PostHeaderIconOp je gezondheid

Laat ik na vorige keer beginnen met de gezondheid van mijn lieve echtgenote. Karla ging de dinsdag na het ambulance-voorval weer aan het werk en ik vond het een erg goed teken dat ze daar niet tegenop zag. Misschien was het toch meer lichamelijke vermoeidheid dan wat anders.
Maar ons leven staat niet toe daar erg veel verandering in te brengen. Er is altijd wel iets te regelen voor onszelf of de kleintjes en veel kan pas gebeuren als laatstgenoemden aan hun nachtrust zijn begonnen.

Veel stond natuurlijk in het teken van twee naderende gebeurtenissen: het bezoek van de ouders van Karla (Jeanne en Fons) uit Nederland en de zesde verjaardag van Julian.
Voor het bezoek moesten we nog even door het huis rennen om alles klaar te maken. Op zaterdagavond (nu bijna twee weken geleden) was het dan zo ver. In plaats van naar bed gingen de kindjes in de auto met ons naar het vliegveld. Na ellenlang wachten (een wereldwijd gekoesterde traditie op vliegvelden) kwamen ze dan toch door de deuren naar buiten. Het was een fijn weerzien en het begin van een gezellige week.
Natuurlijk mochten de Nederlandse lekkernijen niet ontbreken, al hadden een paar douaniers blijkbaar genoeg van stamppot zonder rookworst waardoor ze die van ons maar innamen. Maar er bleef nog genoeg over om het vasthouden van de stroomlijn moeilijk te maken!
Meteen de volgende ochtend gingen ze mee in ons ritme. Met Karla en de jongens gingen ze naar de kerstoptocht terwijl ik even heerlijk de gelegenheid kreeg om in alle rust thuis te lezen.

De eerder genoemde stroomlijn wordt juist weer geholpen door al het sporten dat we doen. Karla en ik hebben doordat opa en oma de kinderen naar school brachten twee keer samen naar het werk kunnen fietsen, dat was denk ik voor het eerst sinds we in Hilversum woonden en in Utrecht werkten. Op de donderdag is ze zelfs meegegaan met Bryan en mij op Detour Day, zoals ik onze mooie omweg in de vroegte altijd noem. Dat ging weer door prachtige stukjes van de Adelaide Hills met veel en soms gemeen klimmen. Karla maakte indruk op Bryan door nooit op zich te laten wachten, ook niet omhoog!
Wel had ze na vijf van de 65 kilometer de eerste van twee lekke banden en het was in de heuvels koud (6 graden!) maar het was toch heerlijk.
Op een andere rit naar het werk was ik in mijn been gestoken door een bij. Dat deed een paar minuten lang zoveel pijn dat ik even moest stoppen. En daarna zakte het weer weg en bleef er alleen een blauwe plek over.

We hebben een aantal keren met de gasten in het zwembad geplonsd (vorig weekend was het rond de 40 graden waardoor little athletics ook afgelast werd), veel gekletst en ik heb Fons ook twee keer meegenomen om te borrelen bij buurman Johnny.
Ik fungeerde daarbij als tolk tussen het Italiaanse Engels van Johnny en het Nederlandse Engels van Fons. De verschillende flessen die Johnny tevoorschijn haalde om Fons te laten proeven droegen aanzienlijk bij tot het wederzijdse begrip.

Opa en oma hebben in de klassen van Tristan en Julian verteld over hoe kerst gevierd wordt in Nederland en ze zijn meegeweest naar de kerstviering op school. Alle kindjes zingen dan met hun eigen klas liedjes en dat is heel schattig om te zien. Ze deden allebei lekker mee, wat weleens anders is geweest.

We hebben ze natuurijk ook meegenomen naar de golfclub, waar ze onze vrienden konden ontmoeten. Gelukkig gedroegen die zich niet allemaal beschamend.
Julian liep aan iedereen die het horen wilde te vertellen dat hij bijna jarig was en dat leidde ertoe dat hij op een stoel werd gezet en iedereen voor hem zong. Dat vond hij wel mooi. Daarna ging hij rond met gevulde speculaas.

Eigenlijk was Julian drie dagen achter elkaar jarig: op zaterdag had hij zijn feestje met bowling. Dat was complete chaos met tien extra kinderen maar wel geslaagd. Zaterdagochtend hadden wij onze cadeautjes al gegeven en is hij met opa en oma nog iets gaan uitzoeken in de winkel. Eerder had hij van oma uit Leiden ook al cadeautjes gehad met de post. Tristan vond het wel een beetje moeilijk om zijn broertje zoveel te zien krijgen maar hij hield zich goed en hielp Julian met het in elkaar zetten van Lego, wat hij erg leuk vindt om te doen zelfs als het niet van hem is.
Julian vond het de 'best birthday ever!' Op zondag kwamen Margot en de kids nog zwemmen en taart eten, en op maandag was het de verjaardag zelf. Maar behalve het traditionele appeltaartontbijt en de traktatie op school hadden we alles al gedaan.
Julian heeft gister trouwens nog een voortand ingeslikt en ziet er nu helemaal uit als een jongetje van zes.

Die avond bij het naar bed brengen hadden Tristan en ik het over de kerstman en hoe die zoveel adressen af kan gaan in één nacht. Tristan stak zijn handen uit met gespreide vingers en vroeg: 'does Santa do this?' Toen ik vroeg wat dat dan was zei hij: 'Oh, does Santa use the Force to get the presents to the houses'. Star wars is al net zo echt als de kerstman voor Tristan, wat trouwens net zo goed kan betekenen dat hij wel weet dat ze allebei niet echt zijn.

De kinderen hebben de afgelopen week op school al flink afgebouwd. Er kwam een hoop werk mee naar huis, ze hebben een picnic gehad en nu hebben ze vakantie.

Inmiddels is het weer vreemd stil in huis (wie had gedacht dat ik dat zou zeggen met de jongens erbij) omdat Jeanne en Fons even zelf op reis zijn met een camper. Maar vanaf volgend weekend gaat alles vrolijk verder.

Bekijk foto's

Comments

Amersfoortse Connectie's Gravatar
Aangezien Opa Fons (en oma natuurlijk) nu waarschijnlijk niet gaan reageren kunnen wij het niet laten. Super top dat zij daar nu zijn en van en met jullie kunnen genieten. Wellicht wat warm... dat dan weer wel... :-)

Wij hebben dit verhaal weer met veel plezier gelezen!

Alvast fijne feestdagen!

Posted By Amersfoortse Connectie | 12-12-2015 at 00:16

Laurens's Gravatar
Ja, uit de hoek van opa en oma verwacht ik nu even niks, dus bedankt voor jullie reactie!. En van de Amsersfoortse connectie nog wel, is dat hetzelfde als team Stasiwasi?
Posted By Laurens | 12-12-2015 at 02:15

Amersfoortse Connectie's Gravatar
Hahaha... Klopt helemaal! Alleen hebben wij afstand gedaan van die naam... Nu verder door het online leven als "destaatskok". Voor de NL'stalige connecties uiteraard... ;-)

Alles in voorbereiding op ons vertrek medio 2016. Jaja... We have a go!

Posted By Amersfoortse Connectie | 12-12-2015 at 12:48

Laurens's Gravatar
Dat liepen we ons al af te vragen de laatste tijd... cool! En wordt het nog Adelaide of zijn die plannen veranderd? Zo ja, laat maar weten wanneer we de bier-cursus kunnen plannen.
Succes met alle voorbereidingen en een fijne kerst!

Groetjes van de voltallige redactie van de Highway ;-)

Posted By Laurens | 12-12-2015 at 13:17

Amersfoortse Connectie's Gravatar
Adelaide... bestaat er een betere stad? :-)

Maar dat die bier-cursus er gaat komen is zeker.

Ook jullie fijne Feestdagen namens de StaatsKokCommissie!

(heb de link naar onze site ook maar meteen goed gezet...)

Posted By Amersfoortse Connectie | 12-12-2015 at 21:43
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.