PostHeaderIconHet werkt weer

Vorige week heb ik verstek moeten laten gaan vanwege onze breekband internet verbinding. Interniet dus. Na wat zoeken bleek de modem het begeven te hebben (die hadden we ook al twee maanden) en toen moesten we wachten tot de nieuwe geleverd werd. Toen die er was vereiste het natuurlijk een hoop prutswerk om de boel weer aan de praat te krijgen.
Zoveel tijd had ik daar natuurlijk niet voor, aangezien ik ook begonnen ben met mijn nieuwe baan. Na bijna vijf maanden freewheelen een hele overgang.

Voordat ik ga vertellen wat we zoal hebben meegemaakt in dit nog prille jaar zal ik eerst wat mensen geruststellen: hoewel het nieuws hier gedomineerd wordt door overstromingen is dat allemaal ver van ons bed. Ruim 1700 kilometer van ons bed om precies te zijn. Maar het is wel erg zeg, ze hebben hier elke avond speciale uitzendingen en de ellende is niet te overzien.
In Perth hebben ze brand, maar ook dat is ver van ons bed. Nog 1000 kilometer verder dan het water. Dus we voelen ons nog niet direct in het nauw gedreven.

Het nieuwe jaar begon sportief, op 2 januari ging Karla hardlopen en heb ik 100 kilometer gefietst. Karla is ondertussen met de kleintjes naar zee gegaan. 's Avonds kwamen we erachter dat de favoriete kinderprogramma's op een andere tijd worden uitgezonden, namelijk een uur later. Dat ging niet gepaard met Sesamstraatachtige petities ofzo, het is gewoon zo. Nu nemen we het op en kijken de avond erna op de vertrouwde tijd.

De dag erna zijn we met Vincent en Francis weer naar Warrawong gegaan. Vincent en Francis hadden we al eens gezien bij Florence maar tijdens het oud & nieuw feestje daar waren we erg leuk aan de klets geraakt. Dat hebben we voortgezet in de hills maar omdat het een vrije dag was, waren de kangoeroes al volgevoerd door anderen. Toch is het altijd aangenaam vertoeven daar en het was erg gezellig. Voor het pie floater-verslag verwijs ik graag naar hun website (nieuw in het 'Related Blogs' blokje rechts met links).

Op dinsdag zijn we naar de dierentuin geweest. Wang Wang en Funi zijn de enige twee pandaberen op het zuidelijk halfrond en ze wonen in Adelaide. Ik had volgens mij nog nooit panda's gezien en ze zijn precies zoals je verwacht. Er waren ook Siamangs, de apen die in Burgers altijd zo'n lawaai maken, dus we voelden ons helemaal thuis. We vonden het een mooie dierentuin maar wel een beetje ouderwets. De dieren hadden niet erg veel ruimte en ze hadden allemaal eigen hokjes. Als je dat vergelijkt met Burgers Bush dan is dat toch wel even iets anders.
Thuis bleek er een pakketje van Karla's ouders te liggen met tijdschriften en weer een mooie puzzel voor de kinderen, bedankt! Ook was mijn 'Pro' ASP.Net boek bezorgd, dat ik ga bestuderen nadat ik het 'Beginning' ASP.Net boek uit heb. Investeren in je eigen toekomst enzo, je kent dat wel.

Op woensdag hadden we een extra dagje creche geregeld om mijn laatste week als werkeloze ook wat tijd voor onszelf te hebben. Karla had afspraken in de stad waar weliswaar geen directe baan uitkwam (in januari ligt het economische leven grotendeels stil in Australië) maar waar ze wel goede contacten aan kan overhouden. Ik heb ondertussen gestudeerd.

Op donderdag zijn we naar Hahndorf gefietst met zijn tweeën. Daar hebben we lekker lang geluncht bij de German Arms hotel met een iets te zware burger en twee halve liters bier (Erdinger en Franziskaner). Wellicht mede daarom was de rit terug zwaar. Vooral berg op ging het bergafwaarts. Het was ook erg warm geworden, zo'n 35 graden, en dat is niet ideaal voor een zware inspanning.
De overige vrije tijd ging vooral naar achterhalen van de internetproblemen.

Vrijdag was de laatste dag van mijn baanloze tijd. Sinds mijn leerplicht is het nooit voorgekomen dat ik vijf maanden niets gedaan heb aan werk of scholing, een raar idee. Dat is 36 jaar geleden (au). Maar over 26 jaar mag ik alweer, al zal de pensioenleeftijd tegen die tijd wel naar 84 zijn opgetrokken. Daar staat tegenover dat de gemiddelde leeftijd dan 134 is.
We hebben er een lui dagje van gemaakt. Het weer was prachtig en we zijn begonnen met koffie in Willunga in een lekkere retro-tent. Terwijl we daar zaten hoorden we de sirene. Ik vond het al vreemd dat ze die hier testen op de eerste vrijdag van het jaar om kwart voor elf, maar het bleek om brand te gaan in nabij gelegen bos op de heuvel, zo zagen we later.
Toen we ons verplaatsten naar een nieuw terras in McLaren Vale stoof de ene na de andere brandweerauto voorbij, gevolgd door helicopters en vliegtuigjes. Die gooiden water op de vlammen en na een uur of drie was de boel wel onder controle.
De dag eindigde met jacht naar een modem, maar zonder succes.

Op zaterdag ging ik al vroeg naar de kapper, dat was nodig. Ook heb ik mijn boek uitgeleerd. Karla heeft de kerstboom opgeruimd, die halen we volgend jaar (of eigenlijk eind dit jaar) weer tevoorschijn.

Zondag was dan echt de laatste dag. We hadden met Yvonne en Co afgesproken in de stad. Ik ben op de fiets gegaan om te kijken of dat een haalbare manier van forensen is. Het is 26 kilometer maar niet vlak. Mijn conclusie was: dat is het niet. Dat is een probleem want als Karla alleen thuis is met de blaagjes moet ze wel mobiel zijn, ik kan de auto dus niet meenemen.
We zijn naar de botanische tuin gegaan, die was mooi, daar gaan we nog weleens kijken. Na afloop zijn we met zijn viertjes (de familie Bloem) naar Belgisch biercafé Oostende gegaan. Een mooie tent maar de Leffe is er duur!
Na het eten hebben we het gras nog gemaaid omdat we inspectie krijgen van ons huurhuis later in de week.

Maandag was het dan zover: Laurens ging weer aan het werk! Karla heeft me naar de stad gebracht, waar we zo vroeg waren dat we nog even koffie hebben gedronken. Het voelde echt een beetje als afscheid, raar hoor.
Op het werk heb ik zoals dat gaat erg veel informatie te verwerken gekregen en ook een aantal behoorlijk ambitieuze leerdoelen. De mensen die me op weg zouden kunnen helpen hebben het de hele week loeidruk in verband met een op te leveren project, dus ik ben voorlopig even Rémi.
Het bedrijf is niet groot, een man of 15 (waarvan er drie in Sydney zitten). De werkplekken zijn van die rare cubicles, dus je ziet niemand maar zit met een schot voor je neus. Een officiële introductie volgt ook nog, dus echt interactie met collega's heb ik ook nauwelijks gehad. Maar dat zie ik allemaal wel, ik ga eerst maar eens hard aan het leren.

Deze week fiets ik heen of terug en Karla brengt of haalt me dan. Ze heeft ondertussen gekeken naar een oude nieuwe auto. Die hebben we inmiddels ook aangeschaft, dus volgende week hoef ik niet meer op de fiets. Het is een zwarte Kia Rio uit 2003 met 177.000 kilometer en een hoop deuken en hij was goedkoop. Daarmee voldoet hij aan de eerste van drie eisen. De andere twee zijn dat er airco inzit (vink!) en dat hij rijdt (vink!). Hopelijk blijft hij dat laatste ook een tijdje doen, dan is het perfect. Als bonus kan er ook vrij makkelijk een fiets achterin!

Terwijl ik werkte heeft Karla doorgezocht naar werk en natuurlijk de jongetjes onder haar hoede genomen. Bij het eten op de golfclub gaapte zij harder dan ik, maar ze had ook de zwaarste taak de afelopen week. Hoewel een nieuwe baan waarbij zoveel te leren is ook niet makkelijk is. De hele dag staat in het teken van een nieuwe natuurlijke taal en een nieuwe kunstmatige taal (respectievelijk Engels en C# - spreek uit 'C sharp'). Maar ik vind het wel erg leuk.
Mijn nieuwe collega stelde me al direct gerust door te zeggen dat hij de leerdoelen ook wel erg optimistisch vond, maar dat dat paste bij de directeur. Maar ik hoefde me geen zorgen te maken want het was een schappelijke vent.
Vanmiddag had ik een overlegje met hem om te bepalen wat ik vond van de doelen en toen ik mijn bezorgdheid aangaf bleek die redelijkheid ook wel. In plaats van drie examens die ik na drie maanden gehaald zou moeten hebben zijn het er nu twee. De grootste is eruitgehaald. Ik concentreer me nu op de basis en de kennis die ik daarbij opdoe speelt een grote rol bij het begrijpen van waar ik daarna mee moet werken. (Ik hou het liever wat vaag dan dat ik de lezer overspoel met technische termen. Wil je meer weten, neem gerust contact op.)
De avonden stonden in het teken van netwerkproblemen, lang leve het computertijdperk. Was ik nou toch maar in die fietsenzaak gaan werken. Maar die heb ik deze week definitief afgezegd.
Karla heeft deze week nog erg lekker en gezellig geluncht met Francis en Florence, en de inspectie van het huis was prima. Wel hadden we het onkruid wat teveel laten gaan vonden ze. Maar goed dat ze niet hebben gezien wat we er op de valreep nog uitgetrokken hadden, manshoog stond het.
Karla heeft nog een afspraak met Hays geregeld voor volgende week, en eten op de golfclub was weer zo gezellig dat de kinderen er veel te laat inlagen. Peter en Jill waren er terwijl wij dachten dat ze nog op vakantie waren. Dus Tristan en Julian gaven weer high fives en we hebben leuk gebabbeld.

Foto's houden jullie nog even tegoed, het netwerk doet nog niet helemaal wat het moet doen dus tijd is schaars...

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.