PostHeaderIconAustralische vakantie

De ouders van Karla, die tevens opa en oma van onze jochies zijn, zijn op Australische reis op dit moment. En samen met hen zijn ook wij op Australische reis geweest. Daarmee is dan meteen verklaard dat deze bijdrage aan het blog te laat is.
De kinderen hebben vakantie en zijn daarvan een aantal dagen naar de buitenschoolse opvang geweest, waar ze altijd leuke dingen doen in de vakanties. Wij hadden op het werk onze jaarlijkse breakup-day, waarop we van alles doen behalve werken. Dit jaar viel alles een beetje in het water omdat op de lunch na alles afgelast werd. Het was veel te heet (40+). Gelukkig gingen Bryan en ik 's avonds nog wel naar cricket.
Op de dag dat opa en oma terug kwamen van hun camperreis hadden we een poolparty voor zeven kinderen. Compleet chaotisch maar wel leuk! Wat dan weer minder was, is dat we de kinderen ook weer een hoofdluis behandeling moesten geven. Hopelijk is dat nu klaar.

En toen was het natuurlijk kerst. Met een boom met ladingen cadeau's eronder! Er waren dan ook twee Nederlandse kerstlieden extra. Op tweede kerstdag hebben we de buren op bezoek gehad voor een barbecue en de dag erna kwam Margot langs met man en kinderen.
De dag erna was het tijd voor een langere fietstocht om alle kerstcaloriën weg te bewegen terwijl Karla nog moest werken. Het was 140 kilometer en ik ben de laatste tijd wat sneller geworden op de fiets, dus zelfs met een uur lunch duurde dat maar een halve dag.
Voor je het weet is er weer een jaar voorbij en deze keer hadden we een traktatie. Fons liet twee culturen samenkomen door oliebollen te bakken... op de barbecue!
Nieuwjaarsdag stond in het teken van inpakken, want de volgende dag begon de volgende fase van het bezoek van opa en oma: de zomervakantie.

De reis ging met twee auto's eerst naar Bendigo voor een overnachting in een appartementje. De volgende ochtend gingen we door voor het laatste stukje naar Bright. Daar aangekomen lukte het net de tent op te zetten voor de regen begon, die twee dagen niet meer zou ophouden! Daar emigreer je dan voor naar Australië... Er moest zelfs een greppel rond de tent gegraven worden omdat er water binnenkwam. Maar dat was allemaal snel vergeten toen de zon eindelijk doorkwam. Toen konden we volop genieten van wat Bright te bieden heeft: lekker spetteren in en rond de beek, ambachtelijke biertjes in de brouwerij en de mooie bergachtige omgeving. Dankzij de aanwezigheid van grootouders konden Karla en ik er ook samen op uit met de fiets. We hebben samen Mount Buffalo beklommen wat erg mooi was. De afdaling duurt al zo lang dat je je nauwelijks kunt voorstellen dat je dat zelf eerst geklommen hebt.
Door de regendagen moest ik meteen de volgende dag mijn gewenste rit naar Mount Hotham maken, een wintersportgebied op een hoge berg. Op een website had ik gelezen dat het een goede prestatie zou zijn om de klim zelf (30 kilometer omhoog) binnen twee uur te doen en mijn tijd was 1:52. Daar was ik dus dik tevreden over. Het was een zware klim maar terug kon ik nog lekker doortrekken van de voet van de klim terug naar de camping. Al met al was ik na 114 kilometer weer terug en had ik nog tijd om met de kinderen te zwemmen. Echt genieten!
De kinderen hadden op de camping wat vriendjes gemaakt en fietsten en speelden zich suf.

Na een week was het tijd om de boel weer in te pakken en ons te verplaatsen naar de Grampians. Die liggen tussen ons en Bright in en het is dus de ideale manier om de terugreis te halveren. In de Grampians waren we natuurlijk al wel geweest maar het blijft mooi. We hadden dezelfde camping als vorig jaar die volop leuke dingen heeft voor de kinderen. En ook hier hadden Karla en ik de gelegenheid om samen te fietsen. Ik had thuis een mooie route uitgezocht over de berg en dan terug om de berg heen. Op het moment dat we een emu stonden te bewonderen zag Karla ook dat de weg die we verder moesten nemen onverhard was. Toen stonden we voor de keus om 70 kilometer om te rijden (maar we waren al wel moe na de 60 die we al hadden gedaan) of de laatste 20 onverhard te doen. Die is het geworden en het was een vreselijk slechte gravelweg. We moesten de hele weg staand fietsen om lekke banden te voorkomen en dat is nog gelukt ook! Maar voor herhaling vatbaar was het niet...
Ook zijn Karla en ik die week een avondje lekker met zijn tweeën uit eten geweest. Maar denk niet dat opa en oma alleen mee waren als oppas hoor, we zijn er ook regelmatig samen op uit geweest. Zoals naar de 'Venus Baths', een mooie wandeling vanuit Halls Gap (het centrale plaatsje in de Grampians). Daar heb je mooie rotsformaties met (in het zomerseizoen) de resten van een beek die mooie badjes maakt in de rotsen.

Veel sneller dan we wisten te waarderen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Maar er viel mee te leven omdat de eerste week thuis meteen Tour Down Under week was. Karla's ouders zijn een paar dagen naar een appartementje in de stad gegaan en hebben daar genoten van wat Adelaide te bieden heeft. Naar we begrepen hebben werd vooral de botanische tuin gewaardeerd, die inderdaad erg fraai is.
Wij zijn ondertussen naar het openingscriterium in de stad geweest. De dagen erna hebben we gewoon gewerkt. Maar afgelopen weekend was het weer tijd voor de traditionele Willunga Hill etappe. Karla en ik reden 's morgens weer samen op de fiets naar McLaren Vale via Willunga Hill. Daarna lopen we dan gezamenlijk de heuvel weer op om te kijken. Dit jaar gingen de jongetjes de berg op met hun fietsjes! Tristan was niet te houden, af en toe stopte hij voor wat water maar hij is helemaal naar boven gefietst zonder ook maar één keer geduwd te worden (hij sloeg dat zelfs af toen iemand het aanbod want hij wilde het doen met 'no pushies').
En zelfs Julian met zijn ene versnelling is grotendeels op eigen kracht naar boven gefietst. Als hij erg moe was hoefde maar een volwassene op een racefiets 'keep it up!' of iets dergelijks te zeggen en Julian sprintte er weer vandoor. Het was weer een heerlijk dagje met veel wielrennen, genoeg activiteit en volop sfeer.

Morgen, maandag moet er nog een dagje gewerkt worden en dan is het Australia Day. De dag erna vertrekken we met zijn twee voor een klein reisje naar Mount Gambier waar we erg naar uitkijken. En daarna begint het aftellen alweer totdat Karla haar ouders weer huiswaarts gaan en wij voor zeven jaar door de vakantiedagen heen zijn...

Wat het verhaal tekort komt aan detail wordt hopelijk goedgemaakt door veel teveel foto's!

Bekijk foto's

Comments

Amersfoortse Connectie's Gravatar
Wij begonnen ons al zorgen te maken... ;-)

Maar zie daar... mooie verhalen en anekdotes... Wij houden ervan!

Dank en nog veel plezier met elkaar en opa en oma.

Posted By Amersfoortse Connectie | 25-01-2016 at 22:22
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.