PostHeaderIconDineetje bij kaarslicht

De afgelopen weken stonden in het teken van footy (kijken) en het weer (vooral ontwijken).
Op vaderdag zijn we met zijn allen naar de Slowdown geweest. Even uitleggen: als de twee footy clubs uit Adelaide tegen elkaar spelen, wordt dat de 'Showdown' genoemd. Waar wij heen gingen was een liefdadigheidswedstrijd van sterren uit het verleden. Vandaar de naam 'Slowdown' met een flinke knipoog.
Voor de wedstrijd waren er parachutespringers en de wedstrijd zelf zat vol grapjes. Maar de (vaak wat dik geworden) oudjes konden ook nog best een balletje trappen.

De school had later die week 'pupil free day', de kinderen gingen een dagje naar Jorien van de Adelaidse connectie. Mikx en Jorien moesten geloof ik wel even wennen aan ons duo Rouwdouw maar het kwam goed. 's Avonds zijn we uit eten geweest met ze en dat was weer erg gezellig.

Tristan heeft weer een zwemdiploma gekregen, daar waren we erg blij mee want hij zat al een tijd op hetzelfde niveau. Hij zwemt goed maar bij schoolslag komt een voet steeds uit het water. Lastig onder de knie te krijgen dus. Als hij zijn volgende diploma haalt, heeft hij de hele reeks en is hij wat ons betreft klaar.
Julian kreeg twee weken later ook een diploma, dus ook die is weer een klasje verder. Hij loopt twee diploma's achter op Tristan. Als (àls...) het straks zomer wordt moeten ze het zwembad wel delen. Laatst zaten er maar liefst zeven eenden in het zwembad! Snavel-tot-snavel reclame werkt blijkbaar.

Tristan had een verjaardagsfeestje van Darcy. Ik bracht hem maar bleef ook om lekker wat te lezen en te kletsen met Darcy's ouders.
Tristan zei op een ochtend met zeldzaam zonnig weer waarop we lekker buiten gingen ontbijten: 'Let's prepare!' Julian voegde daaraan toe: 'Yeah, let's prepare!' En daarna tegen Tristan: 'What does prepare mean?'
Tristan dacht er ook eindelijk aan om de deur achter zich dicht te trekken. Maar nu moet hij nog leren te bedenken of je dan wel weer naar binnen kan... we stonden allemaal in nachtkledij met een ontbijtje in de tuin, zonder sleutels. Bij toeval was de binnendeur van de garage open, die we eigenlijk altijd op slot doen. We hoefden dus niet in te breken gelukkig.

Het was ook weer tijd voor City to Bay: deze keer was er geen nieuw record op de 12 km van Karla. Ze deed namelijk dit jaar samen met Tristan de 3 km. En hij hoefde niet te stoppen of te wandelen! Julian en ik wachtten ze op maar ze waren er zo snel dat we de camera nog helemaal niet klaar hadden!
Die middag gingen we naar de echte Adelaide Oval (het grote stadion van Adelaide) om een halve finale te zien van de SANFL, dat is Australian Footy in South Australia. Daar kon je gratis heen met je seizoenskaart voor de Crows, die een niveau hoger spelen. En de collega van Karla heeft zo'n kaart, die ze niet gebruikte.
Het was voor de kinderen een hele belevenis om eens in de echte Adelaide Oval te zijn en footy te kijken. Maar Julian was vrij snel verveeld toen de wedstrijd begon.
Toch zijn we de week erna ook naar de finale gaan kijken, weer in de Adelaide Oval. En ik was voor onze emigratie nog nooit naar een wedstrijd in een stadion geweest!
Hier staat het cricketseizoen voor de deur, en daar ga ik vast ook nog wel een keertje heen.

Op mijn thuiswerkdag kwam er een monteur om ons op snel internet aan te sluiten. Dat is een project dat in heel Australië wordt uitgerold, en het is nu bij ons aangekomen. Onze verbinding is nu vijf keer zo snel als voorheen. Twintig keer kon ook, maar dat is ons te duur.

Vorige week hadden de kleintjes disco op school. Voor het slapen gaan demonstreerde Julian die avond nog even heel schattig zijn dance moves. De dag erna gingen we weer eens naar de golfclub, met Steve en Jill die we al een tijd niet hadden gezien. Dat was gezellig. Julian verhoogde de sfeer nog door ons eigen lootje te trekken voor een lekkere meat tray.

Afgelopen weekend hebben Karla en ik onze fietsen schoongemaakt want we blijven hopen dat het ooit lente wordt. Maar die laat nog op zich wachten. De winter is bezig aan de grote finale: na weken overwegend grijs en nat weer, is het vorige week zo hard gaan regenen dat de al verzadigde grond het niet meer aankon. Beekjes werden woeste rivieren en hele stukken weg zijn kapot geslagen.

Een week later werd dat nog eens overgedaan, maar nu met hevige storm erbij. Om vier uur 's middags viel de stroom uit in heel South Australia. Dat is een gebied zo groot als Frankrijk en Duitsland bij elkaar en dat was nog nooit gebeurd. Uiteraard komt dat niet door de storm die hele kabeltorens omgooide maar door de premier. Had ik het al eens gehad over de politiek hier?
Toen we die avond dus zonder stroom zaten hebben we lekker veel kaarsjes aangedaan en de kamer lekker warm gestookt met de houtkachel.
We konden wat te eten in elkaar flansen want we koken gelukkig op gas. Zo hadden we een romantisch dineetje bij kaarslicht.

Die dag was het ook grandparents day geweest, en Lyn van de golfclub was zo lief naar school te gaan. De kinderen, vooral Tristan, zagen er tegenop niemand te hebben die dag en dat ging ons wel aan het hart.
We konden het mooi opvoedkundig combineren met het weer, door te vertellen dat oma's en opa's op de leeftijd van Tristan en Julian geen televisie hadden, en dat kaarsjes aandoen in het donker toen heel gewoon was.

Bij ons kwam de stroom rond half acht terug maar duizenden huishoudens zaten een dag later nog zonder stroom, met nieuwe storm en overstromingen erachteraan (en nu, twee dagen later, nog). Karla moest iets eerder naar huis van haar werk vanwege alle officiële waarschuwingen. Veel wegen zijn nu afgesloten wegens water dat over de weg stroomt, en talloze bomen zijn omgewaaid. De hulpdiensten hebben zware weken achter de rug. Het is nog even afwachten maar het lijkt erop dat dit toch echt de finale was en dat de lente later deze week gaat beginnen.

Tristan lijkt een eerste stapje naar puberteit te maken. Zijn stem zakt wat, zijn gedrag verandert een beetje en hij kan soms zonder echte reden heel verdrietig zijn. Wij denken dat er wat hormoontjes aan het werk zijn.
Voor de footy finale zijn we Zweeds gaan ontbijten en hebben toen lekkere kussens gekocht zodat Tristan een eigen hoekje heeft in zijn kamertje waar hij lekker even alleen kan zijn, als het leven met ouders en (vooral) broertje even te zwaar valt.

Ook Julian is een lekker ventje tegenwoordig. Luisteren is nog niet zijn sterkste kant maar hij is wel schattig en heeft een goede dosis zelfvertrouwen. Zijn grootste hobby is vliegtuigjes vouwen (en gooien!) Ook speelt hij vreselijk graag in zijn eentje in de tuin, liefst met stokken en water (al jaren).

Bekijk foto's

Comments

fons's Gravatar
Dag 4 bloemetjes,

Alles zo te zien en te lezen in de blog gaat het vooruit met jullie. Tristan is kleine jonge af en gaat de kant op van David en Lucca ?! Ja ja het is wat met het weer, maar nu hebben jullie geen te kort aan water voor de zomer die er aankomt. Hier begint de herfst in te zetten. Mooie foto"s kun je zien hoe ze groeien en dat jullie je voor bereiden op een nieuw wielerseizoen. Gemiddelde temperatuur deze maand was 17,5 graad = 3 graden boven gemiddeld.
Veel liefs van ons tweeen.

Posted By fons | 01-10-2016 at 01:42

Adelaidse Connectie's Gravatar
Mooi verhaal weer en die foto (en commentaar) van de eenden in de pool... priceless! :-)
Posted By Adelaidse Connectie | 01-10-2016 at 17:18
Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.