PostHeaderIconWe zitten er warmpjes bij

Het is weer tijd voor een verslag van ons spectaculaire leven hier aan de onderkant van de aardbol. En hou je vast, want het avontuur spat direct van je scherm: zaterdag ben ik naar de kapper geweest. Verder heb ik mijn examen van komende maandag voorbereid. Hoe wild wil je het hebben?
Aan het eind van de middag hadden we met Andrew en Margot afgesproken in ons favoriete Warrawong. Karla kende Margot al, maar bij de lunch met allemaal Nederlanders in Hawthorndene onlangs mochten ook de mannen een keer mee en zo leerden we dus Andrew kennen en ontmoette ik Margot. Ze hebben een Nissan X-Trail en een zoon van bijna 3 die Tristan heet en een jonger dochtertje Bronte, dus qua fase van het leven zijn er wat parallellen. Toen Karla Julian uit bed haalde na het middagslaapje riep Tristan al vanaf zijn kamertje 'Tristan ook mee', hij verheugde zich er dus wel op. En het was ook erg leuk. Qua opvattingen over allerlei zaken bleken er nog meer parallellen, we konden het prima vinden met ze. We zijn ook maar blijven eten in Warrawong want we hadden allemaal geen zin meer om thuis te koken.

Voor de zondag hadden we een Australische afspraak gemaakt met de huisbaas en zijn vader om een andere kraan in huis te repareren die lekt. Het afspraakgedeelte bestond eruit dat ze om elf uur bij ons zouden zijn. Het Australische zat hem erin dat we de hele dag niemand hebben gezien. Maar gelukkig kon ik de dag vullen met examenvoorbereiding.

Op maandag was het weer tijd om eerder terug te komen van het werk. Tristan had drie poepluiers in anderhalf uur en ja, dat kan een infectie zijn. Toen ik op de creche aankwam zat Tristan heerlijk te spelen in de zandbak en ook de rest van de dag was hij vrolijk en hij heeft geen poepbroek meer gehad. Nou maar hopen dat ze de komende dagen niet niezen want dan moeten we ze weer ophalen en de dagen gaan er hard doorheen op deze manier.
's Avonds hadden we Michelle van Mortgage Choice nogmaals over de vloer, tot een bepaald bedrag zouden we in aanmerking moeten komen voor een hypotheek. Nou alleen nog wachten tot we het zelf ook echt durven.
De volgende dag ben ik op de motor naar het werk gegaan voor als Karla een kind moest ophalen, dan had ik tenminste vervoer naar huis. Gelukkig was het de rest van de week niet nodig. Tristan kwam thuis met een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje van een ander jongetje op de creche. Het wordt gehouden in de Hungry Jacks (zo heet de Burger King hier) op een zaterdagochtend vanaf half tien. Er gaat niks boven een dikke vette hamburger als je vers uit je bed komt tenslotte. Hoe komt de gemiddelde Australiër toch aan dat welvaartspostuur?
Op woensdag ga ik altijd op de motor tegenwoordig, zodat Karla op haar dag thuis over de auto kan beschikken. De rit terug was heerlijk, lekker weer en een mooie avondlucht. Karla had elektrische kacheltjes gekocht met thermostaat omdat het 's nachts wel fris begint te worden op de kamers van de kleintjes. En dat zij lekker slapen is voor iedereen fijn. Ook heeft ze toch maar wat broekjes gekocht voor Julian. Nu maar hopen dat hij kruipen snel zat wordt, anders gaan ze niet erg lang mee.

Deze week ben ik elke avond ook oefenvragen aan het maken voor het examen, dus het is allemaal wel een beetje vermoeiend. Het gaat wel best aardig en ik begin het gevoel te krijgen dat ik de stof begin te begrijpen. De oefenvragen zijn best gedetailleerd, om een voorbeeld te noemen: standaard controleert ASP.Net dat er geen script injection attacks gepost worden. Als je dat niet wil moet je ValidateRequest op false zetten in de @Page directive, maar ook in de web.config file de httpRuntime property requestValidationMode op 2.0 zetten, anders wordt de vorige instelling genegeerd. Nou ja, je begrijpt wat ik bedoel. En zo een paar honderd weetjes. Je begint te begrijpen waarom je eigenlijk drie jaar ervaring moet hebben, plus een jaar in elk van allerlei aanverwante technologieën. Maandag weten we of ik met hard studeren voor een stunt kan zorgen of dat het een teleurstelling wordt.

Gister en vandaag heb ik heerlijk gewandeld tijdens de lunchpauze. Het was ruim 20 graden en heerlijk zonnig. Het was erg leuk om door allerlei mooie straten te lopen en te kijken naar alle mooie oude bomen en planten. Er groeien veel citrusbomen in de tuinen maar ook vijgen, oleanders, enorme ficussen en knalroze bougainvillea's, prachtig is dat. Ik genoot erg van die wandelingen en van het besef dat deze tijd van het jaar overeenkomt met half oktober aan de bovenkant van de bol.Bekijk foto's

Comments

Sylvia's Gravatar
Hey familie,

Wat leuk om weer een stukje te lezen en fijn dat het allemaal goed gaat bij jullie. Hier is de lente nu volop bezig en met temperatuurtjes bij de 20 graden zijn we erg blij. Op de veldmuis betekent dat veeeeeel naar buiten.
En met de loopfiets,tractors van de heuvel afscheuren. De kids zien er super goed uit en je kan zien dat ze het goed naar de zin hebben. Die regeltjes van het kdv zijn wel pietluttig zeg! Dat kan je je hier helemaal
niet voorstellen. Met 3 poepluiers ophalen????????? De veldmuistuin staat weer volop in bloei en in Mei is er weer een tuinklusdag met ouders en ook krijgen we een nieuwe vloer binnen. Kortom we worden even lekker opgefrist.
Nou groetjes weer en knuffel voor de kids.

Posted By Sylvia | 16-04-2011 at 08:08

Papa's Gravatar
Hier is het 7.52 uur de zon probeert de kou te verdrijven voor mij. Jeanne net gedouched geurt heerlijk. Ik ga rond 9 uur op de racefiets met de Alpe d'Huez groep uit Ede de POSBANK beklimmen, want jullie wisten al dat ik er weer tegen aan ga.
Ja ja ik ga de ALPE weer op op 13 juni as voor het goede en eigen doel.
Ik ga zonder afstappen de berg op in mijn Jan Jansen Eendje.
Het goede doel is "Stichting Doe een Wens" jullie mogen mij helpen zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel.

Maak geld over op mijn rekening 1283946 AJM v.d. Bogaard vermelden tgv Doe een Wens.

Afgelopen woensdag 136 km gefietst naar ERP en terug, weet je nog Laurens echter zonder TOM TOM raakte ik in UDEN de weg een beetje kwijt en was daardoor 45 minuten later bij "HET TRAMSTATION" jou bekend van onze rit naar Eindhoven in 2010.

Laurens veel succes met het opvoeden en opvangen van Tristan met zijn poepluiers. Nu nog het examen, net als met de motor gewoon halen leuk die foto's weer. Ik zal binnenkort weer wat van onze kant sturen.

Ik heb jullie helaas moeten missen bij ons Koor optreden op de VOLKORENAVOND van gisteren. Op 22 mei as hebben we een eigen optreden in VELP twee maal om 11.30 en 15 uur, want we denken dat we veel bezoekers kunnen boeien, zie xing.nl

Veel liefs en bedankt voor de mooie kaart van het koppel D&J liefs Alphons

Posted By Papa | 17-04-2011 at 08:19

Laurens's Gravatar
136 kilometer? Dat is een hele prestatie zeg! Dat gaat wel lukken met die molshoop in de Alpen op 13 juni.
Posted By Laurens | 17-04-2011 at 09:34

Andrea & Tijs's Gravatar
Altijd weer grappig om jullie verhalen te lezen :D
Zo'n kinderfeestje lijkt ons ook wel wat...ahum.
Succes maandag en we horen het wel als je geslaagd bent (gaan we voor bidden...hoewel... Laurens heeft vast liever dat we er even voor duimen ;)
Groeten Andrea en Tijs

Posted By Andrea & Tijs | 17-04-2011 at 12:09

Laurens's Gravatar
;-)
Kies vooral je eigen manier, beide betekent dat jullie aan me denken en dat wordt gewaardeerd.
En Sylvia: geniet van de Veldmuis-lente!

Posted By Laurens | 17-04-2011 at 12:32

Hans's Gravatar
Respect The PoepLuiers!
Voordat je het weet (over een 40-50 jaar, heb je ze zelf ook weer aan.... :)
Leuk om de stukjes te lezen.
Heb net wat cameraspul via het web gekocht voor mn vakantie-cursus over 2 weken.
En jahaa, wij gaan hier de lente in, t is belachelijk lekker weer, richting 20 graden.
Dat betekent dus een k.t-zomer, dat kan niet anders, das logisch toch?!
Succes met het examen straks!
Hans.
En oja, heb vh weekend mn NA de wintersport gekochte skies weg gebrancht om in te stellen, kijk ik daar wat rond, zie ik de nieuw skies van Bauke ook staan, met achternaamlabel wat me nogal bekend voorkwam. Yep het is hier ook leven op de edge zeg maar....
Groeten aan Karla en kiddo's!

Posted By Hans | 17-04-2011 at 22:09
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.