PostHeaderIconWarm en koud

Een weekje te laat maar met de kerstvoorstelling op de lagere school van de jongens, Julians verjaardag en het bijbehorende feestje in het weekend zat het blog bijwerken er even niet in.

Het kerstfeestje verliep volgens traditie: schattig, al die kindertjes maar het mag ietsjes minder lang. De laatste drie van de twintig liedjes konden wij wel missen en om ons heen kijkend dachten er meer mensen zo over.
Na afloop was het nog tot laat slingers ophangen en andere voorbereidingen voor alweer de achtste verjaardag van onze kleine grote man. Hij was blij met zijn skateboard en hij blijkt het ook best goed te kunnen met nog weinig oefenen.
Soms ging het natuurlijk niet zoals hij wilde en dan was er meteen niks meer aan en liep hij boos weg. Van wie hij dat heeft, geen idee.

De zaterdag erop was zijn feestje en omdat Tristan vorige keer een sleepover party had, mocht hij dat ook. En net als bij Tristan was dat best leuk maar ook doodvermoeiend. Julian had het naar zijn zin en daar ging het uiteindelijk om.

Ook in de afgelopen maand: het is af en toe erg warm, en af en toe wat koeler en nat. Op een hete dag bleek de airconditioning het niet meer te doen. De monteur die kwam ontdekte een lek en zonder gas doet ie het niet. Hij kon het diezelfde middag nog maken. Helaas kregen we het weer erg warm toen we de rekening zagen: er moest drie kilo gas in en dat kost $125 per kilo. Bovenop de voorrijkosten en arbeidsloon.
Maar uiterdaard lekker dat het weer in orde is en we blijken zelfs airco te hebben in alle kamers, terwijl de vorige bewoners zeiden dat dat niet zo was. Hebben we het dus vijf jaar lang voor niks te warm gehad...

De auto zijn we aan het veranderen in een offroad beest. Niks al te geks voor Australische begrippen, maar ik doe veel research en we besluiten dan de verstandige dingen te doen die het mogelijk maken mooie, afgelegen plekken te bereiken en dat dan nog met veel avontuur en plezier.
En het ziet er lekker cool uit.
Over avontuur gesproken: we hebben weer een weekendje gekampeerd op een natuurcamping. Deze keer was dat een splinternieuwe heel dichtbij huis, bij een kloof met een riviertje. Een aantal jaren geleden heb ik daar met twee anderen een mountainbike tocht gemaakt, voor wie een goed geheugen heeft: Onkaparinga Gorge heet het.
Het was een erg leuke kampeerplaats en je kon een mooie wandeling maken de kloof in, naar het riviertje. Wel was het soms een beetje jammer dat van alle natuurgeluiden, die van de jonge homo sapiens nogal overheersend waren...

Julian heeft weer een zwemdiploma gehaald en moet er nu nog twee. Na alle lessen borstcrawl moet hij nu schoolslag leren, wat knap lastig is. Ook Tristan had daar moeite mee.
Tristan heeft een fase achter de rug waarin hij een paar keer niet kon slapen. Vervolgens was dat een paar weken het enige waar hij aan kon denken: of hij wel zou kunnen slapen die avond. Volwassenen weten dat dat de beste manier is om te zorgen dat je de slaap niet kan vatten.
Maar hij lijkt er sinds een week of twee weer overheen.

We zitten nu in de fase dat alle dingen op zijn eind lopen op weg naar kerst, wat hier ook de zomervakantie is. Veel dingen stoppen voor een maand en ook school is nu voor zes weken klaar.
De laatste weken waren erg druk dus we zijn allemaal wel even toe aan een lagere versnelling!

Bekijk foto's

PostHeaderIconDe draad weer oppakken

Na onze reis naar Europa in juli alweer, is de draad zo ongeveer weer opgepakt. Er bleef nog één los eindje over: het blog!
De reis naar Europa was fantastisch en het was heerlijk zoveel mensen (en plaatsen) weer te zien! Maar weer terug leverde het ook writers block op: vertellen wat we allemaal gedaan hadden was gewoon teveel.
Tot ik bedacht dat dit een blog over ons leven in Australië is.
Het was ook best moeilijk het Australische leven weer op te pakken, en we zijn erachter gekomen dat het heel raar is om twee zo verschillende en ver van elkaar verwijderde plekken te hebben die toch beide zo vertrouwd zijn!

Na onze terugkomst begon een wat zware tijd: we moesten compleet met jetlag en onverwerkte ervaringen en herinneringen meteen weer aan het werk en naar school. Het was een hele opluchting dat de kinderen die overgang veel soepeler doorstonden dan we hadden gevreesd, al misten ze iedereen wel, vooral hun neefjes en nichtje.
Wat wennen niet makkelijker maakte, was dat het hier nog lang koud en nat was. Dit weekend begint eigenlijk de lente pas echt met wat bestendiger mooi weer. Eerder was het steeds na een dagje of twee weer bekeken.

Niet zo lang na terugkomst vierden we onze zevende "aussieversary", en ook Karla heeft nu de overstap gemaakt naar Australisch staatsburgerschap. Die is er nu dus ook uitgegooid door tolerant Nederland. We zitten nu nog in de procedure voor een paspoortaanvraag voor haar en dan zijn we echt even klaar met formaliteiten.

Na Europa was de fietsconditie natuurlijk niet meer wat die geweest was en ook die draad oppakken was lastig. Maar nu gaat ook dat weer in een stijgende lijn. Voor de komende jaren heb ik wat mooie doelen in de vorm van de 7 peaks challenge, dat is in één seizoen de zeven meest tot de verbeelding sprekende bergen in Victoria beklimmen. Twee daarvan kennen we al en het zijn echte bergen, in tegenstelling tot onze heuvels hier (zo'n twee uur klimtijd tegenover 10-30 minuten die we hier gewend zijn).
Maar dit jaar wordt dat niks omdat al onze vakantiedagen nog in Europa liggen.

Karla loopt natuurlijk weer supergoed hard en de kinderen zijn weer begonnen met Little Athletics. Na heel wat studie is Karla daar nu vrijwilliger geworden, ze is official (tijdmeting en dergelijke) en coach.
Verder heeft ze de City to Bay alweer gedaan maar net als vorig jaar als support voor één van haar zoons. Julian heeft de zes kilometer met haar gelopen en dat ging nog heel aardig, al moest hij af en toe wel wandelen.
Tristan heeft ook de zes gedaan met de vader van zijn vriendje Darcy. Tristan hoefde niet te wandelen maar hij moest af en toe wel inhouden omdat hij te hard ging voor Damian!

Het hoogtepunt van de afgelopen weken was letterlijk en figuurlijk onze kampeertrip naar Flinders Ranges.
Kamperen is altijd leuk en Flinders Ranges is een prachtig gebied. Dit keer hadden we voor het eerst zonnepanelen mee en dat ging perfect, zonder stroom op onze plek hadden we toch vier dagen een koude koelkast.
We hebben een schitterende 4WD tocht gemaakt die ons naar een mooi uitzichtspunt bracht, maar het avontuur onderweg was minstens zo mooi. Ongelofelijk waar je onze woon-werk en boodschappen-auto naartoe blijkt te kunnen sturen!
De laatste klim naar de top was zo steil dat we even grip verloren, dan kom je met de punt van de auto richting de wolken stil te staan, en achteruit is niet echt een optie!
Dat was even eng, op advies van de camping hadden we een bandenspanning gekozen die te hard bleek. Daar sta je dan.
Na drie pogingen probeerde ik het met de automaat in handgeschakelde modus en dat ging, weer wat geleerd dus.

We hebben ook nog een mountainbike tochtje gemaakt met zijn viertjes (alle fietsen waren mee) op Karla's verjaardag. Dat was leuk, en er was veel wildlife te zien: kangoeroe's, emu's en mooie hagedissen.
En ook weer terug thuis konden we volop genieten van wildlife: we hadden al twee gecko's in onze hordeur, maar nu blijkt er ook een blue-tongue lizard in onze tuin te wonen. Op weg naar het werk op de fiets gister reed ik vlak langs een kangoeroe en op weg naar huis kwam me midden in onze straat een koala tegemoet gerend!

De laatste weken van de schoolperiode en ook nog in Flinders Ranges was Julian helaas wel in een heel lastige fase. Dat kan enorm frustrerend zijn en energie vreten. Je moet dan alle zeilen bijzetten om goed ouderschap te leveren maar het lijkt erop dat het weer even gelukt is, ze hebben allebei twee heel goede vakantieweken achter de rug waarin het weer echt genieten is van ze.
Dat ze opeens met een kopje koffie aan komen zetten voor je en dat soort dingetjes, dat is echt leuk.

Bekijk foto's

PostHeaderIconParty time

Deze week stond in het teken van feestjes! Zaterdag was het feestje van Kian, het zoontje van Kitty en John. Hij werd drie en vierde dat op een kinderboerderij vlakbij de welbekende golfclub, Thaxted Park. Het weer werkte mee en het was erg leuk, de kinderen mochten allerlei beesten voeren en aaien en ook een ritje maken op de pony. Dat laatste vonden Kian en onze jongens echter iets te intimiderend.
Voor dat feestje hadden we al ontbeten met appeltaart van Karla, en hadden we Tristan zijn cadeautje gegeven, omdat daar de dag erna niet genoeg tijd voor zou zijn. Tristan kreeg een drumstel en gitaar van ons. Dat hadden we al gekocht voor kerst maar toen kreeg hij al zoveel dat we het ingepakt hebben gelaten, in mooi kerstpapier. Toen Tristan een middagje muziek had gemaakt zei hij "Ik moet naar California, want daar maak je muziek. Nu al." We hebben niet kunnen achterhalen waar hij dat vandaan had. Ook op zaterdag hebben we cadeautjes uitgepakt die we al in huis hadden en die opgestuurd waren door zijn opa in Zaandijk. Daar zaten onder andere heel mooie boekjes in van Kikker en 'Ik wil alles wat niet mag' en Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt, die natuurlijk in geen opvoeding mag ontbreken.
Julian sloot de dag af met een temperatuur van 39.9, niet de beste timing.

De volgende ochtend was het dan zover: Tristan had zijn feestje. We hadden daarvoor de playgroup bij ons in de buurt gehuurd, waar je zowel binnen als buiten kan spelen. Julian leek zich een heel stuk beter te voelen dus daar waren we gelukkig mee. Het verliep heel goed en Tristan had het goed naar zijn zin. Toen de voorbereidingen eenmaal achter de rug waren was het voor ons ook wel gezellig, wij konden toen met de ouders kletsen. De meeste daarvan waren weg van Karla's appeltaart. Tristan wilde oranje taart dus daar had ik mijn best op gedaan, al hadden we al een blauwe Thomas bovenkant van voordat hij van gedachten was veranderd en de taart nog blauw moest..
Na het slaapje (waar niet alleen de kinderen aan toe waren) zijn we nog even naar de Bunnings gegaan voor stellages om de garage op orde te brengen. We hebben de dag afgesloten met gezond voedsel van Hongerige Sjaak. Tristan zong op gegeven moment een liedje met 'Australia' erin en vroeg toen: "Papa, wonen wij ook in Australia?". Hij vertedert me vaak de laatste tijd.
Op maandag was het eindelijk echt Tristans vierde verjaardag, maar we hadden er al zoveel aandacht aan besteed dat het wel goed was. Wel heeft hij nog taart gegeten op de creche.
Na de opleving van zondag was Julian helaas toch nog echt ziek. Ik ben een dagje met hem thuis gebleven, wat altijd een gemengd genoegen is. Julian voelde zich echt niet goed en wilde steeds tegen me aan zitten. Maar hij stelt dan wel eisen aan hoe jíj mag zitten. Ook de volgende dag was hij nog ziek en nu bleef Karla met hem thuis. We rennen nooit zo snel naar de dokter maar op de vierde dag (en met het oog op de dagen die er hard doorheen gaan zonder familie in de buurt) wilden we toch even horen of er niet meer aan de hand was. De volgende dag, toen Julian geen verhoging meer had en dus weer naar de creche ging, kwam de uitslag dat hij Influenza type A had, echte griep dus. Maar ja, hij voelde zich weer goed dus dat hebben we maar ter kennisgeving aangenomen.
Door de twee dagen niet werken hadden we wel net genoeg tijd om de stellingen op te zetten in de garage. Karla heeft ze deze week in de avonden ook ingeruimd en het ziet er nu heel netjes uit.
Op donderdagavond toen wij lekker Olympische Spelen keken, stond onze Italiaanse buurman Giovanni (hier bekend als Johnny) op de stoep. Het riool zat bij hun verstopt en in onze tuin zou een putdeksel zitten die toegang biedt tot het riool van ons beider huizen. Hij had al een slokje op en toen we gingen zoeken bleef hij maar herhalen: "izzier samwe! izzier samwe! izzunde sjed! izzunde sjed! izzier samwe! izzier samwe!" (Italengels voor "het moet hier ergens zijn, ik denk onder het schuurtje"). Hij herhaalde het verschrikkelijk vaak en was behoorlijk chaotisch bezig. Ik stond daar met een grote schep, in het donker en met een kuil in de tuin bij volle maan. Ik dacht: 'ik ga iets strafbaars doen met die combinatie als hij nou niet ophoudt', maar zoiets komt altijd uit dus ik heb me ingehouden. Toen ik het van hem overnam met een iets methodischer aanpak hadden we het zo gevonden. Nadat we de putdeksel hadden vrijgegraven ging hij weer naar huis om te wachten op de vaklui. Om tien uur klopte hij op de deur om te zeggen dat ze het hadden kunnen oplossen zonder in het riool te hoeven. Het gat in de tuin en de irritatie waren dus voor niks geweest. Het is een aardige man maar we weten nu dat we hem niet laten klussen bij ons thuis.
Vandaag was het company lunch bij mij op kantoor (de eerste vrijdag van de maand). Ik heb lekker Indiaas gegeten maar hoe die Australiërs elke dag twee keer warm eten is mij een raadsel. Wat dan weer geen raadsel is, is waarom ze gemiddeld dikker zijn dan Amerikanen en daar moet je toch wel wat voor doen.
Op de motor vanmiddag kreeg ik al een beetje een lentegevoel, het was lekker zacht weer. We zitten nog in de laatste wintermaand maar voor dinsdag en woensdag voorspellen ze droog weer bij 19 graden. Verder valt er af en toe een buitje bij 14 graden de laatste tijd, dus we klagen niet.
Julian is weer helemaal de oude, al is hij sinds hij ziek was wel iets beter geworden. Hij heeft uiteraard zijn buien nog maar is toch ook al wat vaker lief en hij praat ook iets beter en is ietsjes rustiger. Soms zien we alweer dat het echt leuk kan zijn, twee kinderen. Tristan kan erg huilen om helemaal niks, vooral als hij moe is, maar hij blijft ook leuk uit de hoek komen. Zo zei hij vanavond: "Als we in Nediland zijn wil ik naar de jungle". Nou staat Nederland niet bekend om zijn jungle (of er moet veel veranderd zijn in de twee jaar dat wij er weg zijn), maar Tristan bedoelt Burgers' zoo.
Ook doe ik vaak een spelletje met hem waarbij ik hem bijvoorbeeld iets vraag en hij dan zomaar zegt: 'ok, giraffe', of iets anders geks. Ik zeg dan 'o ja? Jij bent een schoen'. En dan zegt hij weer iets als 'maar jij bent een gordijn' en zo gaat dat een tijdje door. Ik vind het geweldig dat hij dat al kan, zo met taal en humor omgaan.

Bekijk foto's

PostHeaderIconVan het kastje en de muur

Afgelopen zaterdag hebben we een leuk Italiaans pizza- en koffietentje ontdekt. Ze hadden er ook erg lekker uitziend brood, dus dat gaan we nog eens proberen. Daarna hadden we een kinderfeestje van een meisje van Tristans creche, Maya. We waren een beetje laat en toen Maya Tristan zag werd ze helemaal blij, leuk was dat.
Na afloop waren de kids natuurlijk goed moe. Gelukkig was het feestje iets eerder afgelopen dan op het kaartje stond en konden we ze thuis nog even in bed stoppen voor het middagprogramma begon.
We gingen namelijk naar ex-collega van mij en collega van Karla Darren en Shelley. Dat zijn gezellige poms (Engelsen). Ze hebben twee zoons maar die zijn al een stuk ouder dan de onze. Ze moesten wel lachen om hoe je je handen ook alweer vol hebt aan dat kleine grut. Toen het te ver na kinderbedtijd was veranderden ze weer in stuiterballetjes en zijn we naar huis gegaan. Helaas werden ze de volgende dag op de gewone tijd wakker, wat betekent dat ze na een te korte nacht nog steeds heel wat stuitergedrag vertoonden.
Zoals alle ouders van jonge kinderen hebben we een verbond moeten ondertekenen dat verbiedt te zeggen wat je af en toe echt denkt van je kinderen. We houden het dus op 'ontdeugend' en 'initiatiefrijk'.
In ons kleine kamertje dat aan de woonkamer grenst stonden en hingen keukenkastjes tegen de muur. Die heb ik ontmanteld omdat we dat kamertje graag bij de woonkamer willen trekken op termijn. Ook heb ik de muur neergehaald. Dat klinkt ernstiger dan het is: het is een houten frame met aan beide kanten gipsplaat. Die heb ik nu aan één kant weggehaald, dus aan de woonkamer zie je nog niks.
We hadden een kletsnatte week, de winter leek wel herfst. Niet ideaal om elke dag op de motor naar de stad te gaan maar dat is toch precies wat ik gedaan heb. Ik begon namelijk aan mijn nieuwe baan. En wat een verschil met de vorige zeg! Eerst maakte ik een rondje langs allerlei mensen die me uitleg gaven over wat zij doen. Allemaal grepen ze de gelegenheid aan om te vertellen wat een fijn bedrijf het is om voor te werken. En dat is inderdaad mijn eerste indruk na een week. Volgens mij heb ik het erg getroffen en kan ik hier nog lang en gelukkig werken.
Gelukkig zijn de kinderen regelmatig ook erg lief. Tristan is op het moment erg bezig met alles wat hij leuk vindt nog een keer willen. Vaak zegt hij 'Over een tijdje...' en dan volgt bijvoorbeeld '... wil ik dit weer eten', of '... wil ik weer hiernaar heen'. Ook houden dingen die op andere dingen lijken hem erg bezig, zowel qua klank als qua uiterijk. Ook als dat niet zo is eigenlijk, het idee boeit hem gewoon nu. Hij zegt dan bijvoorbeeld 'dit lijkt een beetje tot een krokodil'. Laatst toen we hem vertelden dat we naar Darren en Shelley gingen moest hij gniffelen. Toen ik vroeg waarom zei hij 'Shelley lijkt een beetje tot jelly'.
En Julian, tja, hij is nog steeds twee. Af en toe is hij zo schattig als maar zijn kan, maar dat moet wel betaald worden met ontzettend vaak huilen en krijsen om helemaal niks. En hard 'nee' roepen natuurlijk, het handelsmerk van de zichzelf serieus nemende tweejarige.
Woensdag was mijn verjaardag. Karla had slingers opgehangen en appeltaart gebakken voor het ontbijt. De kinderen maakten me wakker (ik glipte na het douchen gauw weer even in bed) en weigerden uiteraard op het moment suprème te zingen en 'hoera' te roepen. Van Tristan kreeg ik een zakje drop. Van Julian kreeg ik ook een zakje drop behalve dat ik het niet zelf mocht uitpakken en ook na het uitpakken niet mocht vasthouden.
Het was mijn derde werkdag en ik dacht dat het heel aardig ging. Maar om een uur of twee werd er een mailtje rondgestuurd dat er taart was omdat Laurens jarig was. Oeps, betrapt. Maar het was leuk, heel gemoedelijk.'s Avonds gingen we kaasfonduen en dat pakte erg leuk uit met de kleintjes. Ze vonden het leuk en lekker en ze raakten lang niet zoveel kwijt in de pan als ik van tevoren had verwacht.
Door de aanhoudende regen heeft Karla nu dan toch maar van die koddige motorlaarsjes voor me gekocht. Ze houden mijn voeten droog en dat is heerlijk. Het scheelt enorm, voorheen liep het water zó van mijn regenbroek mijn schoenen in.

Bekijk foto's

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.