PostHeaderIconVan huis naar thuis

Deze week stond in het teken van de finishing touches, van het veranderen van ons huis in een echt thuis.
Zaterdag zou ik eigenlijk gaan fietsen maar ik had wat last van mijn maag en voelde me een beetje slap op de benen. In plaats daarvan hebben we na de boodschappen wat klusjes gedaan. Er zijn weer wat schilderijtjes opgehangen, en ook haakjes voor de lampen boven de eettafel.
We zijn ook traditiegetrouw weer met de kinderen kort voor sluitingstijd naar de Bunnings geweest. Traditie is niet altijd leuk en gezellig. Met de gekochte spullen kon ik buiten een lamp ophangen, voor als we bezoek hebben. Verder heb ik 's avonds nog de eettafellampen voorzien van nieuwe bekabeling, want de kabels die erop zaten waren te kort.
In Nederland ging de klok een uur terug in de nacht van zaterdag op zondag, al was dat hier pas in de namiddag van zondag. Het tijdverschil is nu 9,5 uur. Wij hebben al weekend, maar het is ook eerder voorbij...
Op zondagochtend kwamen Yvonne, Wilfred en Levi bij ons. Het was leuk ze weer eens echt te spreken, de laatste keer dat we ze zagen was alweer op Tristans verjaardag en toen spraken we ze nauwelijks.
De eettafellampen hangen, maar ze zijn nog niet goed aangesloten op de dimmer. Dat zou nog een paar pogingen vergen en uiteindelijk heb ik een aansluitschema kunnen vinden op internet waarmee het lukte.
Verder hebben we zondag even aangebeld bij de andere buren, een Italiaans paar dat al sinds jonge leeftijd hier woont. De man was er niet, maar de dochter van 31 die uit huis is kwam wel langs. We hebben even leuk gekletst en de jongens waren helemaal in beslag genomen door al het speelgoed dat ze hadden voor de kleinkinderen. Ook grappig om onze palmbomen te zien van hun kant, hun huis ligt hoger dus je ziet alleen de pluimen. Ook is het handig voor als we op ons dak willen kijken.

Op de doordeweekse dagen probeer ik telkens in de ochtend wat klusjes af te krijgen in het kwartiertje dat ik heb nadat Karla de kinderen wegbrengt en voor ik zelf weg moet. Alle kabels achter de tv bundelen en verbergen bijvoorbeeld, dat is een klus in etappes. De antenneaansluiting blijft een probleem, als ik er wat aan verander zodat de publieke zenders goede ontvangst hebben dan verdwijnen er een paar commerciëlen en omgekeerd. Ik vrees dat er een keer een echte antenneman moet komen.

Op dinsdag heeft Karla een goed gesprek gehad met een recruiter over een baan bij een financiële instelling. Ze heeft goede hoop dat ze deel uitmaakt van de volgende ronde (praten bij het bedrijf zelf) maar naar goed gebruik kregen we daar deze week nog geen uitsluitsel over. Ze heeft de gelegenheid van haar bezoek aan de stad wel benut door even wat gezelligs te doen met oudcollega's.
Ik heb in de pauze het Dutch Consulate bezocht voor een paspoortaanvraag. Dat gaat tegenwoordig met vingerafdruk maar gelukkig heeft Adelaide daar de apparatuur voor. Nederlanders in den vreemde worden geacht daarheen te gaan waar die apparatuur voorhanden is en soms betekent dat honderden kilometers reizen. Ik werd geholpen door een juffrouw die een paar tatoeages had, zo had ze op haar onderarm 'just breathe' staan. Maar ze was slimmer dan je zou vermoeden van iemand die daar een spiekbriefje voor nodig heeft. Ook was ze zo vriendelijk me een paar dollar kwijt te schelden, die ik tekort kwam toen bleek dat ik naast de leges ook tien dollar moest betalen voor een aan mezelf geadresseerde en gefrankeerde envelop.
Dinsdag was een heel belangrijke dag voor het hele land. De Melbourne Cup werd namelijk gehouden, een evenement waar paarden strijden om snelheid en dames om het meest belachelijke hoofddeksel. Op het werk werd een pool georganiseerd die eigenlijk neerkwam op een loterij: we konden zelf geen paarden kiezen maar trokken ze als lootjes. Dat is dan ook de enige verklaring dat ik de pool won. Toch even mijn inzet vereenentwintigvoudigd! Helaas ging het maar om 50 cent.
Op woensdag was Tijs jarig, gefeliciteerd! Hopelijk heb je een leuke dag gehad, met zingende vrouw en kinderen schat ik zo in.
Wij hebben een begin gemaakt met ons eigen bed weer in elkaar zetten, de badkamer was vrijwel klaar, dus dat kon wel. Zoals alles ging het wel weer in etappes, maar donderdag was het klaar. Karla heeft een heleboel fotolijstjes met familie en vrienden uit Nederland (bedankt voor de foto's) opgehangen. Het is heel leuk geworden.
We hebben op donderdag voor het eten lekker een beetje aangerommeld, ik heb het zwembad schoongemaakt terwijl de kinderen lekker rondscharrelden en opblaasdingen in het zwembad gooiden en die er weer uit probeerden te krijgen. Een leuk spelletje als ik erbij ben, als er eentje invalt heb ik hem zo te pakken. Het was overigens niet nodig. Die avond hebben we onze intrek genomen in onze slaapkamer, de logeerkamer is nu voor gasten. Ik was bijna vergeten hoe lekker ons bed is.
De kinderen gingen goed deze week, Julian is zijn ergste fase weer voorbij, zo lijkt het. Al blijft het een enorme bengel die geen kans laat liggen om te kijken hoe ver hij kan gaan. En volgens mij was woensdag de dag dat er geen glas omgegooid werd.
Tristan is echt een slimmerikje aan het worden, lekker nieuwsgierig en opmerkzaam en hij onthoudt alles. Als je met hem van de creche naar huis rijdt hoor je opeens van de achterbank: 'Dat zijn wijnranken. En dat is een palmboom. Bij het zwembad hebben we twee palmbomen en bij de auto één palmboom.'
Het weer werd elke dag een beetje beter deze week. Eigenlijk de hele week zonnig en een temperatuur die opliep van een frisse 19 graden op maandag naar 28 vandaag. Morgen is de verwachting 32, lekker zwemweer! Gelukkig is de voorspelling voor zondag weer 27, dat is wel genoeg voor de meer dan honderd kilometer die we van plan zijn te fietsen.
De ensuite badkamer is vandaag voltooid en de rommel meegenomen. Karla heeft bij het Zweedse woonwarenhuis nog wat kasten gekocht voor onze slaapkamer. Dat staat garant voor weer wat uren puzzelplezier.
Vanavond op de golfclub hebben we niks gewonnen, terwijl we nog wel lotnummer 32 hadden. Het zal toch geen bijgeloof zijn, zo'n geluksgetal? Peter was er niet, die had nog werk af te maken op Kangaroo Island. Wij denken dat hij het gewoon niet zag zitten om de jongens twee avonden achter elkaar te zien. Morgen gaan de kinderen namelijk logeren bij Peter en Jill, zodat wij zondag lekker kunnen fietsen.
Na afloop was het een lekker zwoele avond en rook het heerlijk buiten, ik kreeg er helemaal een vakantiegevoel van. En de ondergaande zon kleurde de lucht prachtig oranje.Bekijk foto's

Comments

Marjan van der Lee's Gravatar
Leuk om te lezen je verslagen, wat lijkt je oudste zoontje op jou. Als ik het zo lees heb je je handen vol aan de jongens.
Posted By Marjan van der Lee | 04-11-2011 at 15:34

Andrea & Tijs's Gravatar
Wat leuk dat jullie ons hebben 'vereeuwigd' op de Wall of Fame ;)

Jullie gaan ook heel rap met het nieuwe huis, ziet er goed uit die aangrenzende badkamer. Wij slapen nog steeds in de woonkamer, maar ik moet zeggen, een grote kamer bevalt wel, als ik nu de slaapkamer boven zie dan vind ik het maar een mini hokje.

Jullie zijn met dit nieuwe huis ook wel erg verwend, over een tijdje kunnen jullie je vast niet meer voorstellen dat je ooit met zijn allen in de Eduard van B.laan had moeten wonen, veeeel te krap. Maar gelukkig hoeven jullie niet meer aan die 'vreselijke' tijd terug te denken hihihihi. Je moet eerst arm zijn geweest voordat je de villa kan waarderen zullen we maar zeggen ;)

Terwijl ik dit stukje typ is Tijs druk bezig met de muur van de slaapkamer en D. is met L. aan het rondsjouwen op de kinderboerderij met opa en oma. En B., tja, wat zal ik daar eens over zeggen. Hij laat met een hoop decibel horen dat hij absoluut niet van plan is om te gaan slapen. Dat zou ik ook niet kunnen met dat lawaai...

Posted By Andrea & Tijs | 06-11-2011 at 14:32
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.