PostHeaderIconLijmpoging

Maandag was een feestdag, een ideale gelegenheid om het gras eens te maaien. Nog voor we klaar waren viel Tristan van het opstapje bij onze voordeur en klapte met zijn kin op de vlonder. Hij had een snee in zijn kin die ik er te diep vond uitzien om het maar op zijn beloop te laten. Ik heb dus onze dokter gebeld om op het bandje te horen welk nummer we op deze feestdag moesten bellen. Dat nummer dus gebeld en na een paar minuten 'easy listening' muziek iemand aan de lijn gekregen. Die vertelde me naar welke kliniek we toe konden en verbond me door. Na nog wat beltegoed in de wachtmuziekjes jukebox te hebben gegooid kreeg ik weer iemand aan de lijn. Die wist me te vertellen dat we wel langs konden komen, maar als het op hechtingen zou uitdraaien moesten we naar het ziekenhuis en daar kon je ook rechtstreeks heen. Dus besloten we dat maar te doen. Op zulke momenten wordt je als migrant wel getest, want: welk ziekenhuis? En kun je eigenlijk wel overal terecht? In elk geval zijn we blij dat we een land gekozen hebben waarvan we de taal machtig zijn.
We zijn naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gegaan (op de kaart aangeduid met 'private hospital' maar toen we er aankwamen stonden er bordjes 'community hospital') en daar onze gegevens opgegeven en onze medicare card en verzekeringspasje laten zien. Gelukkig hebben we ook hospital cover, dat hadden we meteen maar geregeld want als je dat als nieuwe immigrant niet binnen een half jaar doet moet je erg veel toeslag betalen (of eigenlijk loop je enorme korting mis). We hebben ongeveer een uur gewacht (net zo snel als een rijbewijs afhalen) met een klein jongetje dat op onderzoek uit wilde en een iets groter jongetje dat een beetje beduusd boekjes wilde lezen met zijn papa. Tristan wilde eigenlijk geen dokter dus het was al beter vond hij. Maar na een tijdje werd het wachten ook hem te lang en werd het lastig de knulletjes in bedwang te houden samen. De rondscharrelende jongetjes vormden een welkome afleiding voor andere wachtenden, bijvoorbeeld de jongedame die na ons binnenkwam met een vishaakje in haar pink.
Na een tijdje werden we opgehaald door een verpleegster die even keek en toen iemand anders ging halen, maar voor ze wegging twee operatiehandschoenen opblies en er een gezichtje op tekende, met sneetje op de kin voor die van Tristan. Na nog even wachten kwam er een andere meneer, en na nog even wachten een juffrouw die graag wilde dat Tristan even ging liggen. Dat was eigenlijk het eerste wat Tristan een beetje eng vond, hij gaf geen kik toen er mensen in de wond knepen of de snee juist opentrokken. Na wat overhalen liet hij ook nu begaan en in deze moderne tijd kreeg Tristan geen hechtingen maar speciale lijm. En ook toen de snee schoongemaakt werd en de lijm werd aangebracht hoorde je Tristan niet.
Helaas zal hij wel een littekentje houden van zo'n anderhalve centimeter lang net onder zijn kin. Dat zie je bij veel mensen maar wij hadden onze kinderen graag bij het andere kamp laten horen natuurlijk, die zonder litteken. Je ouderhart smelt wel op zo'n dag zeg, zo'n flink kereltje dat er helemaal op vertrouwt dat jij hem beschermt bij alles. Je zou alle pijn en problemen met liefde van ze willen overnemen als dat kon, om het hun te besparen.
Na het middagslaapje zijn we nog even naar Mick O'Sheas gegaan, een Ierse pub bij ons in de buurt. Tristan mocht kiezen wat hij wilde, dat hoort erbij als je zielig bent. Hij wilde een milkshake en hij heeft er twee gedronken, in recordtempo.

De rest van het weekend was ook zonder ongelukken al enerverend genoeg. Op zaterdag kregen we een mailtje van Yvonne dat ze hun nieuwe tent gingen uitproberen in Deep Creek conservation park, zo'n 100 kilometer onder Adelaide, en dat we welkom waren om langs te komen daar. Dat vonden we een erg leuk idee en we hebben de jongens na de lunch in plaats van in bed in de auto gehesen. We zijn naar Stringybark Campground gereden (een prachtige rit die nog een tijd doorgaat als de beschaving al opgehouden is). Toen we er bijna waren zagen we een auto die verdacht veel op die van Yvonne leek en de andere kant opreed. Voor de zekerheid even de mobiel gecheckt en we hadden wel voicemail. Maar die afluisteren ging niet want we hadden geen bereik ('emergency calls only', en daar viel dit blijkbaar niet onder). Maar je ziet die auto's wel meer, dus we reden lekker door. Na een rondje Stringybark zijn we maar even gaan kijken bij de park headquarters. Daar viel te lezen dat alle campings vol waren (het stikte er inderdaad van zeker... tien tenten).
We zijn maar weer terug gereden naar waar bereik was en ja hoor: de voicemail was van Yvonne om te zeggen dat we vooral niet door moesten rijden omdat zij er niet zouden zijn want de camping was vol. Ze gingen nu naar een camping richting Victor Harbor. Op weg daarheen zagen we weer zo'n auto. Nu maar omgedraaid en de auto was gestopt. En ja hoor, ze waren het. Ze gingen toch proberen op Stringybark te staan. Wij reden achter ze aan met Levi tussen onze jochies in. Dat doet hij niet snel meer denk ik want zelfs Levi vond dat te weinig rust, terwijl hij zelf ook niet direct als oase te boek staat.
Na een stoer stukje onverhard kwamen we weer bij de camping waar een alleraardigste terreinbeheerder toestond dat Yvonne, Wilfred en Levi op het officieel voor hem gereserveerde stuk grond gingen staan en zelfs hielp het kampvuurtje te stoken. Toen de tent stond hebben we daar een paar aangename uren doorgebracht met hapjes, drankjes, en rondwandelend grut. Julian moest je toen het donker werd in de gaten houden, hij dwaalde lekker rond maar je zag hem niet meer. Af en toe viel hij en door zijn Michelinmannetjes kostuum bleef hij dan gewoon liggen.
Na de kampeerders een warme nacht gewenst te hebben zijn we weer vertrokken. Het was toen echt donker en dan moet je oppassen voor kangoeroes en ander wildlife. We hebben inderdaad in het pikkedonker twee keer een kangoeroe in de berm zien zitten die rustig weghopte als we langsreden. Ook zagen we een possum (vermoed ik). Gelukkig hebben we niks geraakt, want los van dat het zielig is komt 100 kilo stilstaand vlees naar het schijnt erg hard aan. Deze week wel weer zelf vlees kopen dus.
Toen we thuiskwamen was het negen uur maar door de buitenlucht van die dag voelde het als half één. We kunnen niet wachten tot onze ventjes iets ouder zijn, dan gaan we onze tent ook uit de mottenballen halen om op zulke prachtige plekjes te bivakkeren!

Op zondag hadden we Margot en Andrew met hun Tristan en Bronte op bezoek. Dat was gezellig rommelig, vier van die scharrelende jonkies door het huis. We hebben lekker met zijn allen kindermenu gegeten (hamburgers, patat en appelmoes) en helaas was het alweer tijd om te vertrekken toen de beide Tristans echt loskwamen en over elkaar heen buitelden.
Op het werk was het deze week knap druk, ik moest zonder begeleiding van de ervaren collega iets behoorlijk moeilijks oplossen. Daarnaast moest ik een laptop installeren voor een nieuwe collega, en daarbij gingen de raarste dingen mis. Dat kostte dus even meer tijd dan verwacht allemaal. Maar uiteindelijk is het allemaal wel gelukt, dus dat daar was ik erg blij mee.
Om mezelf ook een beetje te belonen ben ik op donderdag en vrijdag in de Earl of Leicester gaan wachten op Karla, onder het genot van een fijne pint (en een dik boek over programmeren, dat wel).
Ander nieuws op het werkfront is dat Karla nu haar verlenging tot het eind van september binnen heeft! Dat is echt goed nieuws. En deze week hebben we ook een preapproval geregeld, een toezegging van de bank dat ze je wel een hypotheek gaan geven als je dat wil. Dus wie weet wat er de komende maanden in het vat zit. We zijn vandaag naar de creche gereden via het buurtje dat we de laatste tijd in de gaten houden, en dat viel goed mee qua reistijd.
Karla heeft deze week ook weer lekker geskypet met ouders en vriendinnen en ook heeft ze nog twee keer hardgelopen. Ik doe vooral hersengymnastiek, iets anders past nog steeds niet.

Bekijk foto's

Comments

Papa/Opa's Gravatar
Wat leuk die goede berichtten te lezen zittend in het wtermsm in Sonsbeek met mijn appel. Toch ook makkelijk dat er open porten zijn in de beurt dan kun je toch internetten.
joepie voor karla haar werk en dat de bank meer vertrouwen in jullie hebben, zodat een hypotheek mogelijk wordt.
Zelf heb ik de Alpe d'Huez bedwongen in 1.55.06 uur, daarbij de aan tekening dat ik tot bocht 16 gelopen heb.
Het kan dus sneller, ik moet mij zelf een hoger trapritme aanleren. De groep was heel gezellig en ik had een xinger-bas overgehaald om mee te gaan, die was zeer tevreden over de 4 dagen van 10 t/m 14 juni.
Ik moet nog naar de tuin van Mirjam, die had het te druk met het werk, die ik nu doe. Maar wij zijn de 1e verdieping aan het renoveren dus hebben we een telefoontje gekregen dat de tuin beter moet worden bijgehouden. Ik heb tot het einde van de maand tijd gekregen om hem op orde te maken. Dat wordt nog werken, zou nu op de tuin bezig zijn, maar ben naar jullie aan het mailen.
Ik sluit nu af, groeten aan jullie alle vier: Laurens, Karla, Tristan en Julian.
Voor jullie informatie we zijn de hele 1e verdieping aan het renoveren. Vandaag hebben ze de vloer geegaliseerd, dus wij slapen nu op de kamer van Karla.Komende dagen zijn we druk met het inrichten van de slaapkamer, werkkamer en de kamer van Tijs. Dus druk druk.
Morgenmiddag vieren we de verjaardag van Harald in de stad (dat mag vermeldt worden hij wordt 40 jaar ja,ja we worden langzaam ouder) en Andrea is dan ook jarig. Laurens bij deze vast gefeliciteerd met je komende verjaardag op de 20e, maak er een mooi feest van. Wij zijn in gedachten bij jullie en als alles goed gaat zelf bij jullie in december 2011.

Veel liefs van Jeanne & Alphons

Posted By Papa/Opa | 17-06-2011 at 16:21

DJ & J's Gravatar
Vanuit Nederland willen wij de leukste inwoner van Australië, die wij kennen, van harte feliciteren met zijn verjaardag! Maak er een gezellige dag/avond van! Lieve groetjes DJ en J :-)
Posted By DJ & J | 20-06-2011 at 18:36
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.