PostHeaderIconEerste diploma

Gelukkig geen eerste diploma van mij of Laurens maar van Tristan! Twee weken geleden had Tristan laten zien dat hij al heel aardig het bellen blazen en het drijven op de rug onder de knie had en dus kreeg hij een Jolly Jellyfish zwemdiploma en mag hij nu door naar het volgende groepje. Afgelopen week was het zover en moest hij 10min eerder dan normaal opdraven in een ander badje en bij een andere lerares. Tristan deed weer erg zijn best, luisterde goed en kon dan ook goed doen wat de lerares van hem wilde, erg leuk om te zien.

Op Julian proberen we elke laatste dagen van de week in te praten om maar goed te luisteren naar zijn lerares Amy en om maar op zijn beurt te wachten... Helaas heeft het nog niet veel uitgehaald, maar we zetten door....

2 weken geleden hebben we een bezoekje gebracht aan een housewarming party bij een collega van mij, het was maar een kort bezoekje, maar de kids hebben hun sporen achter gelaten... gelukkig niets vernield , maar mijn collega's weten nu wel waarom ik altijd kom uitrusten op het werk... Oh nee, dat doe ik helemaal niet want ik ben altijd uiterst actief op mijn werk, dat weet iedereen! Maar ik vond het in iedergeval leuk om aan Laurens een paar van mijn collega's te kunnen voorstellen. Aangezien ik werk bij een non-for profit organisatie, zijn er nooit leuke gelegenheden waarbij je collega's kunt voorstellen aan je man.

Zoals ik al zei was het maar een kort bezoekje aangezien we die avond ook zouden gaan eten bij Hein & Chantal en baby Emma... De kids willen steeds baby Emma weer zien, maar Emma is inmiddels ook alweer ruim 1,5 en dus al niet meer echt een baby... De kids hadden het naar de zin met Emma, de zelfgemaakte Pizza was weer heerlijk en we hebben lekker bij kunnen kletsen. We maakten het echter niet te laat aangezien we de volgende ochtend alweer vroeg een andere afspraak hadden staan.

Toen mijn ouders, nu ruim 1,5 jaar geleden, voet zetten in Adelaide, wachtte wij hen op bij het vliegveld. Naast ons zat een dame met 2 jonge meiden te wachten op haar ouders, die in hetzelfde vliegtuig aankwamen als de mijne. Zij was een Belgische getrouwd met een Australier. Het klikte eigenlijk direct en dus hebben we direct even facebook gegevens uitgewisseld. En die zondag hadden we dan eindelijk onze eerste echte date en wel op zondag om 9.00u 's ochtends in Belair National Park. We hadden beiden ontbijt meegenomen. De koffie, warme chocoldade melk en de ter plekke klaargemaakte broodjes gebakken bacon en egg gingen er bij iedereen goed in. Er was ook nog een ander (Ned/Vlaams) koppel bij met 2 kids. De kids konden lekker spelen in de grote speeltuin met ook uitdagende tunnels en wij hadden leuke gesprekken. Aangezien het de gehele zaterdag bijna regende waren we op zondag ochtend zeer gezegend met een mooie milde ochtend. 's Middags hebben we gezellig met de kids de familiefilm 'Up' gekeken. De kids hielden het heel aardig vol.

Vorige week hadden we ook goede hoop gekregen op het volledig zindelijk krijgen van Julian, aangezien hij op dinsdag daadwerkelijk een kleine poep deed op zijn potje... helaas was dat de enige van de hele week, want de rest van de week was het elke avond weer uitspoelen geblazen... Sorry van dit onderwerp, maar ook dit onderwerp houdt ons zeer bezig, helaas al een beetje langer dan ons wenselijk is....

Vorige week donderdag kreeg ik aan het eind van de dag een telefoontje van de creche... Julian had z'n 6e poep gedaan en moest dus opgehaald worden want wellicht had hij een infectie en dus moest hij de komende 24u ook thuis blijven. Gelukkig kon Laurens thuis werken en lukte dat ook nog best aardig. Julian had verder een lekker dagje. 's Middags ben ik samen met Tristan naar de Eye Medics gegaan. Daar kregen we goed en slecht nieuws... Zijn slechte oog is beter geworden, alleen is zijn goede oog iets slechter geworden... en dus is het advies gegeven, vooralsnog geen druppeltjes meer te geven... Over 3 maanden moeten we weer terugkomen.

Afgelopen weekend hadden we een extra lang weekend want het was Queens Birthday maandag. Dus hadden we 3 heerlijke dagen met onze 2 bengels... Zaterdag middag heb ik Francis getrakteerd op koffie met gebak ter ere van haar verjaardag. Daarna heb ik thuis een lekkere lamscurry bereid...zelfs de kids aten die best goed. Zondag heb ik 's ochtends cake gebakken met de kids en hadden we 's middags een afspraak met de familie White in een 'recreation park'. Daar hebben de kids lekker met z'n viertjes kunnen fietsen en hebben wij gewandeld. Nadien waren de kids nog niet moe en wilden ze nog naar een veldje om de bal te gooien en schoppen, dat was heel relax. 's Avonds hebben we met z'n allen bij ons pannenkoeken gegeten...

Op maandag hadden we niets gepland en zijn we in de ochtend richting Waterfull Gully gereden. Helaas was het mega druk en dus was er geen enkele parkeerplek te vinden. We zijn toen een stukje terug gereden en hebben toen toch nog ergens kunnen stoppen bij het beekje zodat de kids lekker stokken konden gooien en ik had de koffie/warme choco en cake zelf meegenomen, dus dat was helemaal goed. Van een voorbijganger kregen we nog de tip over een ander beekje zonder een weg er direct naast. We hebben gelijk de spullen gepakt en zijn op onderzoek uitgegaan en inderdaad was dat beekje ook een goede aanrader! 's Middags moest er dan toch echt wat werk thuis gebeuren en dus heb ik het huis schoongemaakt en heeft Laurens het gras gemaaid dat inmiddels ruim 50cm hoog stond (alleen achter). Als avondeten had ik een lekkere zuurkool ovenschotel in elkaar gedraaid en die ging er bij iedereen goed in. Die dag afgesloten met een gezellige skype sessie met pa en ma.

Woensdagochtend werd Julian wakker met pijn aan zijn nekje, hij huilde bij elke beweging. Toch hebben we hem naar de creche gebracht. Helaas kreeg ik om 9.00u al een telefoontje dat hij nog steeds erg last had van zijn nek en dus opgehaald moest worden. Ik heb direct de dokter gebeld voor een afspraak want ik vond het toch een beetje eng. Daarna Julian opgehaald...toen hij me zag werd hij helemaal blij en zei direct... 'ikke televisie kijken en jij werken' toen wist ik genoeg... Hij is meegegaan naar mijn werk want ik moest echt het 'Payroll process' uitvoeren en wonder boven wonder werd hij steeds beter en hield hij zich goed met spelen en tv kijken... Uiteindelijk heb ik de dokter afgebeld en heeft hij de hele dag op kantoor doorgebracht.

Bekijk foto's

Comments

OMA en OPA's Gravatar
Dat was toch een heel verhaal, ga zo verder
Posted By OMA en OPA | 14-06-2013 at 18:03

tijs's Gravatar
Blijft leuk om jullie belevenissen de lezen en te zien. Feliciteer Tristan met z'n eerste diploma maar van ons! Liefs Tijs and the gang.
Posted By tijs | 16-06-2013 at 21:49
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.