PostHeaderIconLekker weg in eigen land

Allereerst iedereen een heel gelukkig 2011 gewenst! Voor de Nederlanders: wij hadden 2011 al een dagje getest toen jullie al of niet met kater wakker werden en het bevalt prima.

De ochtend van eerste kerstdag hadden we kerstcadeau's onder de boom en het speciale poffertjesontbijt. Tristan en Julian vonden het maar wat interessant en leuk allemaal, maar we hebben een aantal cadeau's maar weggehaald omdat ze zich na een stuk of drie niet meer kunnen concentreren. Ze gaan gewoon spelen met wat ze hebben en de rest boeit niet meer.
De poffertjes werden gebakken onder toeziend oog van de beide heren en ze vielen erg goed in de smaak.
Verder hebben we eerste kerstdag gevierd met Connie en Chris. We waren van te voren erg moe en de mannetjes bezorgden ons wat extra moeite omdat ze al wel doorhadden dat deze dag anders aan het verlopen was dan ze gewend zijn. En dat uit zich dan in drukte en veroorzaken van chaos. Maar toen we eenmaal in de auto zaten was dat verleden tijd en de middag en avond werden heel erg leuk. We hebben heerlijk buiten gezeten met een BBQ-maal en ook de muggen hadden genoeg te eten. We moesten onszelf er af en toe aan herinneren dat dit kerst was. Maar er is wel aan te wennen zo. Lekker gepraat en gelachen, top.

Tweede kerstdag (boxing day) was de dag van ons vertrek, een weekje op vakantie in eigen land. Na een hoop inpakwerk gingen we onderweg. Het was erg leuk om een keer door te rijden bij punten waar we al vaker geweest waren. We zagen voortdurend tegenliggers met een net gespannen voorop de auto en vroegen ons af waar dat voor was. Na een tijd kwamen we erachter: het stikte op sommige stukken van de sprinkhanen en waar die bij genoemde auto's netjes in de netjes belandden, zat onze auto al gauw onder de verminkte lijken.
Behalve sprinkhanen waren er ook eindeloze velden te zien, met oogstmachines (dat woord kent Tristan omdat hij een boekje heeft waar er één instaat) en ook een roze meer met veel zout. De kleur werd veroorzaakt door een bepaalde bacterie, een heel gek gezicht. Het is leuk om aan Tristan uit te leggen dat je op vakantie dingen ziet die je thuis niet ziet.
Ook vertederend: op een gegeven moment zat hij op de achterbank te huilen en na wat navraag bleek dat dat kwam omdat hij de moedervlek op zijn been niet meer wilde. Bij het roze meer had hij mij ook al doen smelten door op een vrouw af te stappen, naar ons te wijzen en te zeggen: 'papa en mama'. Hij ging gewoon een praatje maken, die schat.
We sliepen in een motel in Ararat (die in Australië, niet die waar volgens sommigen ooit een bootje met beesten aan de grond liep). Daar zijn we op zoek gegaan naar wat eten, wat niet meeviel aangezien er nogal veel dicht is op boxing day. We waren blij een noodle bar te treffen die open was. Nog wel.
Julian houdt de traditie hoog dat hij op vakantie 's nachts hoest en ons zo wakker houdt (in maart heeft hij ons zo een zware week bezorgd in Oostenrijk).

De volgende ochtend hebben we ontbeten op de kamer en zijn toen doorgereden. In Ballarat hebben we een tussenstop gemaakt in een erg leuke relaxte koffietent. Nadat onze hyperboy (Tristan vindt vakantie maar wat spannend!) nog even de slang uit het aquarium had getrokken om de barjongen wat dweiloefening te geven zijn we door velden en bos doorgereden naar Melbourne. Wat een drukke stad is dat, aanzienlijk groter dan Adelaide!
Na een welverdiend bad voor ons allen zijn we de stad een beetje gaan verkennen en hebben we in een leuk café gezeten aan de Yarra River. We voelden ons allemaal niet zo erg goed en na in het hotel nog wat gegeten te hebben zijn we moe naar bed gegaan, lekker vroeg.
Helaas betekende dat niet dat we een goede nachtrust genoten, op Tristan na waren we nu echt misselijk. Karla kon wel slapen maar ik heb, laten we zeggen, verschillende houdingen rond het porcelein uitgeprobeerd. We verdenken de noodle bar ervan niet uitsluitend verse ingrediënten te gebruiken, drie van ons vier hadden een echte voedselvergiftiging opgelopen. Tristan was te hyper om te eten in Ararat en dat pakte goed uit voor hem: hij had nergens last van.

De ochtend bestond uit slappe thee drinken, een kleine wandeling en wat slapen. Toen zijn we met de gratis tram gegaan die een rondje door de stad maakt. Tristan had zich er enorm op verheugd en na enkele minuten zat hij lekker te pitten in de tram.
We hebben gekeken bij de Eureka tower, de hoogste toren van Melbourne, maar we vonden de wachtrij te lang. Ondanks dat we ons nog wat wiebelig op de benen voelden hadden we toch een leuk dagje in Melbourne. Als avondeten hebben we een boterhammetje gegeten op de kamer omdat we niks anders aandurfden.
Misschien mede door onze fysieke gesteldheid vonden we Melbourne iets te groot en te druk, maar het heeft zeker ook charmes en het is leuk om een eerste (voor Karla hernieuwde) kennismaking te hebben gemaakt.

De volgende nacht hebben we gelukkig erg goed geslapen en ook Julian was stil (voor de duidelijkheid: we slapen steeds met zijn vieren op één kamer). Na het vertrek uit Melbourne reden we richting Great Ocean Road. Zoals iedereen al zei is die inderdaad prachtig. De twelve apostles, London bridge en the Arch zijn erg mooi, maar de hele kust is ruig en fraai. Gelukkig voor Tristan waren er behalve die saaie stenen ook volop helicopters te zien.
Vrij laat kwamen we aan in Warrnambool waar we de volgende overnachting hadden in een hotel waar je nu eens wel kon slapen, al was het ook een bar. Dat was erg leuk en gezellig en de kamer was mooi. Het stadje vonden we ook erg gezellig en vriendelijk en we willen er nog best eens wat langer rondkijken.
We hebben beneden in het hotel gegeten en gelukkig was de ziekenboeg al aardig opgeknapt, al was de eetlust nog niet helemaal terug.

De rit van Warrnambool naar Kingston was ook weer mooi. Onderweg hebben we in Portland in een mooi theehuis koffie gedronken (dat mocht). Daarna hebben we er nog wat rondgelopen en bij de zee gekeken. De lunch hebben we later in Millicent gegeten, maar dat stadje was veel minder interessant. We wilden eigenlijk lunchen in Mt Gambier, maar zoals dat gaat zijn we daar strak doorheen gereden omdat we blij waren dat de kinderen op de achterbank lagen te slapen.
Na de lunch wachtte een mooie rit langs een reeks meertjes, we hebben ook nog zo'n 20 kilometer over een onverharde weg gereden zonder dat de auto uit elkaar trilde. Daar zagen we ook nog een mooie hagedis, dan ben je pas echt op vakantie.
Kingston stelt niet zoveel voor, we hebben gegeten in de pub maar we waren eigenlijk allemaal wat te moe en er was te harde livemuziek. De dag was erg warm geweest en de nacht was dat ook.

Julian slaapt inmiddels weer goed maar Tristan slaapt in zijn vakantiebed niet zo goed als thuis. We waren dus vroeg op en zijn op zoek gegaan naar ontbijt. Daarna zijn we vertrokken voor de laatste etappe en dat was een mooie. Er waren volop zoutmeertjes te zien, waarvan sommige weer roze. De wegen waren lang en recht en voerden ons door het Coorong natuurgebied. We zijn met de ferry over de rivier de Murray gevaren. Via het al bekende Strathalbyn zijn we naar huis gereden.
Daar hebben we geluncht en de kinderen in bed gelegd. Toen die wakker werden waren ze zo druk dat ze ons knettergek maakten. Als ze zenuwachtig zijn kun je ze geen twee seconden toevertrouwen dat ze hun hoofd niet stoten of omvallen met iets zwaars over zich heen (als ze niet zenuwachtig zijn blijven ze soms wel twaalf seconden heel).
Rond een uur of acht zijn we naar Blackwood gereden om oud en nieuw te vieren bij Florence en de rest van de Nederlandse allochtonen. De kinderen waren daar weer erg lief en zijn na een uurtje op schoot lekker gaan slapen.
We hebben een heerlijke avond gehad met bekende en minder bekende gezichten. Ik heb aangenaam kennis gemaakt met lezers waarvan ik niet wist dat die er waren en we hebben lekker gebept met allerlei leuke mensen. Het was een fijn groepje lekker maffe mensen, erg leuk. Niemand wist precies wanneer het twaalf uur was en er was geen vuurwerk (dat hebben ze liever niet in een kurkdroge bosrijke omgeving). Hoewel iedereen iets lekkers te eten had meegebracht was dit volgens mij mijn eerste oliebollenloze oud en nieuw maar dat maakte niks uit. Het was erg leuk, zelfs zo dat we pas om drie uur naar bed gingen.
Het was een beetje een gedenkwaardige avond, want toen we begonnen met de visumaanvraag had ik de totaal ongefundeerde ambitie om deze oud en nieuw 2010/2011 te vieren in Adelaide. And here we are...
De mannetjes gunden ons de ochtend in bed tot acht uur, dus dat viel nog mee. We hebben de eerste dag van dit jaar doorgebracht in Warrawong en dat was leuk. Een raar idee dat Nederland ondertussen de jaarovergang aan het vieren was.

Bekijk foto's

Comments

Andrea & Tijs's Gravatar
Mooie plaatjes geschoten van de kust! Prachtig.
Gelukkig nieuwjaar!

Posted By Andrea & Tijs | 01-01-2011 at 21:22

PAPA's Gravatar
de groeten van alle buren die nu op visite zijn omdat Jeanne jarig is oals je weet
Posted By PAPA | 07-01-2011 at 22:44
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.