PostHeaderIconSweet, Windy and Lofty

Op zaterdag was het dan zover: we hebben de kinderen naar Yvonne gebracht en zijn na een bakkie met zijn tweeën weggegaan. We hadden Tristan al een tijdje voorbereid en die had wel zin in zijn logeerpartijtje bij Levi. Julian vond het allemaal best maar wilde op het eind toch niet aan Yvonne gegeven worden. Opeens had hij door dat het definitiever zou zijn dan andere keren. Maar het werden gelukkig geen drama's, ze zwaaiden ons lekker uit.
We begonnen met een rondleiding in Haigh's, de chocoladefabriek. Dat was leuk om te zien en het duurde ook niet te lang. We hebben nog even wat heerlijke maar iets overprijsde truffels gekocht en zijn weer gegaan. We zijn nog even langs het huisje gereden waar ons oog op gevallen is en waar een open inspection was. Er is nog wel wat werk nodig, dat viel een beetje tegen. O ja, en kopen kunnen we ook niet.
Daarna zijn we doorgereden naar het hotel op Mount Lofty. We hadden een ruime, luxe kamer met uitzicht op de vallei (als je een beetje je best deed).
De auto maakte al een tijd rare geluidjes en op weg naar het hotel ging er ook nog eens een lampje branden met een oliekannetje. Omdat ik verstand van auto's heb wist ik direct wat me te doen stond: Bernard bellen, die verstand van auto's heeft. Waarschijnlijk hoefde er alleen maar olie in. Zo gezegd zo gedaan en de auto liep weer als een zonnetje.
We hebben nog even van de zonsondergang genoten op Mount Lofty en zijn toen naar het restaurant gegaan op Windy Point. Dat was prachtig, je kon uitkijken over de hele stad met al zijn lampjes. Het eten was voortreffelijk (ik heb supermalse kangoeroe gegeten en Karla kwartel). Op de reis door de heuvels terug naar het hotel stapten we even uit om van de stilte te genieten. Het rook een beetje raar daar en bij nader inzien kwam er ook wat rook uit de auto. Bij nadere inspectie bleek dat ik de dop na het bijvullen van de olie was vergeten! De twee dure liters olie waren dus als fontein gebruikt en de hele motor en motorkap zaten onder. Gelukkig lag de dop er ook nog tussen en na weer twee liter was het probleem dus verholpen. Inmiddels ruikt de auto ook weer normaal.

Na een heerlijke romantische nacht (Karla viel al in slaap toen ze het kussen alleen nog maar had gezien) gingen we ontbijten in het hotel. Het was moederdag dus dat was wat drukker dan gebruikelijk denk ik. Na het ontbijt moesten we ons huis-voor-één-nacht alweer uit, maar we hadden nog wat tijd over. We zijn bij Waterfall Gully lekker in het zonnetje gaan lezen met een kopje koffie en zijn daarna ook nog gaan wandelen bij Waterfall Gully. Wat een mooi gebied is dat.
Daarna werd het tijd om de kinderen op te halen. Ze sliepen nog maar Julian werd al snel wakker. Hij trekt al een tijdje vooral naar Karla en ook Wilfred kreeg meer aandacht dan ik. Een tijdje later volgde Tristan, hij rende op me af en riep 'daddy!'. Dat heeft hij nog nooit gezegd!
Hun eerste logeerpartijtje was goed gegaan, alleen was het vakantiebed van Tristan niet zo'n succes omdat hij zichzelf ermee wakker kraakte. Dat had een nachtelijke verhuizing tot gevolg. Maar verder ging het goed en in de toekomst mogen ze nog eens komen.
Het was een heerlijk weekend, weer even wat tijd voor elkaar hebben was erg fijn.

Aan het eind van het weekend kregen we uiteenlopende berichten. Vrienden van ons gaan uit elkaar, dat is niet leuk om te horen en al helemaal niet om mee te maken voor hun.
Marjolein en Dirk hebben een eigen invulling gegeven aan 'bevrijding' door op 5 mei een zoon te krijgen! Van harte vanaf hier!

Wat de werkweek betreft: ik had een beetje een kweek (spreek uit: kaa-week). Ik heb eerst twee dagen besteed aan testen van iets dat we nodig hebben voor een project. Aan het eind van dag twee bleek het niet te lukken omdat er iets mis was met mijn computer. Vervolgens heb ik de rest van de week besteed aan het oplossen van dat probleem door middel van stomvervelend werk: de-installeren van software, her-installeren, her-de-installeren enzovoort. Uiteindelijk is het aardig gelukt maar het is best vermoeiend om naar zandlopers te kijken en geen resultaat te boeken. Het spannendste van de week was dat ik voor het eerst op de motor heb gereden in de harde regen, in het donker en met harde zijwind. Dat was niet erg prettig: ik kon het wegdek slecht lezen en knalde dus door putten en ook vond ik het eng bochten te nemen, ik wist niet goed hoeveel grip ik zou hebben. Maar ik heb het overleefd.
Bij Karla was de werkweek een stuk spannender: op dinsdag had ze een gesprek over de functie waarop ze gesolliciteerd had bij de organisatie waar ze nu ook al werkt als uitzendkracht. Het gaat om een functie tot en met september. Op woensdag hoorde ze dat ze de baan kreeg, wij helemaal blij. Op donderdag hoorde ze dat ze toch weer geen contract kon krijgen omdat ze geen citizen (Australisch staatsburger) is. Dat hadden ze eerder kunnen weten... Ze zijn nu druk bezig om te kijken of ze het contract via het uitzendbureau kunnen laten lopen, ze willen Karla graag maar het is duurder op die manier. We hebben goede hoop en hopelijk horen we komende week meer.

Op de golfclub was het een beetje anders dan anders (los van dat we niks wonnen). Tristan had gister ananas gegeten en waarschijnlijk had hij daardoor enorm geïrriteerde billetjes. Dat was dus huilen geblazen en hij heeft de hele avond tegen me aan geplakt gezeten. Los daarvan was het wel erg gezellig, we hebben weer lekker gebept met Peter en Jill.

Verder heeft Julian deze week echt stapjes gezet! Het record is vijf, maar dat was op de creche. Karla heeft drie stapjes gezien maar als ik erbij ben vertikt hij het. Ook praat hij steeds meer woordjes na. We zouden het erg fijn vinden als zijn lepeltechniek verbetert want de helft van het eten belandt nog steeds op de grond, of erger: op zijn broek. Maar het moet gezegd: wij hebben twee erg lieve jongetjes en ik knuffel wat af met ze.

Voor wie met teveel vraagtekens worstelde na het vorige stukje: welke mensen ken je die in 2007 in Auckland waren, in 2008 (juli) en 2009 (december) nieuwe inwoners kregen en dat evalueren in Adelaide? Lees het nu nog maar eens, en vergeet de foto's niet.

Bekijk foto's

Comments

Francis's Gravatar
Jaaaaaaaaaaaaaahh, ik dacht even kijken, het zal wel bijna zover zijn! Ik ben serieus ontzettend jaloers op jullie chocolade overdosis toetje! En wat een mooi weekend hadden jullie eigenlijk uitgekozen, prachtige zonsondergang! Wel jammer van de auto (moest wel erg lachen om je woordkeuzes), de regen tijdens je motorrit, de ananasbilletjes, de toch weer niet baan van Karla (wat zijn dat toch voor lui hier?), het toch niet kunnen kopen droomhuis en om het vervelendste maar als laatste te noemen, het uit elkaar gaan van vrienden. xx Fran
Posted By Francis | 18-05-2011 at 14:33

Marlies  Wouters vd Oudenweijer-Welling's Gravatar
Hallo familie Bloem,

voor zover ik jullie blog heb gelezen komen jullie uit de buurt van Arnhem en wonen jullie nu met 2 kids in Addelaide? Dit lijkt op ons verhaal! Wij hebben nu ook 2 jongens van 0 en 2 en hebben plannen om vanuit Arnhem naar (waarschijnlijk) Addelaide te emigreren. Grappig, ik las ook het stuk van de chimpansees...ze schijnen het erg goed te doen(!) down under!

Bevalt het leven daar en hoe beleven jullie Addelaide? Is het een plek voor immigranten uit Nederland? Welke wijken vinden jullie kindvriendelijk en is een opvang vinden net zo'n crime als in NL? Wanneer gaan kinderen naar school of kindergarden?

Groetjes van Michel en Marlies (Mies en Lies op het forum)

Posted By Marlies Wouters vd Oudenweijer-Welling | 18-05-2011 at 21:08
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.