PostHeaderIconPathfinder Special

In October hadden we dus onze road trip naar Alice Springs.
Bij het kamperen kwamen wat ergernissen aan het licht.

We hebben weliswaar een zonnepaneel, maar om dat aan te sluiten op de batterij moest steeds een raam of deur open voor de kabel. Dan onhandig op de achterbank zitten op je knieën om, bagage aan de kant duwend, alligator klemmen vast te maken aan de draagbare (maar grote en zware) batterij.
Als we gingen rijden moesten we niet vergeten pluggen te wisselen, anders werd de batterij niet opgeladen.
Om 's avonds iets te kunnen zien moest de koelkast los, en een lampje aan de batterij gekoppeld, weer bagage aan de kant duwend.
Die batterij was ook nog eens van te kleine capaciteit, waardoor de koelkast elke dag wel een keer uitviel.

Tijd voor wat aanpassingen dus.

Na wat studie heb ik het volgende gedaan, verspreid over heel wat weekenden:
Om te beginnen heb ik de achterste rij stoelen (zes en zeven) eruit gehaald die verzonken lagen in de vloer. De ruimte die daardoor vrijkwam heb ik gebruikt om er een 120ah accu in te leggen (de oude was 36ah).
Om dat te laten werken moest er een kabel komen van de startaccu naar achteren toe, wat ik kon doen via de chassis rail en dan via het achterlicht naar binnen.
Ook heb ik een kabel gelegd van binnen via het achterlicht naar een stekker naast de trekhaak. Daarop kan ik het zonnepaneel aansluiten zonder de auto open te maken.
In de bagageruimte ligt nu een gelijkstroom oplader (DCDC charger) die stroom van de dynamo, het zonnepaneel of allebei gebruikt om de tweede accu opgeladen te houden. Dit alles volautomatisch, dus geen plugjes meer wisselen.
En naast de oplader zitten pluggen voor de koelkast en opladen van telefoons en dergelijke.

Van de accu gaat er stroom naar een paneeltje, dat ik zelf geknutseld heb. En via het plafond van de auto gaan er wat kabels naar het dak, waar nu twee lampen zitten plus twee pluggen waar kampeerverlichting op aangesloten kan worden.
Dit alles is met knopjes op het paneel aan en uit te schakelen.

Ook is er een knopje voor een waterpomp!
De rest van de ruimte onder de vloer is namelijk opgevuld met een pomp en twee speciale waterzakken, die als alles op zijn plek ligt goed zijn voor 68 liter water.
Voor Outback travel moet je altijd enorm veel water bij je hebben. Voor gebruik, maar ook voor noodgevallen (een paar dagen wachten op hulp bijvoorbeeld). In plaats van drie jerrycans en een batterij in de bagageruimte, hebben we dat nu dus onder de vloer.

En in plaats van de jerrycans uit de auto te tillen (inderdaad, ondertussen bagage aan de kant duwend), kan dat nu gewoon met een kraantje!
Een nauwkeurige watermeter zit ook op het schakelpaneel, zodat we weten hoeveel water er nog is.

Alles is zo geïnstalleerd dat het er zonder sporen weer uit te halen is, dus zonder boren. En alle kabels zijn weggewerkt in de kunststof panelen van de auto.
En uiteraard veilig, met elke kabel gezekerd.
We verheugen ons erop het uit te testen op de volgende kampeertrip!

O, en de reden dat er iets terug moest naar de fabriek?
Toen ik vorige week met een biertje uitpufte om te genieten van het feit dat ik klaar was, zag ik opeens een grote plas onder de auto ontstaan. Eén van de twee zakken bleek een lekkende naad te hebben...

Bekijk foto's

PostHeaderIconEstafette

De kinderen hebben estafette gedaan op de atletiekbaan sinds de vorige keer maar los daarvan was er ook volop estafette.

Zo was Julian ziek rond zijn verjaardag: flinke koorts en enorm hoesten. Gelukkig was zijn verjaardag ondanks dat wel geslaagd.
Maar toen hij beter werd, nam ik het van hem over: op de laatste dag voor de vakantie kwam ik rillend van de koorts thuis en heb me vier dagen alleen maar beroerd gevoeld. Daarna kreeg ook ik een hoest die me nog een paar dagen het slapen onmogelijk maakte. Fijne vakantie.

Zoals het estafette betaamt namen Karla en Tristan daarna het stokje over!

Ook op bezoekgebied was het estafette. Tijs en David losten Annemiek en Willem Jan af. Het was tof ze hier te hebben, Tijs nam de jongens (drie dus) vaak mee naar het strand en daar speelden ze in de golven en snorkelden. Volgens mij vonden ze het mooi hier en het was erg leuk om kerst met ze te vieren.

We zijn ook nog even met ze naar een huisje in Flinders Ranges geweest, waar het toepasselijk Dutchman's Stern heet.
Helaas was de timing niet erg goed: ik was nog ziek en precies de vier dagen die we het huisje (zonder airco) hadden geboekt was er een hittegolf met temperaturen van boven de 45 graden!
We zijn na twee dagen maar terug gegaan, maar leuk was het wel. Volop kangoeroe's, mooie natuur en genoeg te doen in de buurt (als het wat koeler is). We gaan er zeker nog eens heen.

Toen Tijs en David weer naar huis gingen, zijn wij nog een klein weekje naar Bright gegaan. Zoals altijd was het erg fijn daar, en ook Bendigo op de heen- en terugweg was weer erg leuk en mooi.
Ook het gedeelte van het autoproject dat af was, werkte voortreffelijk. Voor het volgende blog leg ik er als het goed is de laatste hand aan en dan zal ik er wat meer over vertellen. Dat is voor niemand interessant behalve voor ons, maar laat dit nou net ons blog zijn!

Hoewel we nu op een wat grotere camping waren hebben we toch even onze buren van de oude camping opgezocht, het oudere echtpaar waarvan de dame Texelse roots heeft. Dat was erg leuk en het zijn reuze aardige mensen.

We hebben maar weer eens gezien dat we een stadsjongetje hebben, en een wildernis-jongetje. Julian was het grootste deel van de dag spoorloos en als je hem zag was het om te vertellen dat hij alweer vriendjes had gemaakt.
Tristan hing de hele dag bij ons, verveelde zich en besprak elke gedachte met ons in een poging om dat te verhelpen. Op de één na laatste dag vond hij een vriendje en vermaakte hij zich geweldig. Dat doen we volgende keer anders, maar daar moet je hem een beetje op voorbereiden.

Op de terugweg (het was weer veel te snel voorbij) stopten we voor de nacht in Kaniva (Victoria). Niet ver daarvandaan (in Serviceton) is een oud, verlaten spoorwegstation. Dat was bijna honderd jaar in gebruik om alles over te laden van treinen met South Australia spoorbreedte naar Victoria spoorbreedte en andersom. We dachten er even een vlug kijkje te nemen maar er was een oude vrijwilliger die ons aanbood ook binnen te kijken.
Dat was super, hij had volop verhalen over de geschiedenis en hij was erg gecharmeerd van Julian die alles vroeg wat in hem opkwam en vooral de cellen wilde zien. Daar werden gevangenen vastgehouden om te wachten op de volgende trein.

Na veel langer dan gedacht gingen we weer op pad en keken nog even bij brandstoftanks die in de tweede wereldoorlog zijn gebouwd.
Vlak daarbij in Wolseley, een dorp van tien man, bleek een café open te zijn. We zouden eventjes één drankje doen om de lokale economie te steunen.

Ook dat was heel erg leuk: de kinderen speelden pool terwijl wij kletsten met de uitbater en 2,5 uur later gingen we dan eindelijk weer op pad!
We moesten 350 kilometer die dag en hadden er na zo'n vijf uur ongeveer 20 afgelegd...

In Bright werd wel duidelijk dat onze familietent zijn beste tijd heeft gehad. Die hadden we bij Carl Denig gekocht toen we Tristan verwachtten.
Niks is voor eeuwig, en vandaag hebben we met een beetje pijn in het hart een vervanger aangeschaft en de kapotte tent bij het vuil gezet.

Dus zelfs onze trouwe tent (hoeveel tenten hebben onderdak geboden in de Franse Dordogne en de Australische Alpen?) heeft meegedaan aan de estafette en het tentstokje doorgegeven...

Bekijk foto's

PostHeaderIconRoad Trip

De nieuwe bijdrage is laat, maar dat kwam omdat we op vakantie waren.
Voor het eerst gingen de jongens een hele vakantie niet naar vakantieopvang omdat we lekker weg waren.

Als echte Australiërs vonden we het tijd dat we Uluru / Ayers Rock eens in het echt gingen bekijken. Alleen Karla was daar al eens geweest en dat is alweer langer geleden dan ze leuk vindt.
Uluru is 2.179 km rijden via de route die wij kozen. Van tevoren waren we een beetje bang dat het teveel in de auto zitten zou worden, maar dankzij moderne voorzieningen als DVD in de auto, tablets en smart phones viel dat enorm mee.

We hebben de reis ook opgebroken door af en toe twee nachten op een camping te blijven zodat we een dagje helemaal niet hoefden te rijden.
Ik verwijs graag naar de foto's van deze prachtige reis, er waren teveel hoogtepunten om ze allemaal te noemen!

De lus van Alice Springs naar Uluru (de Mereenie Loop) was als verwacht het hoogtepunt, door de West McDonnell ranges.
Alice Springs is zo beroemd dat het leuk was daar eens echt te zijn, al had langer gemogen.
Daarna ging de route langs Simpon's Gap en Stanley Chasm, beide kloven in de rotsen met water (dat is niet zo vanzelfsprekend in dit land!). Ook Ochre Pits stond op het lijstje, een rots waar Aboriginals oker halen voor verf.

Overnachten deden we die nacht op een natuurcamping met uitzicht op de heuvels. De sterrenhemel was spectaculair. Vandaaruit konden we ook nog voor donker door een droge rivierbedding wandelen naar een heel mooi permanent 'waterhole' tussen de rotsen. De kleuren van die rotsen waren prachtig roze en paars. Helaas geen foto's omdat je erheen moest zwemmen.

Midden in de nacht moesten we gauw de buitententen zoeken en opzetten omdat het ging regenen. Die regen was al bij ons in Coober Pedy en zou later bij Uluru in de vorm van onweer ook nog onze luifel stukmaken. Laat je niks wijsmaken over hoe droog het is in de Australische Outback!

De volgende dag was er een onverhard stuk weg van 150 kilometer waar de banden behoorlijk zacht voor moesten zijn om geen lekken te krijgen door puntige stenen.
Op die weg kwam een door mij vooraf gekoesterde wens uit: we zagen een Thorny Devil!


Na die weg kwamen we bij Kings Canyon, waar we drie nachten hadden. De kinderen vermaakten zich met zwembad, zand en as. Ook hebben we daar een pittige wandeling gemaakt rond (en in) de canyon en zijn we er nog overheen gevlogen met een helicopter!
Een rib uit je lijf maar onbetaalbare smoeltjes van de kinderen.

Daarna was het dan zo ver: Uluru (Ayers Rock) en Kata Tjuta (Olga's). Zonder al teveel te verklappen voor mensen die er zelf nog heen willen: Uluru is een grote rots.
We zijn er omheen gelopen omdat we beklimmen niet zo nodig vonden. Aboriginals willen niet dat je dat doet en volgend jaar mag het zelfs niet meer.
Wij respecteren dat, vooral omdat de klim de volgende dag gesloten was wegens te harde wind. Door alle bekende attracties op de route waren we niet de enigen die deze lus reden vanuit Alice Springs. We kwamen regelmatig dezelde mensen tegen.
Dat was ook leuk voor de kinderen, die op die manier regelmatig vriendjes zagen van vorige campings. Vooral twee families uit Victoria die samen reisden met hun respectievelijk twee dochters en twee zoons waren favoriet. Er zijn heel wat zwembaduurtjes met die kinderen doorgebracht.
Toen onze wegen uiteindelijk definitief scheidden was dat wel even huilen geblazen. De arme jongens leren afscheid nemen op de enige manier die mogelijk is: door het mee te maken. Maar dat doet je wel wat als ouders.

Uiteindelijk moesten we natuurlijk terug naar het echte leven. Voor ons allebei flinke drukte op het werk.

Maar ook een ochtendje met zijn tweeën zuurdesembrood leren bakken, dat was mijn verjaardagscadeautje voor Karla die op vakantie jarig was.

Bekijk foto's

PostHeaderIconSint Laurens

Vandaag is 10 augustus, Sint Laurens dag.

Samen met twee anderen was het mijn beurt om lunch te verzorgen voor alle collega's en laat Sint Laurens nou net de beschermheilige zijn van koks!
Ik heb hem eer aan gedaan door zelf niet te koken maar de keuken op te ruimen achteraf.

De maand begon ook al culinair, zij het met de nadruk op het vloeibare aspect. Met Michael en een mij tot dan toe onbekende andere Dutchie zijn we naar het Beer and BBQ festival geweest. Dat was erg leuk en lekker! Je krijgt aan het begin een glas en die kun je bij stands van allerlei brouwerijtjes laten vullen. Je betaalt voor een beetje (om te proeven), een halve of een hele. Superleuk, volgend jaar weer.

De middag ervoor bleek helaas een van mijn kapotte schakelkabels ($8,=) in werkelijkheid een kapotte rem-/schakelhendel ($230,=) te zijn. Au.
Inmiddels is dat allemaal besteld, bezorgd en gerepareerd maar het weer is te slecht om veel buiten te fietsen.

Wat klimaat betreft moeten we maar eens kijken naar emigreren, het schijnt dat ze in Noord-Europa wel mooie zomers hebben...
Een jaar geleden waren we nog in Nederland en Frankrijk, gevoelsmatig lijkt dat veel verder weg helaas.

We hadden een paar sociale bijeenkomsten deze maand. We hebben weer eens goed bijgekletst met de Schotten bij de Duck, en met Ruth en Damien (de ouders van Tristans vriend Darcy) in het restaurant van een lokale footy oval.
En afgelopen zaterdag liep even naar het nieuwe huis-in-aanbouw van de Adelaidse connectie kijken volledig uit de hand, eindigend in Belair met allemaal ongeplande gezelligheid.

Julian gaat nog steeds voorbeeldig, maar je moet er wel bij blijven. Hij had een cross country hardloop-'wedstrijd' met Karla als vrijwilliger. Julian won de wedstrijd niet, maar hij won wel een mega-mand met lekkers in de loterij.

Tristan was natuurlijk jarig! Als verjaardagsfeestje zijn we naar een heuse footywedstrijd in de Adelaide Oval geweest met drie vriendjes. Het feestvarken was ziekjes in het begin maar knapte gelukkig vrij snel na het begin van de wedstrijd op.

Na een heleboel nachtelijke Tour-etappes (we gaan nog veel plezier beleven van Tom!) en die pyama party moest er wel even wat slaap ingehaald worden.

Het is hier hartje 'winter' en de kinderen hadden twee weken vakantie. We zijn daarin een lang weekend naar de Barossa gegaan in een huisje op een camping. Dat was erg leuk, al moeten we voor het mooie waterspeelpark nog een keer terug in de zomer.
Tanunda is een leuk plaatsje met een craft brewery, winkeltjes met oude spullen en verrassend veel Duitse geschiedenis.
De jongens hadden hun fietsen mee en hadden daar veel plezier van... tot ze op het eind aan ons wilden laten zien hoe leuk het rondje was dat ze hadden, Julian iets te hard wilde en... snoeihard onderuit ging.
Zijn knieën lagen goed open en die nacht moest hij op de bank slapen met mij naast hem.
Inmiddels is dat weer mooi genezen, dat gaat nog lekker snel bij die kleintjes.

Mijn werk is leuk de laatste tijd, ik ben bezig een soort product expert te worden.
Karla vindt haar werk ook leuk als het maar niet altijd veel te druk was. Maar ondanks dat loopt ze nog twee keer per week hard, en dan bedoel ik ook hard!

Tot slot: in November zou Annemiek drie weken komen, maar we hebben Willem Jan zover gekregen dat hij haar (en ons dus) de laatste week komt vergezellen. Leuk!

Bekijk foto's

PostHeaderIconGrampians

Alweer een maand voorbij en natuurlijk weer veel beleefd.
Julian wil al lang erg graag een huisdier, maar met twee banen zien wij honden en katten niet zo zitten. Ook weten we precies hoe het afloopt met de plechtige belofte dat hij er zelf voor zal zorgen.
Als compromis hebben we twee goudvissen voor hem gekocht. Het mannetje natuurlijk helemaal verguld. Ondanks dat we de precieze aanwijzingen opvolgden, was er de volgende dag al eentje dood!
Maar de andere gaat nog steeds goed en Julian geeft hem elke dag eten.

Die eerste zaterdag zijn Karla en ik 's avonds lekker luxe uit eten geweest. We hadden van ons bezoek aan Nederland nog een bon voor een superluxe restaurant in de botanische tuin van Adelaide, die we hadden gekregen van Matthijs en Marjorie (superlief!).
Om het nog luxer te maken hebben we de kinderen laten logeren bij hun vriend Spence, en hebben wij lekker een nachtje in een hotel doorgebracht. Ondanks dat we allebei doodmoe waren, hebben we er toch heerlijk van genoten.
Momenten met zijn tweetjes zijn veel te zeldzaam!

Alle andere weekenden ben ik bij stukjes en beetjes ook aan het werk geweest met klussen aan mijn projectje, van de houtfoto van vorige keer. Dat is nu af: het is een 'fridge slide' met kooi eromheen.
Door een extra vloer te maken kon daar rails aan vastgemaakt waardoor de koelkast nu naar buiten kan 'sliden' voor betere toegang op kampeertrips. De kooi eromheen zorgt ervoor dat je er bagage tegenaan en op kunt stapelen zonder de beweging onmogelijk te maken.
Ik ben erg tevreden over de netheid van het resultaat!

Helaas was ik niet op tijd klaar om de zaak al te testen op ons kampeertripje naar de Grampians.
Op de weg daarheen hoorden we een knal en stopten om te zien wat dat was. We dachten een lekke band, of een tak geraakt met de dakdrager ofzo.
Twee dames die stopten wisten te vertellen dat het een afgebroken dynamopoelie was (als het internet 'alternator pulley' goed vertaald heeft tenminste!).
Daarmee kun je niet door, dus de auto ging met de auto verder. Ik reed mee met de takelwagen, de rest ging per taxi naar het volgende dorp.
Daar hadden we het grote geluk bij een ongeluk dat er laat op zaterdag nog een zaakje open was dat het onderdeel had èn het er direct op kon zetten! Waar wij dachten twee van de vijf dagen vakantie te moeten wachten, bleef de schade beperkt tot drie uur en een stevige deuk in het vakantiebudget.

We hebben in de Grampians mooie ritten gemaakt (ook onverhard, het blijft geweldig op wat voor plekken je kunt komen met 4x4). Ook hebben we wandelingen gemaakt en Aboriginal rock art bekeken. We hadden een mooie camping met een hele hoop brutale kakatoe's.
Het was maar een korte vakantie maar het is altijd heerlijk om in de Grampians te zijn.

Het weer was tot vorige week geweldig. Het bleef maar zomer, terwijl we al twee maanden in de herfst zaten.
Maar nu is de winter dan eindelijk aangekomen. Het is koud en nat en guur en we hebben vanavond voor het eerst ook het vuurtje weer aan.

Natuurlijk is er ook sportief nieuws: Julian heeft nu op donderdagmiddag basketbal training op school. Hij vindt het vooral leuk eens iets te hebben wat Tristan niet ook doet, en waar Tristan dus ook niet automatisch beter in is.
Tristan heeft ondertussen meegedaan aan een twee kilometer cross country hardloop wedstrijd tussen een paar scholen uit de regio. De eerste zes gingen door en meneer werd vierde, van 99 kinderen!
Hij gaat nu begin volgende maand tegen andere kinderen uit een grotere regio die zich ook gekwalificeerd hebben.

In ander nieuws liet mijn gezondheid het een beetje afweten, ik was al weken moe en had een heel pijnlijke neus. Na uitgebreid consult bij dokter Google besloot ik dat het rhinitis was. Daarbij zou neusspray met corticosteroïden helpen, en dat blijkt nog het geval ook.
Nu moet ik alleen erg oppassen bij de dopingcontrole want ik heb van dokter Google geen attest gekregen.

Bekijk foto's

PostHeaderIconStrikers kampioen

De afgelopen maand ben ik voor de eerste keer alleen met Tristan naar een sportwedstrijd geweest. Het cricket team, de Adelaide Strikers, speelde tegen de Hobart Hurricanes in de Big Bash League (BBL). Dat is een lekker spectaculaire toestand die elk jaar populairder wordt en de meeste kinderen vinden het geweldig.
Het was natuurlijk een hele belevenis voor Tristan en de Strikers werkten mee door de wedstrijd nipt te winnen.

De avond erna was ik alweer op pad: nu naar het vliegveld om Willem Jan en Annemieke op te halen. We hadden ze gevraagd wat chocola mee te nemen maar we hadden er niet op gerekend dat ze voor een tekort in Nederland zouden zorgen!
Voor de kinderen hadden ze ook nog heel veel lego mee, waar Willem Jans bijna volwassen zoon niet meer mee speelt. Helemaal geweldig natuurlijk!

Het was erg warm, tussen twee dagen van 40 graden in was het ook 's nachts nog 27.
Door de hitte was ook de Tour Down Under toertocht afgelast en de etappes werden ingekort of startten vroeger.

De gasten moesten daar even aan wennen maar een zwembad helpt daarbij aanzienlijk.
Air conditioning zou dat ook doen, maar 42 graden vond onze installatie een goed moment om er weer mee op te houden. En helaas kon de reparateur niet meer voor het snikhete weekend komen.

We hebben met Willem Jan en Annemieke een dagje Tour Down Under gedaan in McLaren Vale en Willunga (handig, een seven-seater auto!).
De jongens zijn nu helemaal zelf Willunga Hill naar boven gefietst en waren daarmee zo ongeveer de jongsten die dat deden. Ze werden luid aangemoedigd door iedereen langs de kant en met verhitte koppies maar zonder hulp kwamen ze boven.
Superstoer vind ik dat, het is een pittige klim!

De volgende dag was voor Tristan weer sportief: 'we' hebben de Waterfall Gully to Mount Lofty hike gedaan. Vier kilometer supersteil omhoog wandelen, en bij 37 graden. Julian en ik offerden ons op om de wandelaars beneden af te zetten en dan boven weer op te wachten met de auto. Het viel niet mee maar iedereen kwam boven. De toeristen hadden wel wat moeite met de warmte, begrijpelijk.

Na afloop moesten ze natuurlijk nog even kennis maken met The Duck Inn (nu hernoemd tot The Duck) en de middag werd afgesloten met zwembad thuis.
Terwijl de gasten de week doorbrachten in Flinders Ranges was het voor de jongens alweer de laatste zomervakantie week. Die vrijdag was het Australia Day en dus hadden we een lang weekend dat we weer doorbrachten met de Nederlanders.
Strand en BBQ zijn traditionele dingen om te doen en we zijn nu Australiërs dus hadden we geen keus.

De rest van het weekend hebben we ook leuke dingen gedaan en de gasten flink wat van onze omgeving laten zien. Het was verschrikkelijk heet (42 graden) dus ook daar hebben ze kennis mee kunnen maken. Slapen was echt een uitdaging, met een bed dat je nauwelijks wilde aanraken.

Na het weekend bleek wat er mis was met de airco.
We waren bang dat er een nieuw lek was waardoor al het dure gas weer was verdwenen maar gelukkig was het veel simpeler deze keer. Door de hitte trok de airco iets teveel stroom en de zekering was van te lage capaciteit. Dat is nu verholpen dus we zitten weer even goed. De nieuwe zekering was aanzienlijk goedkoper dan de reparatie met nieuw gas van twee maanden terug.
En de dag viel nog minder duur uit dan we dachten. De koelkast maakte al een tijd een enorm lawaai en dat klonk precies als een kapotte compressor (zei Youtube). Maar toen ik de achterkant eraf haalde bleek er iets heel simpels te resoneren en dat was zo vastgemaakt.
Koelkast weer als nieuw, gratis!

Helaas was het na twee weekenden weer tijd voor onze gasten om door te reizen. Ze mogen nogeens terug komen! Wij begonnen het gewone leven weer in ernst, met werk en weer school.
De eerste week van school ging heel erg goed, de jongens waren positief en deden zonder morren wat er van ze gevraagd werd.
Tristan heeft nu zijn 'pen license', die krijg je als je goed genoeg schrijft en dan mag je met een echte pen in plaats van potlood schrijven. En Julian moet nu vermenigvuldigingstafels leren en vindt dat nog wel leuk ook!

Vorige week vrijdag wilden we naar de golfclub, maar omdat de Strikers hun halve finale speelden, wilde ik dat wel zien op tv. Maar op het werk bleek dat nog veel beter te kunnen: mijn baas had vier kaarten maar kon zelf niet, dus zijn wij gegaan!
En dan nog in het luxe gedeelte van het stadion dat gesponsord wordt door Audi. Het was een echte thriller die in Adelaide's voordeel werd beslist met de laatste bal. Dat bracht ze naar de finale, die ze ook wonnen! Maar dat zagen we dan weer wel gewoon op tv.

En gisteren vierden Karla en ik onze trouwdag, de elfde alweer. We zijn nu 15 jaar samen en hopen dat nog lang te blijven!

Bekijk foto's

PostHeaderIconMin of meer vakantie

Eindelijk was het zover: het werk zat erop. De laatste dag voor kerst was traditiegetrouw break-up day en er wordt die dag erg weinig gewerkt. In plaats daarvan is er veel kletsen en een luxe lunch in een restaurant.
Deze keer was er geen speciaal event zoals een helicoptervlucht of iets dergelijks maar dat hebben collega Bryan en ik goed gemaakt door na het 'werk' naar een cricketwedstrijd te gaan.

De volgende ochtend ging buurman Johnny naar de stort en er was in zijn aanhanger ook nog plaats voor wat van onze rommel. Ik dacht dat het wel aardig zou zijn om dan met hem mee te gaan om te helpen uitladen daar.
Daarna nam Johnny me mee om 'the block' te laten zien. Dat is een stuk grond dichterbij de stad dat van een vriend van hem is, hij had dat al weleens verteld. Die vriend heeft wat het waard is niet nodig en dus gebruikt een groepje Italiaanse klussers het om hun aanhangers te stallen, maar ook om daar lekker rustig in het groen te zitten met een glaasje.
En zo zat ik dus ongepland aan een ontbijt van bier en toast met salami. Ik snap wel wat er zo leuk is aan het block!

Daarna was het natuurlijk kerst, wat we op inmiddels traditionele manier hebben gevierd met een lekker ontbijtje en stapels cadeautjes onder de kerstboom. En meteen daarna druk spelen met lego.

Meteen de volgende dag hebben we ingepakt en zijn we naar de camping in Hahndorf gegaan. Tweede kerstdag, of boxing day, stelt hier weinig voor maar is wel een vrije dag.
Het was maar een half uurtje rijden, dat zijn we anders gewend. Het was een mooie camping, helemaal goed voor de jongetjes met volop gelegenheid om te fietsen, en met een zwembad, games room en springkussen. Ze hebben zich er goed vermaakt en wilden eigenlijk voortdurend op de camping blijven.
Al waren ze voor een hot dog of iets anders lekkers voor lunch nog wel over te halen. Ze hebben ook lekker veel vriendjes gemaakt.
Door Europa hadden wij te weinig vrije dagen, dus diezelfde week heeft Karla drie dagen gewerkt. Ik ben op de camping gebleven en omdat de vakantie iets te lang op zich liet wachten was ik die dagen, die ik dus vrijgenomen had, elke dag wat zieker. Op de vrijdag kon ik nauwelijks van de grond komen.
Ik was die zaterdag zo ongeveer weer beter, dus de afspraak met de Schotten om te lunchen kon doorgaan. Die waren even vergeten te melden dat ze James' ouders bij zich hadden maar dat waren gelukkig leuke mensen.

Die maandag was het nieuwjaarsdag maar dinsdag was het mijn beurt om vier dagen te werken. Zowel Karla als ik hebben alle dagen geforenst op de fiets vanaf de camping. Mooi maar pittig. En hoewel het een beetje een noodoplossing was, was het toch wel leuk om 's avonds niet naar huis maar naar de camping te fietsen.
Toen we samen weekend hadden zijn we ook nog wat mooie ritjes gaan maken over kleine weggetjes om te genieten van de prachtige omgeving in ons stukje van de wereld.

Inmiddels is alles weer bijna gewoon, al gaan de jongens nog naar vakantieopvang en niet naar school. Gelukkig doen ze daar nog steeds elke dag leuke dingen, dus dat loopt best zo.
De Tour Down Under staat weer voor de deur en deze keer gaan we, net als in Frankrijk (waar ze ook een redelijk bekend wielerrondje hebben), naar de koers kijken met Willen Jan en Annemieke!
Die komen donderdag aan en dat wordt gezellig, we verheugen ons erop. De voorspelling is wel dat ze gelijk 41 graden voor hun kiezen krijgen...

En om nog even op Johnny terug te komen: zijn tweelingbroer is eindelijk over uit Italië voor een paar weken. Toen Johnny gebeld werd met het nieuws kon hij alleen een ontroerde snik uitbrengen en hij gaf de telefoon gauw aan zijn vrouw.
Inmiddels hebben we Enrico en zijn reisgezel Lorenzo ook ontmoet. En dat was weer Italiaans gezellig.

Bekijk foto's

PostHeaderIconDe draad weer oppakken

Na onze reis naar Europa in juli alweer, is de draad zo ongeveer weer opgepakt. Er bleef nog één los eindje over: het blog!
De reis naar Europa was fantastisch en het was heerlijk zoveel mensen (en plaatsen) weer te zien! Maar weer terug leverde het ook writers block op: vertellen wat we allemaal gedaan hadden was gewoon teveel.
Tot ik bedacht dat dit een blog over ons leven in Australië is.
Het was ook best moeilijk het Australische leven weer op te pakken, en we zijn erachter gekomen dat het heel raar is om twee zo verschillende en ver van elkaar verwijderde plekken te hebben die toch beide zo vertrouwd zijn!

Na onze terugkomst begon een wat zware tijd: we moesten compleet met jetlag en onverwerkte ervaringen en herinneringen meteen weer aan het werk en naar school. Het was een hele opluchting dat de kinderen die overgang veel soepeler doorstonden dan we hadden gevreesd, al misten ze iedereen wel, vooral hun neefjes en nichtje.
Wat wennen niet makkelijker maakte, was dat het hier nog lang koud en nat was. Dit weekend begint eigenlijk de lente pas echt met wat bestendiger mooi weer. Eerder was het steeds na een dagje of twee weer bekeken.

Niet zo lang na terugkomst vierden we onze zevende "aussieversary", en ook Karla heeft nu de overstap gemaakt naar Australisch staatsburgerschap. Die is er nu dus ook uitgegooid door tolerant Nederland. We zitten nu nog in de procedure voor een paspoortaanvraag voor haar en dan zijn we echt even klaar met formaliteiten.

Na Europa was de fietsconditie natuurlijk niet meer wat die geweest was en ook die draad oppakken was lastig. Maar nu gaat ook dat weer in een stijgende lijn. Voor de komende jaren heb ik wat mooie doelen in de vorm van de 7 peaks challenge, dat is in één seizoen de zeven meest tot de verbeelding sprekende bergen in Victoria beklimmen. Twee daarvan kennen we al en het zijn echte bergen, in tegenstelling tot onze heuvels hier (zo'n twee uur klimtijd tegenover 10-30 minuten die we hier gewend zijn).
Maar dit jaar wordt dat niks omdat al onze vakantiedagen nog in Europa liggen.

Karla loopt natuurlijk weer supergoed hard en de kinderen zijn weer begonnen met Little Athletics. Na heel wat studie is Karla daar nu vrijwilliger geworden, ze is official (tijdmeting en dergelijke) en coach.
Verder heeft ze de City to Bay alweer gedaan maar net als vorig jaar als support voor één van haar zoons. Julian heeft de zes kilometer met haar gelopen en dat ging nog heel aardig, al moest hij af en toe wel wandelen.
Tristan heeft ook de zes gedaan met de vader van zijn vriendje Darcy. Tristan hoefde niet te wandelen maar hij moest af en toe wel inhouden omdat hij te hard ging voor Damian!

Het hoogtepunt van de afgelopen weken was letterlijk en figuurlijk onze kampeertrip naar Flinders Ranges.
Kamperen is altijd leuk en Flinders Ranges is een prachtig gebied. Dit keer hadden we voor het eerst zonnepanelen mee en dat ging perfect, zonder stroom op onze plek hadden we toch vier dagen een koude koelkast.
We hebben een schitterende 4WD tocht gemaakt die ons naar een mooi uitzichtspunt bracht, maar het avontuur onderweg was minstens zo mooi. Ongelofelijk waar je onze woon-werk en boodschappen-auto naartoe blijkt te kunnen sturen!
De laatste klim naar de top was zo steil dat we even grip verloren, dan kom je met de punt van de auto richting de wolken stil te staan, en achteruit is niet echt een optie!
Dat was even eng, op advies van de camping hadden we een bandenspanning gekozen die te hard bleek. Daar sta je dan.
Na drie pogingen probeerde ik het met de automaat in handgeschakelde modus en dat ging, weer wat geleerd dus.

We hebben ook nog een mountainbike tochtje gemaakt met zijn viertjes (alle fietsen waren mee) op Karla's verjaardag. Dat was leuk, en er was veel wildlife te zien: kangoeroe's, emu's en mooie hagedissen.
En ook weer terug thuis konden we volop genieten van wildlife: we hadden al twee gecko's in onze hordeur, maar nu blijkt er ook een blue-tongue lizard in onze tuin te wonen. Op weg naar het werk op de fiets gister reed ik vlak langs een kangoeroe en op weg naar huis kwam me midden in onze straat een koala tegemoet gerend!

De laatste weken van de schoolperiode en ook nog in Flinders Ranges was Julian helaas wel in een heel lastige fase. Dat kan enorm frustrerend zijn en energie vreten. Je moet dan alle zeilen bijzetten om goed ouderschap te leveren maar het lijkt erop dat het weer even gelukt is, ze hebben allebei twee heel goede vakantieweken achter de rug waarin het weer echt genieten is van ze.
Dat ze opeens met een kopje koffie aan komen zetten voor je en dat soort dingetjes, dat is echt leuk.

Bekijk foto's

PostHeaderIconOpgestoerd

Ik ben een weekje te laat, er moest namelijk weer gekampeerd worden. Maar laat ik dit onlogische verslag op zijn minst chronologisch houden.
Hebben we deze deja vu niet eerder gezien?

We hadden al het plan om de auto wat stoerder te maken maar vonden dat dat wel tot na de vakantie kon wachten. Maar toevallig hoorden we op de radio dat de All Terrain banden die we wilden in de aanbieding waren als je er snel bij was.
Wij zijn uiteraard niet vatbaar voor reclame maar we hebben toch maar snel besloten.

Banden waren maar de helft van de voorgenomen verbeteringen, dus later hebben we ook de vering geregeld. De auto staat nu iets hoger op de poten en kan meer terrein aan.
En we hadden al een bodembeschermplaat (3x de woordwaarde...) die er nu ook onderzit. Leuk & stoer!

De seizoenen wisselen hier, de zomer loopt op zijn eind (of eigenlijk is het al een paar weken herfst al is het weer nog mooi). Little Athletics zit er weer op en footy training is weer begonnen.
Er zijn nog geen wedstrijden, dus hebben we in het weekend wat tijd voor van alles en nog wat.

Zo hebben we Tristan helaas stekeltjes moeten geven omdat de hoofdluisbehandeling iets te vaak nodig was en ook te pijnlijk was met zijn langere haar. Dat was in bed huilen voor de arme jongen. Maar geholpen heeft het wel.
Ook heb ik James (de Schot) geholpen met zijn hekwerk om de tuin. Dat was een lange dag ploeteren en helaas kwam hij net wat materiaal tekort om het af te maken. Als bedankje hebben we lekker met zijn allen fish and chips gegeten.
Dat mocht ook wel, want mijn delicate kantoorhandjes hadden nog een week blaren.

Overigens is niet alleen de auto opgestoerd, ons huis wordt dat ook. We hebben namelijk de knoop doorgehakt en 'krijgen' volgende maand zonnepanelen. Onze timing was perfect, want de capaciteit bleek een week later niet meer mogelijk door een wijziging in de regels!

We zijn deze maand ook begonnen met Tristan officieel een half uurtje na Julian naar bed te laten gaan. Julian was daar na een paar dagen helemaal aan gewend, maar ons avondje wordt wel steeds korter.

Er was ook ouderavond op school, waar ik heen gegaan ben. Over Tristan valt weinig te zeggen, behalve hoever die voor ligt op de klas. Die gaat echt geweldig en ook sociaal gaat dat allemaal prima.
Julian loopt juist een klein beetje achter op zijn klas omdat hij maar niet serieus kan zijn. Hij is supergauw afgeleid. Maar zijn juf vindt het niet iets om ons zorgen over te maken. Hij is wat 'jong' voor zijn leeftijd en op gegeven moment valt het wel op zijn plek, is de verwachting.
Volgens mij heb ik zojuist een 40 jaar oud rapport van een andere Bloem overgeschreven...

Tristan heeft nu een nieuwe kast op zijn kamer, de oude commode is verkocht. Even slikken, maar ze worden groot! Uiteraard was de kast in de muur verankeren een langere klus dan gepland.
Datzelfde weekend hebben we ook een stoer proefritje gemaakt met de coolste auto ever!

De zondagavonden zijn weer laat door voorjaarsklassiekers op tv. Helaas wordt de Giro dit jaar niet uitgezonden op gratis zenders, al is dat dus wel beter voor de nachtrust.

Zoals al geplubiceerd ben ik nu Australiër en Karla nog niet. Wel is haar resident return visa goedgekeurd, dus ik ben erg blij te kunnen melden dat ze ook weer naar huis mag na buitenlandse reizen! Gelukkig maar, want ik ben toch wel erg aan haar gehecht.
Ik denk trouwens dat Australië een beetje spijt heeft, want vandaag werd bekend dat ze de regels behoorlijk strenger gaan maken.

Tot slot was er natuurlijk weer een kampeertrip en wel de traditionele Pasen in Wirinna Cove met de Schotten, die we ook kennen van die camping. Het was weer superleuk en ontspannen, en het weer was geweldig. We hebben een paar nieuwe dingen gedaan, zoals krabben vangen in rock pools (ik zal niet nog een keer onderschatten hoe hard die beestjes kunnen knijpen!) en lunchen in een nieuw tentje aan het strand van Normanville.
Maar volgende keer gaan we toch eens kijken naar iets nieuws, om te voorkomen dat elke Pasen echt een kopie wordt van de vorige.

Bekijk foto's

PostHeaderIconKleine kinderen worden groot

Ik ben een weekje te laat, er moest namelijk weer gekampeerd worden. Maar laat ik dit onlogische verslag op zijn minst chronologisch houden.

Vlak na de laatste blog hadden we de jaarlijkse conference van het werk. Het thema was 'top secret' en alle business partners maken altijd veel werk van het diner op zaterdagavond waar men geacht wordt verkleed te komen.
Mensen die mij kennen weten dat ik dol ben op verkleedfeestjes, het is mij niet gauw gek genoeg. In het verleden heb ik al gemerkt dat je niet verkleden echter genanter is dan de raarste uitdossing. Op de uitnodiging stond dat je je uiterste best moest doen je ware identiteit te verhullen.
Waar de meesten als beroemde detectives kwamen, had ik precies dat gedaan: mijn best gedaan er zo anders mogelijk uit te zien. Met succes, want ik won de prijs voor best-dressed! Dat mag een wondertje heten voor mijn eerste keer verkleden sinds mijn indianenpakje van toen ik zes was.
Zelfs een collega waarmee ik regelmatig op vrijdag een pint drink vroeg aan anderen: "Who the f#ck is that?" Missie geslaagd. De prijs was overigens een speciale versie van Cluedo, waarschijnlijk omdat ik net zo van spelletjes houd als van verkleden...

Julian zit de laatste tijd een beetje in een bange fase, hij denkt steeds (vooral in bed) dat er brand gaat komen, en dat hij of wij doodgaan. Hij vindt regen eng als hij in bed ligt en hij is ook even geen fan van het donker. Serieus nemen maar en hopen dat hij eruit groeit, zal haast wel. Het gaat zelfs nu al veel beter.

Wat hopelijk ook goedkomt is zijn leesvermogen. Hij loopt een beetje achter op zijn klas en is nu op bijspijkercursus gezet. Als we huiswerk met hem doen merken we dat hij vaak niet wil en meteen moe is bij het lezen. Voor spelen heeft hij energie genoeg en hij probeert het lezen steeds te onderbreken met grapjes.
Maar als hij zijn best doet kan hij het gewoon heel goed. De truc is dus niet alleen oefenen maar ook proberen te zorgen dat hij snapt wat er leuk is aan lezen. Een hele uitdaging.

En net als Julian zijn wij binnenkort ook geen fan meer van het donker, want we verdiepen ons volop in zonnepanelen. De energieprijzen rijzen hier de pan uit en wat je zelf maakt hoef je niet te kopen. Daar zijn we dus lekker mee bezig en waarschijnlijk gaat het in de komende maanden wel gebeuren.

Nog ter gelegenheid van ons tienjarig huwelijksjubileum zijn we er eindelijk weer eens met zijn tweeën op uitgeweest! We zijn Indiaas gaan eten in de stad en zijn daarna naar een voorstelling geweest van Sammy J op het Fringe-festival. Eén maand per jaar is Adelaide de festivalhoofdstad van de hele wereld en ver daarbuiten, met letterlijk honderden voorstellingen in tenten en theaters.
De voorstelling die wij bezochten was heel erg goed en de krant bestempelde hem later ook tot 'best of the show' en 'simply genius'.
We sloten de avond af met een echte Franse crêpe in een bijna echt Frans tentje. Heerlijk avondje! Doen we over tien jaar weer.

Na de ronduit teleurstellende lente en ook best natte zomer is de herfst hier begonnen met een week op rij temperaturen van in de dertig. Uitgerekend die week had de Adelaidse connectie gekozen om naar Nederland te reizen. Maar we hebben inmiddels prachtige wintersportfoto's en -filmpjes van ze gezien, dus wie het laatst lacht...
Ik ben inmiddels weer begonnen met nog wat serieuzer fietsen (ik wil tenslotte een beetje hard Mont Ventoux op straks) en ook de omweg op donderdagochtenden is terug. Laatst moest ik op weg naar huis om een hele dikke brown snake heen, die daar net zo van schrok als ik. Als die bijten ben je het haasje, maar vluchten doen ze gelukkig liever.

Kleine kinderen worden groot, en daarom hebben we nu voor allebei een bureautje gekocht, met papierlaatjes en een lampje, ze vinden het prachtig.
Voor Tristan hebben we ook een groot bed gekocht. Ikea en Lego hebben hetzelfde effect op Karla, dus iedereen ging te laat naar bed omdat het af moest en zou. Maar het is mooi en Tristan is nu echt een grote jongen. Soms.

Vorige week zijn we met Karla's werk naar de dierentuin in de stad geweest, die speciaal die avond open was voor haar en één ander bedrijf. Het was een beetje gek zoveel bekenden tegen te komen maar het was erg leuk en weer zo'n mooie zwoele avond.

En afgelopen weekend hebben we dus gekampeerd. Het weer vond het tijd voor een adempauze, dus middenin twee weken met 34 graden en zon, besloot het dit weekend net te regenen. Nou ja, geeft niet, we hadden nog steeds veel plezier (en onze gazebo was een levensredder). We waren met de Schotse vrienden die we kennen van kamperen. Tristan en Julian zijn helemaal gek van hun zoon van 11, Spencer. Die drie kunnen het goed vinden en ook de ouders kunnen wel lol maken.
We hebben weer mooie dingen gezien en gedaan, zie de foto's!

Bekijk foto's

More Entries >>


Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.