PostHeaderIconNederland zet de Bloemetjes buiten

Hier Down Under is veel omgekeerd ten opzichte van wat we gewend waren. In de Europese zomer is het hier winter en als het in Nederland dag is, is het hier nacht.
Zelfs de maan staat op zijn kop bij ons.

Wij voegen daar nog een omdraaiing aan toe: ruim zes jaar geleden kwamen we in Australië aan op een Nederlands paspoort. Maar over een tijdje gaan we naar Nederland met een Australisch paspoort!

We hebben namelijk besloten dat we zo 1, 2, 3 niet terug gaan om weer in Nederland te leven, en als we daarmee A zeggen, dan is het ook leuk om B te zeggen door Australisch staatsburger te worden. Dat proces loopt al ongeveer een jaar maar nu is het voltooid!

Maandagavond 10 april hadden de jongens en ik onze ceremonie waarmee het officieel werd: ik ben Australiër!


Nederland is zo ruimdenkend en tolerant om je er dan uit te zetten, dat is natuurlijk een beetje jammer. En zo zijn de Bloemetjes dus buiten gezet! Ik ben 17.096 dagen Nederlander geweest, dus een beetje gek is dat wel.

Overigens ben ik op dit moment nog de enige die niet meer welkom is. Ons gezin bestaat nu uit een Nederlander, een Australiër en twee mengseltjes:
Tristan en Julian zijn nu zowel Australisch als Nederlands. Dubbele nationaliteit is namelijk wel mogelijk als je minderjarig was toen je een andere nationaliteit kreeg. Ze hoefden de eed ook niet af te leggen maar ik vond het wel leuk dat ze met me mee het podium opgingen. Dat was een beetje eng maar ook wel spannend.

En Karla was op de valreep wel uitgenodigd voor deze ceremonie maar heeft afgezegd. We hadden het erg graag als gezin samen gedaan maar ook hier, net als bij de aanvraagprocedure zelf, gooide de naamsverwarring weer roet in het eten.
Karla heeft namelijk de vlucht voor Europa later dit jaar, geboekt op haar meisjesnaam omdat die in haar Nederlandse paspoort staat. Maar ze zou onder haar getrouwde naam Australisch burger worden.
Daarvoor moest dus de naam op haar ticket gewijzigd worden. En hoewel je een ticket kunt boeken als Pommetje Horlepiep zonder bewijs te overleggen, is er voor een wijziging opeens van alles nodig.

De luchtvaartmaatschappij vroeg om een paspoort (dat is het hele punt: die heeft ze nog niet) en ook om een huwelijkscertificaat (niet de reden voor de naamswijziging en dus ook zinloos).
Dat alles zagen we niet meer geregeld worden in de paar dagen die we ervoor hadden, en dus besloten we Karla nog maar even Nederlands te laten.

Dat betekent dan weer dat ik naast het aanvragen van drie Australische paspoorten ook nog een keer het visumtraject in moet: als permanent resident (wat wij, heel luxe, al waren bij aankomst) mag je vijf jaar vrij in en uitreizen. Maar die zijn nu voorbij en dat betekent dat je om weer het land in te mogen een 'Resident Return Visa' moet hebben.
Dat kost $ 400,=, maar daarvoor mag je dan ook weer naar huis. Als we terugkomen doet ook Karla de ceremonie. En dan is de emigratie echt helemaal compleet.

We blijven trouw aan rood-wit-blauw...
... maar zien voortaan ook sterretjes!


PostHeaderIconSorry, geen interviews

We hebben bericht gekregen van de Case Officer van Nieuw-Zeeland. Omdat ik geen job offer heb ontvangen vanuit Nieuw-Zeeland wil ze graag een telefonisch interview met me hebben. De reden dat ik geen job offer heb is tweeledig.
Ten eerste: met een job offer krijg je gelijk voorrang in het proces en kun je versneld je visum krijgen. Omdat we ook een visum aanvroegen voor Australië wilden we die voorrang niet, we wilden de processen zo veel mogelijk gelijk laten opgaan.
Ten tweede: alle vacatures die ik zie (en er zijn er in Nieuw-Zeeland best een paar die goed bij mij passen) hebben onderaan een regeltje dat je alleen kunt reageren met een geldig visum en als je in Nieuw-Zeeland verblijft. Een beetje kip en ei dus: je krijgt een visum als je een baan hebt, maar die baan krijg je niet zonder visum.
Anyway, nu heb ik dus een afspraak staan voor een telefonisch interview. Maar: ik kwam erachter dat je met een geldig Australisch visum zonder meer een visum voor Nieuw-Zeeland krijgt! De redenering zal ongeveer zijn dat de selectieprocedure van Australië strenger is, dus als je daar geaccepteerd wordt vindt Nieuw-Zeeland je ook goed genoeg. Ik was altijd in de veronderstelling dat dit alleen gold voor mensen met een Australisch paspoort, maar de site van Immigration NZ zegt duidelijk dat dit ook geldt voor visumhouders.
Ik ga de Case Officer dus laten weten dat we van het interview afzien. De reden om dat interview te doen, ondanks dat de eerste keus (Australië) al gelukt was, was om Nieuw-Zeeland als backup te houden voor als om welke reden ook Australië niet zou lukken. Misschien bevalt het ons niet, is het te droog of vinden we geen werk. Dan kunnen we nog naar Nieuw-Zeeland. Zolang mogelijk zoveel mogelijk opties open houden, daar komt het op neer. En dat lukt nu dus ook zonder interview!

PostHeaderIconVisum ophalen in Berlijn

Eind april gaan we een weekendje weg... naar Berlijn. Daar zijn we nog nooit geweest en we horen van allerlei mensen dat het de moeite waard is er eens heen te gaan. We hebben natuurlijk nog een reden, namelijk het ophalen van het Australische visum (hebben we die echt? ja, die hebben we echt). Dat is een sticker die in je paspoort gezet moet worden door de Australische ambassade, maar de ambassade in Nederland handelt geen visumzaken af. En dus moet je naar Berlijn.
Je kunt ook wel je paspoorten aangetekend versturen maar dit is veel leuker! Zo wordt het extra feestelijk en het is een goed excuus voor een leuk weekend. Opa en oma zorgen voor de kinderen dat weekend en wij kunnen dus twee keer ongestoord uit eten en uitslapen. We gaan lekker relaxed met de trein, een fijne manier van reizen en vliegen duurt met vervoer naar en van het vliegveld, inchecken en wachten net zo lang.

PostHeaderIconCase Officer voor Nieuw-Zeeland!

Nou schrijf ik wel zo leuk dat de rubriek 'Visumaanvraag' klaar is maar dat is natuurlijk niet helemaal waar. We hebben tenslotte de procedure voor Nieuw-Zeeland ook nog lopen.
Daarvan kregen we bericht van de Case Officer, dus die is er. Vreemd genoeg vroeg ze om extra bewijs dat Karla en ik duurzaam samenwonen. Dat je trouwt en sindsdien elk jaar een kind krijgt telt blijkbaar niet... Op zich een koud kunstje om aan te tonen (met bankafschriften van onze gezamenlijke rekening, huurcontract met beide namen etc.) Maar we moeten het er nog even over hebben of we dat nog de moeite vinden.
Op zich kost het geen geld meer om die procedure door te laten lopen tot we ook daar een visum krijgen. Dan heb je de mogelijkheid over te stappen naar NZ als je erachter komt dat Aus het niet helemaal is. Maar die kans is klein en om er nog energie in te steken...
Gaan we nog even over nadenken. Wel een luxepositie natuurlijk!

PostHeaderIconVisum Australië binnen!

Het is zover... binnen een jaar na de eerste officiële stap is ons door Australië een visum toegekend! En wel het visum 175 Skilled Independent voor het hele gezin, wat inhoudt dat we onbeperkt in Australië mogen wonen en werken en niet gebonden zijn aan een periode of vestigingsplaats.

De manier waarop het nieuws kwam was wel merkwaardig: je kunt online de status van de aanvraag bekijken en daar zag ik op gegeven moment staan dat de medische gegevens waren ontvangen voor iedereen behalve Julian. Maar zijn formulier zat in dezelfde envelop als de andere. Dus heb ik een online formulier ingevuld waarmee je vragen kunt stellen aan de Case Officer, of ze alles wel correct hadden ontvangen. Binnen vijf werkdagen krijg je daar een reactie op.
Na vier dagen kreeg ik een mailtje waarin stond: 'please note that is application has been finalised on 04/02/2010'. Dus ik dacht: wat bedoelen ze daarmee, het zal toch niet... Ik inloggen op de statuspagina en verdraaid, er stond nu vier keer 'applicant approved'. Maar dat betekent... yes! Wel nog een slag om de arm gehouden want ik had nog geen officieel bericht gekregen dat het visum toegekend was en alle documenten stonden nog steeds op 'Required' en nog niet op 'Met'.
Maar een dag later had ik de officiële Grant letter ook in de mail, met brief erbij wat je rechten en plichten zijn. Een van de plichten is dat we ons voor het eerst moeten melden in Australië op of voor 9 december 2010.
Nu begint er dus een heel nieuw traject van research en regelwerk: waar ga je wonen, hoe vind je werk, wat te doen met belastingen, enz enz. Dat houdt ons nog wel even van de straat! Die ervaringen kun je vinden in de rubriek 'Voorbereiding' want deze rubriek 'Visumaanvraag' is nu klaar!

PostHeaderIconMedische keuring Australië

Gister zijn we met zijn allen naar Utrecht geweest voor weer een medische keuring. Deze keer die voor Australië. We waren met zijn viertjes lekker vroeg in de auto gestapt om niet in de problemen te komen als er sneeuwfiles mochten zijn. Maar het viel allemaal reuze mee en zo hadden we voor de röntgenfoto's nog tijd voor een lekker kopje koffie bij de LaPlace in Utrecht. Bij het rondrennen had Tristan een tafel even niet gezien en klapte er met zijn hoofd tegenaan dus hij ging met een verse bult naar de keuring, ons brokkenpilootje.
Maar eerst waren Karla en ik dus aan de beurt voor een longfoto. Dat valt reuze mee, even tegen een glasplaat aan staan en dat is het. Daarna de resultaten bespreken en met foto en ingevuld formulier weer weg.

De volgende halte was dokter Baars. Daar kwamen we ook te vroeg aan, dus in zijn koffiepauze konden we mooi de kinderen van wat voedsel voorzien (hoewel Karla de enige is die dat bij Julian kan).
Gelukkig had dokter Baars nog veel gegevens van de vorige keuring, voor Nieuw-Zeeland. Daarom ging alles vrij vlot. De enige die echt uitgebreid onderzocht moest worden was Julian, zowel voor Australië als voor Nieuw-Zeeland.
Omdat niet alles opnieuw hoefde kon de dokter ons ook nog een financieel pleziertje doen. Het formulier voor Nieuw-Zeeland kregen we ingevuld en in een verzegelde envelop mee, die hebben we dezelfde middag nog op de bus gedaan met de andere papieren waar Nieuw-Zeeland om vroeg om Julian op onze visumaanvraag te krijgen.
Voor Australië moesten we daarna nog bloed prikken. Daar was het best druk, er waren twee mensen aan het prikken. De ene deed er ongeveer twee minuten per persoon over, de andere was een kwartier zoet per persoon. Gelukkig gingen Karla en ik bij de snelle. Grappig detail: die had gestudeerd in Perth.
Als de uitslag er is stuurt Baars het hele zwikkie op naar Sydney, naar verwachting is het daar zo tegen 20 januari.
En dan maar afwachten wat de Case Officer zegt! Onze gezondheid is volgens mij geen probleem. Vooral de documentatie rond mijn work experience is spannend. Ik heb de afgelopen tijd druk lopen scannen en alle documenten en acties die nog gedaan moesten worden als gevolg van het krijgen van de CO en de geboorte van Julian zijn nu afgevinkt, zowel voor NZ als voor Oz.
Exciting times indeed!

PostHeaderIconAustralië: Case Officer toegewezen

Alsof de duvel ermee speelt (en misschien doet ie dat ook wel) hadden we op de dag van Julians geboorte ook een mailtje uit Australië. We hebben een Case Officer toegewezen gekregen. Dat is eigenlijk ongelofelijk snel, er staat een jaar voor maar door de recente berichten (je kunt op verschillende manieren de wachttijd bij benadering achterhalen) hadden we al het idee dat het sneller kon gaan. We gingen uit van maart, maar dat werd dus 7 december! Heel erg blij waren we er ook weer niet mee, want met zo'n kleintje in huis heb je je handen al wel vol zonder dat je weer van alles moet regelen waar je 28 dagen voor krijgt.

Er werd om extra informatie gevraagd, te beginnen met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor iedereen boven de 15, een document dat je moet aanvragen bij het Ministerie van Justitie. Daarvoor moet je een formulier inleveren bij het gemeentehuis dat deels ingevuld is door de instantie die de VOG verlangt. Dus het formulier is eerst naar de Australische ambassade in Den Haag gestuurd. Die stuurden het direct ingevuld terug, heel netjes. Die VOGs hadden we dus al in huis omdat we van plan waren die al in te dienen voor er om gevraagd werd. Maar ze waren ons dus voor.
Het tweede verzoek betrof een medische keuring, weer met longfoto's voor iedereen boven de 11. Die afspraak hadden we dus ook al gemaakt voor 6 januari om ze te 'frontloaden', d.w.z. indienen voordat erom gevraagd wordt. Maar nu valt het niet eens meer binnen de 28 dagen periode. Ik heb uitstel gevraagd omdat Karla er na een bevalling niet echt op zit te wachten om naar Utrecht te gaan voor een keuring. Voor dat uitstel moesten we een bevestiging sturen van de arts. Maar de afspraak was telefonisch gemaakt dus moesten we regelen dat we daar een bevestiging van kregen.
De derde vraag betrof het bepalen van mijn relevant work experience. Daarvoor moet ook aanvullende documentatie opgestuurd worden. Die ben ik nu aan het regelen en verzorgen.

PostHeaderIconJulian is er!

Weliswaar een week en twee dagen te laat maar daarom niet minder welkom: ons tweede zoontje Julian is geboren!

De bevalling ging voorspoedig al zal het Karla's hobby niet worden.

Nu ons gezin dus uit vier leden bestaat heeft dat ook gevolgen voor de visumtrajecten: zowel Australië als Nieuw-Zeeland moeten weten dat dit nieuwe persoontje ook onderdeel is van de aanvraag. En dat betekent dat we een geboorteakte moeten opsturen en uiteraard een formulier invullen. Ook betekent het dat Julian een eigen paspoort nodig heeft! En daarvoor moeten pasfoto's gemaakt worden. Dat hebben we inmiddels gedaan, een hele toer met een kind van precies een week oud. Maar hij staat er leuk op en de ambtenaar in het gemeentehuis accepteerde de foto.
De medische keuring van Nieuw-Zeeland is al geweest maar het lijkt erop dat Julian dat niet meer hoeft te doen. Voor Australië hadden we al een afspraak voor een medische keuring op 6 januari 2010 en daar moet Julian nu meegekeurd worden. Voor zover dat gaat, het zal een beetje kloppen en voelen worden.

PostHeaderIconAanvraag ontvangen door NZ

Vandaag mail gekregen van London Branch (de dependance van Immigration New Zealand voor ons stukje wereld) dat onze aanvraag (dat pakket van een kleine kilo) aangekomen was. Eigenlijk krijg je daar een bevestiging via reguliere post van, maar dit mailtje was om te zeggen dat de fee gestegen was en of we het dus goed vonden dat er meer afgeschreven werd van de credit card. Tja, je zegt niet: nee, dan zien we er toch maar van af.
Wat ik merkwaardig vind is dat de toon in die mail (en eerdere mail naar aanleiding van de Expression of Interest) steeds heel informeel is. Het is van Dear Laurens enzo, terwijl je toch mailt met de vertegenwoordiging van een land en zijn immigratiedienst. Maar ik vind dat altijd wel prettig.
Later kreeg ik een geautomatiseerd mailtje dat de status gewijzigd was in onze aanvraag. Ik natuurlijk meteen inloggen en jawel hoor, naast het blokje dat de EOI was ontvangen en successful was, stond er ook dit:Zoals het tekstje eronder aangeeft slaat de Expiry Date op de datum wanneer je nog met het visum het land in mag, als je het hebt dus. Geldt voor ons voorlopig niet. En ook stond er nog bij dat de full medical was ontvangen.
Op zich wel een geruststelling want de posterijen in Engeland zijn bezig met acties, waaronder stakingen. Zul je net zien: nooit stuur je wat naar Engeland en nooit staken ze daar...

Ondertussen heeft een stel op Xpdite, het forum van mensen die naar Australië willen, hun visum gekregen. Dolblij natuurlijk, maar het betekent ook dat je familie en vrienden moet vertellen dat je dus zeker vertrekt... als je dat zo leest kun je je goed voorstellen hoe moeilijk dat is!

PostHeaderIconAanvraag NZ op de post!

Voor het afgelopen weekend kregen we een grote, verzegelde envelop in de bus, van de Panel Doctor in Utrecht. Hij had aangekondigd dat als hij niet zou bellen van te voren, alle uitslagen gewoon goed waren. Het eerste goede nieuws was dus dat we allemaal gezond zijn! In elk geval lijden we niet aan iets waar ze op testen in Nieuw-Zeeland. Die uitslag was het enige wat we nog nodig hadden om aan alle eisen te voldoen om de Application for Residence in te dienen. Die envelop mag je niet open maken, hij moet zo opgestuurd worden omdat je anders alle gegevens kunt veranderen. Alleen moesten er ook nog wat wijzigingen gemaakt worden in het aanvraagformulier. Zo hebben we natuurlijk een ander adres. Maar het hele formulier is vooraf automatisch ingevuld met wat je in de EOI (Expression Of Interest) had opgegeven.
Uit de mailwisseling na de zomervakantie bleek al dat ik dat niet allemaal goed had ingevuld (zie gerelateerde post hieronder). Ik claimde een paar bonuspunten die je alleen mag claimen met een IT-opleiding en verder had ik niet duidelijk genoeg gemaakt dat de opleidingen van Karla en mij erkend worden door Nieuw-Zeeland zonder verdere assessment. Dus dat moest netjes gecorrigeerd worden. Doorstrepen en dan helemaal achterin het formulier (tientallen pagina's) invullen wat de wijziging is, bij welke vraag en op welke pagina.
En verder nog een 'additional information form', waarop ik moest invullen dat ik in dienst was geweest, mijn militaire nummer en mijn rangen (bevorderd tot soldaat eerste klas, jawel!). Dat was dus even mijn oude Militaire Paspoort ('mipapo') opsnorren. Verder wilden ze nog weten of ik nog als hobby meedeed met organisaties die van geweld houden enzo. Ik denk dan altijd: als je dat doet heb je ook niet zo'n probleem met bij die vragen het sociaal wenselijke antwoord in te vullen in plaats van het correcte, maar wie ben ik.
Dan nog per persoon de onvermijdelijke pasfoto's twee maal vastnieten (met achterop geschreven de volledige naam zoals vermeld in het paspoort en de datum waarop de foto gemaakt is) en de boel kon in een grote envelop. Het hele pakket woog net geen kilo!
Maandag heeft Karla hem vanuit haar werk afgegeven bij het postagentschap, op weg naar Londen, de afdeling van Immigration New Zealand waar Nederland ook onder valt. We zijn benieuwd.
Als het goed is hoor je over tussen de drie en zeven maanden meer. In die tijd kan er ook nog een interview gehouden worden omdat we geen job offer hebben. Daar heb ik ook niet naar gezocht omdat je dan voorrang krijgt, en we willen niet dat dit proces teveel gaat voorlopen op het proces van Australië, onze eerste keus tenslotte. Maar ze willen dus even met je praten om te kijken of je een beetje employable bent. Dat schijnt telefonisch te kunnen, maar ik hoop wel dat ze het aankondigen. Anders wordt het hakkelen geblazen!

More Entries >>


Search
Search in all entries:


Calendar
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
All Pictures
Pathfinder Special (19)
Everything is awesome (16)
Estafette (35)
Bruiloft (26)
Road Trip (57)
Sous vide (21)
Sint Laurens (30)
Jan Splinter (18)
Lazy Sundays (32)
Grampians (38)
Wielen (27)
Denen (26)
Strikers kampioen (37)
Min of meer vakantie (39)
Warm en koud (30)
Zomerklaar (26)
Draad weer oppakken (33)
Getallen en grafiekjes (19)
Danoontje Powerrr (28)
Opgestoerd (28)
Kleine kinderen worden groot (37)
0 naar 42 in 10 (40)
Life is Bright (63)
Cirkel is ovaal (46)
Mini kampeertrip (40)
Moet niet lekker worden (30)
bij kaarslicht (26)
Uitgeteld (28)
Het heen en weer (42)
Radiostilte (35)
Wiede wiede wagen (34)
Net werk (35)
Nieuwe spullen (36)
From Holland (27)
Zaankanters (24)
Tussendoortjes (32)
Australische vakantie (58)
Op je gezondheid (44)
Ambulance Chaser (35)
Omweg is terug (24)
Vliegvakantie (36)
Puur helder (15)
Laatste keer (17)
Herbeginnen (16)
Veel te druk (18)
Stansbury (44)
Er in en er uit (14)
Great Indoors (26)
Loopt lekker (19)
Brandhout (22)
Herfst geworden (22)
Latertjes (32)
Fikkie stoken buiten en binnen (46)
by 3 wickets (27)
Giftige bruine (35)
Doorbroken (17)
Aftellen geblazen (24)
Schooljongens (38)
Zonder zijwieltjes (87)
Reuzenschildpad (36)
Blog aan het been (70)
Morialta en Melbourne (36)
zwart (34)
Zware jongens (14)
Zijn en of haar gangetje (12)
Zevenmijlslaarzen (18)
Wisselend succes (20)
Wining and dining (39)
Willunga (11)
Werkweek (8)
Week2 (21)
We zitten er warmpjes bij (8)
Waterschade (23)
Wallace and grommets (25)
Waar is de vakantie (33)
Vouwfiets (7)
Verhuizen en vallen (17)
Van huis naar thuis (15)
Van eigen bodem (18)
Tranenparty (9)
Tour Down Under (10)
Tien (9)
Thuis maar dan anders (25)
Teveel nieuws (13)
test (5)
Technicolor (9)
Sweet Windy and Lofty (14)
Summer in the city (12)
Stuivertje wisselen (12)
Strand en park (10)
Stijgende lijn (29)
Steeds slimmer (9)
Stapje voor stapje (10)
Spanning maar geen sensatie (11)
Snotneusjes (15)
Sleepover (19)
Sedunary (13)
Schoon genoeg (9)
Ride to work (18)
Racen (10)
Quite a shock (17)
Queen or King of the Mountain (14)
Pyjama drama (28)
Pitstop (19)
Performance enhancement (21)
Party time (21)
Party animals (19)
Paasplaatjes (24)
Overlopers (17)
Out with the new (22)
Out camping (35)
Open deur (29)
Op de lange latten (48)
Onkaparinga (26)
Nul uit drie of twee uit drie (18)
Nieuwe uitdaging of toch niet (21)
Nieuwe start (20)
Niet zonder ongelukken (27)
Nice work (27)
Nazomeren (23)
Naar de kraaien (10)
Mount Lofty Challenge (11)
Moeder en kind (19)
Moe what else is new (23)
Mildura (14)
Michelinmannetje (13)
Met blijdschap (9)
Merry Christmas (7)
Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is (14)
Magpie swoop (21)
Lustrum (10)
Lopende zaken (9)
Logeerpartijtje (10)
Little brother (12)
Lijmpoging (16)
Lichtpuntjes naar kerst (10)
Lekker weg in eigen land (48)
Laurens zonder L (25)
Late arrival (29)
LAT Relatie (22)
Lady Luck (6)
Koperdriehoek (34)
Koala ervaring (18)
Kleurrijke week (10)
Kijken naar de koers (5)
Kiezen met verstand (14)
Kastje en muur (15)
Kapot (18)
Kamperen en snoeien (14)
Kaasfondue (21)
Just add water (16)
Jingle all the way (49)
In drieen (20)
In aantocht (14)
Huis nummer 14 (16)
Housewarming en andere feestjes (9)
Hoog bezoek no2 (34)
Hoog bezoek (16)
Highway to the crumbs (6)
Het vliegt voorbij (9)
Het leven een feest (12)
Heet onder de voeten (50)
Heen en heen (45)
Harder dan alles (16)
Happy New Year (40)
Happy Holidays (25)
Halfvol (14)
Hairy fairy (11)
Goed op weg (8)
Gelijk prijs (10)
Geen roze bril (8)
Geen examen wel uitslag (13)
Gebak in overvloed (37)
Gaan en komen (17)
Filterzand (9)
Filmpje (16)
Fikkie (24)
Fietsfestijn (21)
Fietsen geeft vleugels (26)
Fiets en Fair (20)
Feesten partijen (22)
Feestdagen (22)
Farewell (15)
Etappekast (16)
Entertaining (12)
Egghunt (3)
Eerste tweede laatste (29)
Eerste keer (34)
Eerste diploma (32)
Eenjarig (46)
Een zalig paasfeest (27)
Een man met een missie (17)
Een beetje van alles (12)
Dutch Tall Ships (30)
Duizend duizendpoten (47)
Downs maar vooral ups (15)
Diversen 1 (27)
De zoo en zo (29)
De ultieme test (24)
De tijd vliegt de cake nog net niet (28)
De pot op (5)
De gemotoriseerde mens (13)
De dubbele 21 (19)
De conferentie van Auckland (3)
De bumper bummer (21)
Dat kon je wel zien (16)
Daar zij licht (11)
Corkscrew Revanche (14)
Climb that bridge (13)
City to bay (14)
Chillen (9)
Buurten bij buren (16)
Buitelingen (15)
Brokkenpiloot (21)
Breekt zo lekker de week (18)
Bramen (15)
Borrelen (13)
Bikkel op bezoek (16)
Bijna maar toch niet (13)
Bergbeklimmen (17)
Begin Pauze Einde (12)
Badkamergeheimen (18)
Back in the Saddle (15)
Baanvak en wissel (10)
Autojacht (25)
Australialia (11)
Amys Ride (17)
Amy oh my (13)
Achter de rug (14)
Aan het werk (14)
39 (15)
32 lentes en lente (14)
All Entries
  Pathfinder Special
  Everything is awesome
  Estafette
  Bruiloft
  Road Trip
  Sous vide
  Sint Laurens
  Jan Splinter
  Lazy Sundays
  Grampians
  Wielen
  Denen
  Strikers kampioen
  Min of meer vakantie
  Warm en koud
  Zomerklaar
  De draad weer oppakken
  Getallen en grafiekjes
  Danoontje Powerrr
  Opgestoerd
  Nederland zet de Bloemetjes buiten
  Kleine kinderen worden groot
  Van 0 naar 42 in 10 jaar
  Life is Bright
  De cirkel is ovaal
  Mini kampeertrip
  Het was weer raak
  Het moet niet lekker worden!
  Dineetje bij kaarslicht
  Uitgeteld
  Het heen en weer
  Radiostilte
  Wiede wiede wagen
  Net werk
  Veel nieuwe spullen
  Dirk fom Holland
  Boer zoekt Zaankanters
  Tussendoortjes
  Australische vakantie
  Op je gezondheid
  Ambulance Chaser
  De omweg is terug
  Vliegvakantie
  Puur helder water
  Laatste keer
  Herbeginnen
  Veel te druk
  Naar Stansbury en de rug
  Er in en er uit
  The Great Indoors
  Loopt lekker
  Brandhout
  Herfst geworden
  Latertjes
  Fikkie stoken buiten en binnen
  Australia won by 3 wickets
  Giftige bruine
  Doorbroken
  Aftellen geblazen
  Twee schooljongens
  Zonder zijwieltjes
  Reuzenschildpad
  Blog aan het been
  Bloemlezing 4
  Morialta en Melbourne
  Buitelingen
  Fiets en Fair
  Wining and dining
  Gebak in overvloed
  Verhuizing naar Amerika
  Encore
  Feesten en partijen
  Borrelen
  Fikkie
  De tijd vliegt de cake nog net niet
  Koperdriehoek
  Moe what else is new
  Wallace and grommets
  Meerdere mijlpalen bereikt als het goed is
  Sleepover
  Hoog bezoek no2
  Wisselend succes
  Nieuwe start
  Nazomeren
  Nieuwe uitdaging of toch niet
  Achter de rug
  Niet zonder ongelukken
  Heet onder de voeten
  Happy New Year
  Party animals
  Autojacht
  De ultieme test
  Queen or King of the mountain
  De dubbele 21
  Late arrival
  De open deur
  Dutch Tall Ships
  Waterschade
  De bumper bummer
  Just add water
  Koala Ervaring
  Quite a shock
  Eerste diploma
  Technicolor
  Eerste keer
  Twee keer een heenreis
  Mildura
  39
  Kapot
  Racen
  The hairy fairy
  Tien
  Onkaparinga
  Fietsfestijn
  Performance enhancement
  Highway to the crumbs
  Jingle all the way
  Buurten bij buren
  Het leven een feest
  Al het goede komt in drieën
  Pitstop
  Filmpje
  Out camping
  Amy oh my
  Badkamergeheimen
  Kamperen en snoeien
  Ride to work
  Hoog bezoek
  Stijgende lijn
  Halfvol
  City to bay
  Back in the Saddle
  In aantocht
  Vouwfiets
  Fietsen geeft je vleugels
  Lady Luck heeft pauze
  Harder dan alles
  Party time
  Pyjama drama
  Etappekast
  Michelinmannetje
  Naar de kraaien
  Van eigen bodem
  Van het kastje en de muur
  Waar is de vakantie?
  Laurens zonder L
  Farewell
  Een pijnlijke leegte
  Kiezen met verstand
  Baanvak en wissel
  Zijn en of haar gangetje
  Gelijk prijs
  Out with the new
  Met blijdschap delen wij mee
  Stuivertje wisselen
  Paasplaatjes
  Egg Hunt
  Verhuizen en vallen
  Mijn bekering
  Revanche op Corkscrew
  Mount Lofty Challenge (min of meer)
  Summer in the city
  Willunga
  Bramen
  Bloemlezing 3
  Aan het werk dan maar zeker?
  Filterzand
  Lustrum
  Werkweek
  Feestdagen
  Het breekt zo lekker de week
  Geen roze bril
  Op de lange latten
  Duizend duizendpoten
  We'll climb that bridge when we come to it
  Zevenmijlslaarzen
  Draad- en draadloosloos
  De eerste, de tweede en de laatste
  Het is een gaan en komen
  Bikkel op bezoek
  Entertaining
  Amy’s ride
  Van huis naar thuis
  Goed op weg
  Bloemlezing II
  Schoon genoeg
  Thuis maar dan anders
  Een kleurrijke week
  Magpie swoop
  Tristan Bloemlezing
  Little brother is watching you
  Downs, maar vooral ups
  De pot op
  Teveel nieuws voor één week!
  Kaasfondue in de lente
  Jaar
  Moeder en kind
  LAT Relatie
  Het leven down under staat op z'n kop
  Overlopers
  Tristan Treuzel
  Chillen!
  Feest
  Een dierentuin
  Kijken naar de koers
  Snotneusjes
  Dat kon je wel zien dat was ik
  Lijmpoging
  Steeds slimmer
  Daar zij licht
  Lopende zaken
  Het vliegt voorbij
  Sweet, Windy and Lofty
  De conferentie van Auckland (evaluatierapport)
  Housewarming en andere feestjes
  Een zalig paasfeest
  Australialia
  Een man met een missie
  Fail te moeilijk
  We zitten er warmpjes bij
  Nog geen examen maar wel al de uitslag
  Brokkenpiloot
  Een beetje van alles
  Zware jongens
  Vergeten omdat het in de agenda stond
  Australiërs hebben geen ballen
  Bergbeklimmen
  De val van de muur
  De gemotoriseerde mens
  Bijna... maar toch niet
  De L van Laurens
  Nul uit drie of twee uit drie?
  Tour Down Under
  De zoo en zo
  Het werkt weer
  Lekker weg in eigen land
  Lichtpuntjes naar kerst
  Happy Holidays!
  Such a perfect day
  Van confusion naar surety
  Er is één éénjarig
  Verwennerij en interviews
  Begin, Pauze, Einde
  Merry Christmas
  Stapje voor stapje
  Spanning maar geen sensatie
  Much ado about nothing
  Huis nummer 14 heeft huisnummer 5
  Gezelligheid, ontspanning en stress
  Strand en park
  32 lentes en lente
  Nice work (if you can get it)
  Sedunary Road
  In de verlenging
  Onze ozzie boys!
  Zwart voor de ogen
  Creepy Crawlies
  Verkennen en wennen
  Creche, regelwerk en uitstapjes
  Een hoop kennismakingen
  Plaatjes bij de praatjes
  The kids...and some more
  Finally een stukje van mij...
  Op reis zonder sleutels
  De Tranenparty
  Nog latere (en dus zwaardere) loodjes
  De laatste loodjes
  Een Dak Down Under!
  Visum staat in het paspoort!
  Weer een stap gezet
  Sorry, geen interviews
  Visum ophalen in Berlijn
  Case Officer voor Nieuw-Zeeland!
  Visum Australië binnen!
  Medische keuring Australië
  Australië: Case Officer toegewezen
  Julian is er!
  Aanvraag ontvangen door NZ
  Aanvraag NZ op de post!
  Medical examination NZ
  Foto voor medical NZ
  Toch vervolg aan Nieuw-Zeeland
  Aanvraag Australië voltooid
  Visumaanvraag Australië ingediend
  Huis verlaten en overgedragen
  Wijzigingen in immigratieregeling
  Uitslag van de ACS!
  Gemeen mailtje van de ACS
  Informatiemap van NZ binnen
  Invitation To Apply!
  Nieuws na de vakantie
  Pff... RPL klaar en op de bus
  EOI selected!
  EOI ingediend
  Uitslag IELTS binnen!
  IELTS: English spoken
  Van eigen beek naar Oosterbeek
  Vaarwel Eduard
  RPL en referenties...
  Wat moet je doen voor een visum?
  Australië of Nieuw-Zeeland?
  Emigreren: waarheen, waarvoor?
About Us

Karla, Laurens, Tristan en Julian
Op dit blog houden we geïnteresseerden op de hoogte van onze emigratie.