PostHeaderIconJingle all the way

Zo, daar zijn we weer. Gelukkig nieuwjaar!
Na de gezellige vrijdagavond bij Peter en Jill was het alweer vroeg dag: er moest ingepakt worden. Alles paste prima in en op de auto en rond tien uur gingen we de weg op, op weg naar Wilpena Pound Resort in Flinders Ranges National Park, zo'n vijf uur rijden. Om de haverklap vroeg Tristan of we er al bijna waren. Na een tijdje zei hij opeens boos: "Het is wèl ver!", alsof wij ooit anders hadden beweerd. Gelukkig wisten de kinderen zich grote stukken van de reis te vermaken met het zingen van 'Jingle Bell', dat ze af en toe verwarden met decibel waarschijnlijk.
Na stops in Snowtown (ongetwijfeld genoemd naar de altijd hevige sneeuwval) en Quorn kwamen we aan in het National Park. De omgeving is prachtig en je ziet om de haverklap kangoeroe's en emu's langs de weg. De omgeving met zijn stoffige wegen en bergen deed ons aan Namibië denken.
De nachten waren niet helemaal ideaal, slapen is toch moeilijk met zijn vieren in een gehorige tent. We hadden Tristan verteld dat hij niet moest huilen als hij naar het toilet moest, maar het gewoon moest zeggen. Wel grappig om dan wakker te worden met "Ik moet heel graag een plasje". Als we dan midden in de nacht met hem de tent uitgingen werden we getrakteerd op een schitterende sterrenhemel. De kraai van zes uur in de boom naast onze tent hielp ook niet direct bij een goede nachtrust.
We waren gewaarschuwd voor de hitte in deze tijd van het jaar maar we hadden geluk. Alleen de eerste dag was het 41 graden, dus dat was lekker in en rond het zwembad hangen met uitzicht op de kangoeroetjes. De dagen erna was het zo'n 30-35 graden dus dat was heerlijk. We hebben een erg mooie halve dagtocht gemaakt naar Banyeroo Gorge, een droge rivierbedding. Het was bijna net echt off-road rijden, erg leuk om te doen en ook erg mooi om te zien. Er waren weer volop kangoeroe's en ook een paar blue tongue lizards te zien. Ook waren er mooie uitzichtspunten. De kinderen vonden het wel aardig maar lang zo leuk niet als het zwembad of hun loopfietsjes. Ze zijn nog een beetje jong om lang geïnteresseerd te zijn in ontdekken van nieuwe dingen maar ik was blij toch even aan zoiets toe te komen.
Toen de kinderen die avond in bed lagen kregen we een kangoeroe op bezoek die erge dorst had. Ik heb onze waterzak voor hem opgehouden en daar is hij maar liefst 20 minuten aan blijven drinken, ik kreeg er pijn in mijn armen van. Het was kerstavond maar dat gevoel, voorzover ik dat al ooit gehad heb, kwam niet echt door. De Duitse buren draaiden kerstliedjes, dat was wel grappig. Het werd niet bepaald een Sti-hille Nacht: een kangoeroe (misschien dezelfde) kwam schooien en zat toen vast in de scheerlijn. Ik moest er dus uit om hem te bevrijden maar je weet niet of zo'n dier uit angst agressief wordt. Maar het is gelukt. En Julian had helaas door zijn zwempakje heen zijn rug verbrand, dus die verging van de jeuk en moest daardoor voortdurend huilen.
De volgende ochtend was het kerst en kregen de kinderen allebei een mooie 4x4 'ute' (een auto met open laadbak, kort voor Utility Vehicle - hebben jullie dan nooit naar McLeod's Daughters gekeken?) cadeau waar ze erg blij mee waren. Ook hield Karla zelfs hier de traditie hoog door poffertjes te bakken!
De kinderen spreken allebei goed Nederlands en Engels, ook Julian begint steeds beter te praten. Soms haalt vooral Tristan de talen wel door elkaar. Zo stond hij aan zijn broekje te pulken, dus vroeg ik of hij naar het toilet moest. Het antwoord was "Nee, maar ik probeer even aan mijn bottom te scratchen". Leuk is wel dat hij dan het Engelse werkwoord wel weer Nederlands vervoegt, zoals ook in "Moet ik deze button pressen?"
Na wat treuzelen waarbij de kinderen lekker met hun auto's konden spelen in het zand zijn we nog een onverharde rit gaan maken. Daarbij zagen we enorm veel emu's en kangoeroe's. De kinderen vielen erbij in slaap en dat gaf mij de gelegenheid vanaf de parkeerplaats een heuvel te beklimmen in mijn eentje. Toen ik terug was zijn we samen nog door een droge beek gelopen met rotstekeningen van aboriginals. Die had ik nog nooit eerder gezien en het is wel fascinerend om te bedenken dat daar lang geleden echt mensen hebben gezeten om dat in de rots te krassen.

Op tweede kerstdag was het tijd om te verhuizen: we lieten Flinders Ranges achter ons. Daar komen we zeker nog terug als de kinderen wat meer toe zijn aan ontdekken. De kinderen sliepen lang en vulden de rest weer op met veel Jingle Bell. We konden lekker doorrijden tot Port Wakefield waar we wat gegeten hebben. Ook daar hoorden we onze engelen zingen ('Jingle oda wee!'). Daarna ging het verder naar Murray Bridge. Na het opzetten van de tent en afhaalpizza was het toen helaas tijd om afscheid te nemen van Karla: die moest werken op de donderdag en vrijdag. Het was helemaal niet leuk om afscheid te nemen, het voelde erg raar. Gelukkig waren Pete en Lynn al op de camping en Pete heeft mij en de jongens meegenomen om te vissen. Al vrij snel had Tristan beet. Julian had niet genoeg geduld, die begon het water te slaan met zijn hengel na 23 seconden. De zon was al onder toen de kinderen eindelijk naar bed gingen maar daardoor sliepen ze lekker snel.
De volgende ochtend zijn we met Pete op de boot de rivier opgegaan om yabbies te vangen. Dat zijn rivierkreeften van zo'n 20 centimeter. Doordat ik nu alleen was met de kinderen had ik alle aandacht voor ze, en dan werkt de gebruiksaanwijzing van Julian veel beter. Hij wil nog steeds erg graag weten waar zijn grenzen liggen en het is gelukt die duidelijk aan te geven. Volgens mij begint hij het te begrijpen, dat het er met al dat testen niet leuker op wordt. En dat hij dat begint te begrijpen is wel heel erg leuk. Nadeel van alleen zijn met ze is dat je zelfs even naar het toilet helemaal moet plannen!
De yabbies vang je overigens door de gevangen vis in een fuik te stoppen. De yabbies proberen die dan op te ruimen (ze eten de vis niet) en lopen dus de fuik in. We hebben besloten de kinderen maar niet af te schermen van het feit dat de vis en de yabbies dat allemaal niet overleven. Het is nou eenmaal zoals het is, al leg ik het wel uit in bewoordingen die hopelijk trauma's voorkomen.
De dag ging vlot voorbij: de kinderen vinden de camping heerlijk, dit type vakantie past beter bij de fase waar ze in zitten. Ze kunnen lekker met hun loopfietsjes over de camping, er is een speeltuin, ze kunnen buurten bij Pete en Lynn (Lynn kennen ze van de golfclub en haar man Pete is erg goed met kinderen) en af en toe mogen ze op de boot. Het is opmerkelijk hoe snel dagen gaan als je eigenlijk niet echt iets doet maar genieten was het wel.
Tristan kwam nog even terug op de kerstvoorstelling op zijn kindy waarbij hij niet meezong. Hij zei "Ik ging niet meezingen, ik ging alleen luisteren". Stiekem vind ik het wel grappig dat hij lekker zijn eigen plan trok.
De volgende dag kon Tristan zijn geluk helemaal niet meer op: er was een enorm schattig meisje van vijf, Kailee, die Tristan wel erg leuk vond en dat was wederzijds. Hij werd helemaal verlegen en ik moest steeds kijken of ze er was. Ze hebben lekker gespeeld samen. De dag verliep verder als de andere op deze camping: ontbijten, naar de rivier, lunchen, op de boot, borrelen bij de rivier... heerlijk ontspannen en gezellig. De kinderen hebben we hier elke avond vrij laat in bed gelegd, waardoor ze niet zo lang gingen keten en wat sneller sliepen. Door de warmte in de tent was er ook al geen middagslaapje, dus sliepen ze na een paar dagen ook wat beter uit, tot half acht zeg maar (luxe!).
Er kwamen steeds meer bekenden van vorig jaar aan na ons. Op zaterdag zijn we met zijn allen uit eten gegaan. Dat was gezellig maar daarna waren we te moe om nog met het stel te borrelen op de camping. Op zondag heeft Karla voor wie dat wilde poffertjes gebakken. Dat viel goed in de smaak. Die dag gingen we voor het eerst wat meer actie aan dan alleen yabbies vangen op de boot. Karla en ik zijn op de biscuit gegaan, de moderne versie van een tractorband die achter de boot aan getrokken wordt. Pete vond het wel een uitdaging ons eraf te krijgen, wat ook lukte. Water is best hard als je het raakt met hoge snelheid en je stuitert even alsof je een plat steentje bent. 's Middags hebben we lekker gekletst, geborreld en bij de rivier gezeten. Ook hebben we wat benzine gehaald voor de boten om ook ons steentje bij te dragen.
Op oudejaarsdag hebben we lekker ontbeten met bacon and eggs. De ochtend ging op aan even naar de stad voor boodschappen en de gebruikelijke dingen (afwassen, luiertje verschonen, even met Tristan naar de toilet, enzovoort enzovoort). De middag hebben we weer doorgebracht bij het water. Ik ben met de kleinzoon van Pete op de biscuit gegaan en we gingen er twee keer hard af, de tweede keer moest ik zelfs even zorgen dat Cooper met zijn hoofd boven water bleef, die was een beetje aangeslagen. Maar zo erg was het niet, want Pete ging gelukkig de andere kant op dan waar ik een slang in het water had gezien. Ook hebben Karla en ik nog gewaterskiet. Dat ging weer alsof we het pas geleden nog hadden gedaan maar zwaar is het wel. De kinderen mochten van iemand uit onze groep even mee op de jetski wat ze een enorme belevenis vonden. Om half tien gingen ze pas naar bed. Meteen daarna was het huilen omdat er vuurwerk afgestoken werd, dat vonden ze allebei maar eng. Gelukkig bleef het bij die paar vuurpijlen en daarna sliepen ze snel. Wij zijn toen bij de buren met het hele stel gaan borrelen en het is gelukt op te blijven tot 12 uur. Geen oliebollen maar wel veel gezelligheid. Na middernacht was het gauw bekeken met de energie.
Op nieuwjaarsdag zat het er helaas weer op. We zijn nog één keer gaan 'yabbyen' en hebben weer ontbeten met bacon and eggs. Karla en ik konden nog proberen te waterskiën op één ski maar dat is ons allebei niet gelukt. Ik ben toen nog wel weer een rondje op twee ski's gegaan. En toen was het helaas toch echt tijd om in te pakken en naar huis te rijden, gelukkig maar anderhalf uur.
Ik had wel te doen met de kinderen, die wilden absoluut niet weg. Wij zagen het moment natuurlijk aankomen maar voor hun kwam de overgang van lekker je gang gaan en spelen naar terug in het dagelijkse leven vrij plotseling. Tristan zei na de eerste nacht in zijn eigen bedje dat hij zijn huisje niet mooi vond, alleen vakantie. Ook Julian wilde altijd vakantie. Hij heeft op de camping uren doorgebracht met fietsen en spelen. Soms verdween hij opeens en als je hem dan weer vond zat hij gewoon stilletjes te spelen of te kijken naar de boten op de rivier. Hij kan wel goed alleen zijn, wat Tristan hem vaak moeilijk maakt. Die roept dan gelijk 'waar is Julian?' en bemoeit zich meteen weer met hem. We hebben gezorgd dat Julian zich toch ook lekker kon terugtrekken af en toe.
Toen we thuiskwamen lagen er onder de kerstboom ook nog wat cadeautjes. Tristan zei 'we krijgen wel veel'. Leuk dat hij dat een keer ziet en niet alleen maar meer wil! Ik heb het gevoel dat beide jongens een stuk groter geworden zijn tijdens de vakantie. De manier waarop ze praten en doen is alweer zo anders in zo korte tijd.
De volgende ochtend was het alweer tijd om te werken. Zoals dat gaat in de eerste week van een nieuw jaar was er weinig verkeer en waren er weinig collega's. Het was overigens erg leuk om kerstkaarten te ontvangen van José, Karien en Wouter, Lizan en grootouders, bedankt!

En nu is alles weer min of meer gewoon. Wel zijn we alle vier (nog) meer ontspannen dan voor de vakantie. En er zijn nog leuke dingen in aantocht: de Tour Down Under is niet ver weg meer en we tellen natuurlijk druk af naar het moment dat we in het vliegtuig stappen naar Nediland!
Ik geniet er vrijwel elke dag bewust van dat we hier wonen. Het weer is prachtig, we kennen inmiddels aardig wat leuke mensen, hebben werk en een heerlijk huis...
Gister en vandaag ben ik na mijn motorrit naar huis (met dikke jas en handschoenen voor bescherming) even gauw in het zwembad gesprongen, heerlijk! Vandaag werd ik daarbij vergezeld door twee lieve jongetjes en een lieve vrouw. We gingen barbecuen omdat de golfclub nog dicht is, maar er moest wel eerst even worden afgekoeld. Het weerstation op steenworp afstand van mijn werk heeft vandaag 45 graden gemeten (in de schaduw). En ik kan onthullen dat dat heel erg heet is. Je verwacht als je buiten komt een beetje dat je geschroeid haar zult ruiken. Er zijn wel branden ontstaan, maar niks in de buurt.Bekijk foto's

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.