, om een steenslagje te laten repareren. Daarna zijn we naar de dokter geweest om te inventariseren welke inentingen de kinderen al hebben gehad en welke nog niet. Het valt erg mee, al hebben ze er hier wel een paar die niet in Nederland gegeven worden, dus een inhaalslagje is wel nodig. Het is een overheidsprogramma dus het kost niets. Behalve wat tranen dan waarschijnlijk, de arme knulletjes. Maar ja, het is voor hun eigen bestwil. We hebben twee afspraken gemaakt en zijn weer gegaan.
Daarna zijn we naar een heel grote mall gegaan, Marion Shopping Centre. Wat kun je erover zeggen? Het is zo groot dat als je binnen komt, je zonder overdrijven bij jezelf denkt: goh, wat groot. Toen we sufgeslenterd waren zijn we naar Glenelg South gegaan om in het Holdfast Hotel (geen hotel dus, zie een eerder bericht) een heerlijke curry te eten. Aansluitend zijn we naar het strand gegaan in Brighton, waar op Jetty Road (een jetty is een pier en de weg ernaartoe heet altijd en overal Jetty Road) leuke cafeetjes en winkeltjes te vinden zijn. We hebben er beiden een tweedehands boek gekocht (ik Midnight's Children van Salman Rushdie) en lekker in een cafeetje gezeten. Karla legde er de vinger op waarom dat cafeetje zo gezellig was: het deed heel Europees aan. Beetje donker, beetje rommelig, hippe kabbelmuziek, heel leuk.

Dinsdagochtend hebben we eigenlijk niet veel gedaan, we zijn met de kinderen naar Warrawong gegaan en hebben er alleen in het café gezeten (die met dat mooie raam met alle vogeltjes erachter). Daar hebben ze lekkere dingen, de sfeer is goed en ze hebben een hoek vol houten speelgoed, waaronder een groot hobbelpaard. Bij minder weer ideaal dus.
Daarna zijn we naar Mt Barker gereden, een stadje in de Hills dat ons erg goed beviel. Het is iets verder van Adelaide waar we waarschijnlijk zullen komen te werken, maar je kunt over een snelweg en daardoor is de reistijd niet langer. Er is nog wel wat uitzoekwerk nodig rond kosten en klimaat (men zegt dat het in de Hills altijd koeler en natter is dan in Adelaide wat niet is waar we voor gekomen zijn). Via Strathalbyn zijn we naar Mt Compass gereden, alweer door een prachtig landschap. De hort op met de kinderen werkt toch altijd het beste, zij slapen lekker in de auto en wij zien nog wat van de omgeving. En tussen de ritten door is er altijd genoeg te zien en te beleven voor ouders en kinderen, dus iedereen blij. Mt Compass heeft een gezellige tavern. Julian probeerde zich al aardig op te trekken aan de barkrukken maar mistte nog de kracht om de staan. Tristan had vriendschap gesloten met een oude Golden Retriever. Het beest was zo mak als wat maar het leek me goed Tristan iets over dieren te leren. Ik had hem laten zien hoe je eerst even aan je hand moet laten ruiken voor je een hond aait. Als hij dan niet boos doet mag je hem aaien. Die schat ging vervolgens voor elke keer aaien zijn handje onder die hond zijn neus duwen. 'Niet boos' zei hij tegen mij. Dan smelt je toch.

Woensdag was een erg leuke dag, we zijn met Florence op stap geweest. Ze heeft ons meegenomen naar Henley Beach, wat we nog niet kenden. Het is een mooi strand met een jetty en erg gezellige en hippe tentjes. Het weer knapte aardig op en we hebben nog een lekkere strandwandeling gemaakt.
Daarna zijn we doorgereden naar de Hills oostelijk van Adelaide, die er weer heel anders uitzien dan de Hills die we tot dusver hadden gezien. Veel minder teletubbie en veel ruiger, met rotsen. Het deed een beetje denken aan Frankrijk. Florence nam ons mee naar het Cudley Café in Cudley Creek, prachtig gelegen in the middle of nowhere met uitzicht op een beek en een heuvel. Als je erheen rijdt volg je de River Torrens, waar men een dam in heeft gelegd zodat er een zoetwaterreservoir ontstaat.
De avond was helaas wel weer zwaar en om 21:15 keerde Julian zijn maag weer om in zijn bed. We gaan nu maar bijhouden wat we eten als dat gebeurt om een patroon te ontdekken want Eucalyptus stond vandaag niet op zijn menu, het moet dus iets anders zijn. Hij heeft helemaal geen verhoging en na het bad voelde hij zich weer prima, dus we denken wel aan iets wat hij eet.

Donderdag was weer een crechedag voor de kinderen. Tristan heeft een favoriete leidster, Courtney, maar die was wat eerder ziek naar huis gegaan. Daar had hij het een beetje moeilijk mee want zij helpt hem door moeilijke momenten heen met een 'cuddle'. Maar al met al gaat het wel steeds beter. Julian ontbreekt steeds in de crecheberichten omdat hij gewoon lacht en speelt, meer valt er niet over te zeggen. Voor hem is het gewoon makkelijker, hij is vrolijk en heeft niet de frustratie dat hij net gebruik begon te maken van taal en dan opeens niet meer verstaan wordt en zelf niemand meer verstaat zoals Tristan.
Wij zijn naar King William Street gegaan. Dat is een knusse straat met kleine winkeltjes, wel een beetje classy en duur maar leuk om te neuzen. Het weer was heerlijk en we hebben lekker in het zonnetje gewandeld en op een terrasje gezeten.
Een van de winkels was een mooie fietsenzaak waar we een leuke Nederlandse medewerkster troffen waar we een tijd mee hebben gepraat. Daarna zijn we nog naar een mall gegaan omdat ik nu eindelijk een nieuwe telefoon wilde.
Ik had een superdeluxe telefoon, een HTC Touch HD. Die kon heel erg veel, maar helaas niks goed. Als ik gebeld had waren er na afloop allerlei programma's actief en zelfs met vergrendeling kon hij vanuit mijn broekzak mensen stalken door ze steeds te bellen zonder dat ik het door had. Hij kon wel internetten en twitteren en facebooken, maar allemaal zo lastig dat je het nooit deed. En dat alles ging wel ten koste van het bellen. De druppel was dat de oude telefoon van Karla vier streepjes ontvangst had hier in huis en mijn geavanceerde met dezelfde aanbieder maar nul of één. Iemand probeerde me te bereiken maar de telefoon weigerde gewoon. Ik weet dat er naar me gevraagd werd maar dan werd de verbinding weer verbroken. Een rottelefoon gaat nog, maar een die het helemaal niet doet is niet handig als je solliciteert. Nu heb ik een toestel dat aangenaam teruggaat in de tijd: hij belt en sms-t en doet dat goed. Wat een verademing. De HTC gaat het raam uit, eindelijk. Maar dit terzijde.
In de mall heb ik ook nog wat hippe t-shirts gekocht en Karla mooie hardloopkleding. Er staat geen STABU op maar het is toch mooi.
Zowel 's morgens als 's avonds hebben we binnen White tip spinnen gevonden (de niet dodelijk- maar wel zeer pijnlijk-giftige spin). De laatste zelfs op de slaapkamer en dat is niet echt nodig wat ons betreft. Ze kunnen het beide niet meer navertellen en dat ligt niet aan hun gebrek aan taalvaardigheid.
De avond was heel gezellig, de kinderen zitten weer wat beter in hun vel en dan is het aan tafel heel leuk. Op crechedagen eten we brood met tomaat en komkommer, tosti of brood met ei omdat de kinderen dan al warm gegeten hebben. Ik 'overhoor' Tristan dan over de figuurtjes van zijn kinderprogramma en hij weet alles ('wat is de Ninky-Nonk?' - 'treintje'. 'Slaapt Iggle Piggle in een bedje?' - 'Nee, bootje!'). Hij kwebbelt er lekker op los en Julian eet weer goed en geeft een brede lach ten beste als je hem een high five geeft. Verder zwaait hij soms dus echt en drinkt hij soms al best goed uit een kopje.

Op vrijdag hadden we een extra dagje creche geregeld. Zo konden wij wat beter bijkomen in onze laatste vakantieweek en het is goed voor Tristan omdat hij steeds best zwaar moet omschakelen als hij na een paar dagen met ons op stap te zijn geweest weer naar de creche moet. Dat was bij het brengen en ophalen ook wel merkbaar.
We wilden naar Barossa Valley, een mooi heuvelachtig wijngebied ten noordoosten van Adelaide. Omdat we eerst een potentieel huurhuis gingen bezichtigen waren we echter wat laat. Op de rit door de heuvels werd Karla ook nog wagenziek van alle bochten (Corkscrew Road - zo heet die echt - was wel erg mooi!) en toen hebben we maar besloten de Barossa voor een andere keer te laten. We hebben wel erg mooie dingen gezien onderweg en zijn toen weer neergestreken op het terras van het Cudley Café van woensdag. Daar hebben we heerlijk getreuzeld, gelezen en geluncht.
Na afloop zijn we nog naar een grote fietsenzaak gegaan waar ik graag eens langs wilde omdat het de enige Colnago-dealer is van heel South Australia. Als het aan de verkoper lag reed ik nu op een nieuw karretje door de Hills, maar ik weet inmiddels dat mijn wensen op dat gebied ruimschoots voor liggen op mijn budget en we zijn dus gewoon weer weggegaan.
De vrijdagavond was traditiegetrouw eten bij de golfclub, met heel lieve kindertjes, het moet gezegd.

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.