PostHeaderIconVliegvakantie

We gingen er lekker even tussenuit voor het lange weekend, dat we met twee vrije dagen nog wat langer hadden gemaakt. De auto was mooi ingepakt: kinderfietsjes achterop, tent op het dak en rijden maar. Niet dus. De accu had dit moment gekozen om het te begeven. Met de andere auto en startkabels kregen we de boel aan de praat maar in plaats van naar de camping ging de rit dus eerst naar de dealer voor een nieuwe accu.
Iets later en armer dan gepland kon de reis dan toch echt beginnen. Halverwege de autorit van ruim zes uur hoorden we wat geklapper. Dat bleek een losgekomen rubber te zijn van de voorruit. Gelukkig had de garage iets ten zuiden van the middle of nowhere een oplossing die maar acht dollar kostte: een rol tape.
Ik dus het rubber vastplakken, in 35 graden en met vliegen die in je neus, oren en ogen proberen te kruipen, vaak met succes. Niet fraai maar het werkte wel en wij konden dus weer op weg.
De bestemming was een camping in de Flinders Ranges, zo'n 600 kilometer ten noorden van Adelaide. We waren al weleens in de Flinders Ranges geweest maar op een andere camping. Het was een flinke rit en op het laatste geasfalteerde stuk vloog er nog een duif voor de auto langs. Althans dat zal zijn plan geweest zijn, hij knalde tegen de voorkant en bleef daar zitten. We moesten even stoppen om hem te verwijderen. De laatste 17 kilometer waren op een slechte, onverharde weg die wat (vrijwel) droge rivierbeddingen overstak naar Angorichina Holiday Village, in het geografische middle of nowhere.
Het was knap heet en toen we uitstapten bleek dat alle familie en vrienden van de eerder genoten vliegen hier woonden. Op elk moment hadden we allemaal minstens twintig vliegen op ons lijf, maar de irritantse proberen ook hier weer in neus, ogen, oren en mond te kruipen. In het begin word je er gek van maar vreemd genoeg went het redelijk snel. Zeker als je zorgt dat er voortdurend iets beweegt voor je gezicht (je hand of een pet). Maar dat werkt niet als je ook iets moet doen, bijvoorbeeld een tent opzetten of eten.
We hadden een mooi plekje met vriendelijke buren (drie mannen en een vrouw) waar de jongens al snel mee bevriend waren. De hele camping bestond uit grind dat door de hitte behoorlijk stoffig was. Maar je kon er met autootjes wegen in maken en erop ballen (cricket, footy en soccer) en fietsen dus dat was helemaal goed. Helaas kreeg Julian op de tweede dag een lekke band en we hadden voor de zekerheid geen plakspullen bij ons. Maar geen nood, die had het kampwinkeltje wel. Het enige nadeel was dat die daar waarschijnlijk al een decennium in het rek lagen. De lijm was zelfs met nog verzegeld tubetje vrijwel verdwenen en de rest werkte niet goed genoeg om de band te kunnen plakken.
Het was inmiddels 39 graden en al het zweet en de vliegen bij het plakken waren dus voor niks en we hadden een heel verdrietig jongetje. Wij vonden het ook zielig want juist dat fietsje geeft enorme vrijheid. Dat doen we volgende keer dus beter, dan gaan er wat reserve-onderdelen mee.
Gelukkig wist hij zich ook goed te vermaken zonder fietsje na de eerste teleurstelling. Hij en Tristan kunnen lekker samen ballen en met waterpistolen spelen. En ze hadden ontdekt dat je je enorm kunt vermaken met sprinkhanen: je kunt ze laten springen en proberen te vangen.

Vanuit onze stek kon je over de onverharde weg ongeveer 15 kilometer de ene kant op naar Blinman, of 15 kilometer de andere kant op naar Parachilna. We kozen als eerste Blinman, een dorpje met 19 permanente inwoners. Hoe weinig dat is snapten de kinderen goed toen ik vertelde dat dat minder is dan er kinderen in hun klas zitten, en dat voor een heel dorp!
Maar een pub en een lunchroom waren er ook. En ook 'vrij veel' toeristen omdat er een jaarlijkse Outback Cook-Off gaande was, een kookwedstrijd op kampvuur met gietijzeren pan. En ook de blijkbaar traditionele damper throw. Een damper is een brood dat boven een kampvuur gebakken wordt. En daar dan mee, eh, gooien dus. Rare jongens, die Australiërs. Julian wilde ook wel en vooruit, voor het goede doel deed ik ook een (bedroevend slechte) poging.
De volgende dag gingen we weer naar Blinman omdat we een rondleiding door de kopermijn geboekt hadden. Dat leek ons leuk omdat je hier ook echt in tunnels kon lopen. De gids was een dame die het erg leuk deed en heel slim begon met de kinderen in het gezelschap wat belangrijke taken te geven. Mocht je ooit in Blinman zijn: een aanrader.
Vanuit de camping was er ook een wandelpad, de Blinman Pools track. Ik wilde die graag lopen maar voor de kinderen was dat te ver. Ik heb het dus alleen gedaan en het was erg mooi. Het was alweer heet en de vliegen gingen gezellig met me mee. De wandeling voert langs en door een rivierbedding waar in deze tijd van het jaar wat poeltjes en mini beekjes in te vinden zijn. Het was erg mooi met bomen en een strakblauwe lucht tussen de rotsen met geitjes. Aan het eind van de wandeling zijn twee wat grotere poelen, maar na de eerste daarvan vond ik het wel mooi. Ik had toen anderhalf uur gelopen en geen stap is recht. Bovendien vond ik de kleine heldere watertjes mooier dan deze grote waar je de bodem niet kon zien.
Karla nam de jongens ondertussen ook mee op hetzelfde pad, maar alleen het eerste stukje. Gelukkig was het daar al snel mooi met watertjes.

De volgende dag besloten we te lunchen in Parachilna. Daar is helemaal niks behalve een onverwacht gezellige pub met even onverwacht veel mensen erin. We genoten van de wilde dieren die in Australië te vinden zijn. Op ons bord wel te verstaan: emutartaar, kameelworst, en kangoeroeburger en –steak. Lekker hoor.
Op de terugweg voelde alles wat te hard aan. Wij stoppen en helaas: een lekke band. Ik de band verwisselen voor ons thuisbrengertje en je raadt het: in de hitte en rijkelijk voorzien van vliegen in neus en ogen. Eenmaal terug op de camping, die gelukkig ook dienst doet als bandenservice, bleek de band niet te repareren en ze hadden de goede maat niet in huis. De enige oplossing was om per koerier een andere band te laten komen die dan de volgende dag aan zou komen. Dat betekende een paar uur later vertrekken dan gepland en alweer een onvoorziene en aanzienlijke bom duiten armer.
Toch had het ook wel wat: echt bush avontuur en iedereen is behulpzaam.
De volgende dag, een paar uur later dan gepland, gingen we dan toch weer op reis. Het was inmiddels best koud geworden en daar houden vliegen niet van. De tent opruimen was dus goed te doen. En het goede nieuws is dat op de terugweg alleen het rubber aan de andere kant van de voorruit loskwam. Maar daar hadden we al een oplossing voor aangeschaft.

Bekijk foto's

Comments

Opa Fons's Gravatar
Dag Laurens en verwanten,

Ik had bij de titel een andere associatie! Gingen jullie vliegen ?

Maar de tekst riep bij ons in eens andere beelden op die we kennen uit 1998 in de omgeving van Kakadu Nat. park bij Darwin, we zijn toen de camper in gevlucht zoveel vliegen waren daar aanwezig. Ze hadden vooraf gewaarschuwd, maar tot dat punt hadden wij geen probleem gehad.

Jullie hebben weer veel mee gemaakt en de kinderen zijn al weer een stuk gegroeid. Nog een paar maanden en dan kunnen we jullie alle vier knuffelen, als er behoefte aan is.

Veel liefs van ons beide, Jeanne en Alphons

Posted By Opa Fons | 09-10-2015 at 01:23

Opa Fons's Gravatar
Sorry: there were some nice foto's that we hebben gezien. to de loe J & A
Posted By Opa Fons | 09-10-2015 at 01:26
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.