PostHeaderIconAustraliërs hebben geen ballen

Zo, dat is maar gezegd. Onlangs genoten we van een broodmaaltijd en daarbij van een kop soep. Dat was minestrone soep, want een lekker bakkie tomatensoep met ballen kennen ze hier dus niet. Ik bedoel, dat je aan de andere kant van de wereld zit is tot daar aan toe, maar nu geven we wel erg veel zekerheden op. We zullen ermee moeten leren leven denk ik.
Van het weekend zijn we even langs Les Belges gegaan omdat er nog autopapieren moesten worden afgehandeld. We zijn naar hen toe gegaan in Aldinga Beach, alwaar we hun huis vlot herkenden aan de gedemonteerde Kia Rio in de voortuin. Ze hebben zich beter aangepast dan wij, want wij etaleren ons buitenlanderschap nog door het ontbreken van een autowrak in de voortuin. Na het in orde maken van de papieren zijn we nog even met ze meegegaan naar twee huisjes die bij hun in de buurt te koop staan. Ze zijn hier even lang en doen ook precies hetzelfde wat dat betreft. Wel een verschil hoor, wat je daar kunt krijgen voor je dollars. Maar we vinden het toch wat te ver van de stad, waar we normaal gesproken toch altijd zullen werken.
Een ander keertje gaan we nog met ze naar zee, maar nu waren we daar niet op voorbereid.

Overigens zit ik dit nu te tikken met beelden van een aardbeving met tsunami in Japan. Het houdt niet op met die natuurrampen zeg. Ondertussen lopen delen van Australië die nog niet eens droog waren alweer onder. En de ellende van Nieuw-Zeeland is voorlopig ook nog niet vergeten.

Van het weekend was er een stroomstoring geweest, dus toen ik maandag traditiegetrouw als eerste op het werk kwam, werd ik geconfronteerd met knipperende klokjes en een netwerk dat niet functioneerde. Dat maakt werken lastig. Uiteindelijk duurde het tot ver in de middag voordat ik weer echt wat kon doen. Wel heb ik kunnen leren en wat kleine dingetjes doen, dus helemaal verloren was het niet.
De rest van de week heb ik weer hard gewerkt. Als ik bestaande code moet aanpassen gaat het prima, en veel dingen eromheen gaan net zo goed als voorheen, daar heb ik op zich wel ervaring in. Ik merk dat mijn kennis tekort schiet als ik iets nieuws moet doen, soms mis ik wat fundamentele zaken, wat ervoor zorgt dat ik niet goed weet hoe ik moet beginnen.
Vandaag kwam Toby, de senior developer (dat slaat op ervaring, niet op leeftijd) naar me toe om te vragen of ik het wel zag zitten dat ik examen moet doen voor certificering. Op zich voel ik daar wel stress voor, want ik ga over een maand ongeveer examen doen en het examen is voor mensen met zo'n drie jaar ervaring. Ik kom toch al gauw op drie weken als ik optimistisch reken. Studeren dus. Toch wil ik het wel proberen omdat ik dat afgesproken heb en ik het erg graag zou halen. Maar ambitieus is het wel...
Toen ik buiten even met hem stond te praten kwam Karla er net aan dus kon ik mijn collega en mijn vrouw even aan elkaar voorstellen. Zijn vrouw bleek ook al op hem te wachten, dus hebben we zijn vrouw en dochtertje van drie maanden ook even ontmoet. Schattig hoor, zo'n kleintje.
Maandagavond kregen we bezoek van een hypotheekdame (Jazeker... mortgage choice). Zij wist ons te vertellen dat een hypotheek niet zo'n probleem zou moeten zijn als ik uit mijn proeftijd ben en Karla nog een keer verlenging krijgt. Het bedrag dat we kunnen lenen is dan onverantwoord hoog, dus dat is mooi. Woensdag kregen we nog zo'n dame over de vloer die ongeveer hetzelfde verhaal had. Maar waar we dan eventueel dat veel te dure huis gaan kopen weten we nog steeds niet. We breiden het gebied waar we kijken uit, maar merken toch dat we steeds op dezelfde buurten uitkomen. Grappig genoeg zijn dat dezelfde gebieden die we vanuit Nederland al gespot hadden als mooie gebieden om te wonen. Zou wel gek zijn als je na alle research precies daar eindigt waar we vanuit Nederland al naar keken zonder iets te kennen.

Wat de kinderen betreft stond de week weer in het teken van leren. Julian wil nu echt niet meer geholpen worden met eten, dus hij eet zelf met een lepeltje of vorkje. Met een vorkje gaat het prima, met een lepeltje vereist een speciale techniek die hij nog niet helemaal beheerst. Hij kantelt het lepeltje terwijl hij het naar zijn mond brengt, waardoor zijn slabbetje meer yoghurt krijgt dan zijn mond.
Verder loopt hij nog iets beter maar nog steeds niet los, en kan hij enorm genieten van verstoppen en weer tevoorschijn komen. Hij lacht dan van oor tot oor. En hij kan behalve 'lamp' ook de belangrijkste personen uit zijn leven noemen: papa, mama en Bumba. Tristan was vorige week ronduit onuitstaanbaar, dus we hadden al het idee dat er een ontwikkeling bezig was. Hij huilde werkelijk om alles, en volgens een bekend Nederlands boek over opgroeien ('boeien, ik groei') betekent dat een ontwikkeling. Dat klopte ook, opeens is Tristan heel erg bezig met of de melk op is, dat er dan nieuwe moet komen, en vooral: hij wil alles zelf doen. Hij pakt opeens 's morgens zelf al een luier, hij probeert hem zelfs al liggend zelf onder zijn kontje te schuiven. Hij pakt zelf een lepeltje uit de afwas, en schuift het opstapje voor het aanrecht om te kijken wat je doet. Als je zijn ontbijt naar de eettafel wil brengen begint hij te huilen: 'Tristan wil' is de meest gehoorde zin deze dagen. Op zich is het heel schattig, maar het betekent wel dat hij meteen begint te huilen als iets niet kan. Hij wil bijvoorbeeld zelf yoghurt inschenken, of muesli pakken uit een zware glazen pot. Of zelf zijn tandpasta op zijn tandenborstel doen, wat ik na twee keer en een hoop vlekken op mijn en Tristans kleding maar weer afgeschaft hebt. Niet alles mag hij doen van ons (opruimen is nog steeds niet onze hobby) en dat is dan een drama, niet normaal meer. Van de creche (Cherilee is een schat van een medewerkster waar Tristan ook dol op is) horen we dat hij enorm opmerkzaam is. Hij weet van alle hoedjes van welk kind ze zijn, en hij ziet al dat de doekjes op zijn voor de leidsters dat doorhebben. Laatst waren er bij Bumba mandarijntjes, en Tristan liep naar de keuken en pakte een blikje mandarijntjes. 'Mandarijntjes', zegt hij dan. Wij vinden dat wel stoer!
Ook grappig: van de week aten we salade met pittige gebakken worst. Tristan klaagde over 'au aan zijn mondje' en wilde er voortdurend een kusje op. Grappig genoeg is de term 'heet' voor pittig goed gekozen, want Tristan vroeg ook of ik zijn bordje wilde blazen. Toen hij het opgaf bleef Julian gewoon doorknagen, die had nergens last van!
Vooruit, nog één kinderanecdote dan: van de week was de melk op en Tristan hield zijn handjes omhoog en zei 'all gone'. Cute...
Over creche gesproken, van de week kregen we een prachtige brief van de Veldmuis, met allemaal foto's van de kindjes en leidsters (sorry dames: pedagogisch medewerksters) en hele lieve tekstjes van ze. We missen jullie wel hoor! Ik troost me maar met de gedachte dat dat ook zou gebeuren als de kinderen naar school zouden moeten, maar toch... we hadden jullie graag hier gehad voor onze boys.

Hier gaan we een lang weekend tegemoet, maandag is het Adelaide cup day. Vraag me niet wat het is, maar er hoeft niet gewerkt te worden. Niet voor geld in elk geval...

Comments

Anna's Gravatar
Heey:D
Ik besloot maar weer eens jullie verhalen te gaan bijwerken, want dat had ik al een tijdje niet gedaan:o Ik heb ook foto's gezien. Wat zijn ze al groot joh! Ik vind het altijd leuk om de verhalen te lezen,
maar de kinderquotes blijven het geniaalst^-^
Groetjes
Anna
P.s. ik zag btw ook dat jullie facebook hadden, dat wist ik eigenlijk ook wel, maar ik had de link nooit gelegd:P Ga jullie maar snel even toevoegen.

Posted By Anna | 16-03-2011 at 13:14
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.