PostHeaderIconNog latere (en dus zwaardere) loodjes

Tjonge, wat kan een mens veel klusjes hebben.
We zijn nu gestopt met werken en hebben ons afscheid gehad. Vooral de collega's van Karla hadden er werk van gemaakt, met een prachtig foto album en persoonlijke opmerkingen van iedereen. In deze periode zijn we vreselijk hard aan het werk om alles in orde te brengen voor de grote verhuizing. En er is, zoals dat gaat, meer dan je dacht nog te doen. Het ziet er echter goed uit, vandaag zijn de verhuizers begonnen en we kregen een compliment voor de mate van organisatie die we hadden bereikt. Die is natuurlijk vooral voor Karla.
We hebben vreselijk veel schoongemaakt, vreselijk veel gesorteerd en vreselijk weinig geslapen. Vandaag zijn we een dagje erop uit gegaan omdat we de kinderen gewoon thuis hadden (dan kun je toch niks doen) en de verhuizers dus bezig waren en we die niet voor de voeten wilden lopen. Helaas is Julian ziek geworden, hij begon de dag met 38,1. Tijdens het tripje werd dat alleen maar erger, met heel veel huilen als gevolg en het arme mannetje begon helemaal te gloeien. Bij thuiskomst was het opgelopen tot 39,6. Tristan werd gedurende de dag wel moe maar weigerde te slapen. Toen we ergens gingen lunchen kwam dat allemaal leuk samen. Tristan gooide zijn drankje om, Julian krijste, Tristan krijste mee omdat ik zijn muffin niet meer in het papiertje kreeg alsof die nieuw was... snel afrekenen en vluchten maar.
Gelukkig werd het daarna nog wel leuk omdat er een fontein was die je zelf aan kon zetten door op een knop te gaan staan. Toen had Tristan weer dikke pret. Maar wij zaten er wel compleet doorheen. Terug in de auto babbelde Tristan vrolijk verder ('windmolen! draaien, draaien') en sliep dus niet.
Weer thuis bleken de verhuizers harder gewerkt te hebben dan gedacht, de beloofde Pieter Post ging niet door want de tv was al ingepakt. En de borden en het bestek en de glazen... kamperen in eigen huis dus. Gevolgd door weer een avondje de 'laatste' dingetjes uitzoeken. Nu ziet het er toch echt goed uit, maar moe dat we zijn, niet normaal meer. Maar we blijven lief voor elkaar en de stress valt eigenlijk nog wel mee.
Morgen logeren we een paar dagen bij opa en oma, en dan is het al bijna echt zover: afscheidsfeestje, naar Schiphol en vliegen maar! We kunnen haast niet geloven dat ook zo'n gebeurtenis uiteindelijk aan bod komt.

PostHeaderIconDe laatste loodjes

De tijd gaat hard, opeens zijn allemaal dingen die nog op het programma stonden voor de emigratie al voorbij, zoals de bruiloft van Gert-Jan en Sofia (dat was mooi, die gaan gelukkig worden samen) en de verjaardag van Alphons. Op zich hebben we op het moment niet heel veel te melden, we zijn bezig aan de laatste week werken en het is echt woekeren met de tijd. Er valt nog genoeg te regelen en dat moet allemaal in het uurtje dat we hebben tussen het moment waarop de kids in bed liggen en het moment waarop we zelf moe in bed ploffen.
Maar vanaf volgende week kunnen we weer wat meters maken, dan gaan de kinderen gewoon naar de opvang maar wij werken niet meer. Dan komen we eindelijk toe aan sorteren van wat mee moet en wat weg kan, het verkopen van een auto (de andere is al verkocht aan een collega), het huis schoonmaken en gewoon een hoop regelen. Tussendoor gaan we dan proberen nog even te genieten van hier wonen met bijvoorbeeld lekker ergens lunchen enzo.
Verder staan we zoals dat denk ik onvermijdelijk is nogal dubbel in deze fase. Je spannende avontuur is om de hoek, dus heb je het gevoel van 'kom op dan!'. Maar tegelijk ben je nu nog hier, met allemaal mensen en dingen die je dierbaar zijn. Ik fietste naar het werk over de Veluwe, dat was mooi. Gek om te bedenken dat over een paar maanden het hert dat ik zag op het fietspad een kangoeroe zal zijn! Als er werk is om naar toe te fietsen tenminste... want dat is nog steeds het meest spannende: vind je werk? O ja, en op een fietspad moet ik ook niet al te veel rekenen.
Verder zien we op tegen het afscheid van mensen hier maar kijken we tegelijkertijd uit naar de ontmoeting met mensen daar. Het is bijna niet te geloven maar we 'kennen' al een paar mensen die vreselijk lief zijn en die we heel graag willen ontmoeten.

Het gaat nog een zware tijd worden als het besef echt doordringt dat je mensen lang niet gaat zien. En je zult wel van alles missen, ook plekken die je goed kent bijvoorbeeld. Maar het avontuur lonkt en we gaan op zoek naar nieuwe mooie plekken en ervaringen. Je leeft maar één keer!

Tenslotte: we zullen natuurlijk straks wat meer foto's willen laten zien, daarom heb ik een test in elkaar gedraaid om dit te doen op het blog:
Bekijk foto's

PostHeaderIconEen Dak Down Under!

We hebben ons geruime tijd geleden al ingeschreven voor On Arrival Accommodation, een regeling van South Australia waarbij je als nieuwe immigrant voordelig gemeubileerde woonruimte kunt huren. Nadelen daarvan zijn dat je niet weet waar je terechtkomt (er zijn verhalen van nogal groezelige woningen in mindere buurten) en dat je pas drie weken van tevoren hoort of er plek is of niet. Als er geen plek is moet je dus hals over kop iets anders regelen. Wij dachten dat dus even rustig af te wachten.
Een week of twee geleden ontving ik een mailtje van South Australia dat men de regeling gaat wijzigen en de huidige regeling daarom alvast proactief afschaft. Geen OAA dus. We zijn dus zelf aan het zoeken geslagen en hebben vele sites bezocht. Uiteindelijk hebben we gisteren de knoop doorgehakt en een keuze gemaakt.
De eerste drie maanden zullen we aan de Golf Course Drive in Woodcroft wonen, een suburb in het Zuiden van Adelaide. Lekker rustig aan een Golf Course in een gemeubileerd huis met tuin. Alles is inclusief, ook breedband internet, wat we volop zullen gebruiken met alles wat we moeten gaan regelen en uitzoeken.
Het huis heeft drie slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer een ensuite badkamer heeft, een open keuken, een kamer met gaskachel (CV is niet erg gebruikelijk in dit deel van de wereld), een laundryroom, een (tweede) badkamer en een (tweede) toilet. Buiten een dubbele garage aan de voorkant en een tuintje (grenzend aan de golf course) aan de achterkant. Naar goed Australisch gebruik is alles gelijkvloers.
Wie alvast een virtueel kijkje wil nemen:

Dak Down Under


Dat we dit geregeld hebben is een hele zorg minder en het maakt het hele avontuur ook meteen een stuk concreter! Nu kunnen we echt gaan onderzoeken wat er allemaal in de buurt is, waar we inkopen zullen doen en waar we gaan wandelen met de kids. Het is dan wel winter als we aankomen maar dat wil niet zeggen dat je nooit naar buiten kunt.
We staan in elk geval niet dakloos met onze spullen op het vliegveld straks!

PostHeaderIconVisum staat in het paspoort!

Afgelopen weekend gingen we dan eindelijk naar Berlijn om de visa op te halen! Kids naar het kinderdagverblijf gebracht en uitgezwaaid en toen naar de trein. Heerlijk zes uur boemelen met een boekje en, zo bleek, een leuk gesprek met medereizigers.
Aangekomen in Berlijn eerst maar de 7 km naar het hotel gelopen, vlakbij de Alexanderplatz. Vreemde gewaarwording omdat je bij het uitkomen van het Hauptbahnhof op een open vlakte staat waar je een stad had verwacht. De wandeling voerde al langs de Reichstag en de Brandenburger Tor, dus we hadden de goede trein genomen ;-)
Even de spullen droppen in het hotel en gauw weer naar buiten naar de gezellige Alexanderplatz. Toch maar niet de Fernsehturm in geweest, in plaats daarvan een hapje en drankje gedaan in café Alex, die we al kenden van andere steden.

De volgende dag naar de Wallstraβe waar de Australische ambassade zit. We dachten dat het heel ver lopen was omdat de nummers maar langzaam opliepen, maar aan de andere kant van het kruispunt waren we van nummer 27 opeens bij 76 en daar is het. Wij naar binnen, zakken leegmaken, detectiepoortje... en verder. Boven bij de visumbalie onze paspoorten en de grant letter afgegeven en na twintig minuten het hele zwikkie weer terug gekregen maar nu met een aantal mooie stickers erin! Hoewel ik al wel gewend was aan het idee dat we het visum hadden is het toch nog wel een bijzonder moment als je in je paspoort ziet staan dat je 'indefinitely' in Australië mag blijven! Karla en de kids mogen dat ook maar ze mogen niet eerder het land in dan ik. Dat staat in hun paspoorten ;-)
Karla toont de paspoorten (Laurens maakt de foto)
De rest van de dag lekker genoten van Berlijn, we hebben alle highlights zo ongeveer wel gezien, alles te voet. En natuurlijk tussendoor genoten van kopjes koffie en pintjes.
's Avonds gegeten in een Australisch restaurant, gewokte groente met kangoeroe. When in Rome, and all that. Smaakte uitstekend!
De volgende ochtend was het alweer tijd om te vertrekken, lekker nog lezen in de trein en smiddags de kleintjes weer ophalen bij opa en oma. Een geslaagd weekend in alle opzichten!

PostHeaderIconWeer een stap gezet

Sinds gister weet ook het werk (Prolific) dat we echt gaan vertrekken. Ik had Australian bonbons meegenomen om het nieuws mee in te kleden en ik ontving geïnteresseerde reacties.
Men stond er een beetje van te kijken dat we al zo snel gaan, namelijk op 16 augustus. Ik heb afgesproken per half augustus mijn ontslag in te dienen, dan kan ik met behulp van vakantiedagen die ik nog heb staan zorgen dat ik al op 29 juli mijn laatste werkdag heb en ook nog wat dagen overhouden om af en toe een dagje vrij te nemen voor die tijd.
De schepen achter ons blijken heel aardig vlam te vatten: we hebben al geen huis meer en nu ook geen werk meer. We zijn dus vrij om te gaan en dat was nou net de bedoeling. Er valt nog genoeg te regelen maar dat gaat ons zeker lukken. De deadline is nogal hard.
Stiekem verheug ik me al wel een beetje op ons nachtje in een hotel bij Schiphol. We vliegen met Singapore Airlines omdat ze zeer goed bekend staan. De beenruimte schijnt erg ruim te zijn (we hebben terug van Nieuw-Zeeland gemerkt hoeveel dat uitmaakt toen we moesten overstappen van ruime Air New Zealand plaatsen naar krappe KLM plaatsen!) Bovendien schijnen ze erg goed te zijn met kleine kinderen en waren ze ook nog eens de goedkoopste maatschappij die we konden vinden!
Van Schiphol gaan we dan ook een dagje naar Singapore en dan weer naar huis. Maar dat huis is wel aan de andere kant van de wereld! Alleen weten we nog niet welk huis.
We hebben wel 'On Arrival Accomodation' aangevraagd bij South Australia, maar je hoort pas drie weken van tevoren of je die krijgt. We moeten dus ook nog iets anders regelen voor de zekerheid. Wordt vervolgd...

PostHeaderIconVisum ophalen in Berlijn

Eind april gaan we een weekendje weg... naar Berlijn. Daar zijn we nog nooit geweest en we horen van allerlei mensen dat het de moeite waard is er eens heen te gaan. We hebben natuurlijk nog een reden, namelijk het ophalen van het Australische visum (hebben we die echt? ja, die hebben we echt). Dat is een sticker die in je paspoort gezet moet worden door de Australische ambassade, maar de ambassade in Nederland handelt geen visumzaken af. En dus moet je naar Berlijn.
Je kunt ook wel je paspoorten aangetekend versturen maar dit is veel leuker! Zo wordt het extra feestelijk en het is een goed excuus voor een leuk weekend. Opa en oma zorgen voor de kinderen dat weekend en wij kunnen dus twee keer ongestoord uit eten en uitslapen. We gaan lekker relaxed met de trein, een fijne manier van reizen en vliegen duurt met vervoer naar en van het vliegveld, inchecken en wachten net zo lang.

Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.