PostHeaderIconNul uit drie of twee uit drie?

Zaterdag zijn we nog een keer naar de Tour Down Under gaan kijken. De start van de etappe was bij ons in de buurt in de wijngaarden van McLaren Vale. Daarna ging de koers twee keer over een heuvel in Willunga, fantasievol Willunga Hill geheten. De finish was ook in Willunga. Het was prachtig weer, de omgeving was schitterend en het was enorm gezellig, en een heerlijke wielrensfeer.
Na de finish zijn we nog even gaan kijken bij de renners, op het terrein waar ze zaten uit te hijgen. Achter een hek natuurlijk. Ik zag Koos Moerenhout en dacht: ach, waarom niet. Dus ik heb hem gevraagd of we een handtekening van hem en van Laurens ten Dam mochten op Tristan zijn loopfietsje. Koos was enorm aardig en ging het regelen. Ik heb hem achteraf nog bedankt via twitter en hij twitterde 'Graag gedaan' terug. Vriendelijke vent is dat!
Bij toeval zagen we ook Robbie McEwen nog staan en hem vroeg ik hetzelfde. Ook hij was erg aardig en Tristan heeft nu ook de handtekening van een sprintlegende op zijn fietsje, hoe cool is dat! Tristan gaat er meteen harder van.
De dag erna was er nog een afsluitend rondje in de stad, weer een soort criterium. Dat hebben we toch aan ons voorbij laten gaan, het was mooi zo. Ik ben nog wel zelf gaan fietsen, maar de conditie was niet optimaal. Ik was al buiten adem terwijl mijn hartslag niet echt opliep, een teken dat het niet helemaal goed is. Ondanks dat toch flink geklommen en piepend en krakend bovengekomen.
Verder moest ik met wat slimmigheid de printer nog draadloos aan het vernieuwde netwerk hangen.

Maandag had Karla haar eerste werkdag bij Commonwealth Health and Ageing, een overheidsinstantie. Ze doet daar receptioniste-achtige taken. Dat past niet helemaal bij haar, maar het is wel prettig om weer bezig te zijn en het is ook goed voor contacten, ervaring en het Engels.
Omdat het beter uitkwam dat ik dan de kinderen naar de creche bracht en ze weer ophaalde, kreeg ik de echte auto mee. 's Avonds belde Karla, ze stond met een rokende auto op een 80 km-weg stil tegen een heuvel op, na een bocht!
De kinderen behandelden de situatie met hun gekende gevoel voor tact terwijl ik met Karla probeerde te praten: ze krijsten om een autootje waar ze allebei mee wilden spelen, versnipperden wat tissues en trokken wat snoeren los. Dat hoef je dan zelf tenminste niet meer te doen. Omdat ik geen kant op kon met die twee heeft Karla Connie gebeld. Met haar heeft ze koelvloeistof gehaald, maar dat hielp niet. Dus toch maar de road side assistance gebeld, die zouden er binnen een uur zijn. Ik heb ondertussen gegeten met de jongetjes en ze in bed gelegd.
De auto deed helemaal niks meer. Hij moest aan drie eisen voldoen (airco hebben, goedkoop zijn en rijden) maar het lijkt erop dat hij daar dus niet één van haalt. Karla moest ter plekke lid worden van de wegenwacht en werd thuisgebracht door een takelwagen.
Wat grappig is: onder de 3000 dollar heb je garantie tot de hoek, en die waren we al om... Voor meer garantie had je een duurdere auto moeten kopen, jammer dan.
Over de kids valt te zeggen dat Julian aanzienlijk minder kwijlt dan Tristan op die leeftijd deed, dus we hopen dat dat zo blijft. Tristan is inmiddels ook zo ongeveer klaar met kwijlen. Wel is hij nu enorm aan het stotteren, van de ene op de andere dag. Het lijkt erop dat het een fase is waarin de wil om te praten het wint van het vermogen om te praten. Lucca had dat ook en het is vanzelf weer weggegaan. Als Tristan zit te spelen kwebbelt hij er lustig op los in zichzelf. Grappig om te horen al valt het niet mee om erbij te lezen.
Julian is een enorme onderzoeker geworden en wijst om de haverklap dingen aan. Hij snapt al veel, vandaag zei Karla: 'zeg maar even dag tegen die meneer'. Julian draaide zich om en ging zwaaien!
Op dinsdag ontdekte Tristan dat hij uit bed kan komen zonder dat wij hem komen halen. Opeens drentelde hij de kamer in waar ik mijn schoenen aantrok om naar het werk te gaan. Woendag was een vrije dag, maar uitslapen ging niet door. Tristan gebruikte zijn nieuwe kennis om om kwart voor zeven hard roepend onze slaapkamer binnen te rennen. Karla was zo lief om na een tijdje op te staan en mij even te laten liggen. De nieuwe baan en al het geleer hakken er best in namelijk. Gelukkig vind ik het wel reuzeinteressant allemaal, het is alleen verschrikkelijk veel. Maar naarmate ik dingen begin te snappen wordt het wel steeds leuker, en je kunt ook steeds beter plaatsen wat je bijleert.

Woensdag was dus een vrije dag vanwege onze eerste Australia Day. Het weer was geweldig en we zijn met Connie en Chris naar Glenelg gegaan. Daar was het een grote optocht van vooral pubers gehuld in Australische vlaggen. Wel grappig om te zien, het is de bedoeling dat je op die dag viert wat fijn is aan Australië. Wij vonden het vooral een leuk bestede vrije dag. Connie en Chris moesten helaas alweer gauw door naar een lunchafspraak (ze nodigden ons nog heel lief uit om mee te gaan maar wij zaten met vermoeide kinderen en zelf ook niet helemaal top, het hernieuwde transportvraagstuk speelde ook nog door ons hoofd). Wij hebben toen in een nogal groezelige tent best lekkere pizza gegeten.
De mysterieuze defecten gingen maar door (Het boze oog? Aardstralen?). Thuis bleken de externe netwerkschijf en de backup daarvan allebei niet meer te werken. Ze kregen geen stroom meer, maar gelukkig waren de schijven erin nog goed. Eén schijf heb ik ingebouwd in de server en dat werkt nu weer, maar het mag ook gewoon heel blijven van mij.
's Middags hebben we nog wat gras uitgetrokken op plaatsen waar het niet hoorde te groeien en waar we dus commentaar op hadden gekregen laatst bij de huisinspectie. Karla dacht daarna 'ach, laat ik het eens proberen' en startte de oude nieuwe auto. Wonder boven wonder sloeg die gewoon aan. Ik heb er 's avonds een paar rondjes mee gereden en hij leek het goed te doen. Maar voor de zekerheid hebben we toch de week maar uit-gecarpoolt.
Ik ben ermee naar de golfclub gereden vrijdagavond en ook dat ging goed. Geen lekken en de temperatuur bleef prima. We denken nu dat hij gewoon oververhit geraakt is omdat er te weinig koelvloeistof inzat. Het motormanagement weigerde daarom te starten is mijn theorie (en ik heb er net zoveel verstand van als van bijvoorbeeld halfhoutoverkepingen en avionica). Ik ga dus gewoon proberen hem weer te gebruiken komende week. Helaas is de airco wel echt afwezig, en het wordt komende week warm. Maar dat zien we dan wel.

Bekijk foto's

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.