PostHeaderIconReuzenschildpad

Julian had in het begin van de eerste week wat moeite met alles, hij heeft afscheid genomen van de kinderopvang en van de kleuterschool. Op beide had hij het erg naar zijn zin en nu is het voorbij en er was nog niet echt iets anders voor in de plaats gekomen. Julian wist dus niet zo goed meer waar hij nou thuishoorde en hij uit dit gevoel van onbehagen door ouderwets broekpoepen en zich onmogelijk gedragen, dat is dan weer jammer. Op zondag had ik voor het eerst sinds een tijd weer eens meer dan 100 kilometer gefietst en om de een of andere reden had ik daarna erg veel geduld voor Julian, wat precies is wat hij nodig heeft op zo'n moment.
Die eerste week gingen de jongens naar OSHC (Out of School Hours Care: buitenschoolse opvang). In de vakantie hebben die een speciaal programma. De eerste dag moest Julian even in de time-out.
Dat komt namelijk zo: als Tristan ergens nieuw is, dan denkt hij: "even kijken hoe de regels hier zijn". Als Julian ergens nieuw is, denkt hij: "Hé grappig, ze hebben hier regels voor de andere kindjes. Maar wat zal ík eens gaan doen?" De leiding van OSHC vond echter dat de regels ook voor Julian waren, dus dat moesten ze even duidelijk maken. Elke dag ging Julian beter en op woensdag was hij al zover dat hij het vervelend vond dat ik de jongens kwam ophalen. Hij was nog zo lekker aan het spelen... gelukkig kon ik hem paaien met het zwembad.

Dat is sinds enige tijd namelijk weer helemaal schitterend helder. Dat komt omdat ik opgehouden ben met vertrouwen op de professional. Ik bracht altijd een flesje water naar de zwembadman en die vertelde dan wat ik erin moest mikken om het helder te krijgen. Maar helder werd het dan niet en na een tijdje was ik dat zat. Ik ben op internet gaan struinen en in het begin is de informatie wat overweldigend maar na een tijdje kom je er toch wijs uit. Voor het eerst ben ik nu zelf de waarden gaan meten en na doen wat ik dacht dat goed was zijn ze nu allemaal in balans. Gecombineerd met lekker warm weer zorgt dat voor veel plonsplezier. Ik heb ook een grote schildpad gekocht voor de jongens omdat de krokodillen lek waren. Altijd hetzelfde liedje, wie kampt er nou niet met lekke krokodillen op z'n tijd?
Tristan begint al echt profijt te hebben van zijn zwemles. Hij kan zonder zwemvest al lekker het bad op en neer en experimenteert met onder water zwemmen. Als Julian het bad ingaat moet je erbij blijven. Hij compenseert zijn tekort aan vaardigheden namelijk met een overschot aan durf. Hij laat vrolijk zien hoe goed hij kan zwemmen (nauwelijks) en komt er dan achter dat het te diep is om om te draaien. Ik laat hem altijd even gaan en tot nu toe redt hij zichzelf wel steeds. Maar daar vertrouwen we nog maar niet op.
Afgelopen weekend was het lekker warm en hebben we Tristans klasgenootje Abi en haar moeder Amanda ook op bezoek gehad voor een zwempartij. Dat was erg gezellig.

Vorige week vrijdag had ik break-up day op het werk. Dat is de laatste dag voordat de meeste collega's van de kerst- (en dus zomer-)vakantie gaan genieten. We werden getrakteerd op een helikoptervlucht boven wijngebied de Barossa. Toen iedereen weer veilig geland was volgde een luxe en lekkere lunch, en daarna stond er nog een wijnproeverij op het programma. Na zoveel eten en drinken moest ik echter passen. Gelukkig was het een heerlijke tuin en scheen het zonnetje volop, dus gewoon zitten was ook lekker.
Die zondag maakte ik weer een fietstocht, het was flink warm en ik had twee stevige beklimmingen gepland. Na een daarvan vond ik echter dat het zwembad een betere optie was. Karla heeft veel tijd in de keuken doorgebracht ondertussen. Wie namelijk dacht het na alle taarten voor Julians verjaardag wel even genoeg was heeft het mis. Karla had bedacht dat ze cake pops ging maken voor haar collega's, dat zijn bolletjes van cake met een chocolade coating op een stokje. Dat bleek erg lastig en er was dus flink experimenteren voor nodig om dat goed te krijgen. Uiteindelijk lukte dat en Karla en de jongens hebben ze afgelopen week langs gebracht. Ze vielen goed in de smaak en dat mag ook wel want ze zagen er prachtig uit.
Door alle late avondjes ben ik echter een beetje een gebak-weduwnaar nu. Gelukkig heb ik na lang onderhandelen kunnen bedingen dat de oven niet meegaat als we op vakantie gaan, dus dan kunnen Karla en ik elkaar weer een beetje opnieuw leren kennen. Helemaal ellende was het echter ook weer niet, want de kinderen zijn (soms) al veel beter in staat zichzelf te vermaken en ik heb dus ook wel in perfect weer met een biertje zitten genieten van het kristalheldere zwembad.
Afgelopen week waren de kinderen thuis met Karla terwijl ik de laatste drie dagen voor kerst nog werkte. Behalve het afleveren van de cake pops zijn de jongens ook nog gaan fietsen. Julian heeft een fietsje geleend zonder zijwieltjes van een vriendje van Tristan. Daar kan hij al heel aardig op fietsen. We moeten even afwachten welk fietsje hij meewil op vakantie. Wij hebben besloten voor onszelf geen fietsen mee te nemen. Dat was wel het plan omdat we mooie hoge bergen gaan zien waar ik erg graag tegenop zou rijden. Maar de kans dat het erg warm is, plus de beperkte ruimte in de auto hebben toch anders doen besluiten. Ook maakten we ons wat zorgen over waar de fietsen moeten blijven als we er niet op zitten en ergens heen willen. Zo inbraakbestendig is zo'n tent nou ook weer niet.

Karla had een erg leuk idee voor kerstavond. We hebben lekker samen een kerstfilm gekeken en zijn toen het donker werd (zo rond 21.00) langs de huizen met kerstverlichting gereden en gewandeld. Dat is een behoorlijk 'over the top' gebeuren hier in sommige straten maar grappig om te zien. Als het je buren niet zijn. Weer thuis hebben we stol gegeten die Karla gevonden had in een winkel en warme chocolademelk gedronken. Veel te laat lagen de jongens in bed en veel te vroeg waren ze weer wakker om te kijken of de kerstman ons huis niet had overgeslagen. Nou zijn onze jongens het hele jaar zoet geweest dus dat zat wel goed (mede door het tijdsverschil lette Santa waarschijnlijk niet zo goed op als ze wakker waren). En Santa was zo goed om ook aan de ouders te denken door de kinderen lego te geven. Hij weet namelijk dat dat eerst rust betekent door het bouwen en dan nogmaals door het spelen.
Onze traditie van poffertjes als ontbijt ging even niet door. Door een bezorgfout van onze supermarkt hadden we opeens erg veel bacon, en eieren hadden we ook volop dus dat werd lekker bacon and eggs.
Op kerstavond hadden we ook een superpakket met Hollandsche lekkernijen gekregen van Lizan. Dat was haar cadeau van toen we in Nederland waren en dat we nu pas hebben gebruikt. Allemaal lekkere dingen die hier niet te krijgen zijn werden zomaar in een grote doos afgeleverd, geweldig.

Eerste kerstdag waren we heel lief uitgenodigd door onze buren, Giovanni (Johnny) en Giannina. Er was allerlei familie en het was heel gezellig. Iedereen had wat te eten gemaakt en te drinken was er ook genoeg. We hebben erg lieve mensen naast ons wonen.
Tweede kerstdag (die er hier dus niet echt is) zal vooral in het teken staan van voorbereiden en inpakken. De verhalen die daar dan weer bij horen volgen over enkele weken.Bekijk foto's

Comments

Mattijs's Gravatar
Geniet van jullie vakantie! Kerst met 30 graden is toch net even anders maar ook wel weer apart. Groeten uit Normandie waar het vannacht toch heeft gevroren, waar ze ook geen 2e Kerstdag kennen maar waar het erg mooi is. Liefs en groeten van Mattijs & Marjorie xxx
Posted By Mattijs | 26-12-2014 at 11:19

Alphons & Jeanne's Gravatar
Het was een fraai verhaal over je dierbaren met al hun wetenswaardigheden en aparte eigen trekjes. Fantastische foto's als toegift. Een vakantie is dus wel verdiend. Geniet van het mooie weer en de warmte, met volle teugen, de kinderen en elkaar. Karla en jij zijn erg druk geweest met allerlei bakkerij producten.
Volgend jaar hopen wij daar ook van te genieten. Dat ons pakket toch nog aan mag komen, dat zou een extra fijne afsluiting zijn van de vakantie. Lieve groeten en knuffels

Posted By Alphons & Jeanne | 29-12-2014 at 02:00
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.