PostHeaderIconBadkamergeheimen

Eerst even dit: vorige week is een knipoog niet meegekomen waardoor de zinsnede 'spijt omtrent [Julian's] bestaan' veel harder overkwam dan ik hem bedoelde. Ik zal beter opletten voortaan.
Goed: nieuwe ronde, nieuwe kansen.
Meteen maar beginnen met zeggen dat we wel degelijk dol zijn op onze mannetjes. Ze deze week bezig zien met me helpen de vaatwasser uit te ruimen en samen te bedelen om plakjes komkommer is gewoon heel erg leuk. En nog leuker, ik denk mijn favoriete momenten, is als je ze 's morgens uit bed haalt en tegen je aan drukt. En dan voor het raam staan en bespreken wat er te zien valt ('Kijk, de auto van de buurman staat er niet' - 'Wel wagentje!').
We worden nog steeds vaker op de proef gesteld (zeker door Julian) dan we kunnen waarderen, maar de andere kant is zeker ook aanwezig en mag ook weleens op de voorgrond.
Julian is aardig assertief en dat leidde deze week tot een leuk moment: op een avond kreeg hij zijn eten niet op en zei: 'klaar!'. Karla vroeg aan Tristan of hij het misschien nog wilde, maar dat hoefde Tristan niet. Bang om iets mis te lopen zei Julian: 'ík wel!' en hij heeft alsnog zijn bord leeggegeten, blij met het extraatje dat hij had binnengehaald.
De volgende ochtend was het Tristans beurt om leuk uit de hoek te komen. Op de creche hadden ze ooit twee toverstafjes geknutseld. Tristan hield ze allebei omhoog en vroeg aan Julian: 'Julian, welke wil jij?'. Julian wees er een aan en zei: 'die'. Daar had Tristan geen rekening mee gehouden blijkbaar, en hij zei: 'nee, welke àndere?' Maar Julian bleef bij zijn keuze en Tristan huilde dat hij die eerst had. Daar konden wij dan weer mooi een les van maken dat als je iemand iets aanbiedt, je het ook moet geven en dat je dus maar beter kunt nadenken of je het wel wilt missen.
Verder komt Tristan regelmatig thuis van Kindy met nieuwe dingen. Zo had hij gister opeens een grappig liedje over visjes 'why did you let them go? - because they bit my fingers so'. En hij wees laatst ook naar zijn armpje en vroeg of ik wist hoe dat heette. Dat heet 'je body'. Van Julian horen we eigenlijk niet zoveel over de creche. Hij heeft het niet echt over andere kindjes tenzij we erom vragen. En dat doen we want hij is bijna jarig en dan moet er een feestje komen, liefst toch ook met andere kindjes. Maar Julian verheugt zich al op de taart en 'hoera' roepen wat hij regelmatig oefent, net als 'Happy Birthday' zingen.

Deze week was er verder een met niet veel spectaculaire zaken. Karla heeft besloten toch haar motorrijbewijs ook te willen halen (dat kan nog tot april) en dus zijn we op zaterdag naar een stil parkeerterrein gegaan waar ze kon oefenen. Dat ging heel erg goed, dus dat wekt vertrouwen. De jongetjes gingen ondertussen een grote boom 'zagen': met stokken ('kijk wat een grote zaag!') het schors er een beetje afpulken. Verder hebben we Tristans bril laten maken. Hij heeft gelukkig weinig last van het feit dat hij een bril heeft maar ideaal is het natuurlijk niet voor een vierjarige. Ik buig het ding elke dag wel bij en de neussteuntjes zijn ook steeds kwijt.
Die middag hebben we wat door de buurt gewandeld en zijn we naar de speeltuin geweest. Daarna heeft Karla met de kinderen weer heerlijke pizza gemaakt.
's Avonds had ik nog het housewarmingsfeestje van 'Boomerang Ben'. Eigenlijk was dat voor ons allebei maar de oppas kon niet. Ik heb leuk gekletst met deze en gene, eigenlijk kende ik iedereen wel. En Ben heeft nu eindelijk een warm huis.
Op zondag begon ik na ons ontbijtritueel met een fietstocht door het fraaie wijngebied tussen McLaren Vale en Willunga. Ik ging hard en het was erg mooi, net Zuid-Frankrijk. Nadat ik thuiskwam, kwam ook Karla eraan, die had de jongens laten fietsen. Het was een beetje warm en Tristan wist dan ook te melden: 'Nu ben ik een beetje gesmolten'. 's Middags was het de beurt aan Karla, die deed hetzelde rondje als ik maar nog net even harder.

Die avond wilden de kinderen voor het eerst opeens niet meer in bad, maar wilden ze onder de douche. Dat vonden ze erg leuk en ze bleven er heel lang onder. Onze kraan is een beetje eng omdat die makkelijk van stand te veranderen is waardoor het te heet zou kunnen worden. Gelukkig hebben we een temperatuurregelaar die je kan instellen en die staat nu op 37 graden. Niet warm genoeg voor ons maar de kinderen kunnen zich zo niet branden, erg handig!
Het belangrijkste nieuws van dinsdag was dat Lance Armstrong de eerste persoon is die de sleutel van Adelaide weer moet inleveren, een twijfelachtige eer. De dag erna was het Halloween, wat hier elk jaar meer Amerikaanse vormen aanneemt. Hoeft van mij niet, want ik vind dat het niet nodig zou moeten zijn om kleine kinderen uit te leggen wat al die doodshoofden en mensen met bloed om hun mond zijn. Maar gelukkig hoefde dat ook nog niet: het valt nog wel te ontwijken op de leeftijd die ze nu hebben. 's Avonds kwam er welgeteld één keer iemand aanbellen voor trick or treat. Veel treat over dus.

Deze week heb ik wat spulletjes van de kapotte racefiets op Gumtree gezet (de Australische marktplaats). Na de goede prijs te vinden ben ik het meeste kwijt. Het is weliswaar meer waard, maar als het in de garage niks ligt te doen is het tegelijkertijd niks waard. Ook heb ik de laatste spulletjes besteld voor de nieuwe fiets. Als die binnenkomen kan ik gaan bouwen. Maar tot die tijd rij ik op de oude en dat gaat ook wel goed. Ik ga nog steeds twee keer per week op de fiets naar het werk en dat mag ook wel, want er is ook ongeveer vier keer per week taart en kaasjes en koekjes, het houdt niet op. Het meeste weiger ik. Ik heb deze week erg weinig gegeten en ben wat afgevallen zonder dat ik honger had. Opmerkelijk hoe makkelijk je teveel eet en hoe weinig je eigenlijk nodig hebt. Gelukkig is op gewicht blijven makkelijker dan er komen, want iets teveel is soms wel gewoon erg lekker.
Julian wil vrijwel alles zelf doen en dat leidt steeds minder vaak tot frustatie en steeds vaker lukt het wat hij wil doen. Denk aan het aantrekken van een jasje enzo. Ook begint hij iets meer open te staan voor hulp als het niet lukt, bijvoorbeeld het beginnetje van de rits om die zelf dicht te doen.
Tristan komt soms bij je zitten met zijn armpjes lekker om je heen. Hij kan enorm kletsen en soms moet je hem echt zeggen dat hij nog één ding mag vertellen, anders houdt hij echt niet op.
We hebben deze week alweer wat heerlijk lenteweer gehad maar steeds zit er ook wel een dip in de week. Dat betekent dan dat het terugvalt van 28 naar 18 graden bijvoorbeeld met een enkel buitje, heel naar.Bekijk foto's

Comments

A & T uut Ernhem's Gravatar
Haha, die laatste foto van Tristan is heel gaaf, of VET zoals de jongelingen tegenwoordig zeggen *kucht opa
Posted By A & T uut Ernhem | 03-11-2012 at 19:09

A & T uut Ernhem's Gravatar
Uh, lees ons vorige berichtje nou niet verkeerd *opa moet je niet letterlijk opvatten ;-) We zijn van een generatie later.
Was even vergeten dat er een echte opa in Ernhem woont... Lastig hoor dat achterlaten van geschreven woord. Je kan dingen zo anders bedoelen als het er staat. Maar ja, dat probleem kennen er wel meer ;-)

Posted By A & T uut Ernhem | 03-11-2012 at 19:12

Marcel's Gravatar
Leuk om te lezen! Lees nooit meer iets over mountainbiken, heb je m nog wel of kun je daar gewoon niet zo goed mountainbiken?
Posted By Marcel | 05-11-2012 at 22:04

Laurens's Gravatar
Ik heb de mountainbike nog wel, maar ik zit weer in een fase dat ik op de weg leuker vind. Komt ook door de heuvels, dat maakt het interessant genoeg om even bij verhard te blijven. Plus dat ik niet zo goed weet waar ik in de buurt kan biken, plus mijn gebrek aan off-road talent. Maar tot nog toe is er altijd wel weer een MTB fase aangebroken, dus wie weet.
Posted By Laurens | 05-11-2012 at 23:11
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.