PostHeaderIconDe omweg is terug

Ik had al eerder na de vakantie alweer iets op het blog willen zetten, maar ik had eerst weinig te melden en daarna had ik het te druk.

De kinderen zijn lekker sportief bezig want de zwemles is weer begonnen. Daarnaast zijn ze sinds twee weken op Little Athletics.
Op zondagochtend op het terrein van hun beoogde middelbare school verzamelen een heleboel kinderen zich en doen dan aan atletiek. Ze rennen, springen en gooien en hebben daar veel plezier in. Tristan en Julian zijn allebei behoorlijke strebertjes en af en toe winnen ze wel iets in hun eigen leeftijdsgroepje.
Het is erg leuk om al die kinderen lekker sportief bezig te zien en helemaal je eigen kinderen natuurlijk.

Behalve zwemles en atletiek is het gewone schoolleven ook weer op gang gekomen, compleet met af en toe een verjaarspartijtje. De weekenden zitten dus weer mooi vol.
De ruimte die nog over is verdwijnt in het zwembad, maar dat is binnenkort verleden tijd. Nadat ik met Epoxy Filler de gaten gevuld en geschuurd heb was het de beurt aan twee wasbeurten: eenmaal met een zuuroplossing en eenmaal met een speciale zeepoplossing.
Omdat de pomp van zo diep geen water omhoog kon pompen moest ik het daarna telkens leeghozen.

Na een weekje drogen zijn Karla en ik aan het verven geslagen. We begonnen op zaterdag na de zwemles omdat het ervoor te koud was en de temperatuur luistert erg nauw met de speciale zwembadverf. Karla deed de trap met alle moeilijke randjes en ik deed de grote vlakken met een roller.
De kids waren lief geweest dus lunch haalden we bij de bakker. En na klussen hoort een biertje met de buurman er gewoon bij. We bleken iets minder verf nodig te hebben dan gedacht en daarom besloten we op advies van hem niet twee maar drie lagen aan te brengen.

Op zondagochtend waren we dus alweer om zes uur in het bad te vinden, en we waren op tijd klaar voor de atletiek. Aan het eind van de dag, na het eten, was het tijd voor de derde laag.
Toen was de lol er wel echt grondig vanaf. Karla had een stevige hoofdpijn van de verflucht want hoewel de ventilatie goed was zat zij er vlak bovenop de hele tijd.

Maar het resultaat mag er zijn en met drie lagen in plaats van twee hoeven we het een paar jaar later pas weer te doen dan gedacht. Het zeil kan helaas nog niet weg omdat de verf nog zeker een week niet nat mag worden.
We hebben wat regen gehad en het zeil heeft nu gelukkig alles buiten gehouden, ik had het voor de zekerheid nog herschikt gelukkig. Waar de motrégen niet schadelijk was waren motten dat wel: de natte verf bleek erg aantrekkelijk voor ze, en bij het flapperen om los te komen strooien ze poeder wat ook lekker blijft plakken. Maar dat is dan jammer, zo kritisch als nu kijk je er toch nooit meer naar.

De afgelopen week heb ik de lampen erin gehangen en komende week komt dan de grote test of de kabeldoorvoer daarvan waterdicht is geworden. Hopelijk krijgt dat geen staartje!

Ander, voor mij persoonlijk interessant nieuws is dat het fietsen weer aardig op de... rit zit. Ik heb alweer twee keer met Neil gefietst op maandagavond. Dat was erg grappig, na de laatste keer anderhalf jaar geleden hadden we elkaar niet meer gesproken maar we pakten de draad gewoon weer op.

En ook de 'Detour Day' is terug, de prachtige (zij het zware) omweg naar het werk die collega Bryan en ik op donderdagen in alle vroegte maken. Vooral gister was dat een genot omdat het bij vertrek om half zes al 17 graden was. We hebben de Basket Range weer opgezocht, een prachtig gebied in de Adelaide Hills wat doet denken aan sommige stukken Frankrijk, met heuvels vol wijnranken, oude stenen schuren en mooie vergezichten.
We eindigen met een kopje koffie bij het erg mooie, onlangs geopende café van Stuart O'Grady, een ex-prof wielrenner uit Adelaide ('ex' sinds hij moest toegeven ooit weleens met zijn vingertjes aan de EPO te hebben gezeten...)

Komend weekend is weer de traditionele Amy's Ride en ik ben in de pauze op de racefiets het startbewijs gaan halen in de stad. Terug naar kantoor trapte ik door en hoorde ik 'kling', bleek dat er een half tandwiel afbrak aan de achterkant! Ik moest dus snel op zoek naar een vervanging, want online bestellen lukt niet als je het drie dagen later nodig hebt.

En dan is er nog allerlei ander nieuws:
Karla is weer een keer lekker uit eten geweest met vriendin Margot en de mannen eten dan traditiegetrouw pizza (dat is het eerste wat de jongens roepen als ze horen dat mama niet thuis eet, de schatjes)

We hadden onlangs weer een blue tongue lizard in de tuin, wat ik altijd erg leuk vind

Julian leert maar moeizaam lezen. Het boeit hem niet zo erg, hij is erg snel afgeleid en hij word er ook heel snel moe van: letterlijk met gapen en al. Het is een heel karwei om hem erbij te houden. Karla had later wat beter resultaat en ik van de week ook, maar het gaat een stuk moeizamer dan bij Tristan, die sowieso leergieriger is.

Ondanks onze pogingen het tegen te houden sparen de jongens weer animal cards van een supermarkt actie. Deze keer zijn het Ancient Animals (dinosarussen enzo) en we hebben weer hulp uit alle hoeken want het is de supermarkt waar wij geen boodschappen doen.
Je kunt gerust van verzamelkoorts spreken, vooral Tristan zegt als je binnenkomt niet meer 'hallo mam' maar: 'heb je kaartjes?'.
Laatst was hij ontroostbaar omdat hij de stickers verkeerd in zijn album had geplakt. Ik heb ze er met een mesje uitgepeuterd zonder de ondergrond te beschadigen, de belangrijke dingen die je zoal doet voor je kinderen...
Het is grappig: Tristan krijgt een spitser koppie en komt soms weer een stuk ouder over, maar dan kan hij om zoiets opeens weer zo'n klein kindje zijn.

Vorige week zondag hebben we een barbecue gehad bij mijn collega John. Hij heeft een zoontje van vier met veel interessant speelgoed. Het was een aangename middag al vinden Karla en ik het allebei wel een beetje moeilijk het gesprek gaande te houden omdat ze eigenlijk behoorlijk anders zijn dan wij. Maar ze zijn wel aardig en zoals gezegd: de kinderen en wij hadden het goed naar de zin.

Deze week is de airco in de 'oude' auto gemaakt, die deed niks meer. En als je twee mensen op bezoek krijgt die uit een Nederlandse herfst komen, dan kun je ze toch niet in een auto laten rijden zonder airco bij 45 graden.
Ik weet niet hoe warm het dan binnen in de auto wordt, maar dat hoeven ze nu ook niet te ontdekken.

En tot slot: Karla heeft het zo belachelijk druk op haar werk, dat is niet meer normaal. Op de een of andere manier is zij degene die het werk overneemt van wie er ook maar niet is, en haar eigen werk blijft natuurlijk gewoon doorlopen.
Daarom had ze de vrije dag die ze gister had genomen dubbel en dwars verdiend, om eindelijk eens even lekker aan zichzelf toe te komen. Luxe ontbijtje, tijdschriftje, dat werk.

Bekijk foto's

Comments

Opa Alphons's Gravatar
Lieve Laurens, Karla, Tristan en Julian,

Het zwembad zien blits uit met deze nieuwe verflagen. Laurens is wel erg sterk met zijn benen dat hij een achter tandwiel in tweeen kan trappen, daar moet je een you tube filmpje van maken. Karla sterkte met het werk, laat het je baas weten dat je teveel werk hebt om op te vangen van anderen. Je moet zelf ook overleven.
We vinden het wel heel fijn dat jullie ons niet in een te warme auto willen laten rijden. Dat je dat zo zelf kunt repareren vindt ik ook knap van jullie.
Lieve groeten van Jeanne en Alphons en tot hoors

Posted By Opa Alphons | 31-10-2015 at 01:24
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.