PostHeaderIconBuitelingen

We hebben weer drukke weken achter de rug en temeer nog drukke weekenden...

Ikzelf vind het altijd erg leuk om met het gehele gezin ergens heen te fietsen en dus reden we 2 weken geleden een paar km naar het dichtsbijzijnde kleinschalige winkelcentrumpje. Op die paar km gebeurde er natuurlijk het onvermijdelijke. We waren nog geen 10 minuten onderweg toen we door een parkje reden en over een bruggetje (zonder railings). Tristan kent het daar wel, maar zat blijkbaar geheel niet op te letten en reed rechtstreeks het slootje in. Hij maakte een flinke buiteling, maar gelukkig zat er op dat moment geen water in de sloot en had hij zich niet te ernstig bezeerd, eerder alles zwart dan schaafwonden. Gelukkig kon hij nog gewoon fietsen en reden we verder, maar nog geen 3 minuten later moesten we door een flinke bocht en schoof zijn fiets onderuit door alle kleine balletjes (een soort eikels uit de bomen). Zijn elleboog liep een behoorlijke beschadiging op en toen was het gedaan met het fietsen. Tristan schreeuwde het uit en uiteindelijk is hij verder gelopen tot aan ons einddoel. Dat viel nog niet mee, want het was nog zeker een km, maar het ging zonder gezeur. Laurens droeg Tristans fiets op zijn fiets achterop. Bij het winkelcentrumpje hadden ze ook een apotheek en daar hebben ze Tristan weer opgelapt. Daarna met wat snoepjes en een drankje ging het al snel weer beter. De terugweg had Tristan vervolgens weer helemaal gefietst, dus dat was top! Later die dag liep Tristan ook nog tegen een deur aan met zijn hoofd.... Ja, het is een slimpie, die grote jongen van ons.

In de namiddag kwamen onze nieuwe vrienden Martin & Karen met kids bij ons barbequen. De jongste van hen heet Marinus en die zit bij Julian op de creche. En vader is Nederlands. Het was erg gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

Zondag ochtend lekker rustig aan gedaan. Laurens was extra moe en kon niet uit zijn bed komen. Ik was al wat eerder eruit en ben uren met de kids wezen lego'en, pas om 11.30 zaten we aan het ontbijt. In de middag bedachten we om weer even een vuurtje te stoken in een bos in de buurt, dus marshmallows en worstjes mee. Maar het zat niet mee, want het bos was dicht en er mocht al helemaal niet gestookt worden. Dus reden we terug en gebruikten we onze eigen BBQ in de tuin voor de marshmallows en worstjes. Daarna lekker in de tuin gewerkt. 'S Avonds was er spectaculair onweer overal om ons heen, echt prachtig.

Afgelopen vrijdag had ik een paar uur vrij genomen aangezien de school een 'mini-fete' had. Dat betekend dat elke klas voor een activiteit zorgt of iets te eten maakt om te verkopen en verdient daar dan geld mee voor de school. Ik ben er gezellig samen met Tristan heen gegaan en we hebben er een gezellige middag van gemaakt. 's Avonds was het op de golfclub weer ouderwets gezellig want Peter & Jill waren terug van hun vakantie in New Zeeland en ook de Huish's (Jill, Steven & Ethan) waren er.

Zaterdag was het weer zoals gewoonlijk zwemles en daarna bracht ik Tristan naar zijn vriendje Darcy om daar te spelen. Ikzelf heb lekker even rustig tijd doorgebracht met Julian. Even naar wat shops en even ergens gezeten en wat gedronken. Julian had zelf wat geld mee uit zijn spaarpot, want hij zou iets lekkers voor ons kopen... we hebben allebei een lekkere koek gehad. Later in de middag werd Tristan uitgeput thuisgebracht, die had het goed naar de zin gehad.

Voordat we de kinderen zouden onderbrengen bij Peter & Jill voor de logeerpartij wilden we nog even bij een winery in de buurt langs. Accolade Wines wordt als het goed is binnenkort gesloten en dus wilden wij hen nog snel een bezoek brengen. Helaas was de Cellardoor alleen geopend door de weeks. Wel hebben we met de security dame even lekker gekletst over alles en nog wat. Om onze tijd door te komen, alvorens we welkom waren bij Peter & Jill, hebben we een bezoek gebracht aan de Working Mens Club. Voor ons was dit nog een onbekende kroeg, maar we hadden er goede dingen over gehoord.... en wie komen we daar tegen?!?! Peter en Jill.... en dus daar een drankje gedaan en toen achter elkaar aan gereden naar hun huis. De kids daar afgezet en toen zijn wij lekker door de Hills naar de Stirling Hotel gereden. Daar hebben we allemaal lekkere dingen gegeten. Natuurlijk zaten we in het lounge gedeelte en blij als we waren dat we even samen lekker rustig konden zitten, kwam er een familie bij ons op de bank zitten met een kleine dame, die telkens met haar vieze handen heel dicht bij Laurens in de buurt kwam. Het was ons niet gegunt... maar het was toch een heerlijke avond.

De volgende ochtend werden we vroeg gewekt door de wekker want Amy's ride (100km fietsen) stond weer op het programma. Helaas was het die dag een frisse ochtend. We zijn naar de start gefietst (10km) en stonden daar helaas een beetje af te koelen. Om 8u werd het startschot gegeven en gingen we op weg... Laurens en ik zijn best aan elkaar gewaagd. Laurens fietst een goede snelheid gedurende de gehele tijd, ik heb wat meer versnellingen en afzakkingen. We keken uit naar de 1e stop na zo'n 30km, maar helaas was deze verplaatst en dus bleek dat we die gemist hadden. We moesten toen nog z'n 30km door, alvorens we eindelijk even een break hadden. Direct na de break stond Willunga Hill op het programma. Zowel Laurens als ik zijn goede klimmers en Laurens ging er al snel vandoor. Niemand op de hele klim (ca 3km) heeft Laurens ingehaald terwijl hij er zelf wel ca 75 inhaalde. Voor mijzelf geldt dat welgeteld 1 persoon (man) mij inhaalde en dat ook ik zo'n 75 man inhaalde. Dat geeft altijd een heerlijk gevoel. We komen dan wel uit een plat landje, maar klimmen kunnen we als de beste....
Daarna was het nog ca 35km op en af, op en af... dat brak best op, maar we deden ook veel kopwerk samen voor andere fietsers die achter ons hingen. Bij ca 85km hadden we onze 2e stop. Daar bleek ik de 2e vrouw te zijn, die ze gezien hadden, daar was ik blij mee natuurlijk! Onze finish was binnen 3.5u en dat gaf een gemiddelde van 29.3km/u, helemaal niet slecht voor oudjes als wij!

Daarna hebben we bij de finish (dit keer bij Serafino winery) lekker gerelaxed. We werden opgehaald door Steve die ons naar huis bracht. Thuis hebben we lekker gedouched en toen zijn we naar Peter & Jill gegaan. Daar bleken ook de kids het goed naar de zin te hebben gehad. We hebben daar heerlijk gegeten en toen was het weekend alweer voorbij.

Gisteren ben ik samen met Jill naar de Ikea geweest na het werk. We hebben beiden allemaal mooie Kerst decoraties ingeslagen en kijken al uit naar de feestdagen.

Vandaag is het een hele warme dag, het is nog steeds lente maar de eerste dag van 39graden hebben we alweer bijna achter de rug. Op naar een mooie zomer!

Bekijk foto's

Comments

There are no comments for this entry.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.