PostHeaderIconDe dubbele 21

Het is weer tijd voor een update van ons drukke leventje in ons prachtige stukje van de wereld. Volop heuvels hier en soms als we hoog rijden en ver kunnen kijken, zegt Julian dat hij Nederland kan zien. Dat geeft wel aan dat het hem wel iets doet dat we ver weg zijn. Tristan reageert dan vol begrip: "Nee dat is niet Nederland Julian, Australië is veel te groot!"
Julian zet wel de lijn door dat hij een lekker vrolijk jongetje aan het worden is. Hij is wel vreselijk eigenwijs, hij zal niks van je aannemen en gelooft je pas als hij zelf ziet dat iets niet kan. En hij probeert altijd iets extra, zeker als hij moe is. Als je hem een koekje geeft, dan wil hij er twee. Als je zegt dat hij nu echt moet gaan slapen, dan moet en zal hij je nog één ding vertellen. Tenzij je dat toestaat, dan wil hij daarna ook nog water drinken. Tegen beter weten in hou ik vol dat zijn vader helemaal niet eigenwijs is, dus van mij heeft hij het niet.
Hij wordt ook snel groter, hij gaat nu ook al een hele dag naar Kindy. Hij heeft een leuke leeftijd vind ik, groot genoeg om een beetje voor rede vatbaar te zijn en nog klein genoeg voor allerlei schattige dingen. Zo hadden we laatst na de golfclub weer een onderhandelingsronde over hoe vaak hij zijn muziekbeestje mocht laten spelen. Ik zei vijf, dus wilde hij tien. Maar na twee keer was hij al in slaap gevallen.

Tristan is de laatste tijd een stuk drukker geworden. Dat heeft ermee te maken dat hij het allemaal nogal spannend vindt wat er in zijn leventje gebeurt. Zo had hij al afscheid genomen van Kindy, maar nu ook van childcare. En hij is nu een fulltime scholier geworden, iets wat hij van tevoren heel erg eng vond. Hij werd er helemaal hyper van en giechelde zich suf. Na huilen bij het afscheid op de eerste dag ging het wel weer, en hij kondigde zelf die avond aan dat hij vanaf nu niet meer hoefde te huilen. Toen ik hem op woensdag naar school bracht en ophaalde was het erg leuk om te zien hoe hij aan mij uitlegde waar en wat alles was en om hem tussen de andere kindjes te zien rennen op weg van de bibliotheek naar hun lokaal.
Tristan heeft ook weer een nieuw zwemdiploma gekregen, hij kan nu zelf naar de kant komen (het allerbelangrijkste) en gaat nu echt leren zwemmen in een iets groter bad.
Na de zwemles fietste Karla naar Meadows en heb ik ondertussen met de jongens gespeeld bij een mooi beekje op weg naar de bakery in Meadows waar we Karla zouden ontmoeten voor een lekkere lunch. Later die middag heb ik nog gefietst met Steve. Ik wilde eigenlijk 100 kilometer met drie flinke heuvels maar na de eerste erg steile heuvel koos Steve toch voor linksaf naar Mount Lofty in plaats van rechstaf naar Norton Summit (en dan door naar Mount Lofty), zo kwam het totaal op 86 kilometer. Nog voor de eerste heuvel reed Steve over een volwassen Brown Snake heen, die ik nog net kon ontwijken. Die zijn vreselijk giftig maar gelukkig deed hij niks anders dan gauw het gras in kruipen. De week erna heb ik één en ander toch even rechtgetrokken en heb de rit gedaan zoals ik hem voor ogen had.

De volgende ochtend heb ik de jongens even meegenomen om warme chocolademelk te drinken en naar de zwembadman te gaan. Dat is een winkel waar ze meegenomen water uit het zwembad analyseren en dan zeggen wat je erin moet gooien om het mooi helder te krijgen. Die dienst is helemaal gratis maar vreemd genoeg zijn die produkten wel vrij duur daar. Karla had zo even tijd, niet om iets leuks voor zichzelf te doen helaas maar om het huis een schoonmaakbeurt te geven. Ik heb een week lang elke dag het zwembad geschrobt om op tijd klaar te zijn voor de zomer die er toch aan schijnt te komen (het is al een tijd regelmatig aan het regenen met temperaturen van nauwelijks boven de 20, een frisse lente tot nu toe)
Die middag zijn we naar de stad gegaan waar de zonaangedreven auto's van de Solar Challenge zich klaarmaakten om een rondje door de stad te doen. Dat was wel leuk om eens te zien, ik kende ze alleen van het journaal. En toch ook leuk om Wubbo Ockels eens in het echt te zien, het maakte wel indruk op me toen hij in 1985 de ruimte in ging.
Er waren ook allemaal 'food vans', hippe bestelauto's omgebouwd tot keukentjes waar we een heerlijke hamburger hebben gekocht als lunch.

Het weekend erna, vrijwel meteen na mijn lange fietstocht met veel klimmen, waren we nogal plotseling uitgenodigd voor een BBQ bij Peter en Jill, samen met allerlei familie van hun, ook uit Nieuw-Zeeland. We moesten ons al vrij gauw naar huis haasten om de oppas te ontmoeten maar we zouden die mensen 's avonds weer zien. De nieuwe oppas was Jen, de zus van een collega aan wie ik als laatste wanhoopspoging gevraagd had of zij iemand wist. De kinderen mochten haar meteen.
De reden dat we een oppas nodig hadden was omdat we uitgenodigd waren voor de 'twenty first' party van Troy, de zoon van Peter en Jill en zijn vriendin Laura die allebei niet zo lang geleden jarig waren geweest. En eenentwintig waren geworden inderdaad. Het had veel weg van een huwelijksreceptie, de eenentwintigste verjaardag wordt hier groots gevierd. Karla en ik verbaasden ons over de kleding van de jonge dames, de lengte van de rokjes haalde het niet bij die van de hakken. Als die trend zich doorzet komen onze jongens later thuis met meisjes in bikini op stelten. Het was wel een leuk feest maar door de te harde muziek was een gesprek voeren erg lastig. Dat ik dat vervelend vind komt waarschijnlijk omdat ik de dubbele 21 al voorbij ben...
De kinderen waren de volgende ochtend veel te vroeg wakker en ze kwamen een beetje slaap tekort. Daar worden ze nooit leuker van. Na het ontbijt hebben we ze in de auto gezet voor wat extra slaap en hebben ze toen in de heuvels op een stil weggetje even lekker laten fietsen. Daarna hebben we op Norton Summit nog een drankje gedaan.
Die avond hebben we de laatste Dexter gekeken, maar goed ook want de laatste serie was eigenlijk ronduit slecht.
De afgelopen week zat ook weer op een leuke manier lekker vol. Op maandag kookte ik en renden de jongetjes even naar buurman Johnny (ze komen eerst netjes vragen of dat mag!). Daar hebben ze even gespeeld, ik hoorde ze giebelen over de schutting. Toen ze daar klaar waren kwam onze oude buurman Ben nog langs, die was weer even in Adelaide voor werk. Al met al een rommelige maar gezellige avond, met ook nog virtueel bezoek uit Arnhem erbij.

Op dinsdag vroeg Tristan aan mij: Ga ik nog weleens naar mijn oude Kindy want ik wil kijken hoe het gaat. En dan gaan ze zeggen 'How is school?' en dan ga ik zeggen 'Good'. Zulke dingen laten me wel smelten.
Op woensdag ging Karla voor het eerst op de motor naar het werk, helaas voor haar in de regen en met stevige wind maar ze heeft het goed gedaan. Ik werkte voor het eerst thuis en heb de kinderen gebracht en gehaald en nog even met ze gespeeld bij het water. In het nieuwe schema gebeurt dat elke woensdag.
Gister ging ik weer op de fiets naar het werk, het blijft fris en winderig. Na thuiskomst had ik afgesproken met Neil om... een stukje te gaan fietsen. We hadden Neil al een tijd niet gezien (bijna twee jaar geleden op de camping aan de rivier en daarna nog een paar fietstochtjes) dus het was leuk weer bij te kletsen en te fietsen samen.
Karla zit sinds gisteren ook op Strava, de website waarop je je sportieve prestaties kunt bijhouden en vergelijken met anderen en jezelf. Als verlaat verjaarscadeau heeft ze namelijk een Garmin fietscomputer gekregen die bijhoudt waar je rijdt en hoe hard.
Vanmorgen hadden we een vervroegde Halloween Morning Tea op mijn werk (Tea betekent iets te eten: rare jongens, die Engelsen en in navolging die Australiërs). Er was een hoop werk aan besteed en er was allerlei lekkers. Het zag er allemaal prachtig uit als je van uitpuilende ogen, afgehakte vingers en zichtbare hersenen houdt. Maar daar schuilt bij mij een beetje het probleem. Ik vind Halloween ongeveer net zo leuk als Sinterklaas en kleurneutrale Piet.
Ik heb me ook enigszins ingehouden, ik ben nu zeven kilo lichter dan toen we uit Nederland vertrokken en dat wil ik nog even zo houden. Volgende week moeten we tenslotte nog hard een heuvel op!

Bekijk foto's
(De foto's komen tegenwoordig van verschillende camera's dus de volgorde is niet altijd meer chronologisch)

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.