PostHeaderIconFietsen geeft je vleugels

Even denken, wat is er zoal gebeurd deze week? Om te beginnen zijn we zaterdagochtend naar het zwembad geweest met de kleintjes. Er is in Adelaide een mooi nieuw zwemcomplex opgeleverd vorig jaar en daar zijn we heengegaan. De kinderen vonden het geweldig. Wij ook maar het was wel vermoeiend: de kinderen smijten zich lekker heen en weer en je moet ze constant blijven zien want ze kunnen verdrinken in een paar seconden. Ze liepen steeds dapperder onder de waterstralen door, dus we waren ook heel tevreden met hoe ze wenden aan water en niet bang waren. We kwamen daar ook nog Kylie tegen, een inmiddels vetrokken leidster van de creche waar we het altijd goed mee konden vinden.
De volgende dag was helaas wat minder. De kinderen waren heel erg vervelend en wij hadden daar gewoon even geen zin in. Maar dat wegen ze niet mee. We zijn eropuitgegaan naar het Mount Bold reservoir vlakbij ons en behalve de mooie stuwdam zagen we daar erg veel kangoeroe's bij elkaar liggen in de wei. We zijn doorgereden naar Strathalbyn en toen het zonnetje daar ook nog doorkwam zag het er steeds beter uit.
Karla heeft die dag nog een vervanger geregeld voor haar oude trouwe telefoon.
Op maandag was het heerlijk weer en ik ben dus op de fiets naar het werk gegaan. Ik genoot van de rit en bedacht dat ik met deze fiets bijna kan vliegen. Op de terugweg bleek ik dat ook zonder fiets te kunnen. Op een kruispunt gaf ik geen voorrang aan een auto omdat ik die niet zag. Dat gold omgekeerd ook en het resultaat was dat ik vol van de zijkant geraakt werd, op de motorkap belandde en na een korte vlucht landde op straat. Daar liggend schrok ik even omdat ik heel wazig zag, maar dat was bloed dat uit mijn gescheurde wenkbrauw in mijn ogen druppelde. Opeens was er een vrouw achter me die zei dat ik stil moest blijven liggen en dat er hulp zou komen. Terwijl ik daar lag probeerde ik alvast alles te bewegen, wat lukte. Ook was ik de hele tijd bij bewustzijn. Alleen diep inademen wilde niet zo. Die vrouw bleek een in de buurt wonende verpleegster te zijn en zij heeft mijn fiets (of wat ervan over is, ik vrees het ergste) ook meegenomen.
Niet veel later werd ik in een ambulance getild en naar het ziekenhuis gebracht. (Net als de aanrijding zelf gebeurde dat zoals in de film: op zo'n plankje en met een kraag om.) Het ambulancepersoneel was onder de indruk van het kaartje dat ik altijd bij me heb dat Karla gemaakt heeft, met adres- en andere informatie erop. Vanuit de ambulance heb ik Karla gebeld want ik wilde iets laten horen voordat ze me thuis verwachtte. Aan de telefoon hoorde ik haar zeggen: 'jongens, het is papa en hij is gevallen met de fiets, ik moet met hem praten dus jullie moeten echt even stil zijn'. Het eerste wat ik daarna hoorde was een jongetje van twee: "Nee!" en daar moest ik wel om lachen. Karla heeft een collega gebeld om de kinderen in bed te stoppen en is toen naar het ziekenhuis gegaan.
Daar ben ik binnenste buiten gekeerd (vragen, kneden, röntgenfoto's) en gelukkig konden al vrij snel de belangrijkste dingen afgevinkt worden: geen nekletsel en geen problemen met de ruggegraat.
Na wat hechtingen in de wenkbrauw kon ik eigenlijk al gaan. Alleen werd ik toen erg duizelig en dreigde flauw te vallen. Dat vertrouwde de dokter niet helemaal en hij vond dat er nog een CT-scan moest komen om te kijken naar inwendige bloedingen. Daar moesten we helaas vijf uur op wachten, al is dat 'helaas' betrekkelijk omdat er steeds urgentere gevallen voorgingen en ik was natuurlijk blij zelf niet zo urgent te zijn. Tijdens het wachten knapte ik ook al wel op. Toen de scan achter de rug was bleek ik een gebroken wervel te hebben, maar niet in het deel dat er echt toe doet. Wel wilden ze dat dan weer bevestigen met nog een röngenfoto. Daarbij bleek nogmaals dat het tijdruimte continuüm anders is in een ziekenhuis. In de tien tot vijftien minuten die ik daarop zou moeten wachten, was er op mijn horloge anderhalf uur verstreken.
Gelukkig was ook die uitslag goed en om vier uur in de ochtend mochten we gaan. De eindstand bleef steken op een gescheurde wenkbrauw, een pijnlijke schouder, twee gebroken ribben, de wervelfractuur, gekneusde knieën, pols en hand en nog een hele reeks wondjes en blauwe plekken (met een wit mutsje op lijk ik een creatie van Peyo).

De rest van de week heb ik op de bank gewoond (ook zittend geslapen, zij het niet heel veel) en heeft Karla vrijwel alles alleen gedaan met de kinderen (ze is zelfs de volgende middag alweer gaan werken, na dus ook de nacht overgeslagen te hebben). Bewegen is pijnlijk en ik heb allerlei nieuwe dingen ontdekt. Zo blijk je je ribben te gebruiken bij het afsnijden van een plakje kaas en bij lezen (als je dat op het toilet doet).

Karla en de kinderen zijn geweldig. Julian roept als hij mij ziet op een heel schattig ernstig toontje: 'pleister, auw! geen kusje!'. En Tristan was wel onder de indruk. Hij huilde een paar keer toen we die nacht wegbleven en hij wil van alles weten. Bijvoorbeeld of hij ook zo'n pilletje mag proeven. En of een ambulance soms heel klein is dat mijn fiets afgepakt is door iemand anders omdat die niet mee kon.
Ik kan natuurlijk zeggen dat mijn geluk dus toch niet teruggekeerd was maar dat klopt niet helemaal denk ik. Ik had daar voorrang moeten geven dus dat is niet pech maar stommiteit. En dat ik nu niet dood, verlamd of aan het revalideren ben is toch wel puur geluk.
We hebben overigens vanuit alle hoeken hulp aangeboden gekregen, wat erg fijn was.

Er zijn ook nog gewone dingen gebeurd. Tristan was maandag (de dag van het ongeluk dus) niet helemaal lekker en is met Karla thuisgebleven. Julian was de hele week lekker aan het kwebbelen en regelen. Zo had hij mij een lepel gebracht voor het ontbijt en daarna zei hij: 'Jij kan eten: lepel!' En: 'Tristan, schoentjes aan!'En toen hij gister als eerste wakker was kwam hij gezellig bij me kletsen en spelen. Hij is nog steeds veel minder moeilijk en veel leuker dan eerst. Hij is veel bezig met napraten en opsommen (als je bijvoorbeeld voorleest wijst hij de figuurtjes aan: 'die slapen, die slapen, die slapen en die slapen!')
Tristan kletst ook wat af. Meestal is dat wel schattig maar je kunt het echt merken als Caileb op de creche was. Tristan is dan helemaal hyper en hondsbrutaal en agressief.
Los daarvan leunde hij tegen mijn knie aan en rolde lekker door tegen mijn zij. Dat deed uiteraard pijn, dus ik duwde hem in een reflex weg waarbij mijn schouder ook nog zeer deed. Ik heb hem gauw gerustgesteld en uitgelegd waarom ik hem wegduwde en dat ik niet boos was. Dat is wel heerlijk aan zijn leeftijd, dat snapt hij dan ook. Dat begrip heeft ook een keerzijde: hij onthoudt dingen. Hij had voor zijn verjaardag een soort drumstel gekregen met wat automatische deuntjes en hij gaf mij de opdracht daarnaar te luisteren als hij op Bains road (de kleuterschool) was, in de auto zat en als hij afternoon tea zou eten. Ik beloofde dat en vroeger hoorde je er dan niks meer van. Maar toen hij die middag thuiskwam vroeg hij er meteen naar. Gelukkig had ik het onthouden en kon dus zeggen op welke momenten ik het had gedaan, zelfs bij de afternoon tea.
Vanmiddag zei hij dat hij oranje mooi vond, en geel. Toen ik vroeg: 'vind je geel en oranje even mooi?', zei hij: 'nee, heel lang, alle dagen'. We gingen naar de oogarts en hij was er heel schattig. Hij boekt wel iets vooruitgang met zijn ogen maar het gaat nog wel even duren voor hij echt goed kan zien met allebei. We zijn ook naar de dokter geweest om mijn hechtingen te laten verwijderen. Dat was iets langer in de wond roeren dan ik leuk vond maar het is weer gebeurd. Ik heb daarbij ook ontdekt waarom ik bij het trekken van de kiezen en in het ziekenhuis zo duizelig werd. Ik heb geen moeite met naalden, maar wel met het blijven klooien op één plek. Bij de tandarts kreeg ik toen acht verdovingsinjecties en bij het hechten ook een hele reeks, allemaal dichtbij elkaar. En dat is dan iets teveel van het goede.
We zijn nog wel naar de golfclub gegaan, dat was mijn eerste keer naar buiten en dat ging heel aardig. Eerst zorgen dat ik 'up and running' ben, dan kan ik daarna weer zorgen dat ik 'up and cycling' ben. Zij het waarschijnlijk weer op mijn oude fiets...

Bekijk foto's

Comments

Willem Jan's Gravatar
Damn, dat zal me een smak zijn geweest. Toch nog niet gewend aan links rijden? En ja, sporten blijft een gevaarlijke bezigheid. Doe rustig aan, blij dat je niet van top tot teen in het gips zit ;)
Posted By Willem Jan | 25-08-2012 at 09:14

Tijs's Gravatar
Die plekken zien er kleurrijk uit, au. En dan die gebrokken ribben en wervel fractuur,
zo wordt je op een pijnlijke manier bewust hoe fijn het is om een gezond lichaam te hebben.

Hoop dat je weer snel de 'oude' bent.

Posted By Tijs | 27-08-2012 at 09:41
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.