PostHeaderIconMagpie swoop

Afgelopen weekend ben ik zoals aangekondigd wezen fietsen. Weer met heuvels en deze keer bijna 50 kilometer, dus er komt weer een klein beetje schot in (had ik de heuvels al genoemd?). Het is september en dat betekent dat de magpies, het zwartwitte vogeltje dat elders op deze site te zien is op archiefbeelden, nestjes aan het bouwen zijn. Deze ene maand per jaar zijn ze niet vriendelijk maar verdedigen ze hun territorium fanatiek. Ik had al wel verhalen gehoord van aanvallende magpies maar dat was allemaal sterk overdreven dacht ik, ik had het nog nooit meegemaakt. Tot afgelopen weekend. Bij het zwoegen tegen een heuvel op werd ik opeens van achter aangevallen. Dat gaat als volgt: je hoort een vogel krijsen vanuit een boom waar je onderdoor fietst. Zeven seconden later hoor je vlak achter je hoofd een vleugelslag en het klapperen van een snavel . De duikvlucht waarmee ze dat doen (de 'swoop') gebeurt van achteren en zelfs als je het verwacht zie je het niet aankomen.
Op de heenweg probeerde dezelfde vogel het maar liefst vier keer, niet erg aangenaam. Op de terugweg kwam ik langs hetzelfde punt, nu in de afdaling. En ja hoor: ook met 60 kilometer per uur viel hij aan, deze keer voelde ik iets tegen mijn helm botsen. Beneden bij het stoplicht stopte een auto naast me die achter me gereden had bij de afdaling, en de bestuurder zei dat de vogel zo'n 50 meter pal achter me gevlogen had. Nu hoor ik er dus ook bij.
Veel fietsers hebben er last van maar eigenlijk alleen in september. Er is op internet een heuse 'magpie swoop chart' waar mensen magpies met al te grote territoriumdrift kunnen aangeven op een kaart.

Verder zijn we van het weekend naar de kapper geweest. Dat was hard nodig en we zijn allemaal onderhanden genomen. Tristan ging weer heel lief zitten zoals we van hem gewend zijn. Julian vond het ook allemaal reuzeleuk... tot hij zelf aan de beurt was. Gillen krijsen spartelen, totdat de kapster hem een plantenspuit gaf. Dat was dikke pret: iedereen nat maar het jongetje geknipt en daar ging het maar om.
Die avond had Karla een avondje bij Florence in haar nieuwe huis aan het strand met alle meiden. Zoals het hoort op een meidenavond was er net genoeg chocola en was het heel gezellig.
De volgende ochtend zijn we met Vincent en Francis naar de Stirling market geweest. Reuzeknus en er was erg lekkere Duitse worst te krijgen. Na de markt zijn we nog gaan wandelen in Belair park. Hoewel we koala's hadden verwacht waren die niet te zien, tot teleurstelling van Tristan. Gelukkig werd dat goedgemaakt door een grote vijver (je kunt zien welke hoeveelheden water men hier gewend is doordat ze dat meteen maar een 'lake' noemen) met schildpadden. Hoe langer je keek, hoe meer koppies je boven het wateroppervlak zag uitsteken. Het was mooi zonnig weer, al was het wel een beetje fris.

Op maandag kreeg Karla een verjaarspakketje uit Arnhem. Karla kennende zullen jullie begrijpen dat ze het pas openmaakt op haar verjaardag. Heus. Dinsdag was een prachtige dag, volop zon en 29 graden. Ik heb de hele dag besteed aan onderzoeken en vergelijken van programma's waarmee je automatisch software kunt testen. Ik leer en leer, het houdt niet op. Karla heeft de dag besteed aan het regelen van een reis naar Darwin voor een groepje dames van haar werk. Het is haar laatste week, dus dat de dames een tijdje later één voor één niet meer kunnen en andere tijden willen enzovoort maakt ze nou eens een keer niet mee.
's Avonds tegen bedtijd werd ik opeens een beetje misselijk. We gingen gauw slapen en zo hoopte ik er geen last van te hebben. Maar helaas werd ik om kwart over elf wakker en bleef wakker. Tegen half twee ben ik maar opgestaan. Uiteindelijk ging ik na vieren weer naar bed, nog steeds misselijk. De volgende dag (woensdag) ben ik thuisgebleven van het werk, ik heb vooral geslapen en trek had ik niet. Een prima manier om een regenachtige dag door te brengen op zich.
Ook op donderdag ben ik thuisgebleven. 's Morgens kreeg ik van twee heel lieve jongetjes en mijn heel lieve vrouw een kusje. Tristan zei braaf Karla na: 'papa, jij wordt snel weer beter'. En Julian zei dat weer na van Tristan bij het weglopen: 'bejer!'.
Ik heb lekker doorgeslapen tot half elf en heb de rest van de dag doorgebracht met Qfwfq en McGyver. De eerste is de hoofdpersoon in een verzameling wonderlijke verhalen van Italo Calvino, de 'cosmicomics' (met dank aan Gert-Jan). De tweede kennen jullie wel, hij heeft aan een zakmes en wat vogelpoep genoeg om de slechterikken te vangen en een dame te redden.
Er was ook post voor Karla uit Zaandijk voor haar verjaardag. Jullie weten hoe ze is, dat maakt ze uiteraard pas open op haar verjaardag. Echt.
Op vrijdag ben ik wel weer aan het werk gegaan, ik was nog niet helemaal de oude (of juist wel) maar je moet hier naar de dokter als je langer dan twee dagen verzuimt en dat voelde dan weer een beetje overdreven.
Karla had vandaag haar laatste dag op het werk. Ik had helemaal met haar te doen, ze heeft leuke collega's gekregen en die willen haar allemaal niet kwijt. Karla wil zelf ook niet weg maar budget is budget, en dat is op. Ze heeft ontbeten met collega's, en geluncht met een andere collega (Michael, waar we laatst mee naar Warrawong waren geweest). Hoewel dat heel leuk was, was de middag nog behoorlijk stressvol vanwege alles wat afgerond moest worden.

Op de creche was het weer leuk bijkletsen met onze favoriete leidsters. Wel hoorden we dat Joshua, Tristans vriendje, helaas zijn laatste dag had: hij gaat naar een andere creche. De ouders verhuizen niet dus we vermoeden dat het te maken heeft met het gerotzooi dat ons ook zo zwaar viel op de creche. Helaas ziet Tristan dus alweer iemand die hij graag mag uit zijn leven verdwijnen, balen.
Tristan was deze week enorm lief, hij kletste lief en luisterde goed. Hij kan zo enorm schattig zijn. Julian heeft een sprongetje gemaakt en praat nu behoorlijk veel. Maar wat een willetje zit er in dat jochie! Hij luistert niet, als je hem iets vraagt zegt hij nu gewoon heel beslist: No! Als je het dan strenger herhaalt lacht hij je in je gezicht uit. Dat wordt nog leuk met die kleine.
Op de golfclub was Jill weer terug uit Nieuw-Zeeland. Dat was erg gezellig. Ze won meteen maar een vleesschaal, en die doneerde ze aan ons!
Komend weekend is het 'Grand Final' weekend, de finale van de AFL. Ik heb een jaar mijn best gedaan maar Australian rules football kan me niet echt boeien. Wel is het grappig dat we lang genoeg hier zijn om dingen mee te maken waarbij we ons herinneren hoe dat vorig jaar was. Collingwood speelt tegen Geelong, de teams worden ook wel de 'Magpies' en de 'Cats' genoemd. Het zal duidelijk zijn dat het eerste team niet op mijn steun hoeft te rekenen.

Bekijk foto's

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.