PostHeaderIconTeveel nieuws voor één week!

Op zaterdag hebben we natuurlijk boodschappen gedaan. Julian wilde helpen door triomfantelijk een doos met twaalf eieren te pakken. Helaas vielen er een paar uit, en de rest ook toen Julian probeerde dat te corrigeren. De jongen van dienst deed of hij het niet erg vond dat hij ze met een rol keukenpapier kon opvegen.
Tristan zegt steeds vaker dat hij iets 'wel helemaal leuk' vindt, dat is erg schattig. En omdat ik geleerd had van vorige week vroeg ik aan Tristan: Heb je lekker geslapen, of heeft mama dat al gevraagd? Het antwoord van Tristan was: Papa moet het nog vragen.

Tijdens het slaapje van de kinderen heb ik mijn racefiets schoongemaakt, die is weer helemaal rijklaar. Het was de afgelopen week schitterend weer, volop zon en rond de 20-25 graden. Het begint eindelijk weer een klein beetje te kriebelen. Daarna hebben we, zoals al een tijd gebruikelijk is, een huis bekeken. We kijken nu in onze eigen buurt omdat dat aanzienlijk scheelt in het bedrag dat je geacht wordt neer te tellen. En deze vonden we ook nog eens heel erg leuk. Vlakbij is een parkje met een fontein en een speeltuintje waar we afgelopen week ook al waren geweest met de kinderen omdat er een huis in de buurt te koop stond. Ze vinden het er erg leuk en het is ook een mooie buurt.
Dit huis had een kamer met erg veel Lego dus Tristan was er snel uit, hij wilde dit huis wel kopen. Later op de middag hebben we besloten een bod uit te brengen omdat wij het ook wel zagen zitten (dit stond los van de Lego). De makelaar gaf aan dat er meer gegadigden waren (dit was het eerste weekend dat er open inspection was). We hebben dus snel gehandeld en ons bod verhoogd met de mededeling dat we het dan wel voor de volgende middag wilden weten. Zo hoopten we te voorkomen dat wij en andere bieders tegen elkaar uitgespeeld zouden worden. Dat werkte, want dezelfde avond nog kregen we bericht dat de verkopers akkoord gingen. Wel waren we zo slim om hypotheek en bouwtechnische keuring op te nemen als voorwaarden.
Je hebt hier een cooling off period (in deze periode kun je zonder opgaaf van redenen nog van de koop afzien, zoals dat sinds een paar jaar ook in Nederland gebruikelijk is) van twee dagen na tekenen van het contract, en daar maakt men haast mee. Het leek ons dus een goed idee om zo snel mogelijk zoveel mogelijk informatie te krijgen. Daarom zijn we naar het huis gegaan om een hele lijst vragen door te nemen met de bewoners. De schone fiets bleef dus tegen alle plannen in weer ongebruikt. Wel hadden we nog even tijd om te gaan fietsen met de kinderen in de kar, een klein stukje weliswaar maar het was toch leuk om dat na lange tijd weer eens te doen.
De bewoners konden alle vragen naar behoren beantwoorden, dus het zag er goed uit! Op maandag hebben we na het werk het contract getekend, wat betekent dat de cooling off periode tot woensdag middernacht zou zijn.
Op diezelfde maandag kreeg ik een heleboel extra kusjes en knuffels van Tristan omdat ik de volgende dag voor vier dagen zou vertrekken. De timing was nu niet geweldig, maar ik ging naar de Microft Tech-Ed Australia conferentie in Gold Coast, niet ver van Brisbane. In alle vroegte vertrok ik op dinsdag naar mijn collega die dichtbij het vliegveld woont. Tech-Ed was erg interessant, en zo'n snoepreisje is natuurlijk altijd geweldig. Ik heb me beheerst en alleen het T-shirt meegenomen dat ik ook echt leuk vond. De meeste sessies waren bijzonder nuttig, er viel een hoop te zien en beleven (vooral op het feest op donderdagavond met veel spelcomputers en zelfs karts) en er was ook erg lekker eten elke dag.
En natuurlijk waren er erg veel telefoontjes met thuis, want Karla had niet alleen de kinderen in haar eentje, maar moest ook de bouwtechnische keuring regelen. Peter van de golfclub kon gelukkig, en hij was in zijn eigen woorden 'not impressed'.
Maar wij vonden het huis toch echt leuk en vroegen ons af of Peter niet wat al te kritisch is. Hij vindt dat we voor ons geld beter kunnen krijgen, maar hij kijkt alleen naar bouwkwaliteit. En voor ons bedrag kun je ook nieuw bouwen, alleen dan ergens waar je niet wilt wonen. Dus hebben we nog een andere bouwinspecteur geregeld.
Die bevestigde wel enkele van Peters probleempunten, maar vond de algehele kwaliteit van het huis niet slecht. We hebben na rijp beraad besloten te verlangen dat een paar dingen door de verkopers nog in orde gemaakt worden, en een korting te bedingen voor de urgente dingen die wij moeten doen. Dat moest allemaal snel onderhandeld en overeengekomen worden omdat onze cooling off afliep die dag. Dat de makelaar niet terugbelde naar Karla hielp dus niet, en we hadden alle papieren om op te zeggen al klaar. Maar om een lange en compleet stressvolle dag samen te vatten, met Karla aan de telefoon terwijl de kinderen huilen en roepen welke aflevering van de treintjes er moet komen, en ik tussen sessies door bellen en tijdens sessies chatten met Karla: dat lukte.
Om een lang verhaal dus nog iets langer te maken: we hebben een huis gekocht! En we denken dat we er met veel plezier zullen wonen. Er zijn genoeg kamers voor logees, maar wel graag even bellen voor je in het vliegtuig stapt.

Ik had dit aan sommige lezers liever op een meer persoonlijke manier laten weten, maar ik had op de hotelkamer geen internet en ik had sowieso geen tijd naast de conferentie om wat dan ook te doen. En ik ben pas vanavond thuisgekomen terwijl Karla en de kinderen al op de golfclub zaten.
Daar heb ik ze opgezocht en zodra de kinderen wisten dat ik er was kwamen ze superenthousiast aangerend. Tijdens de landing was het trouwens erg leuk om de omgeving goed te bekijken, ik herkende een heleboel. Dat was ruim een jaar geleden wel anders toen we boven datzelfde gebied vlogen. Toen was ik nog nooit in Australië geweest, nu vloog ik van de ene Australische stad naar de Australische stad die ik nu thuis noem.

Bekijk foto's

Comments

Willem Jan's Gravatar
Gefeliciteerd huisbezitters! Wat een actie. Wekenlang allemaal verhalen over huisbezichtigingen en dan 'ineens' binnen week een eigen huis. Ziet er goed uit, dat wordt zeker veel woonplezier!
Posted By Willem Jan | 04-09-2011 at 09:42

Diana & Etienne's Gravatar
Het begint met boodschappen doen...en eindigt met een nieuw huis. Of waren dat de boodschappen?
Hoe dan ook, van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe eerste en echte Ozzie Stulp!!!! Een nieuwe nijlpaard in jullie leven hier en zo te lezen een heerlijk rustpunt op jullie highway to the sun.
Van harte Bloemetjes -en nu wij nog ;)

Diana & Eupers

Posted By Diana & Etienne | 05-09-2011 at 14:43

Francis's Gravatar
Hey, wat geweldig Is het diegene waarvan je die link had gestuurd? Die villa??
Komen jullie dan ook binnenkort een keertje bij ons eten om het in geuen en kleuren over jullie nieuwe aankoop te hebben? x Fran

Posted By Francis | 06-09-2011 at 11:38

katja en co's Gravatar
joehoe!! super dat jullie iets naar jullie zin gevonden hebben! nu kan het echte settelen beginnen! (ik ben alvast jaloers op de palmboom;-)
Posted By katja en co | 10-09-2011 at 13:23
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.