PostHeaderIconBaanvak en wissel

Vorige week heb ik jullie niet onjuist maar wel onvolledig geïnformeerd. Maar wacht nog even met de motie van wantrouwen tot jullie deze brief aan de woonkamer hebben gelezen. Vorige week vrijdag had ik de dag vrij genomen en daar heb ik niks over gezegd. Ik had midden op de dag namelijk een 'formal interview'. De vrijdag ervoor had ik een telefonisch interview (waar ik ook niks over geschreven heb) en dat kwam weer omdat ik eerder die week een sollicitatiebrief met resume (cv) had verzonden. En inderdaad, ook dat heb ik niet vermeld. Ik wilde het even voor me houden tot het serieuzere vormen zou aannemen. Je weet nooit hoe je huidige werkgever via-via te horen krijgt waar je mee bezig bent.
De sollicitatiebrief was ronduit bijdehand ('jullie willen mij'), net als de bijbehorende cv: één bladzijde maar. Het telefonische interview was om te horen of ik bij voorbaat kansloos zou zijn en dat was dus niet het geval. Het 'formal interview' van vorige week duurde twee uur en daarbij ben ik behoorlijk aan de tand gevoeld. Ik had het gevoel dat het wel goed ging en daarna begon zoals gebruikelijk het nerveuze wachten. Aan de ene kant was ik niet zo gespannen omdat ik immers een baan heb en er dus niet alles van afhangt. Aan de andere kant had ik de deur op een kier gezet voor mezelf om te gaan denken aan verlaten van mijn huidige werkgever, waar niet alles rozegeur en maneschijn is.
Donderdagochtend kreeg ik een telefoontje: of ik op een 'final interview' wilde komen. Dat was dus vanmiddag en met een smoesje ben ik het weekend wat eerder begonnen om daarheen te kunnen. Het interview bestond uit even gezellig babbelen met wat ander personeel om te kijken of dat een beetje matchte. Eigenlijk was het dus kat in het spreekwoordelijke bakkie. Aan het eind van het gesprek kreeg ik te horen dat ik er nog het weekend over na kon denken of ik wel bij ze wilde werken... en of ik dan maandag wilde laten weten of ik een aanbod wilde ontvangen. Ik heb gezegd dat het wachten wat mij betreft niet nodig was.
Kortom: ik heb een nieuwe baan! Want het moet wel heel raar lopen wil het aanbod te laag uitpakken want we hebben het erover gehad in het gesprek.
Behalve van baan wissel ik ook van vak: ik stop met software ontwikkelen. Ik heb de laatste maanden gemerkt dat mijn interesse daar wel gedeeltelijk ligt, maar niet voldoende om alles te willen weten over delegate functions, multithreading en interfaces. Wat ik nu ga doen is nog wel in de IT: ik word Business Analyst (BA). Dat houdt in essentie in dat je met klanten praat om te horen wat ze willen, en dat dan vertaalt naar iets waar een ontwikkelteam wat mee kan. Wat ik wel een opsteker vind is dat communicatieve vaardigheden daarbij enorm belangrijk zijn, en dat je dan zo'n baan krijgt in een taal die niet eens je eerste is!
Er zijn nog meer voordelen: zo krijg ik collega's die tegen elkaar praten als ze minder dan een meter van elkaar af zitten, waar ik nu geacht wordt te chatten met skype. Praten mag wel maar alleen tussen 9:00 en 9:30; 12:30 en 1:00 en 4:00 en 4:30. Ik was vandaag helemaal gechoqueerd dat mijn toekomstige collega's 'nice to meet you' zeiden en het nog leken te menen ook.
Een ander voordeel is het salaris. Zonder het aanbod te kennen weet ik al dat ik er waarschijnlijk minimaal 25% op vooruit ga! En dat betekent voor ons het verschil tussen met moeite breakeven draaien of elke maand iets opzij zetten. Goede ontwikkelingen dus!
Om nog even te illustreren wat een dorp Adelaide is: mijn ex-collega (die getrouwd is met de collega van Karla) heeft bij dit bedrijf gewerkt voor hij mijn collega werd. Hij vindt het een prachtbedrijf maar is er weggegaan om zijn eigen zaak te starten. Hij heeft me met de contacten die hij er nog heeft enorm geholpen, hij hoorde steeds vrienden uit of er veel concurrentie was en hoe ik het had gedaan enzo, heel handig.

Het solliciteergeweld was niet het enige wat er gebeurde deze week. Zo zijn we op zaterdag naar het tuincentrum geweest en hebben allerlei leuke plantjes gehaald. We hebben een kleine hibiscus, drie kleine lavendelstruikjes en nog een ander leuk roze bloeiend plantje gekocht. En het klapstuk: een jacaranda! Nu nog een boompje van 30 centimeter hoog, maar in een paar jaar tijd een boom van maximaal tien meter hoog. De jacaranda bloeit prachtig paars in augustus tot en met oktober, we hebben nog mooie foto's van de Tafelberg in Kaapstad met bloeiende jacaranda's op de voorgrond en nu hebben we er dus zelf één.
Verder heb ik die dag het zwembad winterklaar gemaakt en hebben we de (van oorsprong) Italiaanse buren op bezoek gehad. Dat was leuk. De vrouw is hier gekomen toen ze twee was, de man toen hij negentien was. Onderling spreken ze Engels wat een hele prestatie is want ik vind hem onverstaanbaar. Ik denk dat ik hem beter zou begrijpen als hij helemaal Italiaans zou spreken, zijn Italiaanse Engels is onbegrijpelijk. Dat is wel vervelend want het is een aardige kerel.
Maandag en dinsdag was ik ziek thuis, op zondagmiddag had ik even totaal geen energie meer, ik stond te trillen op mijn benen. Naar later bleek waren dat enorm drukke dagen op het werk maar ik ga me niet schuldig voelen, dat is namelijk al maanden zo.

Over de kinderen kan ik kort zijn (wat zelden betekent dat ik het ook ben): die zijn eigenlijk wel lief de laatste tijd. Ze kunnen elkaar nog steeds grondig in de weg zitten en doen dat veel en vaak, maar over het algemeen zijn ze wel lief. Tristan kwam laatst thuis van Kindy, wat hij nog steeds geweldig vindt, luid zingend: "Wash your face in orange juice!". Daar moest ik erg om lachen. Een paar maanden geleden had ik het er toevallig over met een collega (één van de sociale) dat zij was opgegroeid met Peter Combe en dat dat geldt voor hele generaties Australiërs. Hij is zanger van kinderliedjes, en Wash your face in orange juice is er daar één van. Ik kon dus direct met Tristan meezingen wat hem wel verbaasde. Laat hem nog maar even denken dat papa alwetend is, van mijn voetstuk donderen kan later ook nog wel.
Julian is een enorm schatje soms, het kan echt genieten zijn om hem bezig te zien, een heel ventje alweer. Eten doet hij nog steeds zo langzaam mogelijk, en hij trakteert ons nog vaak op de blik die wil zeggen: 'ik heb gehoord dat je me iets verbood, maar nu ga ik kijken wat je doet als ik doorga'. Maar echt frustrerend is hij niet meer zo vaak, dus dat is winst.

Bekijk foto's

Comments

marion's Gravatar
Hoi Laurens, soms lees ik even jullie website om te weten hoe het allemaal gaat. Deed ik nu ook. Dus: van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan in een breder vak, BA dus. Mooi! En goed voor elkaar gekregen. Knap hoor, in zo'n nieuw land. Doe Carla onze groeten en geniet van je succes.

groet, marion brugman (holthuizen)

Posted By marion | 11-05-2012 at 19:34

PA / OPA's Gravatar
Lieve Laurens,

Papa is een stap hoger gegaan op zijn stoel connecties is dus belangrijk, maar dat wist je al gefeliciteerd en Karla, Tristan en Julian ook. Krijgen jullie vast een Laurens die meer van het werk en jullie geniet.
Hoe is het met je vader Laurens?
Liefs van Ons beide en succes met de nieuwe baan, wanneer gaat die van start?
Ze zullen wel verbaast zijn over je wissel ?

Posted By PA / OPA | 12-05-2012 at 11:41
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.