PostHeaderIconHet moet niet lekker worden!

Welkom op Karla en Laurens' (en Tristans en Julians) blog.
Het thema van vandaag: lek. En om precies te zijn: nog veel lekker.

Zo was er onze eerste lekke band met deze auto. Ook de eerste in Australië trouwens. Er zat een scherpe schroef in. Dat gaf mij mooi de gelegenheid om op onze eigen oprit eens te kijken hoe je de reserveband er eigenlijk uithaalt enzo.
Ook hadden we voor off-road bush avonturen al een tyre repair kit aangeschaft. Daar had ik nog totaal geen ervaring mee, maar ik kon de band ermee repareren! Die repair kit heeft zichzelf dus al terugverdiend.
Karla was zo lief om later diezelfde week een nog veel grotere schroef in een andere band te hebben. Zo kon ik de geleerde technieken fijn nog even oefenen en het gaf meteen iets te doen in onze anders zo stille en saaie weekenden. Ik draai nu mijn hand niet meer om voor een lekke autoband.

Een andere manier om die zee van vrije... seconden op te vullen, is met fietsen. Ik wil weer wat meer in vorm komen en ging dus een lange tocht maken. Helaas had ik na twintig kilometer al een lekke band en bleek de reserveband ook lek in mijn tasje te zitten. Karla moest me uiteindelijk komen halen.
Het weekend erna een nieuwe poging gedaan. Weer lek, maar nu was ik voorbereid! Bandje verwisseld en weer op pad.
Een paar kilometer later: weer lek.
Wat bleek? Er zat een minuscuul stukje glas in de band, precies op de grens van wit en zwart en daarom vrijwel onzichtbaar. Ook bij uitgebreid voelen met de vingertoppen van binnen en buiten had ik het niet opgemerkt. En alleen als ik op een bepaalde manier door een kuil reed kon dat stukje glas de band lek prikken.
Sindsdien geen lekke band meer gehad. Maar het is ook wel even genoeg zo...

Een week voor mijn gestrande fietspoging was Karla jarig! Ze is nu één jaar minder piepjong. Het was haar wens om een flinke wandeling te maken. De andere gezinsleden hadden daar niet vreselijk veel zin in maar ja, de jarige mag het zeggen. Het was best een mooie wandeling langs de kust, en halverwege hebben we lekker taart gegeten.
In de middag kwamen Margot en familie nog langs. Dat was weer erg rommelig en erg gezellig. Buurman Johnny's gezelligheidsradar ging erdoor af, dus die kwam ook nog even buurten.

Het was ook nog eens een lang weekend, dus de maandag was lekker vrij. Voor het eerst in tijden heb ik eens lekker uitgeslapen. Daarna hebben we de Adelaidse connectie ontmoet bij hun thuis. Jorien had een toren met lekkere scones en muffins klaarstaan en daarna hebben we een poging gedaan de kinderen te laten steppen bij een skatebaan. Dat ging goed tot het water weer met bakken uit de hemel kwam. Daarna hebben we onze toevlucht maar weer gezocht (en gevonden) in het Belair hotel, met bier en gezelligheid.
En of dat allemaal nog niet genoeg gezelligheid was voor een (lang) weekend, waren we de dag voor Karla's verjaardag al wezen eten bij Arlene, James en Spence, de Schotten die we kennen van de camping in Second Valley.
Ook dat was superleuk, en de kinderen waren compleet hyper totdat ze alledrie als een blok in slaap vielen. We hadden hun huis nog nooit gezien, ze hebben een prachtig uitzicht en een sfeervol huis, waar wel wat aan moet gebeuren. Onze handen jeukten een beetje en we kregen ook wel zin in zo'n huis, maar dan zouden we ook missen wat we nu al wel hebben! Dat vergeet je makkelijk als je enthousiast wordt. Wij zitten goed hier, maar we zeggen niet 'nooit'.

De volgende dag wachtte ons een verrassing: de snoeiharde wind uit ongebruikelijke richting in combinatie met striemende regen zorgde ervoor dat het water in de gang door het plafond kwam zetten. Lek en lekker dan.
Gelukkig viel het nog wel mee, een emmer en wat handdoeken waren genoeg om het onder controle te houden.

Het weer knapte wat op, maar de kinderen hadden nog wat bedacht om de boel levendig te houden. Voor het slapen gaan liet ik ze nog even luisteren naar een liedje op de radio dat ze mooi vinden. Ze gingen er lief op dansen, maar helaas was de choreografie niet zo goed afgestemd. Zo kwam het dat Tristan een elegante zwaai maakte met zijn been op het moment dat Julians gezicht datzelfde stukje ruimte innam. Het gevolg was een flinke bloedneus (denk aan het thema 'lek') die zelfs de volgende dag nog even terugkwam. Twee krijsende jongetjes en grote stress, waar we geestelijk al helemaal klaar waren voor slapende jochies!

De vrijdag erop markeerde het einde van een tijdperk. De golfclub, die trouwe lezers al jaren kennen (zo lang als we hier zijn!) heeft afscheid genomen van de vrijwilligers die de keuken runden, waaronder Lyn. Ze willen hogerop in de wereld en hebben nu een heuse kok (en aangepaste prijzen). Dit was een wat officieel diner om de dames te bedanken voor hun jaren van trouwe dienst.
We deelden een tafel met Steve en Jill en het was een leuke avond. Ik kwam zelfs de buurvrouw nog tegen die ons als eerste tipte. Zo was de cirkel mooi rond.
Tristan en Julian zagen er netjes uit en gedroegen zich voorbeeldig. Julian redde het echter niet om wakker te blijven tot het einde.

De lente komt erg laat en voorzichtig op gang dit jaar. We hebben heel veel grijze, natte en koude dagen gehad maar er komt verbetering in. In afwachting daarvan vullen we onze dagen met het leven van alledag. Zo zijn er regelmatig feestjes voor Tristan. Vorige week had hij een rolschaatsfeestje. Dat had hij nog nooit gedaan en het viel me mee dat hij het ging proberen. Hij ging snel vooruit, al kon je het nog niet echt schaatsen noemen.
Ik kon de verleiding niet weerstaan en huurde ook een paar inline skates. Na een wat wiebelige start bleek het echt waar: ook na tien jaar ben je het nog niet verleerd. Leuk was dat.

Ook hebben we nog een poging gedaan brave burgers te worden. Braaf zijn we al wel, en burgers ook. Maar niet van het land waar we zijn en dat willen we rechtzetten. We hebben allebei het inburgeringsexamen gedaan en allebei gehaald met 100% score (of dat ligt aan onze intelligentie of de moeilijkheidsgraad laat ik in het midden).
Het heeft nog wel meer voeten in de aarde maar daar wijd ik tezijnertijd nog wel een aparte blogpost aan is het idee.

En tot slot: Karla heeft voor haar werk een EHBO cursus gevolgd. We kunnen dus met een gerust hart weer dansen voor het slapen gaan.

Bekijk foto's

Comments

Opa Alphons's Gravatar
Ja ja het is wat lekke banden, in de 6 jaar dat jullie er zijn pas 2. Dat valt nog mee met de fietsen hadden jullie er meer, denken wij.
Bij het huis was het ook lek, maar niet het lekste met een paar emmers was het te stelpen. Misschien het dak controleren op doorbuigingen bij de naden.

In de vele seconden die beschikbaar zijn om ze te repareren lukte dat toch goed.
Schroeven en bouten horen dus niet op de weg, toch beter opletten bij vreemde voorwerpen op de weg.
Lekkende neuzen zijn moeilijker te stelpen, dat hebben wij ook eens meegemaakt bij Tristan, dus deze maal was Julian de gelukkige en jullie de troosters.

Het zijn weer hele verhalen. Geslaagd voor de Australische inburgeringstoets dus laten je Nederlandse paspoort vervallen, dat is goed nagevraagd op de consequenties?!

Lieve groeten van Jeanne & Alphons maandag praten we weer verder via skyp

Posted By Opa Alphons | 29-10-2016 at 17:47
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.