PostHeaderIconEen kleurrijke week

Afgelopen weekend was een lang weekend voor ons vanwege Labour Day. Niet op 1 mei en ik heb ook geen Internationale gehoord, maar wel een dagje vrij. En dat kwam goed uit want we moesten een hoop spullen in huis halen voor de aanstaande verhuizing. Er moet een hoop geschilderd worden (we hadden de kleurtjes al uitgezocht maar moesten nog verf kopen) en de en suite badkamer wordt vernieuwd dus ook daarvoor moesten we op pad.
We begonnen zaterdag met een badkamerzaak. Gelukkig zijn Karla en ik altijd wel snelle beslissers, want rustig rondkijken is er niet bij. Het doet me een beetje denken aan stroom winnen uit kolen, de meeste energie gaat verloren aan warmte. Iets vergelijkbaars gebeurt als je met twee kleine kinderen een badkamerzaak binnen gaat: je bent na afloop kapot maar heel veel energie ging naar andere dingen dan badkamers. Maar het is dus wel gelukt.
Na afloop zijn we nog naar de bank geweest om een speciale rekening te openen voor de hypotheek. Julian was enorm huilerig, hij was ook niet helemaal lekker. Karla voelde zich ook al niet helemaal goed. En Tristan moest erg vaak niezen.
's Avonds bleek Julian 39.9 te zijn en ook Karla ging vroeg naar bed om de misselijkheid van zich af te slapen. Maar net als ik een paar dagen ervoor bleef ze de hele nacht spoken.

De volgende ochtend was Karla jarig, maar ze voelde zich nog allesbehalve goed. Julian was wel weer een stuk beter. Ik had een lekker ontbijtje gemaakt met taart, een sapje en gekookte eitjes (tip van Julian: als je het eigeel eerst verkruimelt blijft het veel beter aan je mouw plakken). Maar Karla heeft het niet aangeraakt. Het was prachtig weer maar met zo'n krakkemikkige boel genoten we daar niet echt van. Tristan voelde zich steeds slechter en de twee jongetjes waren niet uit te houden zo vervelend. Ruzie maken, huilen, het hield niet op. En nee, als je ergens begrip voor hebt betekent dat nog niet dat het aangenaam wordt.
Karla voelde zich 's middags weer iets beter en dat was maar goed ook want we moesten nog verf kopen. Tristan was erg dwars maar het mengen van de verf vond hij toch wel leuk om te zien. Hij verheugt zich enorm op zijn blauwe kamertje. Volgens de Tristiaanse kalender duurt het nog één keer golfclub voor we in het nieuwe huis gaan slapen. We hebben negen kleuren gekocht, maar dat klinkt bonter dan het wordt. Kom zelf maar kijken.
Julian ging deze week door een wat minder leuke fase. Hij lachte eigenlijk alleen nog als er iets viel of als iemand zich bezeerde. Huilen deed hij juist heel erg veel, bijvoorbeeld als iets niet mocht. En aangezien hij vooral dingen wilde laten vallen of mensen bezeren was dat nogal eens. Gelukkig liet hij vandaag een andere kant zien, hij was enorm goedlachs en lief en hij was superschattig aan het spelen zonder te huilen. Hij scharrelde door de golfclub en had het prima naar zijn zin. Dan kun je gelukkig ook weer echt genieten van het mannetje.

Die avond gingen we pizza eten. Tristan had zich er op verheugd maar voelde zich nu niet erg lekker en wilde er niet van eten. Het feestelijke ijstoetje hebben we maar niet eens opengemaakt.
Op maandag, de vrije dag, zijn we naar Bunnings geweest wat zoals eerder vermeld de Australische Prax is. Daar hebben we naar tegels gekeken en badkameraccessoires gekocht. Het was zonnig en 24 graden, maar een echt succes was dit weekend niet direct. Ook als we niet op pad waren voelde niemand zich echt lekker en de kinderen uitten dat door veel huilen, bij ons zorgde het voor een verlaagde tolerantiegrens. Geen goede combinatie.
Ik heb 's middags nog wel gefietst. Ik heb dezelfde route gereden als laatst maar nu met een extra beklimming. Die was zo pittig dat ik twee keer een voet aan de grond moest zetten, iets wat je als sportieve fietser altijd probeert te vermijden. Maar ja, ik was ook nog niet helemaal in orde en de conditie is nog niet wat die moet zijn. Deze keer werd ik maar één keer aangevallen door een magpie, aan 55 in het uur deze keer. Ik zag weer niks aankomen maar voelde iets even mijn helm vasthouden, heel vreemd.

Op dinsdag kregen we de sleutel van ons nieuwe huis! Uit het werk ben ik erheen gegaan. Karla was er al aan het verven, zij heeft immers even geen baan. De tegelaar (handig genoeg de zoon van de loodgieter) kwam langs om de mogelijkheden te bespreken. Hij vond de lekkage erg meevallen maar gaf aan dat het slopen duur zou worden omdat alles muurvast zit op baksteen. Uiteindelijk kwamen we erop uit dat tot ons voordeel te maken: we gaan over de bestaande tegels heen (laten) tegelen waardoor de kosten wat lager uitvallen en het resultaat toch waterdicht is.
Het voelde wat onwerkelijk nog, we zijn zo vaak verhuisd de laatste tijd en waren allebei zo vermoeid van alles dat niet echt doordrong dat dit ons huis zal worden. Maar soms lukt het wel om me voor te stellen dat het leuk wordt. Als we over zijn gaan we in elk geval ook af en toe tijd inruimen om een beetje rustig aan te doen en ervan te genieten. Hopelijk gaat de combinatie van Australische zomer en een zwembad daarbij helpen.
Op woensdag hebben we toen ik thuiskwam uit het werk nog 'even' alle tegels uitgezocht en gekocht. Ook hebben we ons nog bedacht wat kranen betreft. Verder hebben we de eerste dozen naar de nieuwe stek gebracht. We hebben voor volgende vrijdag wel een verhuizer gehuurd, maar alles wat we zelf al aan dozen meenemen scheelt weer.
Omdat we niet meer carpoolen ga ik nu elke dag op de motor naar het werk. Dat is steeds leuker. De voorspellingen waren voor de hele week buien, maar ik heb mijn regenbroek (van de Hollandse Eenheidsprijzen Maatschappij) maar één keer nodig gehad. Wat ideaal is hier, is dat na regen de straat in een paar uur weer droog is.
Karla heeft al een heleboel geverfd, morgen zie ik wat ze ervan gemaakt heeft. Verder heeft ze de uitgezochte en bestelde spullen voor de badkamer opgehaald. Karla heeft dan geen werk, werkeloos is ze zeker niet!

Zoals gezegd was Julian vandaag een voorbeeldig jongetje, ook op de golfclub. Hij was guitig, op een leuke manier ontdeugend en enorm schattig. Tristan was juist een beetje dwars. Hij heeft de hele week niet zo goed geslapen, onder andere door een naar hoestje. En als Tristan slecht slaapt zul je het weten. Verder had hij een nieuwe fase: bij alles wat je hem vroeg zei hij hard: Tristan wil dat niet! Het hoort bij de grenzen aftasten en ontdekken wat je eigen plek in het leven is...
Traditiegetrouw mocht hij een lootje trekken van Jill en dat deed hij goed: we wonnen er een vleesschaal mee maar hebben die geruild voor een lekkere fles wijn bij barman Phil. We hebben namelijk al een volle vriezer!Bekijk foto's

Comments

Willem Jan's Gravatar
Opgevallen: in de laatste Eigen Huis Magazine stond een mooi lijstje van de 10 fijnste woonsteden. Ik weet dat de lijst niet helemaal juist is omdat Wageningen er niet in staat... maar goed. Voor jullie informatie staat op 1: Melbourne, 2: Wenen en 3: Vancouver maar belangrijker op nummer 9: Adelaide. Kortom jullie zitten op de juiste plek. Succes met de kleine verbouwingen, schilderwerken en het verhuizen! Groeten, Willem Jan
Posted By Willem Jan | 09-10-2011 at 12:50

Laurens's Gravatar
Bedankt Willem Jan! Waarschijnlijk was Wageningen te klein om beoordeeld te worden, anders stond het zeker op 8.
Posted By Laurens | 09-10-2011 at 23:44
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.